Sziasztok! Közeljövőben tervezek motort vásárolni és a gladius is az esélyesek közt van (ami még tetszik az a kawasaki versys)
Tudnátok tanácsot adni mire érdemes figyelni, esetleg a fent leírtakon kívül más típushiba előfordulhat még? Nem tudom hogy él e még a fórum, de a válaszokat köszönöm, üdv István.
Hello! Nem tudom aktuális-e még a keresés, de nekem lenne egy eladó! 14.000 km-el 2009-es (első forgalomba helyezés 2010) 13131 km-nél olaj és szűrő csere megvolt, 1 szezont futott pirelli gumikkal! Forgalmiába 25kw-ra vizsgáztatva (már így vettem)! 1.100.000 Ft-os irányárral! Ha esetleg érdekel Téged vagy bárkit a fórumról vagy valakinek az ismerősét jelezéttek! Nehéz szívvel válok meg tőle, mert tényleg nagyon jó kis gép, de szeretnék egy autót és annak sajnos az az ára, hogy meg kell válnom a motortól!
Akkor te szükségmotorozásra is használod. Mi csak élvezetmotorozásra használjuk tavasztól őszig és esőben soha. Érdekes, csak hétvégeken meg szabadság alatt használjuk mégis belement már 34 ezer km 15 hónap alatt.
Igaz, általában egy karika ritkán van meg 400 km alatt.
Hiába, jó kis motor, élvezettel falja a km-eket. :-))
Budapesten. Én itt Budapesten ezt használom munkába járásra is, ezért esőben is ezzel megyek, autóval nagyon nehéz itt közlekedni, parkolni meg pláne, és nagyon költséges is. Jó ruhával nem gond.
Ha ilyen esős nyarak lesznek akkor nem tudom mi lesz. Nálunk már két napja folyamatosan esik. Áztam esőben eleget fiatalabb koromban. Most már minden tervezett indulás előtt felmérem az időjárási műholdképeket és csak akkor indulok el ha egész napra jó idő lehetséges.
Nem félek az esőtől....a motoromat jobban becsülöm mintsem esőben használjam.:-))
Szia Gábor! Nehogy eladd, nagyon meg fogod bánni. :) Ha csak nézegeted otthon, már az is jobb annál. :) Bármikor adódhat úgy, hogy mégis többet mentek vele, azt is meg kell tudni várni. Annyit pedig nem veszít az értékéből, hogy szabadulni kéne tőle.
Ne lepődj, ez azért van, mert baromi jók ezek a gépek, jobban mennek, nyomatékosabbak az sv-nél és lényegesen kevesebbet fogyasztanak 3,6-5,2 között, a jellemző 4,2-4,5 nagyon ügyeskedned kell, ha azt akarod, hogy többet egyen. :) Olyan nyomatékos, hogy közepes minőségű aszfalton elforog az aszfalton akár hármasban is a hátsó kerék, úgy hogy közben nem csúsztatod a kuplungot. Én másfél évig vadásztam rá, míg végre kifogtam egyet. Tény, hogy nagyon tartja az árát. Ha nagyon rajta vagy, idővel kifoghatsz egy jó vételt. Most akcióban láttam újat 1.7-ért újat, az új is megfontolandó, mert nagyon baráti ár ennyiért.
Mert aki megveszi újonnan az nem fogja eladni. Ezek a motorok még csak pár évesek, ráadásul nagyon jó kis gépek. Pár év múlva majd lejjebb megy az áruk ha sok km lesz bennük. 20-30 ezer km-rel épphogy csak be vannak járatva, ezért a magas ár, főleg ha még szalonállapotú.
Az enyémben pl 33 ezer van de nyugodtan vissza lehetne állítani a szalonba annyira makulátlan állapotban van. Esőt még sohasem látott és még nedves úton sem járt soha. Kizárólag száraz időben használom kirándulásokra, főleg az osztrák jó minőségű utakon.
Ha el kéne adnom biztos megkönnyezném. Pedig ennek is eljön majd az ideje. Az is lehet, hogy hamarosan. Elmúltam 50 és már egyre kevesebbet motorozunk. Idén alig mentünk párezer km-t.
nagyon megtetszett ez a motor, de nem találok a neten egy eladó használtat sem. Hogy van ez kérem? :) Max 1-2 akad, de azok meg régi hirdetések, és egy új áráért kínálják. Hogyhogy nem találok egyet sem?
