Keresés

Részletes keresés

judit59 Creative Commons License 11 órája 0 3 24953

Kedves Mindenki! Megkaptam a komplex vizsgálat eredményét...maradt a B2 kategória és végleges, nem kell felülvizsgálatra  mennem, most sem kellet megjelennem   a papírok alapján döntöttek. Üdv Judit

bandolesa Creative Commons License 1 napja 0 0 24952
hagyma boly Creative Commons License 2 napja -1 1 24951

"Nem kívánok reagálni sem kommentelni ezen az oldalon többet.."  ÁMEN !!

Előzmény: bi57 (24950)
bi57 Creative Commons License 4 napja -3 3 24950

mithogyan  Már bocsánat...de akkor ennek az oldalnak ne legyen vitafórum a neve. A másik: politikamentes.Épp a politika szereplői bántak el legjobban a rokkant társadalommal és hogy mentes legyen? Talán tapsikoljak a tétova semmit tevés láttán? Ki lehet zárni,ha nem teszik a véleményem.Nem tudtam hogy a hozzászólások "fésülve"vannak vagy legalábbis egyesek ezt látnák jobbnak. Igazi demokrácia ez is. De mivel ünnep lesz,van...így egyesek fellélegezhetnek.Nem kívánok reagálni sem kommentelni ezen az oldalon többet....Szép napot! 

mithogyan Creative Commons License 4 napja -4 2 24949

Kedves Fórumtársak! 

Nem maradhatna ez a topic az eredeti céljánál? Már százszor megbeszéltük, hogy politika mentesen, normális hangnemben osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, segítjük a kérdezőket, de mindig jön valaki, aki csak a magáét fújja, a saját kudarcát másokra vetítve rombol, letorkolja, megbántja segíteni akaró és tudó sorstársait.

Igen bi57 rád gondolok. Mióta itt vagy csak ezt teszed! Keress magadnak más vitafórumot, biztos találsz!

 

rudolfs Creative Commons License 5 napja 0 0 24948

Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy most adódott egy olyan lehetőség hogy dolgozhatok igaz ez olyan munka ami nagyon keveset fizet 36 ezret fejlesztő fogallkozás nak nevezik és a kérdésem az lenne hogy ha elerem ezzel a munkaval az 1095 napot akkor ha ebből lessz meg a 180 napi naptári jövedelmem akkor ebből a kevés pénzből valószínű nagyon kevés rokkantsági ellátásom lenne vagy van esetleg minimum összege ennem a rokkantsági ellátásnak ? 

Nos láttam hogy valaki arrol beszélt hogy más fórumokról beszivárognak ide ha esetleg rám gondolt akkor megnyugtatom hogy én igaz hogy 2 nicknével voltam itt de azért mert elfelejtettem a másiknak a jelszavát és a régi email címem megszüntettem igy nemtudtam jelszó emlékeztetőt kérni a régi Nicknevem az volt hogy Nickov

Ott már leirtam milyen betegségben szenvedek és ez a mai napig igy van sajnos, 726 nap biztosítási időm van nemtudom megéri e a kivételes rokkantságit igényelni. 

És ha igen akkor mire lehet hivatkozni a különös méltánylást érdemlő körülményeknél mert erről semmien leirást nem találok.

Én már egy csomó munkat el akartam vallalni de sajnos mindenhol elutasitottak azért mert skizofréniám van es meg 2 betegségem 

Társadalmi kirekesztetség ez az amit mi kapunk. 

Mindenki azt hiszi mi közveszélyesek vagyunk pedig gyógyszerrel karban tartható az állapotunk szinten tartható

 

hagyma boly Creative Commons License 6 napja 0 1 24947

Monden Kedves Fórumtagnak ,Áldott Húsvéti ünnepeket,lekibékét, empátiát, és jobb egészséget kívánok!! hagyma boly

csssss Creative Commons License 2019.04.17 0 0 24946
Vaktolteny Creative Commons License 2019.04.17 -1 1 24945

 

bi57.Magyarországon tömeges összefogásban ne reménykedj.A többség inkább annak örül ha valaki bajba kerül.Csak az egyéni megoldások segitenek,ha van rá mód.Ezt az országot a ruszki évek alatti gyarmati sorsunk,és a kommunizmus kicsinálta,szerintem örökre.

