Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.20 0 1 158

Ez a sztori nagyon tetszett,..

Előzmény: corvi01 (148)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.20 0 2 157

De a megmentett madaraim ők. Egy törött szárnyu ks rigó. És egy eltévedt legyengült postagalamb. A Fifi. Másfél évig minden reggel jött napraforgót reggelizni hozzánk. Aztán sajnos valami elkaphatta mert nem jött többé.🥲🥲🥲

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.20 0 2 156

Sajnos tapasztaltuk mi is a családban milyen is elveszíteni egy tollas családtagot. Szinte fizikailag fáj. Már most attol rettegek hogy elpusztulnak amikor még semmi bajuk.2 hullámosunk van.❤❤❤

Előzmény: corvi01 (155)
corvi01 Creative Commons License 2022.04.20 0 2 155

Köszönöm az együttérzésed, tudod az ember nagyon nehezen tudja elviselni az ilyen kudarcokat. Ő már eleve felnőttként, talán 1..2 évesen került hozzánk, súlyos sérültként, de családtaggá vált :( Az életkorra vonatkozva nagyon sokféle infó kereng. Találtak gyűrűzök már 27 éves (!) szürke légykapót is, ha ehhez viszonyítom, miután fajban nem áll túl messze tőlük, akkor elég siralmas élte volt szegénykének,,de hát ki tudja!? Mások szerint az ilyen apróbb madarak 3-4 évnél nem élnek tovább a természetben, ezt én erősen vitatom.

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.19 0 1 154

Azért jó sokáig élt a madárka. Gondolom milyen rossz lehetett neked a halála.😰😰😰szép neve vólt és találó. Vörcike.

Előzmény: corvi01 (153)
corvi01 Creative Commons License 2022.04.16 0 2 153

Akinek ez még mond valamit..

Vörcike, a csonkolt szárnyú vörösbegy nincsen többé, 2022.04.09-reggel ott feküdt csendesen kalitkája alján. :-(
Este már nagyon nyugtalanítóan borzadozott, nem evett, de még meglepő harsányan, a szokásos tirpelésével üdvözölt, vagy már talán panaszkodott. :(
Egy hosszú ideje tartó, főleg a jobb lábát érintő vastagodásban szenvedett. Sokféle "kenceficét" kipróbáltam nála, de a folyamat haladt előre. Halálát megelőző 5 héttel egy súlyosabb balesete is volt ugyan azzal a lábával, ui. 3 drót közé szorult, mely a pánikvergõdése miatt pluszban 2 új elvesztését is magával vonta, viszont combjáig lejött a takaró bőr szinte mindenhonnan! :( A betadines bekenés és körbetekerésen kívül gyakorlatilag semmit nem tudtam csinálni vele, annyira pici volt minden, szombat este lévén, meg orvosra nem is gondoltam sajnos...Innentől végig a ketrece alján tudott csak tartózkodni, majd két nap múlva elcsúszott a kötés és alatta begennyesedett, ezért levettem az egészet, s a csodára vártam. Fura mód egy hét múlva elkezdett bőrösödni, s a gyulladás mintha megszűnt volna. Három hét múlva megvizsgáltam és fura sárgás bunkósodásokat (daganatokat..?) észleltem rajta, amiket persze nem mertem eltávolítani. E mellett gonosz véraláfutások, kékülések is kezdek megjelenni ezen a lábán. Ez már nagyon elkeserítő volt mindannyiunknak, mert max. a csonkolásra tudtunk gondolni, ami ellen minden porcikánk tiltakozott.. :(
Kedves, pici lénye, gyakori trilláival bearanyozta a tanyánkon töltött nyarainkat! :-)
Vörcike 9 év és ~ 5 hónapot élt meg nálunk.

Legyen szabad és boldogabb ott ahova ment! Talán megbocsájtja a nagy alkotó nekünk, hogy ennyit tudtunk csak neki nyújtani! :-((((

corvi01 Creative Commons License 2015.05.22 0 1 152

Aki bevállaló képes ezt a hozzászólást feltétlen olvassa el!

corvi01 Creative Commons License 2014.09.17 0 1 151

Vörcike köszöni szépen a lehetőségeihez mérten "jól van"! :)

https://www.youtube.com/watch?v=nlXKdbmzwvI 

https://www.youtube.com/watch?v=P-hOB6YHdeo

corvi01 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 150

Ok, már észrevettem, hogy a bábokat és kikelt bogarakat fejhosszakkal előnybe részesíti begyi koma! :) Ha ilyesmit veszek amúgy mindig úgy kérem, hogy bőven legyenek benne (mert egyéb rovarevőknél is ez a sláger), sajnos ez nem minden tenyészidőszakra jellemző...Vörci amúgy jól van (szerencsétlenségéhez képest) elkezdte a keverékeket, sajtot..stb. is önállóan enni! Tegnap levettem róla a "felkötést", mert cefetűl idegesítette, picit be is vérzett újra, de mára már úgy el van vele. Hááát nem tudom, hogy és milyen formában fogja valaha így használni, de talán az idő..?

