Keresés

Részletes keresés

csuzso Creative Commons License 2008.10.01 0 0 46
Sziasztok! Megjöttem Én is. Hogy kicsit színesítsük a géppalettet a Fuji mellé Sony Alpha 300-ast vettem. Nekem nagyon tetszik, de a tükrös gép igen pénzigényes, feneketlen kút. Első gép beszerzése a további fényképes pályádat is meg fogja határozni. Döntésemben a végső lökést az adta, amikor kézbe fogtam a gépet és az oda lett teremtve. Élőkép funkió, váz stabilizált, pormentesítés (igaz ez inkább parasztvakítás), olcsó (?), jó minőségű minolta obik. Kicsit a zaj szempontjából 800 ISO felett lehetne jobb, de ez a helyzettől is nagymértékben függ. Kis kereső nem észrevehető számomra. Fontosabb beszerzések: Gépváz+kitobi (18-70) Sigma 70-300 APO DG Macro obi (azóta eladva) Minolta 50 F/1,7 obi Minolta 70-210 F/4 "Beercan" obi (a kedvenc :) ) Sigma 105 F/2,8 Makró obi (makró miatt) Minolta 5600 HS(D) vaku Ezek a vázon kívül több mint 200 ezer, de ujjonnan már ez a kombó is egy vagyon lenne. Kell még egy jobb nagylátó, mivel a kit gyengusz és a Beercant leváltani egy jobb fényerejű, gyorsabb obi. Itt egy flash album a hétcégéről: [link1] Képek minőségét erről nem lehet megállapítani, mivel erősen le lettek butítva.
emszi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 45

Photokina - Fuji stand

 

Photokina - Canon stand

 

Ti mit vártatok a Photokinatól? Bejöttek a számításaitok?

emszi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 44
Nikonos Pajtásoknak: Photokina - Nikon stand
Előzmény: emszi (43)
emszi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 43
emszi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 42
Gratulálok! ez igen! és köszi a képet/képeket! nagyon szépek!
Előzmény: chevalido (40)
MacSan Creative Commons License 2008.09.30 0 0 41
Bár én már leírtam az anyatopicban, de ide is leírom hogy miért választottam a Pentax K100D-t?
Hogy mi motivált vásárláskor? Nem mondhatnám, hogy az ára , mert sok helyen a Canon EOS és Nikon gépek kitobival olcsóbbak voltak akkoriban. Először a kialakítása. Olyan igazi letisztult, jó fogású, normális méretű gép. Igaz, hogy 6.1
Mpixel de, sok olyat tud, amit az ő kategóriájában szinte egyik gép sem. Pl. vázba épített stabilizátor. Még egy szempont ami számomra fontos volt. Egy K bajonett-M42-es átalakítóval régi 42x1 mm-es objektíveket tudok rátenni, vagy átalakító nélkül közvetlenül régi K bajonettes obikat is.(Ezekből meg volt pár darab.) Igaz az automatika ilyenkor nem működik, de a helyes élességet szépen visszajelzi és így legalább megmarad az alkotás öröme a régi tükörreflexes világból:) Azt meg nem kell ecsetelnem, hogy jópár régi obinak mennyire jó rajza van elérhető áron. Nem elhanyagolható, hogy ceruzaakksikkal megy. Nem kell méregdrága speciális pótakksi hozzá.
Nem ér olyan csapás, hogy pl. nyaraláson energiagondom támad. Összességében én számításba vettem minden gazdasági szempontot. Az SD kártyák elfogadhatóbb árát pl. az XD-hez képest stb.
A Fuji gépemhez egyszer már megvásárolt szűrőket, (ezekből is akad) egy-egy menetátalakítóval csodásan tudom használni a Kitobihoz és a régi obikhoz is. A töltőkről és az akksikról nem is beszélve. Tehát úgy akartam váltani tükrös gépre, hogy a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jól lakjon :)

Azért a szenzortisztítási funkció nagyon hiányzik :((
chevalido Creative Commons License 2008.09.30 0 0 40
Oh, örülök a kedves fogadtatásnak, jólesett köszi
most még nem túl sűrűn, de azért benézek majd ahogy tudok