Hello Gábor! Idő közben megjöttet a táskáim :D Az oldalsók 20 literesek a középső meg 40! Könnyel felszerelhetőek és a poziciójuk is jó, egyátalán nem zavarnak a vezetésben!
Hello! Örülök, hogy én is megismerhetlek és remélem tényleg nemsokára egy új Gladius tulajt köszönthetünk!!! :) Csak ajánlani tudom a gépet, tényleg nagyon jó és jól motorozható!! Ami az Ixil-t illeti mindenképp egy jó kis szerkezet nagyon szeretem a morgós hangját, de a fogyasztási értéken mennyit változtat azt megmondom őszintén nem tudom, sose mértem! Talán a Gábort kéne megkérdezned erről is (kgaboroo), mert mint lentebb kiderült tőle származik és talán ő figyelte ezt a változást! :D
A túraülés valószínű, hogy szivacs anyagú lehet. Ezt nem szedtem szét. Az eredeti ülés szivacsa is érdekes anyagú, kicsit gumis hatású. Pályára biztos jó a keménysége.
A Gladius motorját kicsit áthangolták az SV-hez képest. Az erő maradt ugyanaz csak lentebbről tol és egyenletesebben adja le a teljesítményt.
Itthon nagyon kevés lehet belőle viszont az osztrákoknál rengeteggel találkozom.
Ha megállok vele valahol idehaza, mindig megnézik. Mondjuk ez kicsit javít a lopási tényezőn. Mivel csak pár darab lehet az országban, könnyebb felderíteni ha valahol felbukkanna. Ha meg kiviszik az országból akkor úgyis mindegy.
Nagyra tartom, hogy magad készítesz ülést a motorra. Kíváncsi leszek az eredményre. Nem lenne jobb, memória habból készíteni? Egyáltalán hol lehet ilyet beszerezni, és nem túl drága-e? Vagy annyival nem jobb? Állítólag nagyon jók a tulajdonságai, bár én nem értek hozzá. Még egy kérdés: a gyári túra ülés zselés vagy sima szivacs?
Más. Meglep, hogy ennyire nincs érdeklődés a Gladiusra, pedig szenzációs motor szerintem. Mentem SV650-el, de szerintem a Gladius sokkal jobb, különösen a blokk. A Gladius sokkal nyomatékosabb már alacsony fordulaton is, az SV650 viszont kb. úgy viselkedett mint az FZ6, ami elég meglepő, de igaz. Ennek ellenére még mindig az SV650 a népszerűbb. Használt Gladiusból is alig van itthon. Úgy tudom, csökkenni fognak a regisztrációs díjjak használt motorra. Talán ez változtathat a helyzeten.
Azért csinálok vastagabb szivacsozásút mert az még kényelmesebb főleg hosszú távon. A mostani túrának mondott ülés is jó párszáz km-ig. 200 km-ente le kell kicsit szálni a nyeregből. A gyári kemény ülést soha nem haszáltam volna mert deszka keménységű. Jó....fiatal koromban vidáman ültem volna rajta ezer km-t is.
Az egész egy kísérletezés, hogy tudok-e kényelmes ülést faragni.
A gyári ülést elviszed valamegyik ülés kárpitoshoz és tetetsz rá még egy réteg szivacsot. Elől emeltethetsz rajta ha úgy érzed, hogy lejt. De a lejtés csak elsőre furcsa. Mivel elég kis nyereg, könnyen alakítható vastagabbra, meg tök egyszerű műanyag alaplapon van. Megér egy kis befektetést, hogy hosszú távon is kényelmesebb legyen.
Mint mondtam a gyári ülés kicsit vastagabb és puhább. Viszont most beütöttem a googléba hogy suzuki gladius ülés és EZT dobta ki. Ez mondjuk nagyon drága de biztos kényelmes is.
A zselés eleinte jó aztán kiüli az ember és utána hülyén néz ki. Bár ha a zselé alá van szivacsozva akkor jobb lehet. A biciklimre vettem zselés ülést de egy év sem kellett és a valagcsont alatt teljesen elvékonyodott az anyag benne.
Örülök, hogy téged is megismerhetlek, alig van Gladiusos, meg kell becsülni őket! :) Én is ilyet szeretnék majd, jelenleg GS500-m van, előtte FZ6-om volt, de nem bírtam a nyomatékszegénységét, ezért megváltam tőle. Jelenleg van még több csepptankos Jawam is, ami egy élmény. És azonkívül még rengeteg motor volt az életemben és én vagyok a kereskedések réme, mert mániám a motorok tesztelése is. :)
Visszatérve a Gladiushoz szeretném megkérdezni, hogy az Ixil kipufogóval, hogy alakul a fogyasztása a motornak. A gyári kipufhoz képest jelent-e ez többlet fogyasztást?
