Keresés

Részletes keresés

SullaFelix75 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 19

Megvettem ,megneztem ez megint egy függőséget okozó játék :)Játszik vele valaki vagy ez nagyon réteg réteg :)

the_mikee Creative Commons License 2009.12.30 0 0 18

na akkor restart :)

 

úgy döntöttem kezdjük az elejéről, a juniorokkal.
OHL, randomra választottam a Sault St. Mary Greyhounds-ot. Mint kiderült az elmúlt években afféle pofozózsák volt a csapat, szóval volt benne kihívás.
Szezon elején ismét tökutolsónak vártak az újságírók :)

1. év: Újjáépítettem a teljes stábot, egyedül az edzőt Craig Hartsburgot tartottam meg. Kellett egy-két vezér, akik tudják húzni a csapatot, így elszórtam a pickeket, meg azokat a gyerkőcöket akikben annyira nem láttam nagy potenciált. Jött cserébe Bobby Ryan (aki akkor egy egész jó éven volt túl, de még nem volt nagy sztár, majd nálam.. :) ), Trevor Lewis (kings) és Peter Mackie (ő nem tudom hol van). jól kezdett a csapat és még jobban folytatta, megnyertük az alapszakaszt a rájátszást és a 3 juniorliga bajnokának (+ a házigazdának) kiírt Memorial Cupot. első évben mindent.

2. év: Év végén elbúcsúzhattam Ryantől, Mackietől és Lewistól is illetve egy-két jobb játékostól mivel kiöregedtek/elvitte őket az nhl csapatuk, így megint temetett a sajtó és azt írták esély se lesz arra, hogy értékelhetőt alkossunk. Az előző szezon második felében már volt egy-két jövőre vonatkozó igazolásom, egy-két fiatalabb játékosom is kezdett beérni, illetve leigazoltam Tangradit, Palmierit, Kadrit és Nemiszt, bár utóbbi kettőnek még a junioroknál volt inkább helye. Preseasont veretlenül nyertem és a szezon is jól kezdődött. Utána sikerült megszereznem Stamkost és egy Mike Pelech nevű srácot. Bejött. :) szezon végén ismét alapszakasz győzelem, playoff győzelem, és Memorial cup győzelem.

3. év: Harmadik évemet kezdtem, mikor jónéhány tehetséget beáldozva sikerült megszereznem Tavarest. Nem sokkal utána megürült a GM poszt a Monarchsban (AHL). Megpályáztam, megnyertem. Így aztán Tavares a búcsúajándékom lett. Patrick Roy követett a GM poszton. Az általam épített magot felhasználva ő is behúzott mindent, így a Greyhounds 3 egymást követő évben nyerte meg az alapszakaszt, PO-t, Memorial Cupot. Winning Dynasty. (megjegyzem 4. évben a döntőt elbukták és megszakadt a sorozat)
Visszatérve a Monarchshoz megjegyzem, baromira nehéz feljebb kerülni magasabb osztályokba. bár OHL-ben az év gm-je voltam egymást követő két évben, és brutálisan jó mérlege volt a csapatomnak, amit a tökutolsó helyről hoztam fel abszolut elsőnek, mégsem vettek fel soha sehova. se válogatottba se nhl csapathoz. még ahl csapathoz sem. így aztán kellemes meglepetés volt, mikor a Monarchs végre engem választott a jelentkezők közül.
Az első évben sikerült ezt a csapatot is rendesen újjáépítenem. Előtte való 2 évben 6.-7. volt a csapat, így még PO se sikerült nekik, velem div. 2. helyen jutottak be. Sajnos az első körben elbúcsúztatott a Hartford. Ami nehéz az ahl-ben gm-ként, hogy kicsi az önálló büdzsé, az nhl csapatodtól meg azt kapsz amit. így aztán vagy try-outra hoztam juniort / echl playát vagy megpróbáltam kis pénzért aláíratni. 600k a teljes keret szóval nem egyszerű a téma. főleg mikor egy játékos 400k-t kér :)

4. év: ez volt a második ahl szezonom.  Nagyon jól kezdődött, majd visszaestünk, de a 2. helyet biztosan tartottuk a divízióban, folyamatosan 7-2-1 szintű L10 mérleggel, div másodikként is jutottunk be a PO-ba. Ennek ellenére a szezon során hiába próbálkoztam nhl csapatokkal nem vettek fel amikor üresedés volt. Viszont sikeresen lecseréltem a szezon során gyakorlatilag a teljes csapatot. már akit lehetett :) Jó hogy ismerem már valamennyire az OHL-t mert több tehetséget is beépítettem a csapatba, pl a Pelech nevű gyereket és Doughtyt.