Alig vártuk a Kádárék bukását,aztán nesze neked.Az arra volt jó,hogy a komcsi ivadékok törvényessé tették a milliárdok,vagyonok felhalmozását.Itt azóta volt már minden párt amelyik valamit számit.Aztán eltűntek,átalakultak,a többség vezető milliárdos lett.Milyen dolog az,hogy az árak az eget verik,még uniós szinten is,aztán velünk bohockodnak,hogy 60-80 ezer forintból mennyit vegyenek el.Persze a dolgozók  többsége sincs jobb helyzetben,mert 100-200 ezerért hajtják őket.De úgy az uniót sem lehet érteni,mert hagyják,hagyták,hogy meghurcoljanak bennünket,illetve ide telepitik a gyárakat,hogy éhbérért dolgozzanak nekik.Bűnös itt az összes pénzéhes bagázs.De hiába csak nem hagyjuk magunkat,azért az adott lehetőségekkel élni kell.Ezenek az általunk kitermelt nyakkandősöknek hiába beszélünk,kérünk,könyörgünk,ezek bűnözök.Mert akik betegeket halálra ítélnek,elnyomnak,azok nem mások.De nem kell megijedni.mindenkinek eljőn az idő,mint a Vajnának.A milliárdokat meg feldughatja olyankor mindegyik.

 

Előzmény: bi57 (24944)
bi57 Creative Commons License 2019.04.17 0 1 24944

 Vaktolteny    Sok sikert! Én a jogi lehetőségeimet végig jártam,nekem nem sikerült. Talán és remélem más sikerrel jár e harcban...Összefogás és tömeges lépés kellene s nem egyéni utak.Akkor talán könnyebben menneDe e végletesen megosztott társadalommal már nem megy...

Vaktolteny Creative Commons License 2019.04.17 0 0 24943

 

bi57.Rendesen félreértesz!Milyen beszámithatóságról beszélsz?Oda,a pszihiátriára azért is kell,ill lehet menni,mert súlyos problémáid vannak.Pl,munkanélküli vagy,nincs pénzetek,és nem tudod feldolgozni.Vagy mint nálunk volt,a betegségem miatt gyógyszer,a nejemnek szintén 15 évig,mert olyan helyzetbe kerültünk.Van aki a házát,vagyonát veszti el,adósság miatt.Azt íród,hogy gond van a törvényességgel,gond van a tisztességgel.Ez jó,akkor te ne rafkozzál?Nézd csak meg,nem azt mondtam,hogy csaljál,hanem,hogy ismerd meg a törvényt,és használd ki a számodra kedvező lehetőségeket.Ha nem megy,kérjél segítséget.Téged megtámadott a kormány,te meg válaszul nem is tudom mit akarsz.Egy példa Kedves bi 51.A 2012-es évben itt mindenki tárgyalta pro-kontra a törvényt.Azt hiszem,hogy Bernát Juliának hivták az itt írógató jogászt.Kapott hideget meleget.Volt itt egy komlói is,aki az ATV-ig ment.Nem tudtad megértetni velük,hogy erkölcsileg igazuk van,de most más a törvény.Nem mentek felülvizsgálatra sokan,ugrott a pénzük.Erre én azt választottam,hogy elmentem,de nem is bántottak.Akkor kinek volt igaza.Utána is ráértek volna biróságra menni.Mint ahogy mi tettük ismerőseimmel.Na én erről írtam,és arra biztatnálak benneteket,hogy ti is rafkozzatok,és írjatok jó lehetőségeket.Mint pl itt már leírtam,hogy valaki vidéki,olyan a baja,akkor kérjen papirt,hogy nem tud busszal utazni.Nálam ott kezdődik a rafkó,mikor meglátom,hogy magasan tanullt,szociálisan érzéketlen emberek tönkre akarnak tenni más embereket,és én megtalálóm a sorok között a lehetőségeket számomra,számodra,más számára.

