Hogyan hat Rád egy adott étel vagy ital? Mit érzel ha egy bizonyos bort iszol, ha egy bizonyos ebédet eszel, melyik tea után milyen a hangulatod? Ilyen kérdésekre érdekelnének a válaszaitok. Konkrét "fogyasztott izé" megnevezésével és tapasztalattal. A téma szabad, elkalandozni is.
A parfétortájukat nem próbáltam, de a sütijeik a Daubneréinek a közelébe sem érhetnek. Fagyiban viszont tényleg messze verik a Daubnert, pedig ott sem rossz a fagyi sem.
a francba, ha arra jártam mindig sütit és parfétortát vettem; bármelyik simán felveszi a versenyt a daubneres cucokkal. viszont hallottam, hogy szerte a városban sok helyre szállítanak.
Nem, tényleg nagyon jók. És mindegyik mellett ott van, hogy melyik melyik cukrász VB-n milyen érmet vagy díjat nyert.
Viszont aki vezet, az a boros-pálinkás cuccokat kerülje, mert nem csak aroma van bennük.
(Na jó, mondjuk alapból azt sem tudom, Pesten laksz-e. Azért Vásárosnaményből nem éri meg csak ezért feljönni, de mondjuk a II. kerületből való kizarándokláson már érdemes elgondolkodni; azt nem tudom, télen mérnek-e fagyit, vagy csak süteményeznek, a süteményeik erősen átlagosak.)
Menj el egyszer a Vári cukrászdába (Csömöri út vége, a Szlovák utcai kereszteződésnél, szóval jól kint a **csában), egy sokszoros fagyikészítő világbajnok cukrász cukrászdája, van csilis csokis fagyi (meg ezer más jófajta, pl. tokaji aszús, barackpálinkás, csilis utánra ajánlom mindjárt a mentásat - azt kérd előbb, mert ugye akkor az kerül alulra), hát az is eléggé tűzokádásra késztet, még nálad kisebb sárkányokat :-)P is. Tényleg világbajnok (kb. mint a Daubner süteményben). Mondjuk nyáron kb. 20 perc sorbanállás, pedig dolgoznak bent egy páran.
Meggyújtottam most egy olyant, amelyiken azt írja, hogy Tibetan incense, kisbetűkkel pedig azt, hogy tasi. Nem tudom ez-e a neve. Kézzel készült nepáli kolostorokban, nincsen benne kicsi pálcika, az egész egy vastag hosszú füstölő. Nem különösebben kellemes, írja rajta, hogy a hozzávalókat a Zimpua szertartás keretében készítik elő :)))
Nos, ez biztosan hagyományos füstölő, a füstje inkább emlékeztet valami kellemes illatú fának a füstjére (mint amikor az erdőben tüzet raksz), mint a hagyományos füstölőkére.
Közben elmerengek a témán is. Egy ideje a pinot noir-ok vonzanak. Mondjuk plátói a vonzalom alapvetően, de most épp ez teszi széppé. Szóval azt vettem észre, hogy az ilyen boroktól egész kellemes "cserfes női" hangulatom támad. Még a rosszabb minőségűektől is. Sokáig tartó, vidámító, mosolyogtató hatás, afféle 'ülnék a barátnőmmel egy réten és fülig érő szájjal csevegve, virágból fonogatnék dolgokat'.
Mindig meglep a tapasztalat, hogy a borok egy részétől úgy kezdem magam érezni, mint egy tudat nélkül felajzott kos, más pedig épp a lágyabb vonásaimat hangsúlyozza belül.
Épp mostanában gondolkoztam rajta, hogy beszerzek néhány füstölnivalót. A közvetlenül környezet utálja, így otthon meg barátoknál nemigen tudok füstölni, viszont a kollégáimról kiderült, hogy nagyon szeretik. Tudsz esetleg olyat ajánlani, amelybe tényleg beledaráltak valamit és nemcsak befröcskölték némi aromával?
Darshan...azt régen akkor használtam ha angyaloztam... :) attól valahogy meditatív hangulatba kerülök, és sikerül kizárom a vacak gondolatokat :)
a szegfűszegestől meg a fahéjastól mindig éhes leszek... :D
a cseresznyés meg magabiztossá tesz.
:)
...amúgy van az az illatgömb - nekem zöld van, ami sztem az fenyős akar lenni - az meg - most már :) - 2004-es hangulatot idéz...és elég nyughatatlan leszek tőle!
Mániákusan imádom a kávét, ha megiszomegy csészével, utána kb. 2 órán keresztül boldogságérzetem van és erős vigyorgással fordulok a körülöttem lévő emberek felé.
Hááát, én úgy vagyok az indiai és az erősen fűszeres olasz bazsalikomos-paradicsomos cuccokkal, hogy étkezés után nem sokkal nagyjából a botkormányt is férjemül tudnám hirtelen fogadni, ha szépen kérne. :)) Sok fűszerről olvastam, hogy afrodiziákum, de leginkább akkor, ha hisznek is benne. Én nem hiszek sem a bazsalikom, sem a paradicsom, de még a curry teremtő erejében sem, de hogy hatnak rám, az kétségtelen. :)
(Közben rájöttem, hogy nem a fizikai hatások érdekelnek.)
Az utóbbi időben nagy teás lettem (korábban mindig elkövettem azt a hibát, hogy túláztattam a filtert, és ettől keserű lett a tea).
A Lipton Earl Grey fekete teája; valahogy így képzelem el "a" teaillatot, amely egyébként nyugodt, téli, vidéki esték hangulatát kelti bennem. Állítólag ebből készül a menzatea is, de ez nem fakítja fényét :)
Az alkoholoknál még egyszerűbb a helyzet: mindenki érezte már, gondolom, hogy egy bizonyos típusú, fajtájú alkoholtól más hangulata lesz, mint mondjuk egy olcsóbb kategóriás rokontól. Van, akit egyes zöld teák feldobnak, mást lehangolnak. Neked mivel milyen tapasztalataid vannak?
A "más dolgok" alatt nem HUSZ-os témákat akartam megcélozni :-), csak nem szerettemvolna szűkíteni a lehetőségeket. Például érdekelne az is, ki milyen füstölőt használ és hogy érzi utána magát.