Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 75
Gógl Árpád
2000.

Azt mondta a Fidesz, hogy az európai bérarányokhoz négyszeresére kellene megemelni az egészségügyi dolgozók bérét. Ezt ma is tartjuk. Négyszeresére kellene megemelni.

2000. július 01

.. Az egészségügyi dolgozók szerint a választási programban ígért 300-400 százalékos béremelés kilátása Fidesz-szavazóvá tette az orvostársadalom nagy részét, akik mostanra szembesültek a valósággal: nettó bérük, az infláció, a járulékok megvonása folytán valójában csökkent...
Előzmény: Törölt nick (52)
geszthi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 74
De mondott, legalabb emlekeznel ra.
gamohunter Creative Commons License 2008.10.12 0 0 73
Biztos magasabb a jövedelmük, hisz több adót is fizetnek :)))
Előzmény: geszthi (72)
geszthi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 72
Az orvosok mind arrol hiresek, hogy nyomorban tengodnek... nem ugy am mint a kozepiskolai tanarok es tuzoltok akik MIND jobban elnek mint a csoro orvosok...
Előzmény: kheiron (67)
gamohunter Creative Commons License 2008.10.12 0 0 71
Tovább is olvastad? Hány éves vagy? Akkoriban más volt a fennálló társadalmi rend, "kádárrendszer" volt, ha tanultál róla az iskolában. Ingyen tanultam, on the other hand utána 1-2 ezer forint volt a fizetésem, vártam a tanácsi lakáskiutalásra, és négyévente egyszer mehettem nyugatra 50 dollár valutaellátmánnyal. Ez egyfajta egyensúlyi rendszer volt, de nem tetszett, ezért csináltunk rendszerváltást. Most is egyensúlyi rendszerre kell törekedni, de abba az egyensúlyi rendszerbe ahol az egyik serpenyőben ötszázezer forintos kezdő fizetés, meg az azonnali külföldi munkakezdés lehetősége van, ott a másik serpenyőbe nem fér bele az ingyenes oktatás. Érted most már?
Előzmény: kheiron (65)
geszthi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 70
Hat ilyen amikor pofatlanul meg buszkek is arra hogy atvertek az orvosokat!

...azt mondta a Fidesz, hogy az európai bérarányokhoz négyszeresére kellene megemelni az egészségügyi dolgozók bérét. Ezt ma is tartjuk. Négyszeresére kellene megemelni. A kellene és a meg fogjuk emelni az kettő, nehéz nyelv a magyar de ennyire nem
Előzmény: boci boci tarka (51)
gurmandgurment Creative Commons License 2008.10.12 0 0 69
forendor,fokatona tuti van ilyen.ugy 500 talan.persze az is sok de csak erkolcsi szempontokbol.egyebkent az usa-ban is jol fizetik a katonakat
Előzmény: kheiron (67)
gamohunter Creative Commons License 2008.10.12 0 0 68
Valamint: Már megfizettük a szaktudásuk árát, amikor finanszíroztuk az oktatásukat, most pedig élvezni szeretnénk a befektetésünk hasznát. Vagy a szaktudás formájában, vagy ha ez nem fekszik a doktorúrnak, akkor sincs tragédia, tekintsük pénzügyi befektetésnek, fizesse vissza banki kamattal. A korábban emlegetett kétszeres összeg igazán nagyvonalú kompromisszum, sokkal jobb neki is, sokkal kedvezőbb, mintha banktól vett volna fel kölcsönt. Aztán itt van a diákhitel intézménye, az majdnem ajándék, és pont erre van feltalálva, persze így, hogy nincs tandíj el lehet mulatni, vagy be lehet fektetni alacsony kockázatú de még mindig magasabb hozamú befektetésbe. Istenem, mekkora marhák vagyunk...
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (60)
kheiron Creative Commons License 2008.10.12 0 0 67
Ach, ach, szegény szerencsétlen, 42 évesen 250-300 ezres nyugdíjjal tengődő rendőrök és katonák.... mindjárt bepárásodik a szemüvegem.
Előzmény: geszthi (66)
geszthi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 66
Milyen jo hogy csak pofaszni tudnak az Orvopsk az EU-0s fizetesrt mert nekik az jar.