Esténkén trillázgat  :-),  s ha tendenciát nézek egyre gyakrabban..(?) Ma már kézből evett! :)

Fincire viszon anyósom most megsértődött, ugyanis csípkedi! ;;;-) Ugye gyakran tisztába teszi, s a benyúlkálást, birizgálást nehezményezi>az én házam az én váram< nyilván!! :))

Én is ezt tenném helyébe! :) Magevőknél amúgy ez a támadékonyság gyakran előjön, ha a meggyvágót, zöldiket, vagy a süvöltőt...nézzük. Finci jelenleg folyamatosan vedlik.

Mindezen túl nagyon megköszönöm, hasznos, komoly szakmaiságot feltételező tanácsaidat!

Előzmény: VladTepes (149)
VladTepes Creative Commons License 2012.10.28 0 0 149

(elszállt, írom újra)(francba)

Vbegynek adj lisztbogarat, imádni fogja, pók meg a fincsiség teteje. (lisztkukacot hagyd bebábozódni, kikelni bogárnak, pár napig hagyd petézni, utána mehet a madárnak > így lesz új lisztkukac is (igaz több hónap a kelési ciklusa)).
Arra figyelj, hogy szinte napi takarítást igényel, baromi könnyen "loop"-olni kezdi a benne levő kokcit, azaz kalitka aljáról, ürülékkel szennyezett ülőrúdról, gonoszul visszafertőzi önmagát.... Emlékezz, fiókamentős topikon ugyanaz volt a légykapó fiókával, előtte meg Otyó rozsdásaival. Igen érzékenyek erre, vbegy felnőtten is. Nálunk a szemét fertőzte el nemrég így (vedlett  (felnőtt tollba) és sokat dörzsölte a fejét az ülőrúd-faágakba.... hála ég, időben észleltük, kezelni tudtuk, mára semmi baja. De ülőrúd faágakat hetente cserélem azóta, kalit alján meg papír van, napi cserével.

Mi vbegyünk Pöttöm Panna, azaz úgy néz ki tojó :-), és ippeg fészket elhagyó, de még távolról sem önálló fiókaként találtuk...... Visegrádi várhoz felvivő úton, a padka mellett, az úttesten koldulta (volna) a kaját a szülejétől, akit vki laposra gázolt. Nem tudom, hogyan vettem észre (szerintem szelektív látás, a kiélzve a kajakolduló fiókamozgásra.... pavlovi látás reflex :-D), satu fék a kocsival, helyzet felmér, kismadár begyűjt (kaphatott ő is valszeg az ütésből, mert csőre törött volt, már ezen túl vagyunk, rendben lenőtt neki), hazavisz, felnevel.
Azóta hálószobánkban, kb pont azért, és pont úgy nem ereszthető, mint a kenderike, nem boldogulna kint önállóan. Ehhez (átmenet biztosításához) kell majd az a reptriáló állomás, amit építeni tervezünk. Mára felnőtt tollban van, és reggel boldog csettegéssel üdvözli, ha látja, felébredtünk.....főleg, hogy tudja, ilyonkor jön a reggelije hamarost :-)
nekem Diamand sokat segítette tanácsokkal vbegyileg, ha bármi kérdésed lenne, biztos itt lesz ő is.

