Ez idáig kipróbáltam több szolgaltatót, bánatomra most beköttettem a RUBICOM kábelt.
Szóval a gond, ami megoldásához várnám szíves segítségeteket, hogy ugyan a "madzagokat" beúzták, de a TV-t nem tudom nézni- ill csak a TV-t tudom- az adásokat nem, mivel videon keresztül csatlakoztatám a bejövőt, a korábbi antennát ki, és bedugtam a kábelest, de nem működik, mi a teendő?
Más.Ha valakit érdekel egy két éves hat fejes LG V880-as videó meg kímélt álaptban akkor szóljon 8000 ft oda adom mert nekem nem kell nem tudom használni.
A videomagnón a video in/out valamint audio in/out az RCA csatlakozók. Ebből én azt látom, hogy a videomagnód mono hanggal rendelkezik, és neked egy Scart-RCA kábelre van szükséged. (A Scart része legyen teljes huzalozású.)
Kérdés: Milyen hangú a TV készüléked , mono vagy stereo?
1. Mono TV-nél mono videomagnóval: teljesen mindegy, hogy hány db az RCA dugók száma. (min. kettőnek kell lennie, egyik a képért, másik a hangért felelős)
2. Stereo TV-nél mono videomagnóval: kizárólag 2 db legyen az RCA dugók száma, (hang, kép) 3 vagy több végződés esetén a tv-nek csak az egyik oldalon fog szólni a hangja.
Teletext
Lehet, hogy az M1 és az RTL vétele rossz, gyenge. Ez gyakran a képminőségen is tapasztalható. Érdemes ez ügyben a kábel tv szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot.
Hát kissé pontosítsál légyszíves! Azt írod, a TV-n van scart és Av is. Mit értesz Av alatt? A videodon a video in/out, és audio in/out milyen csatlakozó? A scart csatlakozón ezeket találhatod: Pin 1: Audio output (right) Pin 2: Audio input (right) Pin 3: Audio output (left/mono) Pin 4: Audio ground Pin 5: RGB Blue ground (pin 7 ground) Pin 6: Audio input (left/mono) Pin 7: RGB Blue Pin 8: Status & Aspect Ratio Pin 9: RGB Green ground Pin 10: Clock / Data Pin 11: RGB Green Pin 12: Reserved Pin 13: RGB Red ground Pin 14: pin 12 & pin 16 ground Pin 15: RGB Red Pin 16: Blanking signal Pin 17: Composite video output ground Pin 18: Composite video input ground Pin 19: Composite video output Pin 20: Composite video input Pin 21: pin 8 & pin 10 ground
Tehát gyakorlatilag az 1,2,3,4, 17,18,19,20 pinre van szükséged, attól függően, hogy sztereo, vagy mono hangod van. Ha mono, akkor ugye a hang közül, csak a 3, 4, 6 pin. Teletext. Mivel az a képtartalomban van "elrejtve", ráadásul viszonylag lassan frissül, ezért érzékeny a jó minőségű, zavarmentes RF jelre. Lehet a hiba oka gyenge jel, hibás elosztó, hibás árnyékolás(földelés). Elég nehéz kiszűrni. Lehet, elöregedett a szabadban lévő kábel. Például. De ezer más oka lehet. Így megmondani nagyon nehéz. Kísérletezni kell. Kihagyni az elosztót, kábelszakaszokat...
Nos:a Tv rendben is lenne,mert van rajta Scart és Av is.
A kérdésem a videóhoz kapcsolódna,mivel ott nem találtam Scart-ot ás RCA-t sem.A videó hátulján van ant in/out és video in/out valamint audio in/out.
A TV scarthoz jó-e valamelyik ezek közül?
Ha igen,akkor a Media Markt-ban láttam scart-rca 2-3-4-et is.Melyik a jó?
Van még egy más jellegű kérdésem is ,hátha tudod:
Apám gyakran használja a teletextet,azzal sem volt gond eddig,csak mostanában.Az m1 és az RTL teletextje gyakran használhatatlan,az m2 és tv2-é pedig oké.Apám kertes házban lakik,régi Videoton tévé.Az utcai karóról jön be a kábel a padlásra,ott elosztó és kettő külön kábel megy két szoba tévéjéhez.
Ugyanezen városban,csak lakótelepi lakásban ugyanez a felállás/2 tv,stb../,ugyanaz a szolgáltató és a teletext mindig tökéletes.
Valószínű, hogy a kábel tv szolgáltatótok átvariálta a csatornakiosztást, és az UHF 30-39 közötti csatornákon is sugároz TV műsorokat, ezért már hiába tekergeted a videomagnó hátulján lévő csavart, az hatástalan a problémára.