Elvárás a po második körébe jutás volt. ahl-ben a rájátszás úgy történik, hogy div 1-4, div 2-3, utána ezeknek a nyertesei játszanak egymással, majd ennek a nyertese a másik keleti/nyugati divízió nyertesével és végül a másik konferencia nyertessel. (ellentétben az nhl-el ahol konferencia szinten van ez)

Mivel a divíziómból a Hartford jutott be elsőként, ők pedig nagy mumusok voltak, nem vártam többet a csapattól, minthogy az első körön túljutva a Hartfordtól kikapjunk (8 regular meccsből 6-ot buktam ellenük).

Első körben a Springfieldet búcsúztattuk egy meglepetésszerű 4-0-al, majd a Hartford ellen már 3-0-al mentünk... amikor az ahl szerződéssel aláíratott gyerkőceimet elvitték az nhl csapatok. (Pelech, Doughty, Bailey) így a többieknek kellett továbbvinniük a csapatot. enyhén mérges voltam, mert tartottam tőle, hogy így a 3-0-ról egy 3-4-es eredményt is össze tudunk hozni. a következő meccset buktuk is ennek megfelelően, de az azt követőt simán behúztuk, így 4-1-el léptünk túl a mumuson. a keleti konferencia döntőjét a baby pens-el játszottam, meglepően simán, 4-0-ra lemostuk a korábban Calder kupa esélyesnek kikiáltott csapatot. Végül a kupát a San Antonio Rampaget 4-2-re legyőzve értem el a sajtó és saját magam legnagyobb meglepetésére. :)

 

most itt tartok, ünnepelnek a fanok, kinyilatkozták, hogy én vagyok az eddigi legjobb GM a csapatnál és örülnének ha még maradnék. én persze nhl fele kacsintgatok, úgy tűnik a Blackhawksnál üresedés lesz (a gm-jük előtte pont a monarchsnál volt gm, én az ő megüresedett helyére jöttem :)


Arra viszont már ráébredtem, hogy hogy megy az nhl csapathoz kerülés staffnak vagy játékosnak. Mindegy, hogy melyik csapathoz, csak kerüljek be, mert az a csúcs, a krémek krémje. Ezért is örül minden gyerek amikor ledraftolja a tökutolsó csapat a 7. körben, mert legalább ott van. vagy legalábbis közelebb hozzá.

 

remélem következő szezonban én is ott leszek végre :)

the_mikee Creative Commons License 2009.08.31 0 0 17

nem kapkodtam el, tudom :)

 

néhány kérdés még azért így az elején.

úgy indítottam a játékot, hogy az ahl enhanced, az nhl és az echl standard, a többi liga nincs benne. (nem akartam túl sok ligát belerakni, szeretem ha pörög a játék és nem kell hosszú perceket várni egy szimre)

 

van nhl csapatnál üresedés, de nem tudok jelentkezni rá. gondoltam biztos, mert nem enhanceden van, át tudtam állítani, most már nhl, ahl enhanced, echl standard, de így se tudok még jelentkezni se rá.

 

szóval a kérdés az lenne, hogy ezek szerint akkor megrekedtem az ahl-ben?

Te milyen beállításokkal kezdted a játékot? vagy tudtad-e menetközben módosítani, mert én újabb ligát hozzáadni sajnos nem tudok.

 

amúgy a helyzet a következő:

mint írtam a korábbi postban az ahl-ben kezdtem a Monarchs-al, gondoltam ha majd belejövök és esetleg üresedés lesz a Kingsnél milyen jó is lesz..

 

hát nem annyira egyszerű az :)

az ahl-es csapatok keretét ugye nagy számban az nhl csapat rostere adja, az meg olyan, amilyen, AHL GM-ként nem tudsz vele mit csinálni. azokat a játékosokat nem tudod eladni, max az echl-be leküldeni, de azzal nem feltétlenül vagy előrébb. van 4-5 saját játékosod, többre pénzügyi kereted sincs. draft az ahl-ben nincs, maradt az echl-ben levő ügyes játékosok try-outra invitálása. aztán ha lejárt hívod mégegyszer.