De a tanar, a tuzolto, a rendor, a hataror stb az nem csinal semmi fontosat, eletmentot az kussoljon NEKIK nem jar EU-s fizetes, csak az orvosoknak!
Előzmény: Törölt nick (43)
kheiron Creative Commons License 2008.10.12 0 0 65
Igaz, hogy amikor én tanultam, akkor sem volt tandíj,

Akkor meg csönd, és húzd meg magad a sarokban.
Előzmény: gamohunter (63)
gamohunter Creative Commons License 2008.10.12 0 0 64
Úgy van ez, hogy zsebbe nyúlhatsz és nyithatsz cukrászdát ahol csak akarsz, illetve zsebbe nyúlhatsz és kitanulhatod az orvos szakmát. Meg úgy, hogy az adófizetők nem kívánják senkinek a vagyongyarapodását finanszírozni sem mint bécsi cukrász sem mint bécsi orvos. A "legyen mindenkinek ingyenes az oktatás" mellé oda lehet tenni a "kapjon mindenki ingyen cukrászdát" követelést is, nincs különbség.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (60)
gamohunter Creative Commons License 2008.10.12 0 0 63
Teljesen jogos a 10 év meg a 4 év, aki az üzletbe befektetett (oktatás költségei, magyar adófizetők) az akarja élvezni a hasznát (szintén magyar adófizetők). Legyen tandíj, és akkor nem lesz ilyen probléma. Igaz, hogy amikor én tanultam, akkor sem volt tandíj, de én a tudományommal nem is éreztem magam akkor zsarolási pozícióban. Tessék tudomásul venni (az orvosoknak is), hogy megváltozott a társadalmi rend, illetve itt lenne az ideje, hogy megváltozzon az egészségügyben is. Biztos alacsony a bére az orvosnak, úgy mint a buszvezetőnek vagy a benzinkutasnak, azért próbálják meg mind saját zsebükre használni az eszközöket, meg tartani a markukat a borravalóért.
Pukszi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 62
De, orbán mondta, emlékszem. Valójában úgy mondta, hogy ennyit érdemelnének. Ebből pedig ért a szegény ember.
boci boci tarka Creative Commons License 2008.10.11 0 0 61
Én a spenótra esküszöm! :)
Előzmény: gurmandgurment (55)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.10.11 0 0 60

jól teszik hogy megkérik a szaktudásuk árát

cukrászdát lehet nyitni bécsben, orvoskodni meg nem lehet?

vagy hogy van ez??

Előzmény: gurmandgurment (-)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.10.11 0 0 59

Igenám, csak félő, hogy azt a megszünt paraszolvenciát be kébe fizetni adóban vagy járulékban, hogy legyen miből finanszírozni a 300%-os béremelésüket.

De mondom: ezt épp most követelni....hát enyhén szólva....nem vall valami nagy taktikai érzékre.

Előzmény: Sir Balamber (56)
mac.m Creative Commons License 2008.10.11 0 0 58
Nem volt olyasféle, Medgyóé konkrét válsztási ígéret volt, a Fidesznek viszont sohasem volt ilyen ígérete.
gurmandgurment Creative Commons License 2008.10.11 0 0 57
ha tudnank hany orvos van meg mennyit keresnek mar szamolhatnank is.meg nyilvan eleg eloszor csak 80 %-al emelni aztan majd egy ev mulva megint
Sir Balamber Creative Commons License 2008.10.11 0 0 56
ez valami olyasféle dolog lehetett mint megyó nővérkés hűségjutalma.. Csak addig nyomták amíg kellett a szavazat.

Amúgy nem biztos hogy rosszul járnánk a jobban kereső orvosokkal, paraszolvencia nélkül..
Előzmény: boci boci tarka (54)
gurmandgurment Creative Commons License 2008.10.11 0 0 55
igyal te is voroset mert verszegeny leszel es doktor meg nem lesz
Előzmény: boci boci tarka (54)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.10.11 0 0 54

Én úgy emlékszem, hogy benne volt a 40 pontos választási programban is, de lehet, hogy tévedek.

No, mindegy , az ilyesmi most - azt hiszem -, nem aktuális.

mac.m Creative Commons License 2008.10.11 0 0 53
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 52
Senki nem mondott ilyet!
Senki.

Egy parlamenti válasz volt.
boci boci tarka Creative Commons License 2008.10.11 0 0 51
Ez nem 2006-ban volt, és nem konkrétan Orbán mondta, hanem valamelyik egészségpolitikusa, akinek a neve most nem jut eszembe.
Előzmény: Pukszi (44)
gurmandgurment Creative Commons License 2008.10.11 0 0 50
remek.az ukranoknal milliok haltak ehen.ez valoban minalunk is rendbetenne a koltsegvetest,foleg ha nyugdijasok halnak meg inkabb
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 49
Nem mondott ilyet senki a baloldali hasznos idiótákon kívül.
Ha igen, akkor idézzed már pontosan!

Mert alcsúti gnómozni tudsz a pici száddal, az látszik!
Mást nem.
gurmandgurment Creative Commons License 2008.10.11 0 0 48
hat akkor majd lesz alkalma a fidesznek megvalositani orban szavat
mac.m Creative Commons License 2008.10.11 0 0 47
Ballib gnómok hazugsága...
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 46

..az egeszseg nem jatek.az orvosokkal sok bajunk lesz..

.. mögkell nézni Sztalinbáttyó mit lépett ...oszt MÁSOLNI KÖLL !!

..
Előzmény: gurmandgurment (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!