és hozok is egy képet, nagy örömömre bekerült az én kertem 2008 fotópályázat 100kiválasztott képe közé az 1400ból


itt találhatóak a képek
Előzmény: emszi (38)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 39
két dolog tetszik benne:
-lcd végre olyan mint a nikonon! (használható)
-a kicsit back/front focus-os obikat lehet korrigálni otthon is!
De mivel csak canon obikat használok és ez a sigma/tamron/tokina obikra jellemző.így nem csábít ez sem annyira.
De ha a 40d-m tönkremenne lehet elgondolkodnák rajta.
MAjd jövöre ha ez kifuto lesz akkor lehet veszek,de most meg vagyok elégedve a mostani felszerelésemmel 100% ig!!
:)))
Előzmény: emszi (36)
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 38
éjjjeeeeeeen, itt vannak a régi ismerősök is! már vártunk! :)
Előzmény: chevalido (37)
chevalido Creative Commons License 2008.09.30 0 0 37
Sziasztok!
Örömmel látom, hogy lett egy ilyen topic (mint volt fujis és új Dslr-es)
Nagyon szeretem a társaságot, és bár mostanában nem nagyon tudtam jönni, írni egyáltalán nem, remélem hamarosan be tudok csatlakozni a topicba.
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 36

hát igen, sportot fotózni nem olcsó!

mit szólsz az 50D-hez? vonzók számodra az újdonságok?

Előzmény: vbandit (34)
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 35

Köszönjük szépen az írást! Örülök, hogy lelkes Olympus-osok is képviselik itt magukat. Nem titkolt célja a topik nyitásnak, hogy inkább a fotózás szeretetével és a masina mögötti emberrel foglalkozzon, mintsem "vallás vitákkal". Az is jó, hogy elégedett vagy a gépeddel. Ez egy nagyon fontos dolog szerintem. Hányan vannak, akik folyton elégedetlenkednek a felszerelésükkel és azt gondolják, hogy ha vesznek egy "jobbat", akkor jobb képeket fognak készíteni?! Képek is jöhetnek majd, ha van kedved! Meg  a Smenás időkről is szívesen olvasnék! Úgy látom régi motoros vagy a témában! ;)

 

Én is megnéztem, hogy melyik gépnek milyen a zajszűrése. Mint minden, ez is nagyon szubjektív! Van amelyik jobban szűri a zajt, viszont részletet is elmos, van amelyik kevésbé, viszont részletgazdagabb képet ad. Kinek-kinek mi tetszik, mivel elégedett! Rájöttem, hogy az általam fotózott témák talán még igénylik is kicsit a zajt. :)))

Előzmény: Törölt nick (19)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 34
nem:))
nagyon jó ez nekem,csak nem kell 2 db.
ill. még nem döntötten el,azért is vettem...
egyiknap ugy gondolom milyen jó lenne, a másik nap el akarom adni.
egy sport fotozásnál nagy elöny,ha az egyik gépvázon ott a 70-200 a másikon a 17-40.
De nagy luxus is egyben...
Előzmény: emszi (28)
Zoszi69 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 33
Íme az irományom:

