Keresés

Részletes keresés

Térkép Ész Creative Commons License 2009.06.05 0 0 7625

Hiába, no. A kúra nem segített rajta, maradt olyan lökött, mint volt. Már a Szkeptikusoknál is csak törlés a sorsa...

Hamar kitelik a becsülete mindenütt!

 

Elton, koton,

marhaság!

másnéven:

Iszugyiság

Előzmény: Törölt nick (7624)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.01 0 0 7624

Hála istennek visszajött a Tanító!! Végre újra lehet röhögni a temérdek baromságon, az epepepétől kezdve az eltonokon át a tudományos maffiáig.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7622
Ezek szerint kezded értékelni a tudományban rejlő konszenzuskeresési hajlamot. Többféleképpen lehet jó. A ZARM adathordozón adja ki az adatot. Még csak nem is kell elmenni a sarki copyshopba, ahol a keménykötésben megbúvó dolgozatból óvatosan, félve kimásolják a megfelelő oldalt, hogy azt majd be lehessen szkennelni. iszugyit ismerve biztos eldicsekedett volna evvel, ott lenne minden pdfjében, hozzászólása végén (Radnóti-emlékév van, bár ennek ő ennek talán nem örülne). De nincs, és még ő is eltűnt. Így is jól van. Ami meg a hitemet illeti, azt hiszem iszom még egy sört:)
Előzmény: V.László (7621)
V.László Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7621
Megvallom, kicsit csodálkoztam is, hogy addig jártál erre a Fórumra, míg végül elbizonytalanodtál hitedben, és ki is akarsz magad próbálni valamit, ami ellenében látatlanban kardot rántottál.
Szerencsére nem így van. Hitedben megerősödtél. Jól van ez így.
Előzmény: Törölt nick (7620)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7620
Ezek szerint nem értetted:) Én azt feszegettem, hogyan tudjuk a 'kísérletet', azaz a filmet reprodukálni. Ennek is megvan a maga fizikája, de nem ejtőtorony, hanem mindenféle más kell hozzá, például pneumatika, L alakú szerelt egység adott magasságból örténő leejtése, megfelelő csillapítás. Ez is tudomány. Ha már megvan a laborkísérlet, akkor át lehet adni a technológusoknak, és a filmeket akár sorozatban is gyárthatják. Kerülő eljárás kijfelesztésére gondoltam.
Előzmény: V.László (7619)
V.László Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7619
"Találjuk ki, hogy hogyan lehet ezt és ilyen kísérleteket reprodukálni?"

Felesleges időpazarlás lenne. ZARM színvonalú körülmények alatt elvégzett kísérlet eleve halálra van ítélve. Ha bármi anomáliát találnál, soha senkit nem tudnál meggyőzni igazadról.
Iszugyi is csupán azért tud némi érdeklődést fenntartani, mert a kísérlete elit körülmények közt volt elvégezve. Gondold el, ha úgy kezdi, hogy a lépcsőházi ejtőkísérlete közben azt tapasztalta, hogy...
Ha Brémában tudnál kísérletezni, akkor pár száz, de inkább pár ezer kísérletben dokumentált anomália már esetleg elérné az ingerküszöböt. Ha meg nem találnál semmit, kidobott pénz, fáradság.

V.László Creative Commons License 2009.05.16 0 0 7618
"Találjuk ki, hogy hogyan lehet ezt és ilyen kísérleteket reprodukálni?"

Felesleges időpazarlás lenne. ZARM színvonalú körülmények alatt elvégzett kísérlet eleve halálra van ítélve. Ha bármi anomáliát találnál, soha senkit nem tudnál meggyőzni igazadról.
Iszugyi is csupán azért tud némi érdeklődést fenntartani, mert a kísérlete elit körülmények közt volt elvégezve. Gondold el, ha úgy kezdi, hogy a lépcsőházi ejtőkísérlete közben azt tapasztalta, hogy...
Ha Brémában tudnál kísérletezni, akkor pár száz, de inkább pár ezer kísérletben dokumentált anomália már esetleg elérné az ingerküszöböt. Ha meg nem találnál semmit, kidobott pénz, fáradság.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.15 0 0 7617
iszugyi még egy ideig a Szkeptikus fórumban is próbálkozott. A mozija hitelességének a kétségbevonása betett neki. Május másodikán még mantrázott, de a konkrét kérdésekre már nem adott választ. A követelés úgy szólt, hogy mutassa be a ZARM által 2000 óta minden kísérletben, az adatkapszulával ejtés közben is rögzített adatokat, ami a mérése hitelességét bizonyítja, mert anélkül a video csak egy ügyes trükk. (tuti hogy a kapszulához standard adatok tartoznak)