 

abból indultam ki, hogy a Kingsnél rebuilding lesz, eladják a veteránokat, hoznak helyettük fiatalokat, akik legalább egy ideig nálam lesznek. nem nyert:) első év végén a kings bejutott a playoffba (végül 7. helyen), első körben 1-4-el búcsúzott is, de ezzel a jó draftpozíció is ugrott ugye.. a veteránokat nem nagyon adta el Lombardi így fiatalok se nagyon jöttek.

 

az első szezon eleje az ismerkedéssel zajlott. hiába hoztam egy jó edzőt (Lemaire) és jó segítőket, a keret sem volt túl jó, meg én se nagyon tudtam mit hogy csináljak, így egy jókora losing streakkel indítottuk az évet. félév körül kezdtünk magunkhoz térni, ekkorra rájöttem, hogy a try-outtal érdemes játszani és a kings felől is kaptam egy kis erősítést (Turgeon, Radulov), így a szezon végén már kb. 50%-os hónapokat hoztam. persze az első három hónap rossz mérlege eleve kizárta a po-t, igencsak nagy hajrát kellett volna produkálni ahhoz, hogy azt javítani lehessen. semmi gond, tanuló év. szezon végén majdnem elküldtek, de végülis megtartottak.

 

következő szezonnak nagy tervekkel vágtam neki. Bár Lemaire visszavonult, az assistant coachom is ügyes volt, így előléptettem őt head coachnak. A szezon végi tryoutosaimat vissza akartam hívni, de sajnos közülük többet aláíratott valamelyik nhl csapat. semmi gond, néhányat közülük nem, és ugye Radulovval kiegészülve (Turgeon ufaként távozott) egész jónak tűnt a keret. ezt sikerült ismét egy katasztrofális szezonkezdéssel megcáfolni. elől már egész jók voltunk, de hátul hihetetlen hibákat csináltunk. saját kapunk előtt adtuk el a korongot, rengetegszer a teljes pályán átjöttek néhány passzal mi meg csak keresgéltük hol a pakk, szóval a védelem mondhatni nem hozta azt amit vártam tőlük.. a kapusunk se villogott, így hoztam az echl-ből egy éppen jó szezont futó veteránt (28 éves).  november elejére-közepére egy 9-2-es vereség után sikerült normalizálni a helyzetet. sikerült olyan jól összerakni a csapatot, hogy ezután már mindenki ellen esélyesként léptünk pályára. egy 9-1-es és egy 8-2-es győzelem elég magabiztosságot adott a fiúknak ahhoz, hogy mindenki ellen bátran álljanak ki. Kapusunk mindent fogott, 2 tryoutos legény és a kings egy top prospectje (azévben került hozzánk 20 évesen) ontotta a pontokat, Scott Thornton és 2 saját igazolású játékos pedig veteránként támogatta a csapatot, így december közepére elértük az 50%-os eredményességet. volt 2 nagyon jó és egy harmadik éppen használható sorom, néha három jó sorom.. a Monarchs az elég erős Atlantic divízióban van, így bár más divben ez az eredmény a 2-3. helyre is elég lett volna itt a 4. helyet jelentette. sikerült 4 pontnyi előnyt kiharcolni az 5.-el szemben (az első 4 jut PO-ba), amikor jött egy hullámvölgy.

 

A Kings elcserélte a top prospectet egy másikra, de az már a nagycsapatban játszott, a tryoutosaimat megkínálták nhl csapatok szerződéssel, amit ők persze el is fogadtak.. ez mondjuk elég gáz volt, itt vannak nálam tryouton, fiatalok (22-23 évesek), ők húzzák a csapatot, erre az nhl-es anyacsapatom cseszik őket megkínálni egy szerződéssel. ehelyett más nhl csapat leigazolja és persze továbbra is a farmban, de már ellenem játszatja őket. és persze villognak ellenem, mert nagyon jó játékosok.. nem voltam kicsit se mérges emiatt, á dehogy..

 

így a két jó soromat 1 hét alatt sikerült szétkapkodni, a kapusom tryoutja egy hosszú héten járt le (3 meccs), így mire visszajött rögtön másként állt a csapat.. Radulovval a tököm is kivolt, extra tehetséges játékos, de 1. védekezni kutyául nem volt hajlandó, 2. az amúgy addig baromi jó 1.-2. soros játékosaimmal sem sikerült semmi chemistryt összehoznia, így amíg ment a szekér ő 4. soros, meg echl-es játékos volt. (ott persze 4 meccs alatt 8 pont..), utána mikor már nem volt annyi jó játékos elől akkor se fért oda be, mert hiába tettem oda, semmit nem művelt. mármint semmi pozitívat..