Nálam véletlenül jött képbe a dolog, mivel szerencsésen hozzájutottam egy olyan összeghez, amiből meg tudom finanszírozni. (legális pénzügyletből) A Fuji először úgy volt, hogy eladó lesz, de végül is a párommal úgy döntöttünk, hogy marad, nagyon hozzánk nőtt. mivel a hazai beszerzés még mindig elég borsos, így USA-beli vásárlásnál kötöttem ki a Vaterán. Így kisebb alkudozás után rendeltem egy Nikon D80 vázat, egy 18-70mm nagylátószögű zoomobjektívet (kitobinak is hívják ezt az obit), egy Nikon SB600 rendszervakut, egy Sandisk 4 GB memóriakártyát, és infratávkioldót, és még egy plusz akkumulátort. Nikonnál érzelmi alapon döntöttem, volt nálam egyszer egy D70-es, ami nagyon tetszett használat során. Illetve tetszett esztétikuma alapján. Mivel hosszas családi vita után csak új váz vásárlása jöhetett (párom kardoskodott mellette), így lett belőle D80. Nézegettem a D60 is, de valami oknál fogva nem nyerte el tetszésemet. nem kapott el az az érzés, mint amikor a Fujit kézbe vettem, illet ve akkor, amikor a D70-t vagy D80-t is megfogtam. Illetve az is a D80 mellett döntött, hogy több ismerősnek is van D80-a, és ők is javasolták, hogy ezt sokáig nem akarom majd másra lecserélni, tudása alapján nem belépő szintű DSLR váz, hanem középhaladó. Bőven többet tud, mint amit ki tudok aknázni, ismét én leszek a leggyengébb láncszem.
Az obi azért lett ez, mert ennyi maradt rá összegszerűen, arra is gondolva, hogy új táska is kell, illetve ezt az obit tudom majd használni. Hogy is mondjam, régi konstrukció, amikor gyártásra került jónak mondták, azóta a kor kicsit elhaladt mellette, de még mindig elfogadható tudásszintű, bár nem egy fényerős obi. Pénzügyi dologból adódik az SB600-as vaku választása is, illetve amatőr felhasználóknak megfelelő választás, bár szívem szerint idővel venni fogok mellé egy SB800-as vakut is.

Ezután nyilván az objektívpark bővítése is téma lesz, de ez egyenlőre még almás, egy hátizsákot már vettem a gépnek. Azért hátizsák, mert leég sokat jártam kerékpárral ide-oda a Fujival is, és azt könnyebb cipelni, mint egy oldaltáskát, illetve szándékomban áll még 1-2 erdélyi túra is, oda is jobb, mint egy táska. De egyszer az is lesz.

A 18-70mm obi mellett ringben volt egy Tamron 17-50mm-es obi is, de végül vesztett a fent leírt ok miatt, de a következő az lesz, igaz használtan, mivel egész borsos ára van (legalábbis nekem). Persze előbb-utóbb teleobjektív is porondra kerül,de azt, hogy milyen zoomátfogású még nem tudom. A Hama állványom is marad egyenlőre, még ki kell tapasztalni, hogy elbírja-e a Nikont. Nyilván ha nem, akkor azt is cserélni kell. Azon kívül még tervben van egy portrémarkolat beszerzése is, vele könnyebb a világ. Egyenlőre ennyi jutott az eszembe gondolatként, ha valami kérdésetek van még tegyétek fel nyugodtan. (Ha minden igaz a héten meg is érkezik a Nikon) Ehhez a topichoz nem leszek hűtlen, nagyon jó kis társaság, annak ellenére, hogy erősen megcsappant, de beleolvasgatva a többi topicba sokkal barátságosabb.
ezisjo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 32
köszi!
Előzmény: vbandit (31)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 31
http://fiatalriporter.blog.hu/2007/12/09/velemeny_canon_vs_nikon
Előzmény: ezisjo (29)
Zoszi69 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 30
Sziasztok!

Én is köszönöm a meghívást. A választásom miértje már meg volt, kifejtettem az anyatopicban. Kérlek titeket, hogy ne várjátok el, hogy ismét begépeljem szóról szóra, inkább átmásolom. Bár van akinek értelmetlen lesz, mivel emszi kérdéseire válaszoltam meg benne főképp.
ezisjo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 29

"A fiatalriporter.hu-n volt egy jó összehasonlítás,érdemes elolvasni mindegyik márka elönyeit és hátrányait felsorolja!!"

 

Kérhetnék pontos linket?

Előzmény: vbandit (24)
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 28
Upgrade miatt? ;)
Előzmény: vbandit (22)
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 27

Igen, mi kicsit türelmesebbek, nyitottabbak vagyunk, mint más topikokban, mert összeszoktunk korábban. :) Meglátod, ha sűrűn benézel! ;)

 

Egy-egy apróhirdetés véleményem szerint belefér. Főleg azért, mert lehet valakit megnyugtat, ha egy topik társtól vásárolhat valamit, mint egy kevésbé ismert valakitől.