Kenderike (Noném vbegy) kontra természetkárosítás >> ha otthagyod, max 2 óra és halott; ha állami szervekhez kerül, talán 2 nap is megél...(vagy nem); így meg él.
Természet szempontjából adott szituban már mindkét madár halottnak számított, így a "leltár"-ból nem hiányzik. Eleve törvényi baromság összemosni a mentést a vadbefogással, fészekfosztogatással.... ép ésszel a mentés a károsítás fogalmilag kizárják egymást. (ugyanez igaz Pöttöm Pannára is)

Előzmény: corvi01 (148)
corvi01 Creative Commons License 2012.10.28 0 2 148

Történet, huhhh...történetek, no mindegy:
Szóval a nyár végén a jó sok testhez álló munkák mellé kijelölt nekem is sorspajtás még ezt azt..Mostanában sem értem nagyon rá ezért sem jelentkeztem.
1.) Az augusztus második felében tanyánkat sem kímélő második vihart követő napon jó ismerősünk Lajos bá. szőlősgazdánál korzóztam (szóval bort kostoltunk..)mikor észrevettünk az egyik szőlőtőke tövében egy pici, csapzottá ázott, sáros, didergő (6-8napos) kenderike porontyot! :(( Mikor körülnéztem fészket keresve tőle a harmadik bokron megtaláltuk a fészket benne 3 elpusztult társával, s alatta a földön egy negyedikkel! :(((
Túl sok dillemázni való idő nem maradt, úgyhogy azonnal melegebb helyre vittem, s elkezdtem eleinte tömni, de csodálatos módon délutánra már magától tátogott szegénykém! :) A zöldi(Csipi)nél alkalmazott kajakeverékbe eleve antibiotikumot, s + vitaminokat kevertem. Hál Istennek a harmadik napon a sors reménykedéssel enyhítette kétségeimet! :-) 13-14 napos kora után ahogy a "könyvekben" meg van írva nem volt hajlandó dobozban a műfészekben nevelkedni, úgyhogy rendkívül gyorsan egy könnyű szerkezetű nevelő kalitot gyártottam Őkelmének. Velük még nem volt dolgom, de elmondhatom, hogy kevés kedvesebb, ügyesebb, kicsibb jószág létezhet rajtuk kívül a röpködő társadalomban...! :)
Carduelis ide-oda, ők azért megint mások mint akikkel eddig találkoztam. Önállóságra kissé lassabban adta fejét, mint az eddig nálam nevelkedő magevők, de szépen s szerintem egészségesen felcseperedett! Szeptember vége felé ki tettük a teraszra nyitott kalitajtóval, de mivel hiába próbáltam kiimádkozni ujjamra ültetve kivettem és elvittem a legelső bokorig. Baromira meg volt szeppenve de végül átrebbent az egyik közelebbi ágra. Nem nagyon mozdult el, s még egy óra múlva is onnan csikkegett, hogy enni kapjon...Kétszer kapott is, oszt egyszer csak eltűnt. No rohadtul aggódni kezdtem, persze örülnöm kellett vóóna, na mindegy. :( Kicsit messzebbről, de állandóan szemmel tartottam a környéket, s aznap már nem jelentkezett hangját se hallottam!? Kicsit biztatónak éreztem azt az előnyt, hogy a kertünk ezen oldalán egy kb. 35m es bokor sor húzódik s Öt a középtájon tettem ki. Másnap kora reggel már keresgéltem, de nem érzékeltem sehonnan sem jellegzetes mozgását, se hangját. Abban is bíztam, hogy a közelben tanyázó tucatnyi mezei verebek közé vegyülve bizonyos társakra és védettségre lel. Délelőtt, vásárolnunk kellett, s mikor du. visszaérkeztünk nejem szólt, hogy hallja a hangját valahonnan, (nekem bal fülem kissé gyengébben üzemel).
No nagyon ideges lettem, elkezdtem keresni, s átkutattam legalább négy bokorköteget és megtaláltam! :S A tegnapi sövénybokor melletti bokor legtövében gubbasztott!!?? Eszerint lehet, hogy azóta el sem mozdult messzebbre? Miután be csúsztam-másztam hozzá a tüskés töredezett pókhálós zegzugok közé, kissé összerezzent, nyújtózkodott egyet és egyből intenzív enni kérésbe ment át! Az oda nyújtott kezemre gondolkodás nélkül átugrott, majd ott folytatta az enni kérést, pedig már "nagy ló" nak számított. Gyakorlatilag kb. 22-23 óráig semmit sem evett volna...? :((
Ösztön ide-ösztön oda, de hogy is van ez...no mindegy. Lehet, tán valamitől nagyon megijedhetett, karvalyt akkoriban nem láttam arra felé, csak kissé messzebb, macskaveszély az sajnos van. Megígértem neki, hogy ilyet többé nem csinálok vele, másik kezemmel meg pár könnycseppemet próbáltam szétzavarni, mint egy szaros-buta-gyerek; Ő úgy sem érti, más meg úgyse látja...............;) Azóta megvan, de nem nálam. Anyósom ui. elkönyörögte tőlem, (végül is gyermekkora óta mindig tartott vmilyen madarat) persze azzal a feltétellel, hogy Fincikét 1,5 hetenként ellenőrzöm Szentendrén!
Az Ő viselkedése talán a zöldik viselkedéséhez áll közel, kicsit mozgékonyabb és aktívabb változatban. Ez a hang adás frontján is megnyilvánult, ui. október elején különös érdekes hangicsálásokkal örvendeztetett minket! Lelkesedésemben készítettem egy kenderike-énekes CD-t amit sokszor leforgattunk Néki, mikor még nálunk volt. Most nemrég mikor anyósoméknál -egy fa kivágás utáni lomeltakarítás miatt serénykedtünk- döbbent ámulattal hallhattuk a CD hallgatás eredményét! :)) Azt nem mondanám, hogy olyan mint a vadonélőké, de eléggé megközelíti!! Táplálásában sincs szinte semmi nehézség, bár bizonyos magokat nem szeret, másokat meg igen, ha a "zöldség"-hez viszonyítom. Az viszont külön meglepett, hogy a lábát lefogásra bizony Ő is használja, valamivel kisebb ügyességgel, mint a zöldik, pláne meg a cinegék. Az talán csak a véletlen lehet, hogy Csipi pl. előszeretettel mindent jobb lábbal fog le (legalább is először), Finci viszont úgy látszik, hogy bal lábas?! :)) Mostanság izgulva várjuk a vedlése eredményeit.