Előzmény: bi57 (24942)
bi57 Creative Commons License 2019.04.16 -1 1 24942

vaktolteny Ha már rafkózni kell és  pszihiátria...akkor ott már tényleg gond van.Gond van a törvényességgel,gond van a tisztességgel és a folyamatok tisztaságával.Ha már csalni kell és sumákolni és papír hogy még sem vagyok beszámítható,akkor én azt mondom bele se kezdjünk...! Mert ugyan az a sumákoló,tisztességtelen eszközöket felhasználó ember leszek,mint amilyenekkel gondom van.Amúgy az életben is.Köszi. Nem.Én kihagyom.

bi57 Creative Commons License 2019.04.16 -1 2 24941

rmlj Helyes,fordítsd magadra az idődet és a szeretteidre...helyes.Legalább nem írsz hülyeségeket.Ne velem vívódjál mert nem én vagyok az "ellenség" én is egy munkában elfáradt és meggyengült ember vagyok! De hogy semmibe vegyenek   és lekezeljenek már e kormány,azt nem hagyom...! A személyeskedésnek meg ellenségkeresésnek meg "zavarkeltő" megszemélyesítéseknek semmi értelme.Nekem e jellemtelen és tisztességtelen kormánnyal van bajom és nem csoportbéli személyekkel.Nagy különbség.Persze,mindnyájan másként látjuk a helyzetet és másként éljük meg.Nincs is ezzel semmi baj.A baj hogy érdekünkben épp azok esnek részleges amnéziába,akik valójában tehetnének e méltánytalanság feloldásában! Lehet ezt szépíteni meg csúsztatott határidőkben bízni,mindenkinek szíve-joga,én egy petákot de főleg bizalmat nem tudok már szavazni a politikai döntéshozóknak....! Ennyi.

Vaktolteny Creative Commons License 2019.04.16 0 0 24940

 

Kedves Leopolds!

Több helyen megjelent,de a május sem szentírás.Azért írta azt az rmlj,mert  márciusig nem csinálták meg, a következő legelső időpont május,mivel addig nem tudják beterjeszteni a parlament elé.Márpedig az az eljárás,hogy a parlament dönt.Vannak törvények,hivatalos útak,azt be kell tartsák.Most ne menjünk bele,hogy ők miért nem tették márciusig.Azt is értem,hogy a kormány mire hivatkozik.Ez van,az erősebb kutya esete.Csak annyit a veszélyes vitátokról,hogy biztos nem osztanátok egymást,hamár jártatok volna ott ahol én.Nem szeretnék,de nem is fogok semmibe belefojni,kiváncsi sem vagyok,mert nem fér bele az állapotomba.Inkább meghallgatom ismerős rokkantak eseteit,probálkozunk segíteni.Mert még ezek a törvények ellen is lehet lépni,ha van elég rafkó,a törvény ismerete,kis félretett pénz az átmeneti időszakra,ill olyan + orvosi papirok a mivel a bizottság nem sok mindent tud kezdeni.Például pszihiátria.Szép napot nektek!

Előzmény: Leopolds (24939)
Leopolds Creative Commons License 2019.04.16 -1 0 24939

Hol jelent meg májusi időpont? Sokat olvasok ezen téma kapcsán is, de sehol nem láttam. Köszönöm, h belinkeled. ( a veszélyesről szívesen mesélek privátban)

Előzmény: Vaktolteny (24935)
rmlj Creative Commons License 2019.04.16 -4 1 24938

Amikor valaki rád önti a szemetét, akkor alapvetően két dolgot tehetsz.

Az egyik lehetőség az, amit tudat alatt ugyan, de nagyon sokan választanak: felveszed az odadobott kesztyűt és áldozattá válsz.

A másik, mész tovább az utadon, haladsz előre az életedben, ahelyett, hogy teljesen fölöslegesen leállnál megvívni egy olyan harcot, amit még ha meg is nyernél, akkor is sokkal többet veszítesz: az idődet és a lelki békédet.

