Keresés

Részletes keresés

rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.27 0 0 72

"Bukó széria? - Nem baj. Már éppen elég hosszú ideig volt nyerő széria."

 

Az Egyesült Államoknak jelenleg nem érdeke egy meggyengült, vagy esetleg elbukó Izrael, legalábbis addig nem, amíg folynak az afganisztáni hadműveletek és az iraki kivonulás, és amíg Irán potenciális veszélyforrás. Tehát még egy ideig az USA biztosan komolyan támogatni fogja Izraelt, a palesztinok számára nyújtott segítség pedig szerintem csak szimbolikus értékű.

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 71
Bukó széria? - Nem baj. Már éppen elég hosszú ideig volt nyerő széria.
Előzmény: Törölt nick (70)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.27 0 0 69

"Azért már me ne haragudj !"

 

Nem haragszom én...:-)

 

"Hát mi másról szól a fórum mint arról, hogy valaki leírja a véleményét, és aztán a másik fél ezt logikai szempontból vizsgálja és (vérmérsékletétől függően) udvarias vagy kevésbé udcarias módon ezt minősíti?"

 

Így igaz.

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 68

Kedves rudai gyerek

 

Azért már me ne haragudj ! Hát mi másról szól a fórum mint arról, hogy valaki leírja a véleményét, és aztán a másik fél ezt logikai szempontból vizsgálja és (vérmérsékletétől függően) udvarias vagy kevésbé udcarias módon ezt minősíti?

 

Ha csak arról lenne szó, hogy leírom a véleményem és utána Te is leírod a véleményedet, meg a hamadik is, akkor nagyon unalmas lenne. Úgy az életszerű, ha megpróbáljuk a saját igazunkat bebizonyítani. A "bizonyítás" szó itt azt jelenti, hogy valami összhangban van-e a tényekkel, vagy az emberi gondolkodás alapvető szabályaival, például a logikával.  Ennek az összhangnak a létét bizonyítjuk a saját hozzászólásunkban és nem-meglétét az ellenvélemény gazdája hozzászólásában :-)

Előzmény: rudai gyerek (66)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.27 0 0 67
Ettől még nem változik meg a véleményem: továbbra sem értek egyet az általad leírtakkal.
Előzmény: Törölt nick (65)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.27 0 0 66

"Nagyon furcsa érveid vannak:"

 

Ez nem érv volt, hanem csak egy kérdés.

 

"Én csak annyit mondtam, hogy ha Izrael illegálisan előállított atomfegyvereire (ami időben sokkal hamarább történt !!) a világ becsukja a szemét,..."

 

Hát ez van.

 

"Hát arra kiváncsi volnák, hogy egy ilyen érv melyik bíróság előtt állná meg a helyét. (...) Ilyen hülye érvekkel az óvodásokat etesséket."

 

Ez nem egy bírósági vita, és nem is annak szántam a mondanivalómat, sőt még nem is érvnek, csupán a véleményemet mondtam el.

 


Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 65
Próbálj meg egy kicsit elgondolkodni azon, hogy mit is jelent az összeesküvés-elmélet megjelölés. Próbáld meghatározni. Ne csak egy szót itélj el, hanem próbáld a tartalmát is megérteni. Az összeesküvéselmélet nem hit kérdése. Már maga az összeesküvéselmélet szó is egy rossz szó, amely azért lett kigondolva, hogy összemossa a "jó összeesküvéselméletet" a sok rosszal - és így egy közös fogalom alá vonva őket, könnyebben el lehessen ítélni.
Előzmény: rudai gyerek (62)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 64

Nagyon furcsa érveid vannak:

"Miért, Irán legálisan állítana elő atomfegyvert?"

 

Ezt nem mondtam. Én csak annyit mondtam, hogy ha Izrael illegálisan előállított atomfegyvereire (ami időben sokkal hamarább történt !!) a világ becsukja a szemét, akkor ez precedens más országok számára.

 

"Szerintem a fő különbség a két ország közt, hogy míg Izrael az atomfegyverét nem használja fel zsarolásra (gyakorlatilag nem is elismert atomhatalom), addig Irán esetében ez az opció, valamint az atomfegyver terroristakézbe való jutása létező veszélyt jelent."

