10 évre ígérték az 1 millió munkahelyet. A sok agymosott, a fidesz nagyrészt segédmunkásokból falusi parasztemberekből álló bázisa ezt a baromságot is kajálta. Én pl. meg tudnám ígérni, hogy 20 éven beül mindenki gazdag lesz. Ehhez nem kellenek komoly képességek..
Hogyan válhat ez a magyarországon él? "egy?s" állampolgárságú magyarok életének javára:
A következ? (nemzeti) kormány átadás-átvételi procedúrájában kiemelt szereppel kezeli, majd újragondolja a nemzeti jog, vagyon és honvédelem egyezményi, intézményi, személyi és tárgyi feltételeit és újraalkotja azokat. Lehet, hogy kötelez? katonai szolgálatot vezet be, mivel anyagi er?forrásainkat, pl. a zsoldosok bérét, el?re elbokázták liberális kormánykörök és rokonaik. Valószín? ránkférne és a fényrekerült ügyekkel bels? jogalap is megteremt?dött hozzá.
Én mindig antikatona voltam, gyűlöltem ezt a szánalmas, értelmetlen bohóckodást. Így aztán honvédként szereltem le, de a második körben már nem úsztam meg: minden tiltakozásom ellenére tartalékos hadnagyot faragtak belőlem, amire rohadtul nem vagyok büszke. A második kört a tűzszerészeknél húztam le, az legalább egy vagány társaság volt :-)
Azt mutatták be (rajtuk a ruszkik), hogy a tömeghadseregek kora nem járt le, hanem visszatér. Többfrontos, többhadszínteres háborúkkal és harcban álló milliókkal, akiket nem lehet már "csak" pénzzel és kedvezményekkel zászlók alá állítani, hanem sorozni is kell, ha elfogynak a zsoldosok. A svédek is értettek a jelekből, mellesleg....
A hivatásos állomány tört része a Vk és a felső vezetés (egyébként onnan is haltak meg). A rendfokozati piramis közép és alsó szintjein a harcoló és kiszolgáló csapatoknál szolgáló hivatásos állomány hősi halála teszi ki veszteségek jó részét. Amiket elmondanak lózungok. A donnál a szakaszparancsnok is meghalt, meg a zázlóaljtörzs is. Budapest, Debrecen, Fehérvár védelménél sem számított tiszt vagy-e, vagy közlegény, aratott a halál itt is ott is.
A zászlóaljunk másik századának parancsnoka volt kőkemény piás: előfordult, hogy egész hétvégén nem tudott hazamenni, mert az irodájában feküdt kómában. Éjszakánként kék kincstári melegítőjében kitámolygott a budiba, frászt hozva az asztalál szunyáló aeg.ü.h-re ... pedig teljesen ártalmatlan volt az öreg :-)
"A háborúkat civilek nyerték meg, mert a hivatásos állomány túlnyomó része az első egy- két évben gyakorlatilag hősi halált halt mindegyik oldalon"
Jány Gusztáv és törzskara sértetlenül hazajött, míg a civilek nagy része ott pusztult a Don-kanyarban. Paulus, Rommel sem a fronton halt meg, ellentétben a német civilekkel, akiknek nem marad más választásuk, mint megdögleni. A hivatásos állományunk jó része még akkor is Budapesten kaszinózott és hajkurászta a nőket, amikor a keleti arcvonalunk már régen összeomlott és az orosz front már a határainkhoz közeledett: eszük ágában sem volt a bűrüket vinni a vásárra.
Anyai nagyapám, aki megjárta a Don-kanyart, ugyanezt mondta: a hivatásosok ágyútölteléknek és golyófogónak használták a civileket ...
A hollandoknak,akiknek egy Dunántól méretű országuk van,137db. nagyteljesítményű vadászgépet tartanak rendszerben. Nekünk már az is megfelelne ha 28db modern gép lenne,mint anno a MIG-29-esekből.
Felesleges ragozni, tudod te is miről írok: olyan civilek, akik a háború előtt nem kaptak katonai képzést, hanem bevonultak és megtanulták, majd harcoltak.
Volt egy jó sztorim Székésfehérváron a hadseregtörzsnél, ugyanis egyszer én is voltam a Bakonyban májusban hadgyakorlaton: Kitettek egy sátorban, hogy majd jönni fog egy törzstiszt (egy őrnagy), és térképet fogunk rajzolni a vegyi- és sugármentesítést segítendő. Egész nap ott ültem, nem jött senki, közben se kaja, se semmi. Este nyolc körül megjött az őrnagy, én szabályosan lejelentkeztem, mire ő: Szereted a kisüsti szilvát? Én: igen. Ő: no akkor menjünk be abba a törzsbuszba, oszt igyunk! Ittunk, ittunk, ittunk, majd megérkezett az ezredünk hadműveleti tisztje, és hármasban folyattuk tovább. Mikor elfogyott a kisüsti, be az UAZ-ba, és vissza a táborhelyünkre. Odaérve a hm. tiszt elküldte a faluba a rajomból az egyik emberemet motorral borért :o) Jó bort mértek arra. Persze legtöbbször a hm. tiszt hozta nekünk a bort, csak akkor már pilledt volt a pálinkától kicsit :o)) A Gyakorlat végén, bevagonírozás után odajött az ezred töf. egy 5 literes kanna jó helyi vörössel, mondván: "Ezt vigyék fel a vonatra" :o)) Felvittük, voltunk rá hárman, elfogyott, jó volt :oDD
"Más kérdés, hogy sokan azért utálták meg a honvédséget, mert egykoron az instabil, érzékeny lelkivilágú kamaszok lelki terrorként, megalázásként élték meg a sorkatonaságot. Ezért sok ellenséget szerzett, akik később már ellene voltak."
Engem főiskola után vittek be. Próbáltak szívatni, de nem ment, mert az ezredtörzsfőnökhöz kerültem közvetlenül az eskü után, de már előtte sem sokat voltam a gyakorlótéren, gázkamrában pedig soha. Két hónap után már én szívattam a tiszteket alezredesig bezárólag, ugyanis a töf. csak néhány tisztet osztott be sajátkezűleg szolgálatra, a többit szolgálatvezénylését már rám bízta, osszam be őket ahogy akarom, és ahogyan szükséges :o) Aki szívózott velem, ment karácsonykor, szilveszterkor, egyéb ünnepeken ütinek :OD Annyi pitiző tisztet azóta sem láttam, mint akkor :oDD (Ja, és én csak őrvezető voltam még akkor :O) Viszont a másfél év alatt 9db éleslőszert lőttem el összesen, pedig imádok lövöldözni :o)