A transparency international szerint a 2008 -as listán a megvesztegetésben a 47. helyet foglaljuk el. Jordániával és Capverdei szigetekkel. Létezik még valaki Magyarországon, aki visszautasítja a korrupciót?
http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2008
Az olasz maffia nem korrupt és nem is tűri el. Mi lenne így a big biznisszel? Amelyik területet a maffia komolyan uralja, ott soha nem tépik le a nyakláncodat, nincs utcai, piti bűnözés. Ott nagyban megy a játék. (ezt egy rokonomtól idéztem, aki 30 éve lakik Szicíliában)
Már régen így konstatálható kedves, linkelésben (a szó mindkét értelmében)tehetséges olvtársunk gondolkodásbéli állapota. Én már csak azt szeretném megérni, hogy egyrészt valamely, általános társadalmi állapotainkat elemző topicban, első hsz-ában egyszer, talán, véletlenül ne OV jusson eszébe, másrészt, hogy pl. egy ilyen, a korrupciót érintő topicba GYF és hitvese hasonló páros fényképét kopizza be, teszem azt a Fittelina-, Nomentana-, Apró-villa felújítási, vagy esetleg a Motim-megszerzése körüli ügyekben!
Vszeg hosszú életűnek kell lennem e kíváncsiságom kielégítéséhez.
"Szerintem tévedsz, az olaszok világelsők, sok-sok évtizede."
Ez egy sztereotípia, ami német-osztrák közvetítéssel került ide, mivel ezeknél az országoknál Olaszország valóban jóval korruptabb. Nekem azonban van szerencsém ismerni számos itt üzletelő olaszt, és rohadtul ki vannak akadva az itteni hihetetlen korrupció és trágya állam miatt.
"Gondolj a maffiára, már annak is több ága van, már az egész világot megfertőzték, először Amerikát."
Azért Olaszországban ha egy politikusról bebizonyosodik, hogy maffiakapcsolatai vannak, akkor az nagy ívben repül, nemcsak a kormányból, de jó eséllyel a börtönbe. Míg itt, ugyebár... Meg is látszik ez, Észak-Olaszország egész Európa egyik leggazdagabb területe.
"Észak-Olaszországban hallomásom szerint - ottani emberektől - vannak olyan üdülőhelyek, sípályák, melyek már felépülésük óta a maffia kezében vannak kompletten, mindenestől a szállodaportástól a síoktatóig...."
Megnyugtatlak, a szórakoztatóipar (és az építőipar) néhány extrém helytől eltekintve MINDENHOL a maffia kezében van.
"Az ellenzéki párt lendülete megtört a decemberi vesztes népszavazás után, és rossz üzenet volt Orbán Viktor kijelentése is, miszerint "nincs már nekem olyan sok hátra a politikában, én úgy érzem", illetve, hogy "én már ki vagyok fizetve". Később a volt miniszterelnök szamárságnak nevezte az esetleges visszavonulásáról szóló híreszteléseket."
10 Magyarból csak 3 nem hajtaná el az Éti csigát Bp-ről Ceglédre - 20 Ft.-ért......náluk ez 50 Ft.-nál kezdődik....miről is van egyébként szó???.....:P
Szerintem tévedsz, az olaszok világelsők, sok-sok évtizede. Gondolj a maffiára, már annak is több ága van, már az egész világot megfertőzték, először Amerikát.
Észak-Olaszországban hallomásom szerint - ottani emberektől - vannak olyan üdülőhelyek, sípályák, melyek már felépülésük óta a maffia kezében vannak kompletten, mindenestől a szállodaportástól a síoktatóig....
Egyébként elég "érdekes", hogy Olaszország ugyanolyan színű, mint Tunézia, Algéria és Brazília. Ez is mutatja, hogy mekkora baromság ez, hiszen mi jóval korruptabbak vagyunk, mint az olaszok, a brazilokról és a magreb-államokról nem is beszélve.