Keresés

Részletes keresés

naki6 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 55
Ez pedig hiba. Ezek továbbra is az előrehozott választásokra játszanak, vagy a népszerűségük szinten tartása fontosabb mint az ország érdeke.
Ennyit a Fideszről.
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.04 0 0 54
Mármint az SZDSZ javaslata? Semmiképpen sem megy át, a fidesz már hivatalosan nyilatkozott, hogy nem támogatja, semmilyen "sarcolás"-ban nem vesznek részt.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.04 0 0 53
Ebben van igazság, csak hamis az út a közteherviselésbe való bevonás irányába.
Előzmény: Rangun (42)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.04 0 0 51
(egyebkent 1.3millio ha jol remlik)

Rosszul remlett :-) MC
Előzmény: Mblazius (49)
intrusion Creative Commons License 2008.10.04 0 0 50
Ismerek egy építőipari óriáscéget, akik amikor APEH ellenőrzés volt náluk, az egyik hétvégén amikor senki nem látta két nagy olajos hordó papírt égettek el.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (47)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.04 0 0 49
Több mint 1 millió ember van minimálbérre bejelentve,akik egy forint SZJA-sem fizetnek

Ez igy nem teljesen igaz, ennek az 1 millio (egyebkent 1.3millio ha jol remlik) legalabb a fele egyeni vallalkozo, stb, aki nem jogosult adojovairasra.
Előzmény: Rangun (42)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.04 0 0 48
Ha meg nem - ami meggyőződésem -

Azt mar latjuk, hogy hova vezet, ha a penzt esz nelkul szetszorjak 50%-os kozalk beremelesre meg 13 havi nyugdijra + hasonlo....
Előzmény: alto (41)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.10.04 0 0 47

Az egykulcsos jövedelemadó a legnagyobb kiszúrás lenne a szegény emberekkel, akikkel a jobbosok azonos arányú terhet akarnak rakni, mint a leggazdagabbakra......

 

ostoba vagy

 

peslants az apeh honlapra, szép kimutatást találsz arról, hogy papíron a magyar lakosság 97%-a szegény, vagy mondjuk inkább, szükösen él

 

az adózásnak ma már semmi köze a gazdagok/szegények viszonyhoz: ha nagyvállalatnál dolgozol, szopatnak, akkor is ha az alsó-középosztálynak megfelelő a fizud, az összes többi adózó tényleges jövedelmétől, vagyonától függetlenül lényegében summantja az adót

Előzmény: Törölt nick (39)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.10.04 0 0 46

nem egészen

 

nem a kicsit tehetősebbektől, meg a gazdagoktól vesz el, hanem a nagy cégeknél foglalkoztatottaktól

 

a gazdagok már rég nem fizetnek arányos adót

 

no és a pénzt megkapja a 100-150k nyugdíjjal otthon segget vakaró 50 éves ex-BM-es

Előzmény: naki6 (37)
alto Creative Commons License 2008.10.04 0 0 45

Nagy baromság volt nem bevezetni.

 

1etértek.

Előzmény: naki6 (16)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.10.04 0 0 44

bizony, annyi

 

a második mondatot nem értem

Előzmény: kamerasmobil (27)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.10.04 0 0 43

kkor gondolom nem értesz egyet a fidesz javaslatával sem, a távhőügyben. Ők ugyanis ÁFÁ-t mérsékelnének, tehát mindenkinek adnának, a gazdagabbaknak is, a szegényebbek terhére.

 

persze hogy nem

 

semmilyen ártámogatás, célzott adómérséklés stb ne legyen

 

a legszegényebbek kapjanak pl kajajegyet, meg ilyesmi, oszt jónapot

Előzmény: Törölt nick (22)
Rangun Creative Commons License 2008.10.04 0 0 42
A multit a munkaerő költsége,és a képzett munkaerő elérhetősége érdekli.A magyar mérnökök tömegével mennek már más kelet európai országokba is,mert sokszor nem magasabb bruttó bérek mellett is jóval nagyobb a nettó keresetük,ezt a hazai multik jobb esetben csak béremeléssel képesek megfékezni,ami már érinti őket,rosszabb esetben a munkahelyek áttelepítését választják.

Több mint 1 millió ember van minimálbérre bejelentve,akik egy forint SZJA-sem fizetnek,pedig max a 20%-uk keres tényleg minimálbért,már csak ezért is megérné az egykulcsos adó,mert jobban be lennének vonva a közteherviselésbe.
Előzmény: Törölt nick (39)
alto Creative Commons License 2008.10.04 0 0 41

Persze,el is utasithatnak,ebben az esetben rövidesen mindannyian román szintre kerülünk.

 

Na, ez egy orbitális baromság, amit azok a közgazdisznók és újságírók terjesztenek, akik szerint csak akkor történik valami reformértékű egy országban, ha egyben vér is folyik.