Ez ezek szerint mélyütés lehetett. Mit csináljunk most? Találjuk ki, hogy hogyan lehet ezt és ilyen kísérleteket reprodukálni? Van erre vajon az önjelölt zseniknél fizetőképes kereslet? Ha már egyszer így összejöttünk, akkor nem kéne ezt az óriási szellemi tőkét hagyni kárbaveszni:)
Willie Creative Commons License 2009.05.15 0 0 7616
fellot=fellott
Willie Creative Commons License 2009.05.15 0 0 7615
gondolom arra vart, hogy a tegnap fellot Herschel urtavcso szetesik-e az kulonbozo elemire hato kulonbozo gravitacios gyorsulasok hatasara. Hat nem jott be neki... Milye erdekes, hogy ezek a hulye fizikusok az elkurt fizikajukkal mennyire pontyosan meg tudtak josolni a palyat...
Makkoscipo Creative Commons License 2009.05.15 0 0 7614
Kedves Topic Társak!

Mit tudtok Iszugyiról, ugye nem beteg? Olyan üres nélküle a topic!
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 7613
egyszerű helyesen
Előzmény: Törölt nick (7612)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.05 0 0 7612
először azt kellene megérteni, miért esett lassabban a szén az alumíniumnál

Pedig egyszer a válasz: mert az elemek már csak ilyenek, nem egyformán esnek. Például a tölthető elemek sokkal ritkábban esnek a kukába, mint a nem tölthető, de kifogyott elemek. A lapos elemek meg nagyszerűen alkalmazhatók vízparton az úgynevezett "kacsázásra", amikor az ügyesen eldobott lapos elem mintegy ugrál a víz felszínén. Ilyesmiben a lapos elem verhetetlen. (Vö: Lapos Elemér, akit elküldtek lapos elemér'.)

A legjobb az Energizer 9 voltosa: abban 6 db teljes értékű AAA elem található, csak így felébe se kerül, mintha külön veszed meg őket. Megveszed a 9 voltost, kibontod a kis hülye fém házából, és mehet a fényképezőbe vagy az mp3 lejátszódba. Miután kiürült, lehet ejteni. Van benne szén is, alumínium is, tiszta haszon, hogy még holtában is jó valamire.

Előzmény: V.László (7604)
Kopi Pesta Creative Commons License 2009.05.05 0 0 7611
Most akkor lehet, hogy mégsem sikerült megírni az új fizikai motort a mátrixhoz ?
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7610
először azt kellene megérteni, miért esett lassabban a szén az alumíniumnál.

2 kérdés:
Melyiket fizette ki? (Talán az egyiket visszatartotta a tulajdonosa...)
Melyik készítőjének nevére emlékszik?
Előzmény: V.László (7604)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7609
Én autóban nem szoktam a többi vezetőt lehülyézni. Egyesek teljesen autonóm módon is képesek hülyén viselkedni.

A hihetőség függ attól, hogy ki milyen persperktívából vizsgálja a jelenséget. Ha nem látogatunk el a ZARM honlapjára, még akkor is, gyanús a dolog. A szabadesést nem látjuk. Ha már. Ha persze egy rendesen dokumentált kísérlet lett volna, akkor egy ilyen jellegű film is elég lenne. Lenne? Biztos?

Az E-5 pontosságú mérés nem egy demonstrációs labor mérés szintjén történik. Történhet persze úgy is, de ahhoz picit több alapvetés, kísérlettervezés kell. A ZARM a kísérleteihez jó környezetet ad. A 2000-ben kiadott General Information szerint már akkor volt data uplink/downlink. A mérés eredményeit adathordozón adják ki.

Nem emlékszem, hogy ezen a folyton betett filmecskén kívül másról is szó esett volna. Arra emlékszem, hogy a pixelek számolgatása előkerült többször is. Te emlékszel arra, hogy a relatív mozgás korrekciója a kamera középtengelyétől észlelt szög (pixeltávolság) szerint korrigálva lett volna? Tett erről itt valaki említést?

