Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1

 

Mint mondottam már, Lajos szerencsésen hazaérkezett, bár egy kínszenvedés volt az útja a műtött térde miatt. Lesz mit helyrehozniuk az ausztrál orvosoknak.

 

Általam küldi szívélyes üdvözletét mindazoknak a közös barátainknak, akikkel nem volt módja találkozni, jövőre ismét jön, és remélhetően akkor semmi sem fogja keresztülhúzni tervezett elképzeléseit.

 

Igen, kénytelen általam küldeni és nem személyesen megtenni itt, lévén ő egyike azoknak, akivel holmi vele szembeni provokációknak köszönhetően diszkriminációt alkalmaz e fórumközeg.

 

Mijo Creative Commons License 2008.08.28 0 0 0

 

 

Jómagam, Lajos, Schmidt István.Szegény Lajos kénytelen volt három órán belül két alkalommal ebédelni, részint minálunk (csülkös babot Katica módra), részint ifjúkori bajai barátjánál, Schmidt István családjánál (halászlét).

 

Mindezek előtt Lajos - Pista barátjának csak Laci, lévén két keresztneve van -, illő módon meglátogatta úgy szülei sírját, mint Pista unaköccse emlékművét Bácsszentgyörgyön (volt harcostárs), akit a "nem létező" magyar kommunisták végeztek ki annak idején. Lajos lényegében ezt kívánta elkerülni, amikor távozott az Óhazából.

 

 

Schmidt István, Turáni Lajos László, Eperjesi László.Délután még maradt annyi időnk, hogy négyesben eladomázgassunk, eliszogassunk, ünnepeljük palicsi halászléfőző bajnokunkat, Eperjesi Lacit.

 

Lajos bánkódott, hogy a megszakított itthonlét miatt nem lesz lehetősége idén megkóstolni Laci főztjét, na de reméljük a mester nem fogja elfelejteni receptjét jövő évig, amikor majd több időt tölthetünk együtt.

 

Búcsúzáskor még felhívtuk Farkas Atti barátunkat, kivel internetes fórumozások során szintén kölcsönös szimpátiája alakult ki Lajosnak, de közöttük a másnapi visszautazás miatt személyes találkozóra már nem került sor.

 

Időközben beszéltem Lajossal: szerencsésen hazaérkezett Sydneybe.

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.08.28 0 0 topiknyitó

 

 

Turáni Lajos barátom társaságában.Rangos vendégünk volt a minap (sajnos csak futólag), Turáni Lajos barátom személyében Ausztráliából.

Végtelen örömömre szolgált, hogy végre találkoztunk ezzel a nagyszerű egyéniséggel, városunk egyik igazi antikommunista büszkeségével.

 

Egy buta baleset miatt Lajos térdét meg kellett műteni (hadd ne ecseteljem ennek hazai körülményeit), és emiatt a tervezett idő harmadánál kénytelen volt visszatérni Sydneybe, hogy ott végezzék el normális egészségügyi körülmények között az újabb műtétet.

 

Pár együtt eltöltött óra is nagy élmény számomra, amit mindeketten csak időszakos megszakításnak tekintünk. Lajos végtelenül sajnálja, hogy azokkal az internetes barátainkkal, akik tisztességesen viselkedtek ilyen-olyan fórumokon vele szemben, nem állt módjában most találkozni. Jövőre igyekezni fogunk mindent bepótolni.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!