 

Aki támad, az gyenge, és a támadása csak akkor ér bármit is, ha Te magadra veszed azt."

 

"Az idő rendkívül értékes és azt szeretteinkre, önmagunkra, a céljainkra, az Életre kell fordítani."

 

bi57 Creative Commons License 2019.04.16 -1 2 24937

Hát...furcsa dolog is a kritika a másként látás.Zavarkeltés ügyében pedig épp a kormánynál van e zavar hogy márc.végéig semmiféle megoldással,javaslattal nem álltak elő. A májusi határidőben se hiszek,már bocsánat! Honnan is jön ez ide a májusi időpont? Ha tegnap lett volna előterjesztés,már akkor is elkéstek volna vele.Nem hinném hogy csak én látom ilyen negatívan e helyzetet,mivel épp a helyzet megoldatlansága is eléggé negatív már...! Persze,lehet másként látni,nem egyetérteni,kritikával élni,személyeskedni a "zavarkeltőkkel"...pfff.Tiszteletben tartom a másként vélekedőket de a kritikámat és dühömet nem rejtem véka alá! Szép napot!

rmlj Creative Commons License 2019.04.16 -3 0 24936

Kedves Vaktöltény!

Téged tudlak olvasni, de nem mindenkit! Kiikszeltem a rendszeres zavarkeltőt, topikrombolót,"Letiltott nikként" jön fel.

Így értesültem Tőled arról, hogy "veszélyesnek" állított be. Veszélyes? Mi a  veszélyes?  A Sorstársak tájékoztatása a legújabb jogszabályi változásokról? A hibák, dezinformációk, féligazságok kijavítása? A segítségnyújtás , támogatás?

Vagy a minden alapot nélkülöző befeketítés, vádaskodás, kamu történet, riogatás a veszélyes egy rendszeresen klóngyárat üzemeltető részéről?

Döntsd el magad, vagy döntsétek el magatok a józan észre hallgatva! Tudtam, hogy harmadszor, sokadszor is meg fogja próbálni. Bekövetkezett.

 

Majd értesítsetek az eredményről, mire jutottatok.

Köszönöm azoknak a valamikori és mostani ismeretlen, kedves Sorstársaknak, akiktől sokat tanultam.: kitől kitartást, küzdést,  kitől pozitív kisugárzást, kitől kiállást másokért, együttérzést, felsorolhatatlanul sok emberi pozitívum van. 

Örülök, hogy ismereteimet  megoszthattam Veletek. Ha nem beszélnénk már, akkor Áldott Húsvétot!

 

 

 

 

Előzmény: Vaktolteny (24935)
Vaktolteny Creative Commons License 2019.04.16 -1 1 24935

Sziasztok!

Most valamiről lemaradtam?Miért írjátok,ill kérdezitek az rmlj-t a kormányközeliségről?Vagy félreértem?Ha félre értem,akkor elnézést.De a május az egyértelmű,már több helyen is megjelent.Mivel nem döntöttek a parlamentben március 31-ig,előbb pedig már nincs lehetőség.

Remélem itt nem folytatódik az ami régen ment,hogy a betegek osztják egymást.Mert ha igen,akkor már mentem is,egy szép köszönömmel.Azt is szeretném tudni,mitől olyan veszélyes.

 

Előzmény: Leopolds (24934)
Leopolds Creative Commons License 2019.04.15 -1 1 24934

Tökéletesek megállapításaid. Maximálisan egyetértek velük. ( kormányközeli? sokkal veszélyesebb)

Előzmény: bi57 (24933)
bi57 Creative Commons License 2019.04.15 -1 2 24933

rmlj Ön kormányközeli? Honnan veszi a májusi döntéshozást? Szerintem ha lesz is,abban se lesz köszönet..! Ezektől? Pffff. Sérelem sérelmek hátán. Az arrogancia és érdektelenség baráti jótemények e kormányhoz képest! De a remény hal meg utoljára.Hajrá!

rmlj Creative Commons License 2019.04.15 -2 1 24932

Az "új belépők" kifejezése is alkalmat adott a korábban megállapított összegek lefaricskálására. A jogszabályi szigorítás előtt megállapítottakat meg lehetett jócskán kurtítani azzal, hogy "új belépőknek" nyilvánították a beteg embereket, akik pedig nem voltak új belépők.  Így kevesebb ellátást tudtak megállapítani. Volna mit orvosolni.

