Most, a nyaralási időszak végén felmerült bennem pozitív és negatív tapasztalatok után, hogy milyen jó lenne előre tudni egy szálláshelyet hirdetőről: érdemes-e odamenni.
Lehetőséget kapna a szállásadó is a védekezésre és persze arra is, hogy javítson a hozzáállásán. A legfontosabb azonban az, hogy a pénzünkért szolgáltatást kapjunk.
Ha sikeres lenne a topic, egy vállalkozó kedvű egyén az információkat weblapon, kereshető formában is megcsinálhatná.
Remélhetőleg a szabad váleményalkotás jogába belefér egy rossz tapasztalat megosztása, persze címmel együtt.
Ajánlanék egy szállást, ha több napos kirándulást terveznének a Dunakanyarban. Kék Lámpás Vendégház Pilismaróton! keklampasvendeghaz.hu
Mi a Rám-szakadéknál túráztunk és a Föld szívcsakrájaként emlegetett szakrális megállót a Ferenczy-sziklát is felkerestük majd visszafelé a Vadfaló erdei büfében ebédeltünk. Amikor visszatértünk kerti dézsázást választottunk igazi felüdülés volt a tartalmas nap után.
Csendes, nyugodt környezetben van a vendégház közvetlen az erdőszélen. A kert alatti patak partján kellemesen el lehet időzni egy bor mellett. A ház nagyon hangulatos, barátságos és otthonos, minden megtalálható benne, amire szükség lehet. A tulajdonos rendkívül kedves és segítőkész. A kályha különösen jó szolgálatot tesz, így a hidegebb napokon is garantált a kellemes meleg. Nagyszerű élmény volt itt pihenni, szívből ajánljuk mindenkinek!
A következő szálláshelyet ajánlom, elsősorban kisebb nagyobb csoportoknak. Szép a környék, sok jó programot lehet szervezni a környéken.
A közvetlen környéken van bolt, étterem.
Olcsó szállás a Mátrában! Kisebb nagyobb csoportok jelentkezését várjuk még 2010 nyarára! Alkalmas osztálykirándulás, egyházi tábor, sporttábor, tánctábor, illetve egyéb táborozásra. A környéken rengeteg látnivaló található. Közelben van kalandpark, állatkert, csónakázótó, kilátó, stb. Web: www.sastotabor.extra.hu
Ugyan, ez az "internet szabadsága". Egyébként sem a topicknyitó felel a fórumba írók bejegyzéseiért.
De a jogi részétől elvonatkoztatva: normális szállásadó úgysem perelne emiatt, mert az aztán olyan negatív reklám lenne, hogy internetes értékesítésből többet egyetlen vendége sem lenne (ez a foglalási mód pedig szerintem - főleg a kis magánszálláshelyeknél - a foglalások elsöprő többségét jelentik).
Ez bennem is felmerült és nem tudom bele köthet-e a tulaj vagy sem. Azt hiszem szabad véleményalkotás joga ugyan fennáll, de akinek problémája volt egy szállással, a problémát utólag bizonyítani nem tudja csak a családtagok elmondása alapján. Nem tudom, de beültetted a bogarat a fülembe és meg fogom kérdezni mástól, aki a jogban jártas.
A is biztos, hogy az ilyen helyeken többnyire (szerintem sohasem) nem adnak számlát, tehát az illető már eleve jogsértő magatartást tanúsít, ha ezek után még reklamál is, akkor hol van a számla, melynek birtokában igazolni tudom, hogy ott voltam ténylegesen? Hacsak egy előleg befizetését bemutatni tudó csekk. Ez esetben hol van a számla, amit a tulajdonos az adott időszakra kiállított? Nem biztos, hogy érdeke reklamálni, mert akkor kiderül, hogy még számlát sem adott. Eltitkolt árbevétel stb.
Tényleg jó lenne tudni a jogi oldalát. Ezt nem gondoltam végig rendesen azt hiszem.
nem vagyok biztos benne, hogy korrekt anonim nick moge bujva fikazni egy szallasadot aki a hetvegi hazat adja ki. sztem mielott lelkesen megindul az elmenybeszamolo nevekkel/cimmekkel, valaki nezzen utana a jogi hatternek.
meg mielott egy felduhodott nyaralotulaj a birosagon vezetne le az indulatait..
Telitalálat, én is ezt a kettőt használom. "Képügyileg" a holidaycheck profibb, mint a tripadvisor, ráadásul ez utóbbi meglehetősen használhatatlan és primitív ár-összehasonlító rendszeréhez képest a holidaycheck-é sokkal jobb. Viszont a német változat mellett létezik a .com-os honlap is, értelemszerűen bővített (angol) nyelvű leírásokkal.
Konkrét helymegjelölés nélkül, csak mint jelenség: Évek óta jártunk egy helyre amit idénre felújítottak. Ahogy elnézem legalább fél millát ráköltöttek, de ugyanazt a redvás edényszárítót tették vissza a konyhába és kádkilépőt a fürdőszobába amivel már öt évvel ezelőtt volt szerencsénk megismerkedni. A kerek évforduló kapcsán szóltunk is a tulajnak. Kivácsian várnám a jövő évet, de most pont fordul a kocek, mert jövőre nekünk is lesz egy kulipintyónk. Már gyűjtöm is a redvás cuccokat...
Sokan gondolják úgy, hogy egy örökölt vagy vásárolt vízparti házat kiadnak vendégeknek és az abból kapott pénzzel egészítik ki keresetüket. Vannak, akik fontosnak tartják a visszatérő vendégeket és pénzt is áldoznak a hely fejlesztésébe, megfelelő körülményeket biztosítva a pihenésre. Remélhetőleg belőlük van több.
Sajnos azonban sokan az otthoni, kidobott kanapékat viszik a hétvégi házba, a rossz edényeket a konyhába és úgy gondolják mindig lesz vendég. Aki ilyen helyen járt, csak bosszankodik, nem megy többet oda, de mások igen, s mindig akad olyan, aki elmegy az ilyen helyre.
Jó és rossz tapasztalatok szálláshelyeken, panziókban, motelekben, hotelekben. Osszátok meg a jó és rossz élményeket mások okulására vagy tippadásra. Értékeljetek pontos elérhetőség feltüntetésével, hogy megtalálhassa vagy éppen elkerülje más a helyet.
Szállásadók: védekezzenek, vitatkozzanak, de inkább gondolják végig jogos volt-e a bírálat. A topic nyitott mindenki előtt.
Aki weblapot szeret készíteni: a felgyülemlett információkat jó lenne kereshető formában weblappá fejleszteni idővel.