Keresés

Részletes keresés

P.Abusalam Creative Commons License 2009.08.04 0 0 9
Nem tudom miért csodálkoznak ha a kisemberek visszafogják a fogyasztást.
De itt egy részletesebb ötletbörze, hogyan takaríts meg pénzt válság idején.

http://www.melano.hu/news.php?extend.59
areacode212 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 8
Erintetjei=Erintettjei=Baki
areacode212 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 7
Ok! Egy par honap elteltevel es egy par "csomag" (Bajnai-Obama/nem foltetlen fontossagi sorrendben/) utan, talan felsejleni latszik a melypont. Az utolso negyed eves adatok (ingatlan arakat tekintve /USA/) ugy nez ki hogy eloszor mentek folfele 2007-ota, ami talan okot adhat nemi optimizmusra... De midenkeppen egy nap "ugy-is" elindulunk folfele.
Kerdes az, hogy ujra fujjuk e a lufit es ha igen akkor meddig? Az elozo valsagokat elnezve, IGEN, ujra fogjuk fujni, de ha tudjuk akkor egy ujabb es meg "securitesed-abb" formaban? MI lesz a kovetkezo lufi? Mit talalhat ki az USA? Valami ujabbat es vonzobbat, hogy megyozze a tomegeket, hogy ez mas mint korabban...


Z:)
areacode212 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 5
Na ja! Jelenleg ez a helyzet, de ezert kapalodzik Kina es India is, hogy kevesbe legyenek fuggo helyzetben az amerika fele iranyulo exportjuktol. Szerintem ez meg legalabb 10 ev kerdese, mire a sajat piacuk verseny kepes lesz az amerikai-val szemben. A kinai kozeposztaly olyan gyorsan duzzad, hogy egy nap majd kevesbe lesznek kiteve az USA penzugyi politikajanak.
Ugyan ahogy az elmult evekben elnezegettem itt az embereket es a koltesi szokasaikat, neha a hajam az egnek allt a pazarlas lattan. Nem tudom, hogy ettol lehet e hibasabb fogyasztoi tarsadalomban elni. S a problema az az, hogy a fejlodo orszagok ezt tuztek ki elerendo celkent/mintakent. Az elmult evekben boldog boldogtalan kapott hitelt. Mar 5-10e $ kezdo befizetessel be lehetett ugrani az ingatlan business-be. Kivancsian varom, hogy ezen dolgok hogyan fognak valtozni, mert egy dolog tiszta es vilagos, ez a rendszer igy nem eletkepes...
Na egy kicsit elkalandoztam!

Udv mindenkinek!



Z:)
Előzmény: rolfy007 Reklámszerződés? (3)
areacode212 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 4
Ezt en szemely szerint nem jelentenem ki /meg most/ ennyire egyertelmuen. Bar egy dologban biztos vagyok, hogy valtozasok lesznek. Ha a "ma" meghozott dontesek eletkepesek lesznek es valoban serkento hatasuak lesznek akkor ebben az "uj-keletu" gazadasagi rendszerben is vezeto szerepet tolthet be az USA... Bar ha applikalom a "piac korrigalja onmagat szabalyt" ugy madartavlatbol akkor ez a valsag a piac szabalyzo hatasainak resze. Korrigalja onmagat.
De persze a kerdes nem ennyire egyszeru...

udv


Z:)
Előzmény: kis59 (2)
rolfy007 Reklámszerződés? Creative Commons License 2008.10.16 0 0 3
Kína illletve India, USA nélkül bedöglik... ez teljesen egyértelmű, hiszen ezek az országok Exportra termelnek, ezért ha máshol g**asz van, akkor náluk is!

Nem hiszem hogy túl gyorsan ki lehetne lábalni ebből a helyzetből. Évek óta csak duzzadt a lufi, egyszer ki kellett, hogy pukkadjon! Nem lehet a végtelenségig hízlalni a rendszert, aztán büntetlenül megúszni!

De bizonyára sokan voltak akik tudták mikor, mit kell tenni a pénzükkel, és új multimilliárdosokat avathat majd az új Gazdaság ha a jelenlegi befuccsol...

Szerintem siralmas a helyzet, a kérdés tényleg csak az, hogy ki mennyire fogja megérezni a krízis szelét.

De vélhetőleg mi itt Magyarországon elég rendesen, hiszen ekkora államadóssággal eszméletlen mód függünk a külföldi pénzektől, tőkétől, stb.

Köszönjük meg szépen Antal Jóskának, hogy anno nem hagyta, hogy eltöröljék az államadósságot... hanem büszkén vállaltuk: DE MI KIFIZETJÜK!
aztán pedig a sok jó politikusnak akik még sok-sok lapát földet hordtak Magyarország koporsójára!

Drasztikus változtatások, és összefogás nélkül lehetetlen lesz a világot, így hát a mi kis országunkat is, kihúzni a sz*rból!
kis59 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2

Még nincs hozzászólás, mert még nincs ebédszünet.....

 

 

Amerika ezzel elvesztette a gazdasági vezető szerepét a világban.... Józan gondolkodóként látható volt, hogy ez előbb-utóbb krízishez vezet az ilyen szabadelvű pénzügy"politika" (illetve a pénzügypolitika hiánya), ezt a hatalmas államadósságot sem lehet a végletekig növelni, illetve tovább görgetni. Most már többpólusú lett a világ, háttérben egy grohamosan dagadó óriás: Kína, illetve India.

meret99 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1
Erre mondta a Kóka, hogy gondoskodjék mindenki magáról:( Most meg kiderült, hogy mégis az állam gondoskodjék azokról, aki károsnak látják az állam szerepét a gazdaságban, pláne a pénzvilágban:P Erről ennyit, szemét bankosok:P
Előzmény: areacode212 (-)
procaliber Creative Commons License 2008.10.16 0 0 0

eddig 0 vélemény

areacode212 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 topiknyitó
Kivancsian varom magyarorszagi velemnyezok, vagy a magyar gazdasagot kozelrol figyelok hozzaszolasat a jelen gazdasagi helyzetrol/valsagrol.... Marmint itt az usa-ban. Ki fog ez gyuruzni magyarorszagra is? Milyen szinten? A "subprime" piac, jelentos otthon? Mennyire lesz hatassal rad? Milyen szerepe lehet az USA-nak a jovoben...? Fol vagy le? Az elmult 70 ev radikalis USA behatasa a vilagra es a jelenleg bukoban allo " a piac szabalyozza onmagat" torveny hogyan fog valtozni a kozlejovoben?


pisz



Z


NYC

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!