 

Hát arra kiváncsi volnák, hogy egy ilyen érv melyik bíróság előtt állná meg a helyét. Józsi már illegálisan 20 éve tart otthon egy gépfegyvert. Feri a szomszédja, akivel mindig a diófáról lepotyogott dió tulajdonjogáról vitatkoznak, végső elkeseredésében szintén feketén hozzáhut egy gépfegyverhez. Majd a bíróság elitéli Ferit és az idoklásba ezt írja:

 

"míg Józsi a fegyverét nem használta fel zsarolásra, addig Feri esetében az illegális birtoklás ténye azt jelentené, hogy mivel Feri részeges, ezért Feritől könnyebb lesz ellopni a gépfegyvert"

 

 

Ilyen hülye érvekkel az óvodásokat etesséket.

Előzmény: rudai gyerek (61)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 63
Irok gyorsan, mielott megjelenik Gavriel, aztan ugyis mehet a topic a szemetbe.

Az elmult evekben a Kozel-Kelet igen nagy valtozason ment keresztul, de ezt nagyos sokan keptelenek eszrevenni, foleg azert, mert az ott zajlo esemenyeket filo- ,vagy antiszemita szemuvegen illetve, orosz-amerikai konteksztusban kepesek csak vizsgalni.

Pedig a valtozas hatalmas, ami hosszu tavon az egesz vilagra nem kis hatassal lehet. Ez a valtozas pedig a kulonfele muzulman iranyzatok egymas elleni egyre felerosodo vitaja. Ma mar ez a harc hatarozza meg szinte az osszes muzulman/arab orszag politikajat es igy ez hatarozza meg Izraelhez valo viszonyukat is.

Egyiptomnak es Jordanianak esze agaban nincs megtamadni izraelt, mert Izrael ma mar sokkal inkabb szevetsege e ket orszagnak, mint mondjuk Iran, vagy Sziria.

A Muzulman Testveriseg is egyre erosodik, ami igen nagy aggodalommal tolt el sok muzulman orszag vezetojet, nepet.
Iran atom-programjat nem csak Izrael, de a tereg legtobb arab orszaga rossz szemmel nezi. A magyar sajtoba keveset lehet olvasni a Kozel-Kelet ara allamainak media-csatarozasairol, mert a nep foleg csak a zsido/izrael szora klikkel... Pedig erdemes utanaolvasni az eyiptomi elnok, vagy a jordan kiraly kijelenteseit az irani vezetesrol, vagy Sziria libanoni invaziojarol. De a vilag a meg annyira szembetuno Egyiptomi-Gaza konfliktust sem hajlando megerteni, mert fel attol, hogy atertekelje izrael-arab nezeteit.

10-30 ev mulva, mikor az EU orszagok egy reszeben mar muzulman miniszterelnok lesz, a kereszteny media meg mindig az izrael-palaesztin konfliktussal fog foglalkozni.
rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.26 0 0 62

"Van egy jó hírem meg egy rossz."

 

Én meg olyan ateista vagyok, aki nem hisz az összeesküvés-elméletekben...:-)

Előzmény: Törölt nick (60)
rudai gyerek Creative Commons License 2009.07.26 0 0 61

"De miért ne lehetne Iránnak atomfegyvere, amikor Izraelnek, már gyakorlatilag illegálisan (mert nem tagja az ATOMSTOP-nak) évtizedek óta van?"

 

Miért, Irán legálisan állítana elő atomfegyvert? Szerintem a fő különbség a két ország közt, hogy míg Izrael az atomfegyverét nem használja fel zsarolásra (gyakorlatilag nem is elismert atomhatalom), addig Irán esetében ez az opció, valamint az atomfegyver terroristakézbe való jutása létező veszélyt jelent.

 

"...mert egy Irán elleni támadás egyúttal Kína elleni támadást is jelentene, ugyanis Irán Kína legfőbb nyersanyagforrása."

