Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2023.04.19 0 0 57

Moderátori visszaélés és ( tudományhoz való hozzá nem értés) volt az adott kérés nem teljesítése és az adott több mint két hároméves topik törlése. Nem kívánom visszaállíttatni, de az adott moderátornak kijárna némi ejnye-bejnye .

 

Hatás: .... a látogatottsági és kommentelési hajlandóságban majd szépen nálam és másoknál is visszaköszön. 

 

"Fórum »  FILOSZ »  Rejtélyes dolgok » PszichoVirulógia

 

Itt van jelenleg..."Rejtélyes dolgok" ....  de több mint egy évig a Tudomány rovatban volt. Mert az alapjait Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkár helyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára tárta fel és rakta le. Sőt a kutatások, tesztelések jelen társadalmi helyzetünkben is igazolták. 

 

Kérném átrakni a Fórum »  SOS Fórumcsoport »  Egészségügyi fórumok »  Pszichológia - pszichiátria - neurológia » 

 

helyre, mert további tesztelésekkel ez simán beilleszthető mind a neurológiába, mind a pszichológiába, mind a pszichiátriába. Tehát nagyon nem rejtélyes dolog már, mert kísérleti eredmények is alátámasztják. 

 

 

Köszönettel: IGe topikindító"

Szem Ész1 Creative Commons License 2023.04.11 0 1 56

Tudomásul kell venni, hogy egyes moderátorok okozhatnak bosszúságokat, lelki terrort, megsérthetik mások igazságérzetét.

 

Nyilván az nem számít, amikor egy-egy ilyen igazságtalanság után még másnap is forr az emberben a tehetetlen düh, hogy mit képzel magáról az ilyen. Amikor a fórumozás már csak bosszúság forrása, egy alkalmatlan alak miatt, és azon gondolkodunk, hogy nekünk ez nem kell... Inkább lépjünk a fórumról...

 

Elégtételt venni akkor sem szabad!

Előzmény: illetlenke (55)
illetlenke Creative Commons License 2023.04.11 0 0 55

Jobb ha nem teszel ilyet.

Előzmény: Szem Ész1 (54)
Szem Ész1 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 54

Kibukott "moderátort" lehet pocskondiázni valamelyik topikban?

 

Tisztában vagyok vele, hogy moderátorra szükség van. Évek során megértettem és elfogadtam sok hozzászólás törlését, ami jogos volt. Vannak esetek, amikor hiába ismerjük a szabályokat, mégsem mindig tudjuk betartani. Ilyen előfordul. Vállaljuk a következményeket.

 

Viszont évekre visszatekintve én két moderátort láttam itt, akik önkényeskedésben minden határon túlmentek, embereket sértettek meg, üldöztek el a fórumról. Igazságtalan "munkát" végeztek.

 

Egyik volt a tróger Murder, szerencsére eltakarodott. Csak azt nem értem azóta sem, hogy esetleg álnéven visszatérhetett? Mert azóta volt itt egy másik tróger, aki nagyon sok problémát okozott, de most mintha eltűnt volna. Létezhet, hogy ezek egy tőről fakadtak?

 

Kicsit furcsa volt ez, amit utóbbi művelt. Valahonnan ismerős a "stílus"? Régóta motoszkál a gyanú, nem most találtam ki.

spergeziel Creative Commons License 2020.09.04 0 1 50

https://hirklikk.hu/kozelet/kinek-a-torvenye/369025

Cikkből, olvasni való:

"Média bedarálása az Index lenyúlásával folytatódott, és már korábban
is élt Fórum máris elkezdte a cenzúrázást, álneves moderátorok pásztázzák
a topikban írtakat, és azonnal büntetnek, azaz kizárnak, vagy eltiltanak,
nagyobb hatalmuk van mint orbán-áder-kövér hármasnak együttvéve.
Igazi nevüket nem adják a moderátorok, ilyen szellemes nevekkel
szerepelnek, nehogy el lehessen számoltatni őket valaha is, pld.:
-Szerelem a tudatodat,
-Inspecteur,
-illetlenke,
-SZÍVTELEN LAPÁT,

-fedőnevén Fasírt,
-csincka,
-Utasbiztonsági Ellenőrzés,
-Operátor,
hogy legszellemesebbeket említsem.
Modortalan és bosszúálló moderátorok, egy jobb kocsmában már régen kapnának néhány maflást, vagy tockost, esetleg nyakast viktor ajánlása alapján.
{HírKlikk-ben is van hozzászólás, de "központi" moderálást-törlést-kitiltást nem tapasztaltam eddig, pedig aztán volna rá ok bőven esetenként.}
REKLÁMOK negligálásával kell bosszút állni ellenük, ha már nem lehet kirúgatni az indexes modikat."