2.) Még fel sem ocsúdtunk az előbbi eseményekből, mikor legutóbbi "lentjártunkkor", pontosabban múlt heti ünnepek hosszú hétvégéje 3. napján fent említett Lajos bá. (a faluban is lévő házából) üzente, hogy talált egy madarat! Nem kellett lemennem, mert felhozta ótójával egy átlátszó nylonzacskóban ;-/ A szomszédja felől egy kisebb kutya átzavarta (állítólag), majd az ő kutyája is üldözte, végül együttes erővel elkapták. (GRATULA). Ő egy szegény vörösbegy! Jobb szárnya első s másodrendű evezői közötti csont nyilt töréssel, ez moment látható volt! :(((
23-án ez igazán " illett" a forradalmi hangulatomhoz, teketóriázni viszont most sem volt sok idő, elláttuk sebét betadin..stb., valahogy összeillesztettük a pici csontott, s kimerevítve felkötöttük a felkarcsonthoz, ezután a tollakat is összekötöttük azon az oldalon, hogy ne lógjon, s ne akadjon mindenbe bele. Őszintén szólva sok reményt nem fűztem-fűzök ahhoz, hogy ezt valaha is tudja használni, s még ki tudja mi egyéb baja lehet!? :( Hál Istennek azonban úgy látszik egyéb baj -persze a borzalmas traumán felül- nem mutatkozik, legalább is eddig! :)
Eleinte persze nem evett úgyhogy tömtük, mindenféle vitaminos, feférjedús (a vérveszteség miatt) sok vasat tartalmazó neki való keverékkel, lisztkukaccal stb. Tegnap előtt elkezdett önállóan enni! :)))) Elsősorban a mozgó objektumok iránt érdeklődik. Inni már korábban, de ma fürödni is akart! :)) A kalitos helyzetével megbékélt, s késő este, mikor nejem bekapcsolta a hajszárítót gyönyörű trillákat hallatott (vagyis fiú) :-)
Nem akarom elhinni, de izgúlva várom a további fejleményeket.

Most így utóbb két dolog még eszembe jutott: Egyszer, hogy vajh mekkora környezetkárosítást hajtottam végra azzal, hogy nem adtam le Őket vmi befogadó „stáb”-nak..? Másodszor a pszihiátriát jó pár éve bezárták a Hűvösvölgyi úton, így a magam fajta most mit tud csinálni..? ;-()

corvi01 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 147

Rettentően örülök neki és nagy kő esett le a szívemről, ugyanis ha még pár napig nem történik vele semmi kénytelen lettem volna valahogy mégis befogni, mert szóval az a környék is....!? Ezt követően persze muszály lett volna valaki megbízható embert keresni,  mint sajna a tavalyi esetben.

