Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2010.04.30 0 0 458
""change the code page "geszthi, magor fórumra írkálsz!!""

Te is:-))
Előzmény: Törölt nick (457)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.30 0 0 456
sajnos igaz. Kulonosen annak fenyeben "szegyen", rohej, hogy kozben meg ugye felezni akarjak az onkormanyzatokat stb.

Jarai - bar most eltunt, ki tudja hova - meg ugye mar evek ota 200 ezres leepitest tartot szuksegesnek.

Tehat mar nem is 1 millio hanem alsohangon 1.205millio uj kellene.
Előzmény: vitrin100 (455)
vitrin100 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 455
10 évre ígérték az 1 millió munkahelyet. A sok agymosott, a fidesz nagyrészt segédmunkásokból falusi parasztemberekből álló bázisa ezt a baromságot is kajálta. Én pl. meg tudnám ígérni, hogy 20 éven beül mindenki gazdag lesz. Ehhez nem kellenek komoly képességek..
Előzmény: Kiss G. Eszter (453)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.30 0 0 453
Vajon a 2/3-dal igy lenne 1 millio uj munkahely? Vagy a nemzet megerositese?

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.03.22 0 0 452
pönty válasz | megnéz | könyvjelz? 2010.03.19 14:55:08 Š (2506)

Hogyan válhat ez a magyarországon él? "egy?s" állampolgárságú magyarok életének javára:

A következ? (nemzeti) kormány átadás-átvételi procedúrájában kiemelt szereppel kezeli, majd újragondolja a nemzeti jog, vagyon és honvédelem egyezményi, intézményi, személyi és tárgyi feltételeit és újraalkotja azokat. Lehet, hogy kötelez? katonai szolgálatot vezet be, mivel anyagi er?forrásainkat, pl. a zsoldosok bérét, el?re elbokázták liberális kormánykörök és rokonaik. Valószín? ránkférne és a fényrekerült ügyekkel bels? jogalap is megteremt?dött hozzá.
TürelmiHarc Creative Commons License 2008.08.20 0 0 450
Érintettebb mint az Ararát hava..
Előzmény: Törölt nick (380)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 449
Én mindig antikatona voltam, gyűlöltem ezt a szánalmas, értelmetlen bohóckodást. Így aztán honvédként szereltem le, de a második körben már nem úsztam meg: minden tiltakozásom ellenére tartalékos hadnagyot faragtak belőlem, amire rohadtul nem vagyok büszke. A második kört a tűzszerészeknél húztam le, az legalább egy vagány társaság volt :-)
Előzmény: Törölt nick (448)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 445
A többiek meg égnek a vágytól, hogy bevonulhassanak :-))
Előzmény: Törölt nick (440)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 444
A szegedi Zalka Máté laktanya sem volt különb :-))
Előzmény: Törölt nick (439)
Rangun Creative Commons License 2008.08.20 0 0 443
A 80-as években nekünk is 100 fölött volt a harcigépek száma,holott a GDP akkor kisebb volt mint ma.

A lényeg, a honvédelmi minisztérium is tudja ,hogy nem elég 14db. repülő.
Előzmény: Törölt nick (438)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 442
Legalább annyi kellene mint amennyi az osztrákoknak van.
Előzmény: Törölt nick (423)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.20 0 0 441
Azt mutatták be (rajtuk a ruszkik), hogy a tömeghadseregek kora nem járt le, hanem visszatér.
Többfrontos, többhadszínteres háborúkkal és harcban álló milliókkal, akiket nem lehet már "csak" pénzzel és kedvezményekkel zászlók alá állítani, hanem sorozni is kell, ha elfogynak a zsoldosok.
A svédek is értettek a jelekből, mellesleg....
Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 440
Naja, ilyenkor derül ki, hogy a polidilin nagyjából hárman voltak katonák, ha optimistán állok hozzá:)
Előzmény: Amerigo61 (432)
MoszerElek Creative Commons License 2008.08.20 0 0 435
Nagyon nem volt inyükre az eltörlése!
Éhesló Creative Commons License 2008.08.20 0 0 434
A hivatásos állomány tört része a Vk és a felső vezetés (egyébként onnan is haltak meg). A rendfokozati piramis közép és alsó szintjein a harcoló és kiszolgáló csapatoknál szolgáló hivatásos állomány hősi halála teszi ki veszteségek jó részét.
Amiket elmondanak lózungok. A donnál a szakaszparancsnok is meghalt, meg a zázlóaljtörzs is. Budapest, Debrecen, Fehérvár védelménél sem számított tiszt vagy-e, vagy közlegény, aratott a halál itt is ott is.
Előzmény: Amerigo61 (430)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 433
A zászlóaljunk másik századának parancsnoka volt kőkemény piás: előfordult, hogy egész hétvégén nem tudott hazamenni, mert az irodájában feküdt kómában. Éjszakánként kék kincstári melegítőjében kitámolygott a budiba, frászt hozva az asztalál szunyáló aeg.ü.h-re ... pedig teljesen ártalmatlan volt az öreg :-)
Előzmény: NattyDread (420)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 432
A katonaság eme jellemformáló hatásairól teljesen megfeledkeztem :-)
Előzmény: Törölt nick (415)
Rangun Creative Commons License 2008.08.20 0 0 431
Ha 28db. lenne, akkor több repülővel rendelkeznénénk,mint a két-három megyényi területű Szlovénia.
Előzmény: Rangun (429)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 430

"A háborúkat civilek nyerték meg, mert a hivatásos állomány túlnyomó része az első egy- két évben gyakorlatilag hősi halált halt mindegyik oldalon"

Jány Gusztáv és törzskara sértetlenül hazajött, míg a civilek nagy része ott pusztult a Don-kanyarban. Paulus, Rommel sem a fronton halt meg, ellentétben a német civilekkel, akiknek nem marad más választásuk, mint megdögleni. A hivatásos állományunk jó része még akkor is Budapesten kaszinózott és hajkurászta a nőket, amikor a keleti arcvonalunk már régen összeomlott és az orosz front már a határainkhoz közeledett: eszük ágában sem volt a bűrüket vinni a vásárra.