Tetszik · Válasz · 2 · 3 órája  · Szerkesztve

Marvinka Creative Commons License 2018.06.07 -1 1 47

Öcsisajt!

 

Te nem láttál még engem wadulni!  :D:))

Előzmény: Color Star (46)
Color Star Creative Commons License 2018.06.07 -3 0 46

Csibe, a ModSegbol kaptal egy napot. Ne hiszteriazz.

Előzmény: Marvinka (45)
Marvinka Creative Commons License 2018.06.07 -1 1 45

Miért rootolnak minden modis topikból??

 

Ugyan miket követtem el???????

illetlenke Creative Commons License 2018.06.04 -1 0 44

Akkor most dekódolom az ezredik nick-ednek!

'Color Star nem egyenlő/azonos Cold Heart-al'

Előzmény: liahaa (43)
illetlenke Creative Commons License 2018.06.04 -1 0 42

Nem!

Simán nem követett el semmi büntire méltót.

Előzmény: otooph (41)
illetlenke Creative Commons License 2018.06.03 -1 0 40

Örömmel tölt el, hogy végigolvastad a szabályokat!

De a hsz-t rosszul értelmezted.

Előzmény: otooph (39)
Cold Heart Creative Commons License 2018.06.01 0 0 38

te azt remélem tudod, hogy Color Star != Cold Heart

Előzmény: Panzerbear (36)
Panzerbear Creative Commons License 2018.05.31 0 1 36

Na akkor mesélj, mi volt a hiba? Azon kívül, hogy csak? Nyugodtan ide be is teheted a hsz-t, hogy mindenki láthassa, hogy igazad van. Nem káromkodtam, nem anyáztam, nem politizáltam, mem volt OFF, csak leírtam egy on témához a véleményem. A tiéd más volt, ezért azt gondolod, hogy helyes is ha törlöd....

Fasza...

Mondom, én majd szégyenlem magam helyezted is. Így nem viselkedik az ember....

Előzmény: Color Star (35)
Color Star Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 35

Ez igazan sajnalatos, amikor a forumozo nem hibazik, a moderator meg csak ugy visszael a hatalmaval.

Előzmény: Panzerbear (34)
Panzerbear Creative Commons License 2018.05.30 0 0 34

A Forma-1 -1999 topikban mélyen megvetendő módon visszaélt hatalmával a moderátor.  Szégyellem magam helyette gerinctelen viselkedése miatt, mert az egyetlen aki az emberi és fórumos értékek ellen vétett, az ö volt...

Color Star Creative Commons License 2018.05.02 -2 0 31

Kedves Piha,

 

Épp a sarki kocsmában moderálunk.

Előzmény: otooph (30)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.12 0 1 26

Saját magukat már csak nem teszik ki a hóra törölt hsz visszamásolásáért.

Diótörő Creative Commons License 2008.10.18 0 1 25
Sajnos, de a fejétől bűzlik a hal . És itt nincs fej !! Nincs, aki összefogja az egészet , nincs aki elolvassa ezeket a sorokat. Mert tény, hogy vannak fiatal gyerkőcök, akik viccből beírnak mindenféle marhaságot, néha nagyon otromba dolgokat, de amint írod az ilyen össze-vissza moderáció csak árt a szinvonalnak.
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 2 24
a Tudomány fórumban az egyik hozzászólásom miatt minden addigi hozzászólásomat törölték! Az az egy is inkább vicces volt, bár kétségtelenül piszkálódva próbáltam valaki figyelmét felhívni egy következetlenségére. Azonban ronda, trágár szót nem írtam le sem ebben, sem előtte, és mégis törölték az összes addigi hozzászólásomat! Mindent!
Ha csak azt az egyet törölték volna, azt még megérteném, és nem is tenném szóvá. De azokat is törölték, amiket előtte sok hónapja, hete írtam, teljesen normálisan, senkit nem bántva.

Az kellene, hogy a moderátorok nyitottabbak és toleránsabbak legyenek, még akkor is, ha ők személy szerint nem értenek egyet egy hozzászólás tartalmával.
Ha a hozzászólásokat így törlik, ahogy eddig, akkor az index.hu végkép lejáratja magát.
És igen, sajnos az a probléma, hogy a Tudomány fórumnál nem szólalhatnak meg más vélemények, mert a hivatásos tudósok azonnal kipenderítik azt, aki másként látja a világot.
Olvasni kellene egy kis Thomas Kuhn -t, kedves moderátorok! ("A tudományos forradalmak szerkezete") Akkor tudnátok, hogy az ilyen hozzáállás a fejlődés legnagyobb ellensége!