Bocs, de pár napig nem voltam gépközelben és a PC is szarakodott, mindenesetre biztos vagyok abban, hogy értő és "kezekben" van már a madár! :)

Előzmény: tanuló13454545 (145)
VladTepes Creative Commons License 2012.05.31 0 0 146

Örülök neki, ügyesek vagytok - az is jó, hogy be tudtad fogni. :-)

A múlt őszi/téli varjú gyerekkel kapcsolatban viszont jó hírem van, farka szinte 100%ban kicserélődött, kinőtt; szárnytollai szintén. Le is bukott pár napja, hogy már nem ugrabugrálva közlekedik a röpdében a többiek között, hanem repül :-)

Így nemsokára ki fogom nyitni a röpdét - azaz körbe leveszem a rácsokat, ahogy terveztem volt - döntsék el a varjak, hogy mi legyen...., elmennek, vagy maradnak "kerti varnyak".  A megszokott helyükre így öntevékenyen ki és bejárhatnak.

Agyalva a mostani varjú esetén is ...... ez csak múlt évi, vagy öregebb madár lehet, ha teljesen kifejlett,.... az járt a fejemben, hogy mi a bánatra jó levágni a tollakat, azt meg végképp fel nem foghatom, miért ereszt el valaki így egy madarat? 

Előzmény: tanuló13454545 (145)
tanuló13454545 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 145

Azóta írt a barátom, hogy mióta elmentem, már evett a kezéből, úgyhogy azthiszem nem lesz itt semmi gond:)

tanuló13454545 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 144

Szia,

Ma reggel befogtam a varjút (az ecseri útit), ne lepődj meg, ha nem találkozol vele, ha mennél etetni. Elég szarul nézett ki, víz sehol, viszont autók, és emberek minden mennyiségben, úgyhogy nem hagytam ott.

Miután megfogtam, éreztem, hogy nagyon sovány, szinte vágni lehetne a szegycsontjával, és tényleg meg van vágva szinte az összes evezőtolla:S

Az a varjú, akit én találtam tavaly ősszel, sokkal közelebb engedett magához kint, mint ő, úgyhogy aggódtam mi lesz a lakásban, de szerencsére nem lett igazam.

Most egy barátomnál van.Amint eléraktuk a vizet ivott, amint eléraktuk az ételt evett, és alapvetően is viszonylag nyugodt volt. Később vaskos ágakat raktunk 1 nagyon alacsonyan lévő hosszú, és széles polcra, utána odaengedtük, nem is megy el onnan, csak az ott lévő ágakon mászkál néha, de általában ül, nézelődik, borzolgatja a tollait, tollászkodik,kopácsol, lefekszik, stb, szóval elvan teljesen. Azért valamennyire tart tőlünk, kézből nem eszik még, de a polcról nem megy el, csak az ágon megy valamivel távolabb, ha kínosnak érzi már a közelségünket. De szerintem ez is csak 1-2 nap kérdése, tényleg meglepődtem milyen bizalmas a tavaly őszi madárhoz képest.

(Meg azon is, hogy ez azért érdekes, hogy 1 tanév alatt kétszer akad össze az ember metrómegállóban kitett, vágott tollú dolmányossal)

Előzmény: corvi01 (142)
crowkins Creative Commons License 2012.05.30 0 0 143

Na majd elnézek arra, meg látjuk látjuk-e Bercikettőt!

Előzmény: corvi01 (142)
corvi01 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 142

Már megint valaki, vagy valakik nem gondolták végig a varnyútartás viszontagságait:

Két hete -kb. ahogy én kifigyeltem-  az Ecseri úti Metró állomás fölötti kisebb tér

(placc) lett az "otthona" egy szerencsétlen dolmányosnak! :(  Teljesen hasonlít a

tavaly általam begyüjtött példányra (de nem Ő az); ugyanúgy visszavágott szárny és

farroktollakkal  röpképtelen állapotban! A SPAR-ral szembeni kis füves "parkos"rész

csövesek, galambok társasága és kajáért koldulás kiszabott jelenlegi sorsa. :(

Ha arra járok (majdnem minden nap) én is etetem, 2-3 m-re odajön. Tegnap már 1,5m-re jött!:) Kedvenc tartózkodó helye az egyik beugróban lévő szemétkosár széle. :(

Tulajdonképp viszonylag tartózkodó és félénk, hál Istennek -elkapni elég nehéz lenne. (?) Időm persze ezzel ill. vele amúgy sem lenne mostanában foglalkozni, viszont félek, hogy előbb utóbb baja esik. Ha valakinek megesne a szive rajta próbáljon segíteni!

