Hasonló történet a '90-es évek elejéről: a CB 9-es (segélyhívó) csatornáján halk női hang kér gyors segítséget Pesterzsébetről, címmel. A segélyes mennydörög, a hölgy csendre inti ... a szomszéd szobában pakol a csibész, nehogy meghallja. A figurát néhány(tucat) taxis fogadta, amikor kilépett a házból. A segélyes kérdezte: küldje e a zsandárokat? Lakonikus tömörségű válasz: ráér... :)
amúgy a betörő egy 185 cm körüli kigyúrt csávó volt és egy méterről pofán zseblámpázta az asszonyt a ház közepén, erre ő elskerázott sikítva és bebarikádozta magát a gyerekeknél
A józan ész szabálya szerint a "kétszeres gyilkost" szvsz kérdezés nélkül elütik a kommandósok és majd a kórházban, amikor magához tér, kezdhet el mosolyogni...
"Most feltételezve, hogy az egész történet valós."
Gondold végig az előző szituációt. Valahol még (esetleg) a földön fekszik vérbefagyva két lelőtt "szoláriumbarna", a főtörzs pedig lazán trafikálni kezd a "jó emberrel"...
én kb egy hete nyitottam ki a bejárati ajtónkat (éjjel 2-kor) úgy hogy a cigánygyerek ott állt velem szemben és épp nyitotta ki a rácsot.... szerencsére elég gyorsan futottak (nekem szerencsére... nem tudom mi lett volna ha ketten nekem jönnek)
A kérdésre a válasz a telefonkönyvekben van, a "rendőrörs" vagy "rendőrkapitányság" vagy hasonlót kell keresni, ami normál városi szám, pl. nálunk 06-29/410-367, 06-29/410-726
nálunk betörést követően a helyi örsről adtak egy direkt számot, hogy máskor azt hívjuk, ne a központin várakozzunk a kapcsolásra (negyed órát várt a 2 kisgyerekkel otthon lévő feleségem míg felvették, eközben én külföldön voltam, a betörő meg a házban, úgy, hogy találkoztak, csak feleség felmenekült a gyerexobába a telefonnal és elbarikádozták magukat)
Nem mai történet, de most ugrott be, hogy van egy fontos tanulsága, amire még senki nem hívta fel a figyelmet. Hogy ti. mi is az igazi rendőrségi hívószám? Mit kell tárcsázni, ha tényleg sürgősen védelemre van szükség?
Mikor a nemromák hívták a rendőrséget, hogy éppen ki akarják nyírni őket, senki nem jött segíteni. Aztán mikor végül szóltak a Gárdának, valaki a környékről tárcsázhatta az IGAZI segélyhívót, mert azonnal megjelent pár tucat rohamrendőr. Mi ez a telefonszám? Jó lenne tudni, hátha szükség lesz rá... ne adja az ég...