Annak minimum meghurcoltatás az ára.
Bizony, semmit sem adnak ingyen. Meg kell próbálni felnőni a feladathoz. Irreális lenne egy olyan várakozás, hogy az, ami rossz majd magától megjavul, és ami előnytelen, minden ráhatás nélkül majd előnyösre változik.
Én gyanítom, hogy Budapest lakosságának döntő többsége változást akar mind a közbiztonság, mind a környezet, az élhetőség, satöbbi tekintetében.
Ez az én gyanúm is, majdhogynem várakozásom.
De a tettekhez terv kell, ahhoz pedig meg kell határozni a jelenlegi helyzetet előidéző okokat.
Pontosan.
Az okok megítélésében óriási pedig eltérések vannak, mint ez a topik is mutatja.
Kétségkívül az okok megítélése jelentősen eltér. Ebben az esetben szélesebb példákból kell gyűjteni a döntések munícióját. Ha felismerhető egy döntési tendencia, amelynek kirajzolható eredményhatása van, márpedig van, mivel nem véletlenül alakult ki az a helyzet, amelyben vagyunk, és nem pedig egy másik, akkor azzal ellentétes döntéseket kell meghozni ahhoz, hogy váltzoást érhessünk el.
Most ott tartunk, hogy a döntéshozók mindent megtesznek azért, hogy egyre jobb legyen, és valahogy mégis tovább folytatódik a rohadás.
Ez két okból lehetséges. Az egyik a hatékonytalanság, a másik, hogy nem tesznek meg mindent - abban az esetben, ha nem tételezzük fel a szándékos károkozást.
Egyik magyarázó alternatíva sem előnyös, mindegyik esetében változás kell, a változás pedig nincs ingyen. Vígasztalhat az, hogy a rohadás ára még nagyobb.
Mit kellene tenni?
Első lépésben kormányt kell váltani, minél nagyobb arányú felhatalmazást kell adni a jelenlegi ellenzéknek a kormányzáshoz. Ha élni tudnak a lehetőséggel, és az Magyarország előnyére teszik, akkor szerencsésen így jártunk, romeltakarítás, lassú építkezés kezdődhet. Ha pedig nem, úgy még tisztább a helyzet a változások iránya és szüksége előtt. Mindent csak sorjában.
A kialakult érdek-ellenétek összehangolhatatlanok. Meg sem érdemes próbálni, tehát dönteni kell közöttük.
Bármelyik hardcore ballib olvtárs lehetne, de ezt történetesen én találtam ki. A példa kedvéért.
A problémák súlyosságát kiválóan jelzi, hogy a szövegtartalmon, amit megfogalmaztál, nincs oka a célzott személyeknek felháborodni.