Engedd meg, hogy kérdezzek 1-2 dolgot, nagyon tetszik ez a kreatív hozzáállásod a Gladiushoz. Miért csinálsz saját szivacsozásút, ha egyszer már vettél gyári túraülést? Mi a véleményed a memória habról, tényleg kényelmesebb lehet mint a szivacsülés? A zselésről azt halottam, hogy napon extrém felmelegszik és deformálódik is könnyen. A túraülés ugyanúgy lejt a tank felé, mint amivel vetted? Szerinted érdemes venni gyári túraülést, vagy még kényelmesebbé lehet tenni, ha csináltat az ember vagy akár barkácsol magának mint te is?
Az ülés keménysége ne tartson vissza a motorvásárlástól. Nekem sem passzolt a sportos keménységű ülés. Bár egy idő után biztos kiültem volna egy kicsit puhábbra. Én még a szalonban megrendeltem hozzá a túrásított ülést.
Ez is gyári, teljesen olyan mint az eredeti sportos ülés csak 1-1.5 centivel vastagabb és puhább a szivacsozása. Hihetetlen 18 ezer forintos áron volt akkor a komplett ülés. Bánom már, hogy nem rendeltem kettőt belőle.
Most már ahogy néztem 38 ezer körül van az ára.
Én a kemény ülést nem használtam soha ezért levettem róla a bőrözést és a szivacsot kicseréltem egy saját magam gyártotta szivacsra.
Ezt a formát fogom bevonni plüss anyaggal. A próbaülés alkalmával nagyon jó volt ülni rajta. Nekem a mostani ülésemen is van ilyen plüss anyag, szépen ráformáztam. Jó ülni rajta, már egy ilyen szövet is sokat puhít az ülésen, plussz nem öregszik el a gyári bőrözés. Ezt az anyagot bármikor levehetem róla, tehetek rá más színűt.
A nejem nem panaszkodik hátul. Bár igaz, hogy nem jó 300 km-t lenyomni egyfolytában. 174 centi magas, jól elfér az ülésen és a lábtartók sincsenek magasan.
Szeretem ezt a motort, keveset fogyaszt és van tolóerő. :-)
Kedves kgaboroo!Érdeklődve olvasom a bejegyzéseidet. És talán te írtál a népítéletben is, ahol leírtad a tapasztalataidat is a Gladiusról. Írtad, hogy lecserélted az űlést gyári túraűlésre. Memória habos vagy zselés? Érdeklődnék, hogy vált be neked és az utasodnak is. Azért kérdem, mert teszteltem a Gladiust, nagyon tetszett, de az ülést nagyon kényelmetlennek találtam, lejtett előre, és kemény volt. Hálás lennék, ha megadnád az e-mail címedet, elmenteném, mert én is szeretnék Gladiust venni és kevés Gladiusos van, pláne, aki ért is hozzá. :) Az én e-mail címem: szulecsaba@citomail.hu Köszönöm!
A fesszabályozót nekem is kicserélték még újkorában. Pár hónapos volt amikor visszahívtak. Állítólag a fesszab hátulján lévő műanyag öntés pár példánynál elengedett és ezért elvált a hűtőbordáktól és túlmelegedett. Kicserélték egy újabb változatra aminek más módszerrel van az öntése és ez nem válik le. Bár az enyémmel nem volt probléma.
A tükör nekem is szűk, én is gondolkodom rajta, hogy nézek rá valami rá passzoló esztétikus hosszabb szárút.
A kormánycsapágyat nehéz lesz észrevenni és a poén az, hogy amikor visszavittem az enyémet akkor egy vödör hasonló csapágyat mutattak nekem amit szintén újabb gépeknél cseréltek ki garanciában.
én csodálkoztam rajta, hogy gyárilag nincs benne kenőanyag semmi, csak annyi olajossága van mint amikor kibontassz egy új csapágyat.
Szimeringgel le van zárva és a belső kondenzvíz akkor keletkezik amikor hidegebb időben mész és leállítod a motort a garázsban.
A kormánnyak a menetszéltől kihül és a közvetlen alatta lévő hűtőböl felszáll a meleg levegő ami kívülről melegíti. Ettől a nyak belselyében kicsapódik a pára és lefolyik az alsó csapágyba és idővel szépen berohasztja.
