Mi magyarok inkább fizetünk a komcsi nyuggereknek egészen a halálukig, nehogy éhséglázadás törjön ki köztük és visszajöjjenek az ávósok a dugi géppisztolyokkal.
A demokráciáknak vannak feltételei. Felénk számos feltétel hiányos, vagy meg sincs. Ez okból tehát felesleges megkínálnod holmi diktatúra vággyal. Veled ellentétben itthon "élvezem-élveztem" mindkettőt és amikor a váltás lehetősége megadatott a külső körülmények okán, - sokakkal együtt - nem ilyen lovat akartam. Ebben mára már a hazai társadalom kétharmadával egyetértünk. A kívánatos ló leírásában még nem. Minden esetre nem örülök, ha volt komcsi vezetők próbálják bemutatni, milyen a demokrácia, ahogyan náciktól sem lennék kíváncsi egy új világrendre.
Sokaknak nem tetszik mert semmi kifogasuk a diktaturak ellen csak az az o diktaturajuk legyen.Ez volt bajuk a 89 elotti rendszetrrel is,nem az hogy az nem volt demokracia
Persze. Olyan messziről és sötétben minden tehén feketének látszik, ami meg itt van demokráciának. Ez azért kissé eufémisztikus jelző erre, idestova jó 20 éve...
a) alapvetően feketeesfeher azon kijelentésére reagáltam, hogy nem érdeklik a lengyel események.
b) itt most nem a kiemelt nyugdíjak normális szintre hozásáról van szó, hanem az egykori lengyel kommunista belbiztonsági vezetők nyugdíjának a minimálnyugdíjra való csökkentéséről, tehát egy utólagos büntetésról, amit az ottani kormányzó liberális párt (PO) szorgalmaz, és támogatja a Kaczynski vezette ellenzéki joboldali konzervatív néppárt (PiS) is.
Tenyleg? MO-on mar az Antall kormany alatt megszuntettek ezeket a 90 elotti kiemelt nyugdijakat azota mindenki az ervenyes nyugdijtorveny szerint kapja a nyugdijat. Ha pedig ma egy ezredesnek ha nyugdijba megy akkor az jar neki ami a szolgalati evei es rangja utan jar a mostani torveny szerint,akar a fidesszel akar a szocikkal szimpatizal.
Az Alkotmányt úgy kell szabályozni, hogy a leginkább közelítsen az igazságossághoz. Az igazságosság azt követeli, hogy a kommunista nagykutyák, gazemberek ne élvezhessenek kiemelt nyugdíjat, mert életükben soha nem dolgoztak csak garázdálkodtak, ezért ha az Alkotmány jelenlegi szövege akadályozza az igazságtételt, akkor meg kell változtatni, hogy ne akadályozza.
Kétlem, hogy a Nyugat e folyamat során bármikor is "félt" volna Magyarországtól, a magyar változások irányától. A nálunk jóval nagyobb Jugoszlávia esetében sem lacafaszázott beavatkozni... :(
Érdeklődéssel várom a pillanatot, amikor 0rbán Győző meghirdeti a felkelést ... a fia ellen. :)
"A rendszerváltás különleges esemény volt, ennek megfelelően lehetett volna különlegesen törvénykezni ezekről a dolgokról."
Ha az a "volna" ott nem lett volna... :-)
Csak hát kiegyezés történt, nem pedig forradalom. Azt pedig talán csak az unokáink fogják megtudni, hogy a pártállam korifeusai milyen garanciák ellenében adták ki a kezükből a kizárólagos politikai és fizikai hatalmat.
Hanyan dobbennek meg 18 ev utan is amikor idonkent szivarog ez-az, hogy kivel ult le anno sorozni. Amit a partok ezekkel a listakkal csinalnak egy vicc.
Nálunk ilyen mostanában valószínűleg nem lesz, ebben nem is érdemes gondolkodni. Ahogy mondtam, az, hogy az ügynöklisták se nyilvánossak itt még, az mutatja, hogy egy ilyen kezdeményezéstől mi még távolabb vagyunk, mint ők.
Mivel nincsenek nyilvánosságra hozva a listák így nem tudhatom, hogy mikor kerülök az említett helyzetbe. De amúgy nem valószínű. Nagyon régen és ritkán ültem le bárkivel is sörözni, pláne olyannal, aki 1975-80 előtt született.