Rendelkezik-e a TV Scart csatlakozóval, ill. AV funkcióval? Amennyiben igen, úgy érdemes vásárolni egy Scart-Scart, vagy egy *Scart-RCA összekötő kábelt, majd a TV-t AV állásba kapcsolni a videózáshoz.
(*Amennyiben a videómagnónak RCA csatlakozója van.)
Bocs,hogy a más videoproblémájához írok,de nekem is videós bajom van,s hátha valaki tud segíteni.Hülye vagyok a technikához,ezért elnézést a laikus leírásért:
Van apámnak egy régi Videoton TV-je+régi Fisher videomagnó.A Telekom-os kábeltévé kábele a videóba dugva.NEM ÁLLÍTGATTUNK SEMMIT,a videózás és a tv-ből beprogramozásra filmfelvétel is oké volt ,kb.3 héttel ezelőttig.
Most pedig ha videón keresztül nézném a tv-t vagy ha csak videofilmet néznék,minden mákos.Ha viszont kihúzom a videóból a kábeltévé kábelét,tökéletes minden.
Próbáltam újraprogramozgatni a tévét a videóra/2 függőleges csík a képernyőn/,csavargattam a videó hátulján a csavart/CH 30-39/,állítgattam a gombokat/CCIR-OIRT,Test sig on-off/ minden variációban,de semmi.Csináltam az egyszerűbb állítgatást is,vagyis megy a videofilm és megkeresem a tv-n azt a helyet,ahol jó a kép.
Az eredmény:Ha az antenna kábel benne van a videóban,mákosság van.
Beprogramoztam a videóba egy film felvételét,majd lejátszottam.Ha az antennakábel be van dugva,akkor mák,ha pedig nincs,akkor tökéletes a filmfelvétel.
Nekem ebből az következik,hogy nincs a tv-vel+videóval műszaki gond,csak a videóba valamit bekavar az antenna kábel.Esetleg a digitális sugárzások variáltak ?
Vagyis a tv-ből felvétel+videófim lejátszás is oké,csak ilyenkor mindig ki kell huzigálni a videóból az antennakábelt.
Nálam is upc van, és pár hete szintén előjött ez a hiba. Akkor áthangoltam a videót egy másik sávra,de rá egy hétre az is zavaros lett,igy most scart kábellel van összekötve a tv és a video
Nekem a videón keresztül jól jön, csak ha meg akarom kerülni, tehát mondjuk valamit fel akarok venni egy másik csatornáról, akkor nem lehet nézni a viasat3-t azzal egyidőben. Ha kikapcsolom a videót, nincs semmi baja ... ki érti ezt?
Nekem egy éve kiadtak egy "szervíz" csatornát a videóm sávjára... érdekes volt. 0-24-ig egy szekrényt mutatott fekete fehérben amiben volt egy hőmérő meg több tucat kapcsoló! :)
Át kellett hangolnom a videót, hogy másik frekire jöjjön be. Sokat szívtam vele, mert ha túl közel volt egy televíziós csatornához szar volt a kép.
A viasat meg DVD felvevővel is gagyi mindig. Ismerős azt mondta direkt zavarják.... hogy még véletlenül se tudd felvenni. Mert a VIASAT elve, hogy ismételek mindent ezerszer (naponta 2-3X), hússzor kezdek el egy évadot a leggagyibb sorozatból is, a köcsög néző nehogy felvegye már! Nézze meg de. vagy éjjel! Hoppá! Jópofák!
Mivel van összekötve a video és a TV? Mert ha az is koax, akkor zavarhatja, hogy azon a csatornán, amin átmegy, van egy adó (vagy a közelében) és az bezavar. Lehet, hogy új adás van azon a csatornán, vagy átrendezték. Próbáld video kábellel összekötni video ki/bemeneten (RCA vagy SCART) Így csak a videón tudsz váltani de az kibírható.
Egy nagyon idegesítő probléma lépett fel nálam. pár napja vettem észre, hogy az upc koax kábelt a videómagnóba dugva (a videó TV-jén) kapcsolgatva nagyon gyenge a jel, rossz a kép, viszont a TV-n kapcsolgatva jó. ha elindítok egy filmet lejátszásba, akkor is ugyanolyan rossz a kép amíg a videóból a koax-ot ki nem húzom. ergo nem tudok semmit sem felvenni, nézni.... régebben ilyen hibám sose volt!
a lakásban két tv van két videóval, mindegyiknél ugyanez a hiba lépett fel! a koax elosztót megnéztem, ott minden rendben.