Az ejtőtorony üzemeltetése drága. Egy kísérlet (n db. ejtés) sok-sok pénzbe kerül. Ha valaki mégis a kamerához ragaszkodik, akkor csak egy ilyen ócska felbontású kamerát épít be? Ezt a ZARM jóváhagyta? Arra int az egyik dokumentáció, hogy olyan kísérletet kell tervezni, hogy az ejtés sorozat közben ne kelljen a kapszulát szervizelni. Megfelel ennek a filmen látott elrendezés?

Igazad van. Majd ha lesznek hiteles adatok, akkor lesz érdemes foglalkozni a dologgal. A szénre és az alumíniumra vonatkozó ejtéssel mért adatokra ezek szerint eddig senkinek sem volt szüksége, tehát nem is mérte meg így. Ha egy adat kell, akkor kimérik.

Végül, mi történt a http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=jkNjvCmsWOU címen található filmecskével?

Valami bűzlik itt, de nagyon. Abonyi tanár úr szavaival élve: Most itt állunk télvíz idején kertitörpe nélkül.

Előzmény: V.László (7606)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7608
Iszugyi is tudja, többször leírta, mi is tudjuk: több (rengeteg) mérés kellene egy ekkora horderejű állítás alátámasztására.
Azonban nincs több mérés. Meg is van a "jutalma": Nobel-díj sincs, egyelőre. Ebből következik, hogy az egyszem mérést tét nélkül fel lehet tenni a jutubra, mi meg vég nélkül rágódhatunk rajta, hogy mit látunk. Végülis nekünk nem nem tétre megy, nyugodtan eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi is okozhatja a szén levitálását. Persze a játék csak addig tart, amíg iszugy vissza nem tér.
Várok egy jó ötletet. A maradék levegő szerintem nem játszik, és nem is kóvályog az ejtőkapszula (ezek látszanának a vénullás testek mozgásán). Az ejtőtorony kivitelezése olyan, hogy nagyságrendekkel pontosabb mérésekhez is megfelel, tehát a "hibát" nem ott kellene keresni. Van még valami?
Előzmény: Willie (7607)
Willie Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7607
Laszlo! Egy Phys REv. Letters-ben megjelent cikk mervado. Ott tudni lehet, hogy mi van a cikk mogott az a cikk egy borzaszto kemeny biralasi eljarason megy keresztul. No ezen a ponton bukott meg iszugyi, mert feltetelezem megkerdeztek tole, hogy mielott azert a nagyvilag ele tarna sajat kulonbejaratu univerzumanak a titkait, talan meg kene magyarazni, hogy az o fizikaja miert nem ervenyes a bizonyitasara rendelt "kiserlet"-re. Merthogy ott semmi ott az 5 testbol egy sem viselkedik ugy, ahogy iszugyi megjosolta.