 

Csakhogy nem valószínű, hogy Kína egy Irán elleni amerikai (vagy izraeli) támadás miatt hadat üzenne az USA-nak vagy akár Izraelnek, hiszen ez nem érdeke (sem gazdaságilag, sem politikailag, pláne nem katonailag). Amúgy Kína nem tudna sokat tenni Irán megsegítésére, hiszen haditengerészete még nem elég erős ahhoz, hogy a győzelem esélyével fel tudjon lépni az amerikai ellen (az első kínai repülőgép-hordozót is még csak most kezdték el építeni). Azzal az állítással meg vitatkoznék, hogy Irán a legfontosabb nyersanyagforrása Kínának (esetlen a kőolajimport lehet jelentős).

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 60

Van egy jó hírem meg egy rossz.

 

Ma a világpolitikát a zsidók egy különlegesen elfajzott szektája uralja, akiket nem lehet teljesen a zsidókkal azonosítani, mivel Sátán zsinagógájának modernkori leszármazottairól van szó, akik kamuból (megtévesztésből) azért hagyják magukat zsidónak nevezni, mert hasznos számukra ez a megjelölés, ugyanis ekkor ellenségeiket egyszerűen lefasisztázhatják, lerasszistázhatják. Ebből is látszódik az a ördögi rafinéria, amely dupla meg tripla rétegű megtévesztéssel dolgozik. Ők az un. Háttérhatalom. Nekik köszönhető az I. és a II. Világháború és természetesen Trianon is. Különféle csúcsszervezeteik vannak, mint pl. a "Bilderberg" csoport, vagy a FED, különféle, a tömegek feletti uralmat biztosító projektjeik vannak, mint a HAARP vagy ECHELON. Ők pénzelték Lenint, és például ők pénzelték a Német Nemzetiszocialista Munkáspártot is, amely aztán a hitlerizmusban csúcsosodott ki. Bush elnök nagyapja például Hitler pénztárosa volt. Lényegében ők a felelősek (mert ők pénzelték) az egyszerű, jámbor és többnyire szegény zsidók tömeges kiírtásáért is. Bizony, egy olyan paradoxnak látszó állítás az igaz, hogy lényegében az egyszerű zsidó tömegeket egy multimilliomos sátáni zsidó szekta tagjai áldozták fel, sőt nem elég hogy feláldozták, hanem még ráadásul a halálukból tőkét is kovácsoltak, melyet aztán holocaust néven már több mint 60 éve kamatoztatnak. Ez aztán az üzleti szellem!! Filmek, színdarabok ezrei százezrei, ami mind nekik hozza a pénzt, amit aztán az emberiség leuralására fordítanak. Ha nem volna ördögi, akkor azt lehetne mondani, hogy zseniális. De még egy lépés hátra van. Még egy nagy ütközet. Valószínű, hogy Irán lesz a célpont. Viszont azt biztosra veszem, hogy az egész dolog egy rendkívül rafinált módon lesz eltervezve, például úgy, hogy Irán fog rakétát lőni Izraelre - persze a valóságban mégis ők fogják valamiféleképpen ezt felügyelni (megengedni), hasonlóképpen ahhoz, ahogy ezt 2001 szeptember 11-én tették. Ezzel egy füst alatt meg lenne oldva az emberiség létszámának a 7 milliárdról a 2 milliárdra való csökkentése is, és persze az ökológiai probléma is, mert 2 milliárd szigorúan felügyelt ember már nem fogja tudni olyan mértékben szennyezni a környezetet, mint a mostani, kaotikusan „működő” 7 milliárd. Egyébként ez nevezi a Biblia „nagy nyomorúságnak”: „Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon. Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.“ (Máté 24:20-22)

No, de van egy jó hír is és ez a lényeg:

"Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok...Ezenképen ti is, mikor látjátok, hogy ezek meglesznek, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa. (Lukács 21:28,31)

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 59

Információk:

 

De miért ne lehetne Iránnak atomfegyvere, amikor Izraelnek, már gyakorlatilag illegálisan (mert nem tagja az ATOMSTOP-nak) évtizedek óta van? Már megint milyen zsidó hazugságon alapszik a külpolitika? A zsidók még a III. Világháborút is képesek lennének kirobbantani, mert egy Irán elleni támadás egyúttal Kína elleni támadást is jelentene, ugyanis Irán Kína legfőbb nyersanyagforrása. Egyébként úgy néz ki, hogy ez a III. Világháború nagyon közel van. Eddig mindig a nagy gazdasági válságok után tört ki - és egyébként is, a dollár is meg fog szűnni, az USA-ban olyan óriási bajok vannak, csak a médiák ezt titkolják. Állítólag az USA területén már többszáz koncentrációs tábor épült ki, ahová azokat az ellenzéki erőket tervezik deportálni, akik egy amerikai zsidó ellenes (bankár-ellenes) felkelésben potenciálisan résztvennének. Mert bizony Amerika már nem az amerikaiaké. De vannak rendes, becsületes és igazi hívő zsidók is:

ORTODOX ZSIDÓK KIÁLLNAK A PRÓFÉTÁK JÖVENDÖLÉSEI MELLETT !

hír-tv

Hír TV-híradója, 2009 július 17 : a „Naturei Charta ortodox zsidó irányzat szerint Izrael államát az eljövendő Messiás alakítja csak meg békében ! Az 1948-ban megalakult zsidó állam tehát törvénytelen ! A küldöttség csak azért látogatott a palesztinokhoz, hogy megkövesse a Gázai-háború áldozatait !

„Zsidó vagyok, nem cionista”- feliratú kitűzővel érkeztek az ortodox zsidók Gázába, ahol fél éve 1 200 („?”) ember esett áldozatul az izraeli bombázásoknak. Az ortodox küldöttek szerint Izrael súlyos bűnt követett el a háborúval a palesztin nép ellen!

„Azért imádkozunk Istenhez és azért dolgozunk, hogy Palesztina visszakapja teljes szuverenitását. Imádkozunk a mindenhatóhoz, hogy végre számoltassék fel Izrael törvénytelen állama”
A Neturei Charta-magyarul, a Város Őrzői-nevű irányzathoz tartozó ultra ortodox zsidók, szigorúan ragaszkodnak a Tóra betűihez, ezért úgy tartják, a valódi Izraelt a próféták által megjövendölt Messiás alapítja majd meg ! A jelenlegi, világi berendezkedésű zsidó állam megalapítását bűnnek tartják, ezért kívül helyezték magukat annak keretein!

Nem fizetnek adót, de nem is vesznek igénybe állami szolgáltatásokat !

„Különböző küldöttségek érkeztek hozzánk, hogy szolidaritásukat kimutassák, köztük a rabbik delegációja, amelynek különösen örültünk ! Köszönjük az üzenetet”- tolmácsolták fogadtatásukat a gázai palesztinok

Az ortodox küldöttség szerin : Izrael palesztin földet bitorol, amelyért kártérítéssel tartozik!......”

>>> Tulajdonképpen e fentiek az igazi zsidó. És az, akiket eddig zsidónak neveztem azok nem zsidók, ugyanis Jézus szerint: "Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, akik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája."

Igen, ma a világpolitikát a zsidók egy különlegesen elfajzott szektája uralja, Sátán zsinagógájának modernkori leszármazottai, akik kamuból zsidónak vallják magukat (pedig fajilag elég kevertek, de hasznos nekik ez a megjelölés, ugyanis ekkor ellenségeiket antiszemitának és fasisztának nevezhetik), az illuminátusokról, a Háttérhatalomról az ECHELON és HAARP projekt gazdáiról:

http://hirhatter.com/bevezetes_a_vilag_titkaiba.htm

rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.27 0 0 58

"Vízre bocsátották szerdán a Perzsa-öbölben a második iráni fejlesztésű tengeralattjárót - jelentette a teheráni állami televízió. Az iráni híradások szerint a Ghadir osztályú tengeralattjárót a legmodernebb eszközökkel szerelték fel, köztük lopakodó technológiával."

 

(forrás: MTI)

 

Irán próbál(gat)ja behozni lemaradását a haditengerészet terén a nyugati országokkal és Izraellel szemben.

rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 57

"rajtad kívül szinte mindenki tudja a választ, aki egyáltalán foglalkozik a Közel-Kelettel..."

 

Azért van a fórum, hogy megbeszéljük. Légyszíves, oszt már meg velem és a "szinte mindenki tudja" csoportba nem tartozókkal a választ. Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (56)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 55

"a magad nevében beszélj. más lehet, hogy tudja a választ.:)))"

 

Jó neki.