Nekem elég volt rá 1 év.
Tapasztalatlan motoros észre sem veszi csak annyit érez, hogy egyenes futásban néha kicsit korrigálni kell mert olyan mintha hosszanti útbordát érne a gumi. Hajtűkanyarokban meg nehéz rendes ívre húzni a motort mert ilyenkor pont a kanyar előtti ráfékezéskor terhelődik meg az alsó csapágy amitől még akadósabb lesz a gördülése.
Amikor meg kicseréled akkor egy darabig szokni kell a könnyű kormányozhatóságot, mert az előzőhöz képest magától dől rá a kanyarra. :-))
Nekem egyenlőre ilyen jellegű problémáim nem voltak, bár nem ismerem a motor történetét, annyit tudok róla hogy ez egy 2009-es Gladius, 2010-ben helyezték előszőr forgalomba, én a 2. tulaj vagyok és használtan vettem motorkereskedésből! Annyit tudok az elő életéről, hogy az előző tulaj összetörte, de a váz meg a blokk nem sérült! A műszerfalat kicserélték gyárira, meg gondolom akkor vehették rá a dobot is mikor rendbe rakták. Én 2013 augusztusában vásároltam, októberben meg volt vele egy kisebb bukásom, de semmi komoly nem történt se velem se a motorral, de ennek következményeképp kicsit elgörbült a kormányom jobb oldala ezért most kicseréltettem az egészet meg vettem új kormány végeket! Tervbe van még, hogy a gyári visszahívással élve kicseréltetem a feszültségszabályzót, bár nem tapasztaltam azokat a problémákat ami miatt ezt a viaszahívást és garanciális cserét elrendelte a Suzuki. Amúgy jó, hogy írtad ezt a csapágy dolgot, majd odafigyelek rá mert mentem már esőben is meg hát mosás közben is akkor juthatott oda nedvesség :/ Ami még zavar engem az a gyári tükör! Te látsz benne rendesen? Vagy csak nekem tűnik túl rövidnek? Mindig ki kell hajolnom oldalra, hogy lássak valamit amúgy mindig kitakarja a saját karom a mögöttem lévő utat!
Volt már valami gondod a géppel? Az enyémben most van 37 ezer. Ami meglepő volt az a kormánynyak csapágya volt ami 1 éves korában ment tönkre. Én csak kizárólag jó időben használom, soha esőt nem látott, soha nem locsoltam a kormány környékét, ennek ellenére az alsó kormánycsapágy úgy berohadt, hogy nem tudtam vele rendesen kanyarodni.
Úgy képzeld el, hogy 13-éves korom óta motorozok évi 15-20 ezer km-t minimum. Szal van mögöttem km rendesen és soha egyszer sem dobtam el egyetlen motort sem pedig szeretek szerpentínezni és állandóan nagyobb sebességgel közlekedem jóval a megengedettnél.
A berohadt kormánycsapággyal úgy vezettem mint egy totál kezdő. Egyszerűen képtelen voltam rendes ívben bevenni egy kanyart. Nem tudtam mire vélni a dolgot. A kormány könnyen fordult és eszembe sem jutott, hogy ez lehet a probléma. Cseréltem gumikat de mégsem tudtam teljesíteni a gyors kanyarokat.
Úgy éreztem, hogy mögöttem a nejem nem dönt rendesen. Többszer rá is szóltam, hogy figyeljen jobban de nem ő volt a hibás.
Igazi benzintyúk és a kezdetektől fogva mögöttem ül, tudja mit hogyan kell csinálni egy hátsó ülésen.
Aztán egyszer úgy éreztem mintha egy pontban megakadna a kormány. Ekkor szétszedten a kormány nyakat.
Ilyen volt az alsó csapágy, és ilyen a felső..
Egy kicsit durva nem?
A gyári csapágyszett közel 14 ezer lett volna, de én méret alapján rendeltem hozzá cseh csapágyat összesen 3800 forintért. Ez van benne már 3 éve és tökéletes. Amint kicseréltem azonnal lehetett vele kanyarodni rendesen. A berohadt csapágyat visszavittem a szalonba ahol vettem a motort. Ott is csak lestek és mint utólag kiderült még ki is cserélték volna pedig pár nappal túlléptem az erre vonatkozó 1 éves garanciát.
Mondtam köszönöm nem kell mert magam is motorszerelő vagyok így jobban bízom a saját munkámban. Meg egyébként sem szeretem ha más nyúlkál a motoromban.
