..megfigyelések..Keller és Kapolyi..aztán Demeter és Kövér..Almásit a titokszolgák figyelik..MDF-eseket rabolnak el..bankvezér neve kerül elő..stb..
..kell ez nekünk..?
No, van énnékem egy bölcsész barátom, nemrég volt nálam, a bicajának a hátsó váltóbowdenén kellett állítani. Ők ilyen földhözragadt dolgokhoz nem értenek :-)
Tudom én hogy egy PID szabályozóval jobb értéktartást érhetünk el mint egy kétállásúval, de arra nem vállalkozom, hogy azt egy bölcsésszel megértessem :-)
Kedves kollégám, Lipták Béla próbálkozott politikusoknak szabályozástechnikát tanítani, de körberöhögték a fejét. Szerintünk ostobaság bármiféle hasonlatosságot feltételezni a társadalom és egy - pfúj - vegyipari üzem között. Pedig de.
Ha elolvastad volna, és nem csak megnézed a szöveget, láthattad, hogy három cégről beszéltem. Lehetnének akár három különböző országból is, nekem teljesen mindegy. Az sem érdekel különösebben, hogy Te kire-mire gondoltál! :(((
Csak legyen már vége ennek a két-, vagy négyoldali ámokfutásnak, amit ez az elsőgenerációs értelmiségből verbuválódott, hegyeskönyökű törtető, akarnok politikai elit produkál! Ezek napról-napra csak azt bizonyítják, hogy javíthatatlanok.
Keressen ez az ország a népességéből 200 valakit, akik egytől-egyig hülyék ugyan, de jószándékúak, azok is nagyobb teljesítményre lennének képesek ennél a magát politikusnak mondó népségnél. :(((
..azért látom..ez egy olyan dolog, amiben egyetértünk..jöhetne már az az erdész..innentől már csak az a kérdés, ki is, kik is lennének az erdészek..honnan lehetne inditani egy ilyen mozgalmat, hogy az ne tűnjön se balosnak, se jobbosnak..de mintha lenne ilyen szó már..CILVIL...
Ez az 1ik, a másik meg az, hogy jobbra figylő, vagy balra figyelő erdész jöjjön e??????? Középre figyelő erdész nem létezik, ugyanis középen a rekettyés van:DDDDD
Mérnökként az a javaslatom, hogy minden évben legyenek választások, és a parlamenti küszöböt vigyük le 1%-ra, hogy ne csak két párt legyen.
Ennél azért már egy bölcsész is racionálisabb, mert ő legalább végiggondolja, hogy mit is szeretne megoldani és a célhoz keresi az eszközt. A te javaslatodból valami olyasmi jön át, hogy neked a delta pé lenne a lényeges és nem a stabil 5 bar. :-)
Ennél már az sokkal ócsóbb megoldás, ha havonta lecseréljük a vezetést, és akkor előbb-utóbb mindenki sorra kerül . Minek ez a választási herce meg hurca:))
Műszeripari mérnökként irányítástechnikai hasonlatot hozok. Van egy levegőtartály, amiben 5 bar nyomást szeretnénk tartani. Rákötünk egy kompresszort, amit egy nyomáskapcsoló ki-be kapcsolgat. Mondjuk 4,5 bar-nal bekapcsol, 5,5 bar-nal kikapcsol. A tartály nyomása szinte soha nem lesz 5 bar. Ha javítani akarjuk a rendszert, szűkíteni kell a kapcsolgatás tartományát, és nem csak két állapotot kell váltogatni.
Ugyanígy működik a négyéves ciklusokkal üzemelő kétpártrendszer is. Mérnökként az a javaslatom, hogy minden évben legyenek választások, és a parlamenti küszöböt vigyük le 1%-ra, hogy ne csak két párt legyen.
Tudom, semmi nem lesz belőle. Ostoba kis mérnök vagyok.