 

Külön létminimum számítást kellene készíteni a megváltozott munkaképességűekre, mert nekik - betegségükből adódóan -  plusz (többlet) költségeik vannak! Több megértés, segítség kellene irányuljon az önhibájukon kívül megbetegedett és munkát vállalni nem tudó emberekre!

 

Május vége felé fog döntés születni. 

Kitartást, tünetmentességet, a lehető legjobbakat, további szép napot!

Előzmény: rmlj (24930)
bi57 Creative Commons License 2019.04.15 -1 3 24931

rmlj  Közlekedési dolgozók...tudtommal a vasúti dolgozóknak csak 6 féle szakszervezeti tömörülése van.Sztrájk felhívás esetén 2 benne van..3 gondolkodik...1 meg ellenzi.Ennyit az erős szakszervezetekről. Az viszont igaz: tömegek nélkül semmit sem ér bármily tiltakozás. Igazából a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége aki felvállalja a rokkant emberek érdekképviseletét vagy próbál tenni ez ügyben,bár a kormány igazából őket sem veszi komolyan. Javasolnám kikeresni a miniszterelnök 2014-es az Idősügyi Tanács alakuló ülésén elhangzott beszédjét ami így hangzott (után lehet keresni): Az aki nem képes önmagát ellátni,nem képes a normális életre,igazából élnie sem érdemes,szükséges.....no comment.

rmlj Creative Commons License 2019.04.15 -1 1 24930

Azok tudnak jól érdeket érvényesíteni, akik tömegként tudnak megjelenni,  nagy, erős szakszervezettel rendelkeznek (közlekedési dolgozók),
könnyen mobilizálhatóak.
Szakszervezet hiányában,  egymástól  elszigetelten, jelentős betegségekkel napi küzdelemben, utazási bérlet, lehetőség hiányában, a láthatóvá tétel (felmutatni a létszámot, érintetteket) körülményes, nehezen kivitelezhető.

 

"Az állam jóindulatán múlik, kapnak-e kártalanítást a megalázott rokkantak" A jóindulatot a minél előbbi tényleges, érdemi  cselekvéssel, helyrehozatallal kellene összekötni, sok év telt el, ne húzzák-halasszák tovább!

Az ellátások minimumai -súlyos betegekről lévén szó - egyszerűen megalázóak, ellehetetlenítik a betegek életét, rokkant- és  rehabilitációs ellátottakét egyaránt.

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) alapján: 2019. január 1-jétől az alapösszeg: 101 560 Ft Új igénylők rokkantsági és rehabilitációs  ellátásának mértéke, minimum összege:

                             Az ellátás minimum összege (Ft/fő/hó) 

(B2 kategória)        30.470 Ft (az alapösszeg 30%-a)                                                                                                  

(C2 kategória)        45.705 Ft (az alapösszeg 45%-a)

(D kategória)          50.780 Ft (az alapösszeg 50%-a)

(E kategória)          55.860 Ft (az alapösszeg 55%-a)