Egy másik dolmányos meg a Bp. nyócker Népszinház utca - Csokonai utca környékén

tiblából. Ő nincs olyan rossz állapotban, sőt beleszól a járókelők életébe, ugynis

valmelyik kőpárkányról, vagy villanyvezetékrők szó szerint leordít a számára

szimpatikusabbak feje fölűl, ha éhes vagy netán unatkozik.. Párszor már szépmagam is etettem, s megtudtam, hogy egy hónap óta ott látják... Persze ez sem egy életforma egy ilyen helyen és ilyen madárnak! :(
A nem pösti küzdőtársaink, hogy némi képet kapjanak e környékről.. szóval olyan az,

mintha mondjuk kicsit Sri Lankán járna az ember, melynek "fényét" az ott jelenleg

zajló vezetékfektetés miatti homok, sóderkupacok, a technikai lom, valamint a

munkálatok által odavonzott szemétkupacok sem csorbítják ;-) A madár mindenesetre ott van és állítólag (egy két ottani boltos szerint is) vad társai megjelenése sem térítette eddig el Őt e "helytől". Azért neki sem ez a sors lenne a megfelelő, mert egyértelmüen látszik róla, hogy embernél nevelkedett.

VladTepes Creative Commons License 2012.05.11 0 0 141

Kedves Pusztadoktor!

Tegnap este fél szemmel láttam vmelyik kereskedelmin a híradóban, amint éppen egy kirepült, de rossz helyen (út mellet) levő kis fülesbaglyot(?) ment (mutatta a kamera, amint létrán felmegy s leveszi a fáról).

Mivel csak fél füllel hallottam (jöttem, mentem közben, csináltam a dolgomat), mintha valami olyasmit hallottam volna, hogy pár nappal korábban még 4 fióka volt ott, annál a házak közti, főútmenti fán, de tegnap már csak egyet találtak meg, tudtak megmenteni.

Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni: Igen érdekelne az ügy, örülnék ha megosztaná itt velünk a részleteket.

Előre is köszönöm.

Előzmény: Pusztadoktor (134)
VladTepes Creative Commons License 2012.04.06 0 0 140

Fene tudja...., értem amit mondasz, de ahogy elnézem, másként látunk dolgokat.

Szerintem egy közhasznú szervezetnek ippeg hopgy dolga lenne ilyen helyeken jelen lenni, mert ezeken a felületeken sokszor igen elkélne a segítségük, útmutatásuk a jó szándékú, de laikus embereknek, akik ippeg belebotlottak (szo szerint esteleg) valami menteni való madárba, fiókába. S nem azért mert ez nekik (közhasznú szervezetnek) jó, hanem mert a cél érdekénem jó, haszos.

Adj isten - fogadj isten.

Ezt a fogadtatásra értem.

Gondolok itt arra, hogy szebb lett volna, ha nem csak 1 sor, meg az adó 1% videó jön, hanem mondjuk kiteszik az elérhetőségeiket ide (is), hogy aki menetni való madarat taál hol éri el őket, milyen címen (telefonon) kérhet segítséget, tanácsot.

Ha e mellett lett volna ot (illetve a továbbiekban e mellett lesz ott) az 1%ra buzdítás, nem hiszem, hogy bárki is bármit szólna.

(bár megjegyzem, így sem volt az a fogadtatás olyan hűűűűde negatív, inkább kissé csalódott, keserű - max az van, hogy ahhoz vannak szokva, hogy mindenki a láttuktól is hanyattesik - lásd (ez vicc, kéretik nem félreérteni) ők a celeb madármantők :-) :-))

Magam részéről annak örülnék, ha a fél szemüket itt tartanák, s ha kell, segítenének (ők is).

Ennyi. Innentől tényleg túlbeszélés.

---

Ja, nem találkoztunk. De nem megoldhatatlan. Sör van, s nem lakunk egymástól olyan meszze, hogy valahol ne ütközhessünk egyszer (olyan kocsmában, ahol van alkoholmentes sör is)

Előzmény: T. Thick (139)
T. Thick Creative Commons License 2012.04.06 0 1 139

Nem kell túlagyalni, nincs személyes gondom, nem is lehet, mert nem ismerlek. Mindösszesen azt nem értem, miért kell számon kérni bárkitől (pláne egy közhasznú szervezettől), hogy miért nem fórumozik többet. Ez az ő magánügye, ki kevesebbet internetezik, ki többet. Miért legyenek aktívabbak pl. ebben a topikban? Ők más utakon járnak, nincs szükségük erre a felületre a napi tevékenységükhöz (meg ugye a fogadtatásuk sem volt olyan, amire én a helyükben szívesen maradnék).