Anyai nagyapám, aki megjárta a Don-kanyart, ugyanezt mondta: a hivatásosok ágyútölteléknek és golyófogónak használták a civileket ...

Előzmény: Éhesló (407)
Rangun Creative Commons License 2008.08.20 0 0 429
A hollandoknak,akiknek egy Dunántól méretű országuk van,137db. nagyteljesítményű vadászgépet tartanak rendszerben.
Nekünk már az is megfelelne ha 28db modern gép lenne,mint anno a MIG-29-esekből.
Előzmény: Törölt nick (418)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.20 0 0 428
Szerintem pont a grúzok mutatták be hogy (sajnos) nem.
Jobb lesz leporolni a régi tankönyveket és felfrissíteni az ott leírtakat.
Előzmény: Törölt nick (425)
Derek Creative Commons License 2008.08.20 0 0 427

Csakhogy nekem van igazam:-)) mert en ertek hozza te meg nem.

Előzmény: Törölt nick (426)
Derek Creative Commons License 2008.08.20 0 0 424

Jo,hogy hozzatetted,hogy szerinted.

A mostani arra eleg,hogy a repulonapokon paradezzanak vele

Előzmény: Törölt nick (423)
NattyDread Creative Commons License 2008.08.20 0 0 422
Honi légvédelemnek hívják asszem. Nincs légierőnk.
Éhesló Creative Commons License 2008.08.20 0 0 421
Felesleges ragozni, tudod te is miről írok: olyan civilek, akik a háború előtt nem kaptak katonai képzést, hanem bevonultak és megtanulták, majd harcoltak.
Előzmény: Törölt nick (417)
NattyDread Creative Commons License 2008.08.20 0 0 420
"Alkoholista tisztek..."

Volt egy jó sztorim Székésfehérváron a hadseregtörzsnél, ugyanis egyszer én is voltam a Bakonyban májusban hadgyakorlaton: Kitettek egy sátorban, hogy majd jönni fog egy törzstiszt (egy őrnagy), és térképet fogunk rajzolni a vegyi- és sugármentesítést segítendő. Egész nap ott ültem, nem jött senki, közben se kaja, se semmi. Este nyolc körül megjött az őrnagy, én szabályosan lejelentkeztem, mire ő: Szereted a kisüsti szilvát? Én: igen. Ő: no akkor menjünk be abba a törzsbuszba, oszt igyunk! Ittunk, ittunk, ittunk, majd megérkezett az ezredünk hadműveleti tisztje, és hármasban folyattuk tovább. Mikor elfogyott a kisüsti, be az UAZ-ba, és vissza a táborhelyünkre. Odaérve a hm. tiszt elküldte a faluba a rajomból az egyik emberemet motorral borért :o) Jó bort mértek arra. Persze legtöbbször a hm. tiszt hozta nekünk a bort, csak akkor már pilledt volt a pálinkától kicsit :o))
A Gyakorlat végén, bevagonírozás után odajött az ezred töf. egy 5 literes kanna jó helyi vörössel, mondván: "Ezt vigyék fel a vonatra" :o)) Felvittük, voltunk rá hárman, elfogyott, jó volt :oDD
Előzmény: Amerigo61 (402)
Derek Creative Commons License 2008.08.20 0 0 419

Ugy  kb 80-120 gepet:-))

NattyDread Creative Commons License 2008.08.20 0 0 413
"Más kérdés, hogy sokan azért utálták meg a honvédséget, mert egykoron az instabil, érzékeny lelkivilágú kamaszok lelki terrorként, megalázásként élték meg a sorkatonaságot. Ezért sok ellenséget szerzett, akik később már ellene voltak."

Engem főiskola után vittek be. Próbáltak szívatni, de nem ment, mert az ezredtörzsfőnökhöz kerültem közvetlenül az eskü után, de már előtte sem sokat voltam a gyakorlótéren, gázkamrában pedig soha. Két hónap után már én szívattam a tiszteket alezredesig bezárólag, ugyanis a töf. csak néhány tisztet osztott be sajátkezűleg szolgálatra, a többit szolgálatvezénylését már rám bízta, osszam be őket ahogy akarom, és ahogyan szükséges :o) Aki szívózott velem, ment karácsonykor, szilveszterkor, egyéb ünnepeken ütinek :OD Annyi pitiző tisztet azóta sem láttam, mint akkor :oDD (Ja, és én csak őrvezető voltam még akkor :O)
Viszont a másfél év alatt 9db éleslőszert lőttem el összesen, pedig imádok lövöldözni :o)
Előzmény: Törölt nick (396)
reddoctor Creative Commons License 2008.08.20 0 0 411
Mi? Szerintem semmin.
Előzmény: Éhesló (410)
Éhesló Creative Commons License 2008.08.20 0 0 410
Hali,
akkor min vitázunk mi egymással?

Előzmény: reddoctor (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!