Keresés

Részletes keresés

Thuma Creative Commons License 2008.10.15 0 0 40
Te béka úr, te alapvetően Vityának akartál most itt megágyalni.
Nem megy!...tudod az a helyzet, hogy a diktatúra semmilyen helyzetben nem elfogadható egy demokratikus országban. Pláne nálunk, ahol még csak kóstolgatjuk.
A jelenlegi problémára semmilyen nyugati ország nem válaszolt ezzel az opcióval. És mint tudjuk, mi is a nyugathoz tartozunk immár 18 éve, közelebbről pedig 4 éve. Meg sem engednék nálunk a diktatúrát. Nem kell e megoldáshoz diktatura. Sőt!
Daikini Creative Commons License 2008.10.15 0 0 39
Igazabol a szovjet es a kinai is. A folytonos felkelesek elere alltak a kommunistak a cari Oroszorszagban anno, kihasznalva az amugy is zuros helyzetet es a haborus vesztesegeket. A KKP is hasonloan erosodott meg. Egy haboru utani polgarhaboruban.
Előzmény: nyugatioldal (3)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 32
Hogy nektek mindig csak a negativumok jutnak eszetekbe!

Azért volt már pár sikeres uralkodó, nem?
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 31

Valamit a Franco tábornok tudna erről-azt hiszem.

Neki sikerült megoldani,az tagadhatatlan.

demokratax Creative Commons License 2008.10.15 0 0 30
Majd Viktor segít ezen is! nagy diktátor szerepéről ismert , volt is benne részünk 98-02 között ..
tbando Creative Commons License 2008.10.15 0 0 28
:))))
Előzmény: ooloo (6)
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 26

Hát ez meg már nagyon messzire vezet...

Ehhez csökkenteni kéne a bürökráciát, én pl. néha nem hiszek a fülemnek, amikor mutatták a híradóban, hogy X-ügynek a peranyaga 80 ezer oldal... Hát, b+. Régen megkérdezte a csendőr hogy maga vót? Én vótam. Kész, mehet a bíróság elé. És ez csak egy dolog, iszonyú a magyar bürokrácia.

Nálunk meg az összes párt olyan cég, amelynek 4 évre van stratégiája, mondjuk Gyurcsányéknak már a 7. éve nincs, de általában a stratégia a hatalom megszerzésében  és megtartásában merül ki.

Előzmény: Törölt nick (24)
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 25

Igaz, de a németek már eleve egy vesztes háború utáni szegénységből szegényedtek tovább a válság következtében, ráadásul náluk a demokratikus berendezkedésnek nem is volt nagy hagyománya.

Mindegy, távol álljon tőlem a nácik felmagasztalása, csak a megoldáson próbálunk gondolkodni mindannyian. Az biztos - tudom hogy demagóg vagyok - rohadtul nem tetszik, hogy egyes spekulánsok milliárdokat (dollárban, pl. Büfé úr) keresnek ezen a bulin, miközben államok omlanak össze, emberek százezrei veszíthetik el a munkájukat és mind szegényebbek leszünk. Tudom hogy ez a kapitalizmus, de azért nehéz megemészteni.

Előzmény: Derek (21)
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 23
Ez tökéletesen így lehet, csak hát ugye folyamatosan az olcsóbb államról pofázunk, márpedig a legjobb szakembereket meg is kellene fizetni. Addig marad a reszli.
Előzmény: Törölt nick (22)
Derek Creative Commons License 2008.10.15 0 0 21

A nacik gazdasagpolitikai eredmenyeinek dicserete nem a hosszu elet titka . Europaban  a gazdasagi valsag kovetkezteben 1 orszagban lett diktatura .legalabbis a 29-es  valsagnak tudjak be reszben,az NO volt .Azert a tobbiek is tuleltek demokraciaban megmaradva ,sot a sved joleti allam eppen ekkor indult be ahol eppen ekkor kerultek a szocialdemokratak kormanyra ,a harmincas evekben. Ugyhogy kar a nemetekre hivatkozni

Mert NO-on kivul ugye az olaszoknal ,portugaloknal es spanyoloknal lett diktatutra eltetro idoben  es eltero okok miatt

Előzmény: Vámpír2008 (18)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 20

Közben felment a vérnyomásom 160/100-rea a pulzusom meg 130-ra.

Ez lehet az oka?

Túl lehet lépni a szemnélyen, folytassuk általánosságokban.:-)

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19
Kétség kívül nehéz időkben vissza kell szorítani az áldemokráciát, viszont kevésbé rossz, ha nemzeti kormány teszi ezt, mintha globalista multi kormány, amilyen a jelenlegi is.
Előzmény: kutykuruty brekege (-)
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 18

Azért Németországban mást is csináltak, nemcsak a zsidókat kergették naphosszat.

Az a belső fogyasztásra épülő gazdaságpolitika működhetett volna, ha pár év után a világgazdaság fellendül, hiszen a német munkaerő tudása, és az infrastruktrúra fejlettsége már akkor is megvolt. Tehát ha mondjuk Hitler 38-39 körül meghalt volna, akkor ma akár a gazdasági csoda atyjának is tarthatnánk. A háború más dolog, de hát az amcsik is háborúznak néha egy kicsit, hogy fogyjanak a készletek, meg legyen mit újjáépíteni utána...