Előzmény: VladTepes (136)
corvi01 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 138

Urak, ezt az "1%-osdi csontot" már asszem lerágtuk, + energiánkat (azt a keveset) madarainkra próbáljuk öszpontosítani. Elég nehéz, de idővel megtanúl az ember egy kicsit a másik nézőpontjából is gondolkodni, s ekkor az addigi ellentétek egyszercsak elmosód(hat)nak...

Az tény, hogy mindenki nem fog itt "grafomán" írásokkal gyönyörködtetni, de az is tény, hogy pont azoknak nem ártana (itt is)kicsit többet mutatkozni akik mentésekben profik -persze, ha van arra érdemes téma!

VladTepes Creative Commons License 2012.04.02 0 0 137

Kár, hogy csak ilyenkor tévedtek erre, szükség lenne rátok itt az év többi részében is.

Ahogy Thicknek is írtam elébb, nem az adószám zavar. Értem és megértem az okát, nem kell érte elnézést kérned.

A nyugalom megzavarása a fimben sokkal inkább az, hogy az embernek kedve támad imprint libákhoz (igaz, nem vadlibákhoz). Amit írtál, hogy végül nem mentek el, mert túl erős a kötődésük az emberhez, mert túl fiatalon kerültek hozzátok, azt sajnálom - bíztam benne, hogy elég erősek bennük az ösztönök. Az, hogy támadják a "vad" vadlibákat, méginkább nem jó hír. Felveti a kérdést, mennyiben jó megoldás a felnevelésük, ha ennyire repatriálhatatlanok lesznek? (az érzelmi részt nem kell magyarázni - én is felnevelném :-)) Mert az addig OK, hogy ez a kettő elél veletek a következő (mondjuk) 10 évben, de mi lesz a következő kettővel, stb? Nem lehet őket valahogy ridegebben tartani? Vagy dajkásítani?  Vagy ha mondjuk most nyáron kibővülne a csapatuk, akkor esetleg elkezdenének elszakadni az embertől? Vagy esetleg a kor/ivarérés meghozza ezt?

Lorenz (ha már fölemlegetted) libái is elvonultak, sőt párt is választottak (igaz, volt imprint tojó, ami hozta az udvarló gácsért...., be a házba), ergo Tipi Tapiéknak is van talán esélyük :-)

Előzmény: Pusztadoktor (134)
VladTepes Creative Commons License 2012.04.02 0 0 136

Thick, baromira nem értem, mire fel ez a személyeskedő hangnemű beszólásod. 

Egyrészt dolgozok én is eleget, lehet, hogy többet mint mint te, hidd el, másrészt tényleg tisztelem a  munkájukat, ahogy lentebb is írtam.

Az egy másik dolog, hogy hangot adtam annak a véleményemnek, hogy örülnék, ha nem CSAK az adó 1% körüli időszakban bukkannának fel a vadmadarak környéki topikokon, hanem év közben is itt lennének egy kicsit. Ezt a véleményemet arra a tényre alapoztam, hogy eddig egyik topikon sem találkoztam a "pusztadoktor" júzer írásaival (semmilyen sűrűséggel és terjedelemben), viszont rákattintva a júzer adatlapjára azt láttam, hogy ami hsz-e van, az mind mostani, s mint ilyen PR alapú, adó 1%-ra emlékeztető :-) szándékú.

Ahogy írtam is volt, meg egyébként is (lásd én is itt élek, vállalkozok, madarazok, stb) tisztában vagyok azzal, pénz nélkül nem megy. Így nem azzal van bajom, hogy PR-oznak az 1% érdekében (igazuk van), hanem a felett keseregtem, hogy CSAK ezért jöttek, s nem aktívabbak ennél pl ebben a topikban.  (szerintem, ha nem írom azt, amit - akkor most sem szóltak volna meg LOL)

"Nem értem, miért kell egymás között kötekedni annak a kevés embernek, akik hazai madarakkal foglalkoznak"

Akkor ne  tedd.

Ha meg személyes gondod van velem, azt beszéljük meg élőben (sör mellett), vagy írd meg privátban (emailem publikus).

