Keresés

Részletes keresés

Ebyk Creative Commons License 2010.11.10 0 0 16

Segítség!

Ez idáig kipróbáltam több szolgaltatót, bánatomra most beköttettem a RUBICOM kábelt.

Szóval a gond, ami megoldásához várnám szíves segítségeteket, hogy ugyan a "madzagokat" beúzták, de a TV-t nem tudom nézni- ill csak a TV-t tudom- az adásokat nem, mivel videon keresztül csatlakoztatám a bejövőt, a korábbi antennát ki, és bedugtam a kábelest, de nem működik, mi a teendő?

Várom mielőbbi szíves váaszotokat

Eby

Herr Köldök Creative Commons License 2010.10.04 0 0 15
Ugyanez a problémám volt, össze is kötöttem scart-scart-al, de most meg nincs hang videózáskor. Megbuggyanok.
Előzmény: M7740L (10)
nagyika1973 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 14
Sziasztok

Más.Ha valakit érdekel egy két éves hat fejes LG V880-as videó meg kímélt álaptban akkor szóljon 8000 ft oda adom mert nekem nem kell nem tudom használni.
M7740L Creative Commons License 2010.03.12 0 0 13

A videomagnón a video in/out valamint audio in/out az RCA csatlakozók. Ebből én azt látom, hogy a videomagnód mono hanggal rendelkezik, és neked egy Scart-RCA kábelre van szükséged. (A Scart része legyen teljes huzalozású.)

Kérdés: Milyen hangú a TV készüléked , mono vagy stereo?

1.      Mono TV-nél mono videomagnóval: teljesen mindegy, hogy hány db az RCA dugók száma. (min. kettőnek kell lennie, egyik a képért, másik a hangért felelős)

2.      Stereo TV-nél mono videomagnóval: kizárólag 2 db legyen az RCA dugók száma, (hang, kép)  3 vagy több végződés esetén a tv-nek csak az egyik oldalon fog szólni a hangja.

Teletext

Lehet, hogy az M1 és az RTL vétele rossz, gyenge. Ez gyakran a képminőségen is tapasztalható. Érdemes ez ügyben a kábel tv szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot.

Előzmény: vizituras (11)
_Pirx64_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 12
Hát kissé pontosítsál légyszíves!
Azt írod, a TV-n van scart és Av is. Mit értesz Av alatt? A videodon a video in/out, és audio in/out milyen csatlakozó?
A scart csatlakozón ezeket találhatod:
Pin 1: Audio output (right)
Pin 2: Audio input (right)
Pin 3: Audio output (left/mono)
Pin 4: Audio ground
Pin 5: RGB Blue ground (pin 7 ground)
Pin 6: Audio input (left/mono)
Pin 7: RGB Blue
Pin 8: Status & Aspect Ratio
Pin 9: RGB Green ground
Pin 10: Clock / Data
Pin 11: RGB Green
Pin 12: Reserved
Pin 13: RGB Red ground
Pin 14: pin 12 & pin 16 ground
Pin 15: RGB Red
Pin 16: Blanking signal
Pin 17: Composite video output ground
Pin 18: Composite video input ground
Pin 19: Composite video output
Pin 20: Composite video input
Pin 21: pin 8 & pin 10 ground

Tehát gyakorlatilag az 1,2,3,4, 17,18,19,20 pinre van szükséged, attól függően, hogy sztereo, vagy mono hangod van. Ha mono, akkor ugye a hang közül, csak a 3, 4, 6 pin.
Teletext. Mivel az a képtartalomban van "elrejtve", ráadásul viszonylag lassan frissül, ezért érzékeny a jó minőségű, zavarmentes RF jelre. Lehet a hiba oka gyenge jel, hibás elosztó, hibás árnyékolás(földelés). Elég nehéz kiszűrni. Lehet, elöregedett a szabadban lévő kábel. Például. De ezer más oka lehet. Így megmondani nagyon nehéz. Kísérletezni kell. Kihagyni az elosztót, kábelszakaszokat...
Előzmény: vizituras (11)
vizituras Creative Commons License 2010.03.07 0 0 11

Kösz az infót.

Nos:a Tv rendben is lenne,mert van rajta Scart és Av is.

A kérdésem a videóhoz kapcsolódna,mivel ott nem találtam Scart-ot ás RCA-t sem.A videó hátulján van ant in/out és video in/out valamint audio in/out.

A TV scarthoz jó-e valamelyik ezek közül?

Ha igen,akkor a  Media Markt-ban láttam scart-rca 2-3-4-et is.Melyik a jó?

Van még egy más jellegű kérdésem is ,hátha tudod:

Apám gyakran használja  a teletextet,azzal sem volt gond eddig,csak mostanában.Az m1 és az RTL teletextje gyakran használhatatlan,az m2 és tv2-é pedig oké.Apám kertes házban lakik,régi Videoton tévé.Az utcai karóról jön be a kábel a padlásra,ott elosztó és kettő külön kábel megy két szoba tévéjéhez.

Ugyanezen városban,csak lakótelepi lakásban ugyanez a felállás/2 tv,stb../,ugyanaz a szolgáltató és a teletext mindig tökéletes.

Ötlet?

Köszönöm eddigi segítségedet,

vízitúrás

Előzmény: M7740L (10)
M7740L Creative Commons License 2010.03.05 0 0 10
Valószínű, hogy a kábel tv szolgáltatótok átvariálta a csatornakiosztást, és az UHF 30-39 közötti csatornákon is sugároz TV műsorokat, ezért már hiába tekergeted a videomagnó hátulján lévő csavart, az hatástalan a problémára.