Előzmény: Derek (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 17

..egy jó topiknyitó gondolat után , hogy lehet ekkora baromságot írni???

.
Előzmény: kutykuruty brekege (4)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 16

Volt.

Nagyon erős demokráciával, a válság előtti erős gazdasággal.

A jelenlegi politikai elittünket (kormányzás+ellenzék+helyi szintű politikusok+médiaemberek) nem tartom alkalmasnak rá.

Persze kilábalhatunk belőle, de az nem miattuk lesz, hanem mert a többi országban is helyreállhat a rend és akkor - a nagy globalizáció miatt magukkal huznak minket is)

Ugyis mindig az jut eszembe a globalizációról, mint amikor valaki  aki korábban

külön tartotta a pénzét, az iratait és utána "modernizálja magát" és vesz egy uj tárcát, amibe minden elfér az ugy jár, hogy

- igaz sokkal kényelmesebb lesz az élete mert csak egy brifkót kell magával cipelnie, de

- ha elveszti vagy ellopják, akkor mindent elveszit.

Előzmény: Derek (14)
ooloo Creative Commons License 2008.10.15 0 0 15

kutykuruty for president! :DDD

Előzmény: kutykuruty brekege (13)
Derek Creative Commons License 2008.10.15 0 0 14

" Például a 30-as évekbeli német gazdaságpolitikai intézkedések most is működnének."

Sokan elfelejtik mwegemliteni,hogy ezek kovetkezteben NO 1938-ra totalisan eladosodott es ha nem kezdi el a haborut ami ugye zsakmanyszerzes is az egesz nemet gazdasagi csoda osszeomlott volna.

es nem beszelve milyen ara volt addig is, es ami utana kovetkezett arra meg rament vagy 50 millio ember.

azert volt jopar orszag akik diktatura nelkul is kikaszalodtak a valsagbol,es kozben nem kellett embereket koncentracios taborokba zarni,se a demokraciat felszamolni.

Előzmény: Vámpír2008 (9)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 13

Én ha diktátor lennék csak azokat kedvelném és csak azokban biznék, akik felemlet fejjel jönnének elém.

Ugy fel a fejjel, mert téged kedvellek!

:-D

Előzmény: ooloo (6)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 12

:-))

mert ő ismeri a multunket, jelenünket, mentalitásunkat, gyenge és erős tulajdonságainkat (már ha nemzet szintjén lehetg ilyednről beszélni)

Előzmény: Törölt nick (7)
Shadow Entity Creative Commons License 2008.10.15 0 0 11
Kommunista!
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 10
Én a Habsburgokra szavazok. :)
Vámpír2008 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 9

Szerintem segít. Pl:

- rémhírterjesztők, pánikkeltők ellen.

- infláció: árdrágítók, spekulánsok ellen.

Végül is most ez az egész válság arról szól, hogy néhány (sok) bank, bankár elspekulálta magát a hitelkihelyezésekkel, plusz most mások meg spekulálnak a forint ellen - a mi bőrünkre.

Az ilyenekre van megoldás, jobb és baloldalról egyaránt. Például a 30-as évekbeli német gazdaságpolitikai intézkedések most is működnének.

ooloo Creative Commons License 2008.10.15 0 0 8

"Mindig a diktátor, hivjuk inkább mondjuk kormányzónak, személyétől függ, hogy az milyen diktatúra lesz."

pontosan... :)

Előzmény: kutykuruty brekege (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 7
Mér' pont egy Habsburg? Én egy Romanovot akarok!
Előzmény: kutykuruty brekege (4)
ooloo Creative Commons License 2008.10.15 0 0 6
0rbán a fasorban sincsen. De ha kutykuruty nicktárs gyakorolná, én fejet hajtanék... :DDD
Előzmény: Pávek úr (0)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 5

A diktatúra nem feltétlenül egyenlő a zsarnokoskodással, öldökléssel.

Mindig a diktátor, hivjuk inkább mobdjuk kormányzónak, szeméyétől függ, hogy az milyen diktatúra lesz.

Ahztán meg látod: az a válság is kitermelte a maga diktátorát. nem jobb megelőzi és elébe menni a folyamatnak?

Előzmény: nyugatioldal (3)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.15 0 0 4

Én speciel az ifj. Habsburgra gondoltam (ő jutott először eszembe, de a keresztneve nem jut most az eszembe:-) )

Miért ő?

Mert van esze

meg van neve

meg vannak összeköttetései

meg van vagyona

viszont nincs

elhiresült neve

pártpolitikai múltja

Előzmény: ex_lx (2)
nyugatioldal Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3

Mintha a hitleri németország is egy nagy válságból nőtte vola ki magát, nem?

Úgyhogy csak óvatosan ezzel a válságra diktatúrával.

ex_lx Creative Commons License 2008.10.15 0 0 2
Tényleg segít, csak az a néhány stáció rontja a képet, amely azt a döntési utat szimbolizálja, amelyen eldől, hogy ki is legyen az a diktátor, aki átsegít a válságon.
T.Howard Creative Commons License 2008.10.15 0 0 1
Nem bolondul tart arra feri...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!