Ez volt az egyik hiba.
A másik a kuplungbowden elszakadása. A kuplungkar után egyszerűen túl nagyot hajlik és ott kiszőrösödött és azt vettem észre, hogy egyre sűrűbben kell utánaállítani a holtjátékot.
A gyári bowden majdnem 10 ezer forint lett volna. Én vettem 1500 forintért felújító szettet és ezzel raktam össze. Kihagytam a kanyarpipát meg az állítót, ez úgyis felesleges, minek több helyen állítani a hézagot.
Így sokkal egyenesebben tudtam levezetni a bowdent és puhább is lett. Azóta ez van fent és tökéletesen műkszik.
Más hibája eddig nem volt.
A kormánycsapágy gyárilag szarul van megtervezve mert teljesen le van zárva alul felül szimmeringgel. Ezért nem tud kiszellőzni belőle a kondenzvíz és ez lerakódik az alsó kormánycsapágyban ami szépen berohad. Ezért a kormánnyak belső csövét középtájban kifúrtam egy 4 mm-es fúróval. Ezen a kis lyukon keresztül a menetszéltől ki tud szellőzni és a víz sem tud bejutni.
Gyárilag szinte semmi kenőanyag nincs a csapágyban. Én rendesen bezsíroztam, egy darabig biztos ki fog tartani.
Néztem ezt a szettet, az oldaldoboz tartó konzol 54.000 Ft a két doboz meg 123.000Ft! Sajnos ilyet nem engedhetek meg magamnak, de egy ilyen szetthez most elvileg jó áron hozzátudok jutni, úgyhogy most erre pályázok:
Hát azért kedves Gábor a fiad lehetnék :D 23 éves vagyok, de ha téged nem zavar akkor maradjunk a tegeződésnél :)
Jól néz ki a kis dobozod, de én max csak oldaltáskát rakok fel, ezeket a dobozokat annyira nem kedvelem, inkább egy egyszerű kis 15-20 liter/táskás batyu oldalra, azt legalább tudom kézbe is vinni és könnyen eltávolítható.
Motorosok körében nincs magázódás, kivéve ha százéves vagy.:-) A jövő hónapban leszek 50.
Én csináltam hozzá egy hátsó doboztartót és 38 literes dobozt használok. Ebbe építettem pótféklámpát is.
Sok mindent bele lehet pakolni. Kettőnknek elég, hosszab többnapos utazáshoz autót használunk. A motor csak élvezeti célokra van. Szeretünk az osztrák hegyekben kanyargálni vele.
Hát akkor tényleg ez lesz az!!! :D Kicsi a világ! :D A gyárinak nem tudom milyen hangja van, sose hallottam még élőben. Amúgy tényleg hosszú távon már kissé zavaró a fülemnek az Ixil, pláne tavaly mikor Erdélybe mentünk 1500km után már kicsit sok volt :D De összeségében szeretem és nem bánom, hogy ez van rajta! Plexit meg nézegettem több félét is, gyáriakat meg univerzális naked bike plexiket, de nincs döntés még, majd lesz valami, most valami nyereg táskára pályázok, hogy tudjak hova pakolni a következő túrán (június 6-7-8-9 Csíksomlyó). :) Amugy ha már így letegeztelek megkérdezhetem mennyi idős vagy? :)
Én is egy Spanyol nyelvű bizonylattal küldtem el.:-) A gyári dobnak nagyon jó hangja van és ezt lehet vállalni hosszú távon is. Az Ixil hangja is jó de nem olyan mély és kikészítette a nejem fülét rövid távon is.:-)
A gyári szélvédő csak dísznek jó. Csak örvényt csinál és nem lehet mindig lehasalni a tankra és úgy motorozni.
Én is gondolkodom valamilyen olcsóbb univerzálison, de előtte kemény kartonpapírból vágok ki egy formát előre és azt fogom nyírbálni addig míg a legjobb légterelő hatást el nem érem. Ehhez fogok hasonló alakú plexit venni.
Azon is gondolkoztam, hogy saját magam gyártom le a plexit. Láttam a Praktikerben táblában különböző vastagságú plexiket, ezekből bármilyen formát ki lehetne szabni. Tartóvasat is simán tudnék hozzá csinálni, megvan a képességem és szerszámozottságom hozzá.
De ez csak majd akor lesz meg ha télire letolom a meleg pincébe. Egész télen ráérek ilyen dolgokkal foglalkozni.