Új igénylők rehabilitációs ellátásának mértéke, minimum összege

(B1 kategória)         30.470 Ft (az alapösszeg 30%-a),

(C1 kategória)        40.625 Ft (az alapösszeg 40%-a),

Előzmény: Vaktolteny (24925)
bi57 Creative Commons License 2019.04.15 0 3 24929

Összefogás hiánya....A magyar társadalmat már végletesen megosztotta a politika az érdekek világa.Ide illik az a mondás: "Tartsd a társadalmat szegénységben (és ez nem csak anyagi de szellemi értelemre is gondolok)annál nagyobb lesz a kiszolgáltatottság és a befolyásoltság mértéke." Nincs már összefogás a társadalomban,amiért tömegek állnának ki a másik,jogsértett,kiszolgáltatott ember társainkért.Sajna.Pár száz ember tiltakozása nem mozgatja meg a politikai döntéshozók állóvizét....A devizásokra azt mondták: Minek vett fel hitelt,nem tartottak a fejéhez pisztolyt! A rokkant emberekre meg: Biztosan megvette a papírját vagy megjátszotta hogy beteg...! Ilyen "háttérrel" és humanummal nem is lehet eredményeket elérni.Szavazatokat vesznek,szereznek élelmiszerrel meg utalvánnyal,akkor vajon miben is bízhat a kiszolgáltatott,jogsérült ember? A Jogban? Vajon,mennyiünknek van évekig tartó energiája,pénze,hite,ereje hogy megvárja az eredményét? Valljuk be,keveseknek.S vajon ha mégis pert nyerne vagy az Igazság győz és Alkotmányos fórumok mondják ki a jogsértést,vajon lesz ezeknek kézzelfogható eredménye? Én nem bízom benne.S azért nem,mert a politika törvényt formáló emberei NEM AKARJÁK! Akkor nem mard más,mint az egészségünk érdekében olyan életformát választani melyben nem őrlődünk fel életünk,megmaradt egészségünk érdekében! De egy biztos! Én minden fórumot felhasználok e méltánytalanságok és tisztességtelenségek ellenében szólni és hangomat hallatni....még ha sokszor mást nem is tehetek. Ha belenyugszom,ha feladom,holnap talán másért sem tudok majd kiállni,kiáltani! Legalább másokért,ha már magamért nem....

hagyma boly Creative Commons License 2019.04.15 0 1 24928

elnézést rosszul írtam az imént:csírájukban 

 

Előzmény: hagyma boly (24927)
hagyma boly Creative Commons License 2019.04.15 0 0 24927

Sajnos nincsen ,látod a tüntetések is csíyrjukban kihaltak.

 

Előzmény: Vaktolteny (24925)
csssss Creative Commons License 2019.04.15 0 0 24926
Vaktolteny Creative Commons License 2019.04.14 -2 2 24925

Sziasztok!

Látom,hogy nem úgy van mind régen.Akkoriban mindennap ment az eszmecsere.Ha nincs gond,akkor nem is baj,tehát nincs miért fújni 

magunkat.De így vasárnap délelőttre gondoltam megosztom veletek most szerzett tapasztalataimat.Svájcból jönnek haza a gyerekek,és kiváncsiak voltak mit ne hozzanak,mert itt olcsóbb.Németben is fognak vásárolni.Minőségi tej ott olcsóbb.Mosószer jóval olcsóbb,sajtok,krumpli,hagyma,olaj,öblitő,minőségi felvágott olcsóbb.Soroltam nekik az árakat tovább,teljesen elvoltak hűlve.Úgye ők sem jönnek már soha haza dolgozni.Itt meg megy a népbutitás,a 2-3% nyugdíj emelés,no meg az,hogy mit is csináljanak velünk.Szerintetek,az az 1,2 millió nyugdíjas,rokkant ,kőzmunkás,minimálbéres,meddig bir fennmaradni?Esetünkben az orvosi hálapénzt,no meg a gyógyszerárakat ki ne hagyjam.Tényleg,lehet ezt birni?Nincs olyan szervezet(mondjuk a MEOSZ),akik lépnének ennek az áldatlan állapot beszüntetésére?

rmlj Creative Commons License 2019.04.11 -1 1 24924

Nincs új támadás abban amit leírtál, csak azt ragozza, amit már eddig is elmondott. Május vége felé várható ebben újabb esemény, akkor folytatódnak a Parlament ülései.

Bocs, de nem nézem vissza, teljesen elegendő volt, amit elmondtál. Lefoglalom magam, van mit tenni így a húsvéti előkészületekre.

Tarts ki, jó egészséget!

Előzmény: Vaktolteny (24922)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!