Előzmény: OPi (23)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 26
Neee?!!
a cim alatt szereplő leírást olvasd el!
itt egy rég összeszokott társaság van.
Akikkel már több éve forumozunk együtt.
Azért lett ez az uj topic ,mert a régit nem akartuk szétoffolni...
Előzmény: OPi (23)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 24
Én meg azért canon mert:- viszonylag olcso fix fényerejű minöségi objektivek,csepp és porálló kivitelben:)
-ugyan nem a legujabb technika használata ,de a megbízhatóság növelése érdekében(szerintem)
-nagyon jó követő AF
A fiatalriporter.hu-n volt egy jó összehasonlítás,érdemes elolvasni mindegyik márka elönyeit és hátrányait felsorolja!!
egyébként meg nem a felszerelés a lényeg egy jó fotos kezében mind1 milyen gépváz,obi van...nem azon mulik egy bizonyos szinten.:))
Előzmény: vbandit (22)
OPi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 23
{ kis keresés árán temérdek apróhirdetéses topicot találhacc }
Előzmény: vbandit (22)
vbandit Creative Commons License 2008.09.30 0 0 22
akkor akinek még nincs DSRL gépe és szeretne venni,lesz egy elado új canon eos 40d-m.

ezisjo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 21
...és még valami! Az Olympus gépedre felcsavarsz egy objektívet és rácsúsztatsz egy vakut. Rádugod a gépedre az USB kábelt és bedugod a számítógépre...internet stb. Frissíteni tudod egyszerűen a firmware-t a gépen és az objektíven....stb. Melyik rendszernél megy ez még így?
Előzmény: Törölt nick (19)
ezisjo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 20
Köszönöm a meghívást! ...hogy miért Olympus?....ez egy érdekes dolog......:)
Előzmény: emszi (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.30 0 0 19

A felszerelésem megnézhetitek ha a nevemre kattintotok:)

Hogy miért az Olympust választottam?

 

Oly előtt nikonos voltam (D-50) de egyszer egy ismerősöm a kezembe nyomott egy E-510-est. Egyből "hozzánőtt" a kezemhez, pedig eléggé péklapát méretű mancsom van. Ezek mellett az összes létező pormentesítő rendszer közül a leghatékonyabb, (D-50-ben nem volt semmilyen) Élőkép funkció (D-50-ben nem volt) Kicsi (a D-50 nem kifejezetten kicsi) az objektívek minősége, még a kitobjektíveké is!!!!!!!! (ezt nem győzöm kiemelni, mert ugye a gépvázak jönnek, a gépvázak mennek, de az objektívek maradnak!!!!!!!!! És nem utolsósorban GYÖNYÖRŰ :):):) Annak ellenére, hogy müanyag a váz, sehol egy nyikkanás, sehol egy reccsenés.

 

Sokan felemlegetik, hogy a kisebb szenzormérete miatt zajosabb. Ehhez csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy a lakásomat a saját magam készítette képek (40X60-as nagyítások) díszítik, és valóban látszik rajtuk valamennyi zaj. Igen látszik, 30-40 centi távolságból mindenképp, de egy ekkora nagyítást nem 30-40 centiről szoktak nézegetni!!!!!!!

 

A másik kínjuk a technobuzerátoroknak, a kicsi keresőkép. Nekem nem igazán tűnt fel soha, pedig az "isteni" Nikon irányából érkeztem, és analóg koromban is kizárólag tükörreflexes gépeket használtam. Na jó, hazudtam, nem mindíg. A legelső gépem, amit az összekuporgatott zsebpénzemből vettem 35 évvel ezelőtt, egy Smena 8 volt.  :)

Előzmény: emszi (13)
OPi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 18
érdekes hogy nyílt olyan topic, amely még a fotózással óhajt foglalkozni :-)
Hajrá!
ezisjo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 17
akkor már ketten vagyunk.....
Előzmény: Törölt nick (12)
emszi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 16

;)

Előzmény: MacSan (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!