 

sikerült echl-ből ismét jól feltöltenem a csapatot (magam se tudom hogy), akik beálltak az eltávozottak helyére, és ha nem is annyira jól, de a vártnál sokkal jobban teljesítettek. (Radulov vissza a 4. sorba). A szezon utolsó 20 meccsét 1-2 pont távolságban töltöttük a Providence Bruinssal. Hol ők voltak előrébb, hol mi. Persze az elcserélt kings prospect pont oda került, ontotta is ellenem a pontokat rendesen.. három fordulóval a vége előtt 2 pont lemaradásunk volt és oda-visszavágó következett. az elsőt megnyertük, így 2 fordulóval a vége előtt ugyanannyi pontunk volt. aztán a másodikat... elbuktuk. az utolsó meccs a div. első ellen szintén nem jött össze, így a 2. évben ismét nem jött össze a PO. Bár vígasztal, hogy már csak hajszálon múlt.

 

szóval itt tartok most. ha van lehetőség hogy bővítsem ligákkal a játékot (és igazgassak mondjuk válogatottat vagy valamilyen más ligás csapatot (arra is gondoltam, hogy akár junior csapatot pl. a CHL-ből, akkor folytatom a játékot, ha nem akkor újat kell hogy kezdjek, mert az ahl-ből váltani akarok. meguntam a kutyaütő bandát akit örökölök, és azt hogy akit kinevelnék, azt meg lenyúlják egy pillanat alatt :) van másik ahl csapatnál üresedés, de ott is ugyanez lenne szerintem a szitu.

 

vicces egyébként, hogy megnéztem mi van ha indítok egy játékot magyar/kanadai kettős állampolgársággal, jégkorongos előélet és szerződés nélkül, felvesznek-e valahova, de nem sikerült szerződnöm sehova :D

Előzmény: Jay-X (16)
Jay-X Creative Commons License 2009.07.12 0 0 16
remek, jöhetnek a beszámolók :)
Előzmény: the_mikee (15)
the_mikee Creative Commons License 2009.07.12 0 0 15

köszönöm!

 

működik :)

 

 

Előzmény: Jay-X (14)
Jay-X Creative Commons License 2009.07.11 0 0 14
ment
Előzmény: the_mikee (13)
the_mikee Creative Commons License 2009.07.11 0 0 13
nem sürgetésként, de nos...? :)
Előzmény: Jay-X (12)
Jay-X Creative Commons License 2009.06.30 0 0 12
bocs felírtam, amint lehet küldöm...
Előzmény: the_mikee (11)
the_mikee Creative Commons License 2009.06.30 0 0 11
nos?
Előzmény: the_mikee (10)
the_mikee Creative Commons License 2009.06.23 0 0 10

a mikeekukacirjponthura át tudnád küldeni az exe file-odat?

 

 

the_mikee Creative Commons License 2009.06.22 0 0 9

google-n nem találtam rá megoldást.

 

más is írta, hogy ilyenbe futott, valami e-license-es probléma.

 

 

találtam egy 180mb-ás változatot, azzal játszottam eddig.

találtam egy 80mb-ásat, de az el se indult.. összenéztem a kettőt, egy rakás file hiányzott belőle. átmásoltam bele a hiányzókat (exe-t nem) és ugyanazt csinálta..

 

 

szóval passsz..

 

 

Előzmény: Jay-X (8)
Jay-X Creative Commons License 2009.06.22 0 0 8
nem tudom, ezzel a gonddal még nem találkoztam...

más crack esetleg?
Előzmény: the_mikee (7)
the_mikee Creative Commons License 2009.06.21 0 0 7

hmmm... egy kis segitségre lenne szükségem..

 

6 hónap játékidő után kérne tőlem aktiválást vagy valamit..

 

 

amúgy AHL-ben kezdtem a Monarchsban. azért csak nem akartam már rögtön a Kingsnél kezdeni :)

 

szépen kialakitottam egy jó stábot, csak hát a játékosállomány és a financiális keretek nagyon korlátoztak..

