A térfigyelő kamerák elhelyezése védi a polgárokat a bűnöző elemektől, vagy a szabadságjogaikat korlátozza? Vagy csak a bűnöző elemek szabadságjogait korlátozza?
A térfigyelő, mint ahogy a nevében is benne van, figyel. Ezt a funkciót van aki korlátozásként, van, aki védelemként éli meg. Mindkét szempont legitim, mindkettő igaz.
aztán most a 3-ból 2 nem is klasszikus bűncselekmény...
pont az olyan visszaélések a gázosak, mint a "kurvaügyek" vagy a "drogügyek" megfigyelése... az tök jó, ha megakadályozzák, hogy ellopják a kocsidat...de az már gáz, ha megfigyelik, hogy te mit akarsz elfogyasztani...és, ha úgy gondolják, hogy amit te elfogyasztasz, az "nemjó", akkor börtönbezárnak...
A jelenlegi rendszer, amikor a magas bűnözési rátájú területeken helyezik el a kamerát, és azt a rendőrség figyeli, szerintem jó. Mondj egy példát a rossz alkalmazásra, de az orwelli ambíciók fékentartásával. :)
Most alljanak fel a topikolok kozul, akik szoktak sapitozni a Nagy Testver miatt! Az arcfelismeres fejlodesevel gyakorlatilag barkit kovetni lehet rovidesen.
Es persze Antinak van igaza. A terfigyelo eszkoz. Lehet jol hasznalni es rosszul, raadasul nem is olyan konnyu meghuzni a hatart a ketto kozott.
Attól függ, hol van, ki, és milyen feltételekkel működteti. Nyomorult térfigyelő csak egy eszköz, akár a kalapács, Az már a használón múlik, hogy a szöget veri be, vagy az ujját szét...
"Horváth Aladár a térfigyelő rendszert "további, a község valamennyi lakosát diszkrimináló döntésnek" nevezte." Ugyanakkkor egy térfigyelő rendszer segítségével fogták el a legutóbbi kődobálós ügy tetteseit."
szerintem ez az eset nem kárpótolja azokat a rabló-tolvaj helyi lakosokat akik miatt kirakták a kamerákat. Most odatettek egy rendőrjárőrt is, aki miatt méginkább megszívták a kis tolvajok. Olaszliszka jut eszembe, amikor a helyi romák megvédésére odarendelt rendőrök miatt fellégezett a falu magyar lakossága. Szegény romák, szívták is a fogukat rendesen a "védelem" miatt. :-))
Én térfigyelő kamerát szeretnék a házam másik utca felőli oldalára, illetve az utcafront felőli részre. Meg jó lenne még egy, ami az udvart pásztázná. (Legfeljebb majd nem dugok a zasszonnyal a füvön.)