A kozutas hasonlatod azert hulyeseg, mert itt nem barmol senki semmit, csak neha felkapjuk a vizet mikor valaki bgyakorlatilag altalnos iskolas szintu fizika tudassal probalja az eszt osztani es foleg inkabb csak eszt oszt, de nem valaszol olyan egyszeru kerdesekre peldaul, hogy miert is van az, hogy iszugyi "kiserlet"-eben a targyak kurvara nem ugy mozognak, ahogyan azt az o "elmelet"-e megjosolja. Akkor tulajdonkeppen mit is bizonyit ez az egesz...
Előzmény: V.László (7606)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7606
Igazad van, maradjunk a tényeknél. Ha már nincsenek hitelesített, korábban elvégzett ejtési adatok szénre és alumíniumra vonatkozóan, ezért elfogadom a felvetésedet. Amíg nem látjuk a mérésben résztvevők által hitelesített videót vagy jegyzőkönyvet, ez a kísérlet is lehet kamu.
Akkor tehát most ott tartunk, hogy senkinek sincs hiteles ejtési adata szénre, illetve alumíniumra vonatkozóan. Legalábbis itt a Fórumon egymást hülyézőknek nincs. Bravó, emberek! Ez szép volt! De legalább jól kihülyéztétek magatokat, és ezért még autóba sem kellet ülni. És a testi épséget sem veszélyezteti.
Ugyanaz van itt is, mint a közutakon. Az egyébként egymást tiszteletben tartó emberek átlényegülnek, és úgy kommunikálnak egymással, ahogy más körülmények közt eszükbe nem jutna. Akik itt egymást barmolják, rendes esetben egy kávézóban jót beszélgetnének. Ugye, így van, kedves pszichológus hozzászólók (mert itt tulajdonképpen mindenki elme-szakértő is lesz)?
Előzmény: Törölt nick (7605)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7605
Te hol láttad ezen a filmecskén, hogy a szén esik? Amit látunk, hogy tárgyak furcsán lebegenek, mondhatni levitálnak.
Előzmény: V.László (7604)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7604
Korai még a Világegyetemmel kezdeni, először azt kellene megérteni, miért esett lassabban a szén az alumíniumnál. Erre kellene keresni valami referencia adatot, amivel összehasonlítható i. kísérlete.
Előzmény: Willie (7603)
Willie Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7603
Laszlo! Buta vag, de ez nem ujdonsag. A reprodukalhato ejtokiserletnek ott van az, aminek belinkeltem az absztraktjat. Ha gondolod kikeresem neked az egesz hivatkozast. a Phys Rev. Letters-ben jelent meg a cikk ott barmikor elolvashatod.
arra viszont mit mondasz, hogy meg iszugyi pobalkozasaban sem engedelmeskednek az anyagok az iszugyi fizika torvenyeinek. Arrol mar nem is beszelek, hogy a jelenleg mukodo vilagegyetem egyetlen fizikai jelenseget sem kepes sem leirni sem megmagyarazni az iszugyiarius fizika
Előzmény: V.László (7602)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7602
Itt mindenki beszél a jól reprodukált ejtőkísérletről, de még senki sem látott olyat.
Mi alapján döntöd akkor el, hogy egy alumínium darabnak pont úgy kell esnie, mint a szénnek? A hited alapján. És a hited oly erős, hogy még a szemednek sem hiszel, ha nem ezt látod.
Na, hol kell hinni?
Előzmény: Willie (7600)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7601
A technikai forgatókönyv ismeretében a reprodukálhatóság már diszkutálható lenne. Addig csak egy illuzionista szám, annak viszont unalmas.
Előzmény: Willie (7600)
Willie Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7600
Tudod Laszo a hitnek megvan a helye, ezt templomnak hivjak... a tudomanyban viszont nincs helye hitnek csak pontosan dokumentalt (a youtube nem szamit annak) reprodukalhato (es ezaltal sokszor megismetelt) mereseknek es az azokra alapozott elmeleteknek van helyuk no most iszugyi videoja semelyik kriteriumot sem teljesiti (meg ha elfogadnank is a pobalkozasat mereskent, akkor sem igazolja a ra alapozott elmeletet, hiszen egyik probatest sem viselkedik az iszugyarius univerzum torvenyeinek megfeleloen)
Előzmény: V.László (7597)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7599
iszugyi itteni ténykedésének olyan remake szaga van.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7598
Az egy dolog, na de hogyan? Erről mit tudunk?
Előzmény: Willie (7596)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7597
Milyen jó, hogy szólsz!
Már majdnem elhittem.
Előzmény: Willie (7596)
Willie Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7596
Laszlo! Iszugyinak nincs dokumentalt ejtokiserlete. van neki egy youtube-os videoja, amirol senki sem tudja, hogy hol keszult.
Előzmény: V.László (7595)
V.László Creative Commons License 2009.04.27 0 0 7595
Nos, akkor szerinted iszugyi kísérletében a szén esett lassabban, vagy az alumínium esett gyorsabban, mint ahogy esnie kellett volna? Gondolom, csak megnézted egy táblázatban a szén és alumínium esési idejét, mielőtt kijelentetted, hogy iszugyi mérése nem jó. Az általad ajánlott ZARM könyvtár adatait használtad a kritikád megalapozásához, vagy a BME-t, esetleg az ELTE-t?
És ha már így megkerested a kérdéses adatokat, nyugodtan megoszthatod velünk is, hiszen eddig egy dokumentált ejtőkísérlettel szemben csak szöveg volt, hogy így nem jó, úgy nem jó.
Azt el sem merem képzelni, hogy minden alap nélkül gyakorolsz kritikát más jól dokumentált kísérletével szemben.
Előzmény: Térkép Ész (7592)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!