Előzmény: Törölt nick (54)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.25 0 0 53

"hogy miért?"

 

Erre valószínűleg soha nem kapjuk meg a választ.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 52
Nyugi fonnyadt öreganyám (ha neked öcsike vagyok, hatvanon jócskán túl kell lenned), nem bánt a férfi!
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 50
Páldául most te, hugica.
Előzmény: Törölt nick (48)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 46

"Amennyire én tudom, az arabok támadtak, abban a pillanatban,"

 

Jól tudod.

Előzmény: Rübezahl (45)
Rübezahl Creative Commons License 2008.08.24 0 0 45
"miután Izrael állam megalakult, és háborúzni kezdett a szomszédos arab államokkal"
Amennyire én tudom, az arabok támadtak, abban a pillanatban, és az akkori háborúban alakult ki a végleges Izrael, az első, amit a volt palesztin mandátumterületből hoztak létre, még szerencsétlenebb formájú volt.
Előzmény: rudai gyerek (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 44
Azt felejetem el amit akarok. Ismerem mindkét oldal érveit, de az egyikére teszek, ahogy ők is másikéra. Ez van. Amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten.
Előzmény: rudai gyerek (43)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 43

"Pedig, ha ártana, ha nem, én nem foglakozom velük. Ha nem teszik, toppants a lábacskáddal!"

 

Semmi bajom a nézőpontoddal, ha te így látod, hát így látod. De azt ne felejtsd el, hogy az éremnek is két oldala van.

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 42
Pedig, ha ártana, ha nem, én nem foglakozom velük. Ha nem teszik, toppants a lábacskáddal!
Előzmény: rudai gyerek (39)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 41
És akkor az egymással rivalizáló palesztin csoportokról (Hamász vs. Fatah) még szó sem esett. Izrael a két csoport közül pedig a kevésbé szélsőséges Fatahot támogatja (nemrég elengedett 200, főleg Fatah-tag foglyot, hogy erősítse a Fatah tárgyalási pozícióit Gázában). Tehát ha meg is valósul Izrael megsemmisítése, abból a palesztinok megint rosszul jönnének ki, mert a megszálló arab államok valószínűleg felosztanák egymást között a területeket.
Előzmény: rudai gyerek (40)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 40
Amúgy nem csak Izraelen és a Nyugaton múlt, hogy annak idején nem jött létre egy független palesztin állam. 1947-48-ban, miután Izrael állam megalakult, és háborúzni kezdett a szomszédos arab államokkal, Egyiptom és Jordánia megszállta a palesztinok lakta területeket (Egyiptom Gázát, Jordánia pedig Ciszjordániát), így az egész konfliktussorozatból a palesztinok jöttek ki a legrosszabbul. És ez elindított egy folyamatot, ami végül majdnem destabilizálta a szomszédos arab államokat: menekültek százezrei telepedtek le Egyiptomban, Jordániában és Libanonban.  Jordániában bekövetkezett a fekete szeptember, Libanonban pedig még ma is instabil a helyzet az északi országrész palesztin menekülttáboraiban. 
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 39

"Hát, ki fogalkozik velük? "

 

Te biztosan nem. Pedig nem ártana a másik fél szemszögéből is megszemlélni a dolgokat, mert így nagyon egyszínű képet kap az ember a helyzetről.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 38
Hát, ki fogalkozik velük?
Előzmény: rudai gyerek (37)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 37

"Nem érdekel, megállnak e. Nekik van igazuk."

 

Ez a te véleményed. Az Izraelben élőké meg egészen más...

Előzmény: Törölt nick (35)
rudai gyerek Creative Commons License 2008.08.24 0 0 36

"Izrael nem vetne be atomtöltetet, ha végveszélyben érezné magát,..."

 

Ezt nem tudhatjuk biztosan.

 

"Ha az oroszok ellátják rakétavédelmi rendszerrel a környéket és létrejön a kölcsönös megsemmisíthetőség, akkor költöznek."

 

1973-ban is a kor legmodernebb technikájával felszerelt szovjet légvédelmi rakéták álltak az egyiptomiak rendelkezésére, amit be is vetettek. Az izraeli légierő majdnem megsemmisült, de mégsem költöztek. 

Előzmény: Törölt nick (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!