 

2006-07-es szezonnal kezdtem, gondoltam lesz egy év szenvedés, aztán a Kings draftol tehetséges srácokat és milyen jó is lesz..

 

ehhez képest február elején nyugaton a 2. a Lombardi legénység :)

lehet hogy Cloutiert egy kicsit túlértekelték a játékban?:)

 

mindenesetre egy szörnyű szezonkezdést követően végre kezd összeállni a csapat (köszönhetően a jól kiválasztott try-out játékosoknak és Lombardi ügyes tradejeinek - Sopel for Radulov :D ) csak épp megállt a játék..

 

 

heeeeeeeeeeeeeeeelp! :)

Előzmény: Jay-X (6)
Jay-X Creative Commons License 2009.06.20 0 0 6
2010/11 – Az ellentétek szezonja Rettentő érdekes szezon volt ez. Az őszi európai ligameccsekre nem jöhettek a legjobb ukrán játékosok. Ennek megfelelően 12 mérkőzésből csak kettőt nyertünk meg, mindkétszer a franciák ellen. Nem jó előjelekkel készültünk hát a divízió-1-es vb-re. Ide viszont már klasszisokkal tömve volt a keretem, ennek megfelelően mindenkinek visszavágtunk. 5 győzelem, 26-5-ös gólkülönbség, henger. Ez volt a második veretlen div-1 győzelmem, örültem neki nagyon. A klubmunka azért hiányzik…
Jay-X Creative Commons License 2009.01.16 0 0 5
Játszatok Ti is :)
Előzmény: Jimbo (4)
Jimbo Creative Commons License 2009.01.16 0 0 4
Te jól elvagy itt magadban:-))
Előzmény: Jay-X (3)
Jay-X Creative Commons License 2009.01.16 0 0 3
2009/10 – Újból válogatottnál… (South Carolina, Ukrajna)

Nem így terveztem, maradjunk annyiban. Végre klubcsapatnál voltam, rengeteg meccsel. Mégis a vesztemet okozta a farmcsapatok átka: a keretet nem igazán a manager alakítja ki… A mezőnyjátékosaimmal nem is volt gond (Kennedy pl. All-Star lett), annál inkább a kapusommal, Russoval. Nagyon sok gólt kapott, így aztán 53 meccsből mindössze 18-at nyertünk csak meg, s így a divízió alján szenvedtünk. A vezetőség persze megunta… Ki vett fel? Megint egy válogatott, méghozzá a stabil divízió-1-es ukrán válogatott. Ősszel indulnak az európai meccsek, majd meglátjuk.
Jay-X Creative Commons License 2008.10.14 0 0 2
2008/09 – Ciao Italia!

Megfogadtam, hogy megpróbálom feledtetni a tavalyi kiesést az olasz válogatottal. Ez szerencsére sikerült is, a divízió-1-es VB-n szinte átgázoltunk a mezőnyön. 9-2, 6-2, 5-3, 8-0, 8-2. Azt hiszem, ez elég impresszív számsor. A csapat feljutott, én pedig lemondtam és áttértem a mindennapi menedzselés nehézségeire.
A South Carolina Stingrays a Washington Capitals ECHL farmcsapata. Az alapszakasz végén érkeztem, és végül a South Divízió 5. helyét szereztük meg. A playoffban aztán meglepetésre a divízió döntőjéig meneteltünk az Augusta és a Charlotte (0-2-ről 3-2-re megfordítva a szériát) kiejtésével. A döntöben azonba semmi esélyünk nem volt a Texas ellen. A keret folyton változik a lehívások, felhívások miatt így csak reménykedni tudok…
Jay-X Creative Commons License 2008.09.14 0 0 1
Eddig

Karrieremet másfél év tétlenség után rögtön az olasz válogatottnál kezdhettem el. Tapasztalatlanságom ellenére 4 European Ice Hockey Challenge minitornát nyertem a csapattal, ugyanakkor rendkívül fájó módon kiestünk az A csoportos vébéről. Ráadásként elvéreztünk az olimpiai kvalifikáción is. Ez annyira megviselt, hogy elkezdtem klubcsapatoknál üresedést keresni. Az amerikai South Carolina Stingrays csapata vett fel, az olasz csapattól pedig a Divízió 1-es vb után fogok lemondani, az eredménytől függetlenül…
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 0

Minek?

Jay-X Creative Commons License 2008.08.23 0 0 topiknyitó
Ismeritek ezt a játékot?

0 és nulla :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!