 

Tudod, néha már arra gondolok, hogy igen, vegyünk el minden segélyt, nyomjuk le az ugye hihetetlenül magas nyugdíjakat a béka segge alá, vegyünk el mindkitől minden kedvezményt, adjuk od a pénzt azoknak, akiknek már van, adjuk oda a kapitalizmus legrútabb korszakát idéző gondolkodásmóddal rendelkező magyar vállalkozóknak és nézzük meg, hogy eme csodaszertől rendbe jön-e a gazdaság.

 

Ha rendbejön, kész vagyok hamut szórni a fejemre és megtépni öltözékem.

 

Ha meg nem - ami meggyőződésem - akkor az összes nyugdíjasbaszogató elmegy szépen a bányába követ törni és elgondolkodni azon, hogy egy olyan hihetetlenül összetett és bonyolult rendszer, mint egy ország gazdasága megjavítható-e azzal, hogy mélyszegénységbe taszítjuk azokat is, akik eddig még nem voltak ott.

 

Generálisan pedig az a véleményem, hogy a sokat dicsért Szlovákia sem attól lett olyan amilyen (milyen?), hogy éhenpusztította a nyugdíjasait, hanem beengedett egy csomó kis- és nagyvállalatot (Fideszesek figyelem: Gyöngyös!) akkor is, ha nem mindenkinek tetszett az a rengeteg kedvezmény, amit ezek a cégek kaptak, meghozott olyan törvényeket, amiket nálunk AB segédlettel tettek semmissé (Köszi, bíró urak, ez soha nem felejthető akció volt az önök részéről!), az ellenzék nem gyilkolta halomra akár a legésszerűbb reformjavaslatokat, nem hisztiztek az eü átalakítása miatt még az orvosok sem, stb, stb, stb.

 

A napokban az Info Rádióban igen szemléletesen és érthetően kifejtette ezeket egy szlovákiai magyar politológus. Sírni volt kedvem, miközben hallgattam, mert ugyanazokat a reformokat említette, amiket nálunk is be akartak vezetni, csak nálunk abban vitézkedett az ellenzéktől kezdve a bal- és jobboldali újságíráson, az AB-n, no meg az ún. közvéleményen át mindenki, hogy miként lehet ezeket megfúrni. Sikerült is, legyünk büszkék magunkra, hogy ostobaságból, tudatlanságból és a demagógia iránti olthatatlan vonzalmunkból megakadályoztuk magunkat abban, hogy villámgyorsan újra Közép-Európa vezető országa legyünk.

 

Ja, és ez a politológus nyíltan kimondta, amit nálunk szemérmes hallgatás kísért, hogy Szlovákiában szó sem lehetett "egyeztetésről", mert ha minden társadalmi csoporttal meg akartak volna egyezni, soha nem lettek volna reformok. Hallhatóan nem is értette először az Info műsorvezetőjének a kérdését. A kormány eldöntötte, mit kell csinálni, osztán végrehajtották. Aki meg sírt, hát Istenem, sírjon. Tessék ezt nálunk elképzelni az Orvoskamara vonatkozásában.

 

 

Előzmény: zeno62 (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.04 0 0 40
30-at, már kiszámolták. A 29110 milliárdból, úgyhogy meg lenne mentve a haza!:))))
Előzmény: Mblazius (34)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.04 0 0 39
Ne beszélj marhaságot, melyik multit érdekli, hogy egy- vagy többkulcsos-e az alkalmazottai személyi jövedelemadója? Az egykulcsos jövedelemadó a legnagyobb kiszúrás lenne a szegény emberekkel, akikkel a jobbosok azonos arányú terhet akarnak rakni, mint a leggazdagabbakra......
Előzmény: Rangun (31)
naki6 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 38
Jaja. És még el se mentél a boltba. Szuperbruttó. Ha ezzel számolunk (márpedig egy munkaadónak ezzel kell, mivel ennyibe kerül a munkavállalója) már rég nem vagyunk olcsó munkaerő.

Jövőre komoly gondok lesznek. Nem tatok kizártnak a mínuszos GDP növekedési adatot sem. Lehet, hogy ez a kiadáscsökkentés fogja megmenteni az országot, hogy még mélyebbre süllyedjünk.

Mellesleg én a nyugdíjakat lazán befagyasztanám, és lehetővé tenném, hogy a nyugdíjas gyereke az SZJA-jának pl. 1%-át átutalhassa a szülőknek.
Aki nem nevelt adófizető embert az országnak, az szopóágra kell tenni. Sok buzi, szingli, meg lumpent termelő réteg prüszkölne de hát nem ők jelentik az ország jövőjének zálogát.
Előzmény: BigBacon (36)
naki6 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 37
"magyar újraelosztás legnagyobb baja hogy nem a gazdagoktól vesz el és nem a rászorultaknak ad"

A magyar újraelosztás legnagyobb baja hogy a kicsit tehetősebbektől sokat elvesz, és odaadja azoknak akik tátott szájjal várják a sültgalambot, vagy éppen ráálltak a gyerekgyártásra mint megélhetési formára.
Csakhogy az EU-ban ezt csak ideig-óráig lehet csinálni.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (20)
BigBacon Creative Commons License 2008.10.04 0 0 36

"Ebből a pali kézhezkap kb. 250 000-et."