Előzmény: T. Thick (135)
T. Thick Creative Commons License 2012.03.31 0 1 135
Nyilván nincs idejük olyan terjedelmű és olyan szinten grafomán írásokra, mint a tieid, mert dolgoznak. Nem értem, miért kell egymás között kötekedni annak a kevés embernek, akik hazai madarakkal foglalkoznak. Inkább valóban tiszteld őket, mert valószínűleg többet tettek a madarakért, mint amennyit te egész életedben fogsz. Már elnézést. Ehhez pedig anyagi forrásokra van szükségük.
Előzmény: VladTepes (126)
Pusztadoktor Creative Commons License 2012.03.05 0 0 134

Bár ritkán tévedek topikok közelébe, természetesen nem hagyhattam nyitva kérdéseket, problémákat. Ami a tenni valókat illeti, van bőven, ahogy máshol is..

Értem én, a "rossz" egy szerencsétlen helyzetre utal.:) Ezúton is elnézést kérek mindenkitől, akit a videó végén szereplő adószám megzavart! Legözelebbi videóink elején ki kell talán írjuk, hogy a film olyan képsorokat tartalmaz, melyek megzavarhatják kedves nézőink nyugalmát...:)

Köszönöm együttérző szavaidat! :)

Előzmény: corvi01 (133)
corvi01 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 133

Egészen biztos voltam abban, hogy előbb-utóbb valamit reagálni fogsz! Feltételezem, hogy a topikozáson kívűl akad "nálatok" (is) egyébb tennivaló -enyhén szólva!

Az a bizonyos "rossz" említése inkább a helyzetre, mint személyre irányúlt, valóban nem a leg szerencsésebb fogalmazás! ;) Részemről moment nem látok kivetni valót ha az a szerencsétlen 1 %  akár ebben a topikban fel-fek bukkan (moderátorok remélem nem figyelnek..). Nagyobb létjogosúltságúnak érzem mint a garmadával szaporodó állatmenhelyek hirdetéseit!!!

Jó néhány éven keresztűl jómagam, majd egy ízben nejem is a madárkorháznak adtuk 1%-kunkat...

Előzmény: Pusztadoktor (131)
Pusztadoktor Creative Commons License 2012.02.27 0 0 132

A szöveg nyíltan mondott el mindent... Nem volt hülyének nézve senki.

Mindegy.

Válasz a kérdésre.

Vadröpítve vannak minden nap, elsősorban ősszel akartuk hogy csatlakozzanak a Hortobágy fölött vonuló csapatok valamelyikéhez, de sajnos mindíg visszajöttek. Egyre nagyobb köröket jártak be, gyakran 10km-e elmentek. Volt hogy fél napig nem láttuk őket, reménykedtünk, hogy befogadták őket valahova... Sajna nem állt szándékukban, egy imprintált madár az embert tekinti fajtársának. A többi nyári ludat támadják. (Vannak ugyanis nálunk nem imprintek is). Tipit és Tapit egyébként nem szándékosan szelidítgettük, egyszerűen csak túl fiatalon kerültek be...

Előzmény: VladTepes (128)
Pusztadoktor Creative Commons License 2012.02.27 0 0 131

Igaz gondolat. A kérdés csak hogy jelen esetben volt rossz valaki?

Előzmény: corvi01 (127)
Pusztadoktor Creative Commons License 2012.02.27 0 0 130

Miért ne válaszolnék... Tudom nem egyből... Igyekszünk érdemben is vhozzászólni... A megosztott videók elsősorban a szórakoztatást szolgállják, nem csak Adó 1%-os időszakban teszünk közzé hasonlókat.

Ami az Adó 1%-ot illeti, nem tudom ki tudná ezt a tevékenységet anyagi források nélkül végezni? Költői kérdés volt... Persze hogy semmi sem tökéletes... Soha nem akartunk marketingel foglalkozni, de muszály, hogy gyógyítani is tudjunk, ne csak írni róla.

Előzmény: VladTepes (126)
Pusztadoktor Creative Commons License 2012.02.27 0 0 129

Ezek ember mellett nőttek fel. Nem kellett őket külön idomítani a követésre. Konrad Lorenz sem eme jelenség kialakításával bajlódott sokat, hanem a megfigyelésével.  Lásd imprinting a wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Imprinting

Csak hogy ne saját linket tegyek fel...:)

Előzmény: corvi01 (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!