Rendelkezik-e a TV Scart csatlakozóval, ill. AV funkcióval?
Amennyiben igen, úgy érdemes vásárolni egy Scart-Scart, vagy egy *Scart-RCA összekötő kábelt, majd a TV-t AV állásba kapcsolni a videózáshoz.

(*Amennyiben a videómagnónak RCA csatlakozója van.)
Előzmény: vizituras (9)
vizituras Creative Commons License 2010.03.04 0 0 9

Bocs,hogy a más videoproblémájához írok,de nekem is videós bajom van,s hátha valaki tud segíteni.Hülye vagyok a technikához,ezért elnézést a laikus leírásért:

Van apámnak egy régi Videoton TV-je+régi Fisher videomagnó.A Telekom-os kábeltévé kábele a videóba dugva.NEM ÁLLÍTGATTUNK SEMMIT,a videózás és a tv-ből beprogramozásra filmfelvétel is oké volt ,kb.3 héttel ezelőttig.

Most pedig ha videón keresztül nézném a tv-t vagy ha  csak videofilmet néznék,minden mákos.Ha viszont kihúzom a videóból a kábeltévé kábelét,tökéletes minden.

Próbáltam  újraprogramozgatni a tévét a videóra/2 függőleges csík a képernyőn/,csavargattam a videó hátulján a csavart/CH 30-39/,állítgattam a gombokat/CCIR-OIRT,Test sig on-off/ minden variációban,de semmi.Csináltam az egyszerűbb állítgatást is,vagyis megy a videofilm és megkeresem a tv-n azt a helyet,ahol jó a kép.

Az eredmény:Ha az antenna kábel benne van a videóban,mákosság van.

Beprogramoztam a videóba egy film felvételét,majd lejátszottam.Ha az antennakábel be van dugva,akkor mák,ha pedig nincs,akkor tökéletes a filmfelvétel.

Nekem ebből az következik,hogy nincs a tv-vel+videóval műszaki gond,csak a videóba valamit bekavar az antenna kábel.Esetleg a digitális sugárzások variáltak ?

Vagyis a tv-ből felvétel+videófim lejátszás is oké,csak ilyenkor mindig ki kell huzigálni a videóból az antennakábelt.

Várom az ötleteket,hogy mi lehet.

vizituras@vipmail.hu

Endiman Creative Commons License 2008.10.14 0 0 8
aha, értem. akkor nemcsak nálam ez a hiba....
Előzmény: Thibi (7)
Thibi Creative Commons License 2008.10.13 0 0 7
Nálam is upc van, és pár hete szintén előjött ez a hiba. Akkor áthangoltam a videót egy másik sávra,de rá egy hétre az is zavaros lett,igy most scart kábellel van összekötve a tv és a video
Előzmény: Endiman (-)
ági anyu Creative Commons License 2008.10.13 0 0 6
Nekem a videón keresztül jól jön, csak ha meg akarom kerülni, tehát mondjuk valamit fel akarok venni egy másik csatornáról, akkor nem lehet nézni a viasat3-t azzal egyidőben. Ha kikapcsolom a videót, nincs semmi baja ... ki érti ezt?
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.13 0 0 5
Nekem egy éve kiadtak egy "szervíz" csatornát a videóm sávjára... érdekes volt. 0-24-ig egy szekrényt mutatott fekete fehérben amiben volt egy hőmérő meg több tucat kapcsoló! :)

Át kellett hangolnom a videót, hogy másik frekire jöjjön be. Sokat szívtam vele, mert ha túl közel volt egy televíziós csatornához szar volt a kép.

A viasat meg DVD felvevővel is gagyi mindig. Ismerős azt mondta direkt zavarják.... hogy még véletlenül se tudd felvenni. Mert a VIASAT elve, hogy ismételek mindent ezerszer (naponta 2-3X), hússzor kezdek el egy évadot a leggagyibb sorozatból is, a köcsög néző nehogy felvegye már! Nézze meg de. vagy éjjel! Hoppá! Jópofák!
Előzmény: B Pali (4)
B Pali Creative Commons License 2008.10.13 0 0 4
Mivel van összekötve a video és a TV?
Mert ha az is koax, akkor zavarhatja, hogy azon a csatornán, amin átmegy, van egy adó (vagy a közelében) és az bezavar.
Lehet, hogy új adás van azon a csatornán, vagy átrendezték.
Próbáld video kábellel összekötni video ki/bemeneten (RCA vagy SCART)
Így csak a videón tudsz váltani de az kibírható.
ági anyu Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3
hívd fel a upc-t!
Nálunk speciel most a fibernettel harcolok, mert mind az analóg, mind a digitális adásuk kritikán aluli
ági anyu Creative Commons License 2008.10.13 0 0 2
Ez a jelenség nálam akkor van, ha be van kapcsolva a videó, de nem rajta keresztül nézem a műsort - és nálam is a viasat3-nál
Előzmény: pumpika666 (1)
pumpika666 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 1

nálam ha a házimozi erőlködő be van kapcsolva, akkor a viasat3 képe hatalmas sárga csíkokkal telik meg

mitől lehet???

pumpika666 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 0
nem 0 probléma
Endiman Creative Commons License 2008.10.13 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Egy nagyon idegesítő probléma lépett fel nálam. pár napja vettem észre, hogy az upc koax kábelt a videómagnóba dugva (a videó TV-jén) kapcsolgatva nagyon gyenge a jel, rossz a kép, viszont a TV-n kapcsolgatva jó. ha elindítok egy filmet lejátszásba, akkor is ugyanolyan rossz a kép amíg a videóból a koax-ot ki nem húzom. ergo nem tudok semmit sem felvenni, nézni.... régebben ilyen hibám sose volt!

a lakásban két tv van két videóval, mindegyiknél ugyanez a hiba lépett fel! a koax elosztót megnéztem, ott minden rendben.

lécci mondjatok valamit

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!