 

Plusz a foglalkoztatója fizet utána 160 ezret, ez összesen 410 ezer. Évente 5 millió, 30 év alatt 150 millió, "hozamokkal" 300 millió. Amikor majd nyugdíjba mész, jól leteremtenek, hogy mit ugrálsz, egész életedben hülyére kerested magad. Miért nem tettél félre.

Előzmény: naki6 (35)
naki6 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 35
Az adózók 3%-a keres többet havi bruttó 500 000Ft-nál. (Én is kb. ebbe a körbe tartozom).
Ebből a pali kézhezkap kb. 250 000-et. Ez kb. 1000Euro. Ez már idehaza kőgazdag az SZJA bevallások lapján. Kicsit nyugatabra nemhogy adót nem kérnének tőle, talán még segélyeznék is. Idehaza meg ezt a réteget már agyonb....ák adóval.

Ehhez képest ha körülnézek, nem érzem magam a felső 3%-ban. Sőt!
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (19)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.04 0 0 34
Kerdes az, hogy melyik szadeszes fedezi fel magaban melyen a szocialis erzekenyseget es veletlenul nem er oda a szavazasra...

Nyilván nem a nyugdíjasok juttatásait csökkentenék.

Rogton megfoghatnanak ~50-60mrdFt-ot ha csak inflaval emelnenek....
Előzmény: Libera nos, Domine! (26)
originalqszi Creative Commons License 2008.10.04 0 0 33
Mind1 mi történik!!!!!!! Gyurcsányt le fogja nyomni a hozzánk is begyűrűző recesszió!!!!!!! Pechje van, pedig megérhette volna a harmadik szoci győzelmet, mert állati mázlista, de a világ fog beleszólni, a világ recesszió!!!!!!!
Rangun Creative Commons License 2008.10.03 0 0 31
Az a baj ezzel az egyenlőtlen adóterheléssel,hogy azok a munkahelyek főleg multinacionális nagyvállalatoknál vannak,akiknek teljesen mindegy,hogy 100-150 km-el odébb mondjuk Szlovákiában,vagy Csehországban telepednek le,ahol egykulcsos az adó,és jóval kevesebb adófizetés mellett is meg tudják oldani a saját szükségleteiket.
Magyarán a progresszív SZJA is versenyhátrányt okoz,a versenytársainkkal szemben,mert a minimálbéres munkahelyek ahol nekünk van előnyünk inkább a hazai vállalkozások jellemzői,akik zsebből egészítik ki a fizetést.
Előzmény: kamerasmobil (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 30
ez kb. olyan mint amikor megbontották, az egészségügyi járulékot természetbenire meg pénzbeli. 2007-ben annyi lóvét szedtek be táppénzre , hogy minden 11.embernek táppénzen kellett volna lennie, úgyhogy az első 15 napot a munkáltató fizeti. Na ennyit az adótervezésről meg a számokról és statisztikákról, a fele sem igaz!
Előzmény: kamerasmobil (27)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.10.03 0 0 29
Nem véletlenül vagyok az SZDSZ szavazója - miért ne ünnepeljem? Ugye eldönthetem, hogy melyik párttal értek egyet?
Előzmény: Törölt nick (28)
kamerasmobil Creative Commons License 2008.10.03 0 0 27
Bocsanat de a 800 ezer rokkantat egyszeruen nem hiszem el. A lakossag csaknem egytizede??

Es szerinted ki a franctol vesznek el, ha 3% fizeti be az ado 30%-at?
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (20)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.10.03 0 0 26
Az INDEX szerint minden ellenzéki párt egységesen támogatja, viszont a függetlenek a szocik mellé állnának (beleértve az exfideszeseket is). A két beteg MSZP-s, Horn Gyula és Toller László nem szavazna. Így jön ki a 192:191 arány.

Persze ez csak köti a kormányt, arról nem szól, hogy ki járna rosszul a költségvetési plafonnal. Nyilván nem a nyugdíjasok juttatásait csökkentenék. De ez már a költségvetés szavazásán múlna.
Előzmény: Mblazius (25)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.03 0 0 25
Es egysegesen szavaz mindenki....
Előzmény: Libera nos, Domine! (24)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.10.03 0 0 24
Nem csak álom, egyelőre 192:191 arányban az ellenzék megszavazná. Ha ott lenne mindenki.
Előzmény: Mblazius (3)
makroska Creative Commons License 2008.10.03 0 0 23
Mig Orbán erös Magyarországot akar addig Gyurcsány csak erósen ordibál. És dobálja a sarat a nála kvalitativabb személyekre,akik mind emberi ,mind erkölcsi értelemben szavahihetöség, hitelképesség szempontjából toronymagasan állnak fölötte. De ö most akar elörukkolni a sikergazdaság cimü hazugságkampánnyal,a mi pénzünkön.Hiába a szereplés a mindene és nem a munka. Hitele,meg nuku.
Előzmény: neménvagyok (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!