Diótörő Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23
Sziasztok !
Erről a Moderátor ! Segíts ! c. topicban a 18517,18518 sz. hozzászólásomban már elég hosszan írtam, nem akarom ide is bepötyögni. Azt hiszem alapvető tévedésben vagyunk, amikor azt hisszük, hogy az Index az egy nagy toronyépületben székel,tele alkalmazottakkal. És egy szobában képernyők előtt ülnek a moderátorok, mögöttük meg fel és alá sétál a főnökük. Szerintem ez az egész lakásokban működik,számítógépek összekötve és a moderátorok talán még csak nem is ismerik egymást. A legrosszabb, hogy sok helyen még csak nem is fizetnek nekik ezért.Ezt azért gondolom, mert már nekem is ajánlottak ilyen " állást " máshol, de nem fogadtam el, mert felelősség lett volna,zsozsó meg nem.Tehát valószínűleg nincs válogatás, akit találnak az jöhet, nincs kiképzés,csinálja ahogy látja az eddigiek alapján.És ráadásul otthon átadja a kistesójának,játsszon ő is, aki hozza a haverjait és jópofa játékként moderálgatnak, mert ismerik a jelszót.
Rengeteg esetben teljesen felesleges a nicknév törlése, elég lenne a hozzászólás törlése. Persze az itteni 16. számú hozzászólás stílusával nem értek egyet, de örökre kitiltani nincs értelme, főleg kisebb " vétségekért". De ez itt gyakorlattá vált és senki sincs, aki ennek véget vetne, mert nincs is olyan ember, akinek ez lenne a feladata.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 22
Ahonnan küldhetem ha még van még itt valós nick ? katicab@freestart.hu
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 1 21
Konkrétan például ott is ahol az ember nem is igazán gondolná,például a Filosz Rejtélyes dolgok topikában is elég sűrűn tünnek el nickek s nagyon is könnyen, ha a moderátor álnickein írt hozzászólásaihoz, számára negatív módon, de a az index szabályai szerint viszont SZABÁLYOSAN mer hozzászólni s minden nyom nélkül...Ha valaki kiváncsi miért a a lementett hozzászólásokat elküldöm !!!
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 1 20
Úgylátom az összes reklamáló hozzászólás eltünik mostanában ráadásul nickestől végleg eltörölve!.Vajon kinek jó ez? Nem tünik fel az Indexet szerkesztőinek hogy itt a konkurensek garázdálkodnak ezerrel??
maszuletettbarany Creative Commons License 2008.09.15 0 0 18
T. moderátorok!

Kaptam egy hét tanulmányi szabadságot nebáncs!virág-tól, az alábbi indoklással:

>Malackának egy hete lesz tanulmányozni a fórum felhasználásának feltételeit, hogy ne unatkozzon barika is ezt fogja tenni az ÁVO-sozásért.

A barika értelemszerűen rám vonatkozott. Az indoklás arra vonatkozhat, hogy segítettem egy topictársamnak megértetni, hogyan működik a moderáció, ezért egy kitalált példát írtam le, felhívva rá a figyelmét, hogy valóságtól elrugaszkodott példáról van szó.

Különösen fájlalom azt is, hogy a hozzászólásomat eltüntette a „Megkérdeztük a régiómoderátort” topicról, mert így ott most már csak az ő hozzászólása látható amiben engem ávo-sozással vádol meg.

Szerintem félreértésről lehetett szó, lehet nem elég figyelmesen olvasta a hozzászólásomat. Ha nem félreértés, és Önök szerint is korrekt eljárás történt, annyit szeretnék csak kérni, hogy a törölt hozzászólásom kerüljön vissza a helyére, feltüntetve, hogy amiatt moderáltak ki engem egy hétre a fórumról.
AZS Creative Commons License 2008.09.12 0 0 17
traktor rulez ;-) és az írásod csak megerősítette a véleményemet ;-)
Előzmény: eiwuap (16)
eiwuap Creative Commons License 2008.09.12 0 0 16
Egy üzenet a mi drága Traktorunknak:

Kedves Traktor! Mondd te mit hiszel magadról? A moderátorok díszes társaságában te vagy a legnagyobb geciláda! Tipikusan az az ember vagy aki szereti villogtatni a ráruházott hatalmát, és azzal a végletekig visszaélni, mivel az esetleges reklamálók nem érdekelnek senkit. A moderátori feladatokra teljesen alkalmatlan vagy, sokan találgatják mégis hogy a jó életbe kaptál te ilyen címet. Látom unalmadban nem tudsz mit tenni, akkor jön az üres fenyegetés és a "jujj szard össze magad mert majd kiraklak ha nem tetszel" című műsor. Mégpedig azért üres a fenyegetés, mert állandóan megígéred, hogy így meg úgy kitiltod azt aki válaszol pl. a fikanickeknek, de valójában a büdös életben nem raktál ki ezért senkit, legalábbis a vasutasban nem. Az egyenlő elbírálásról még nem is beszéltünk.. igazságos ítéletek sose születtek. Sose gondolkozol, bárki bármit mond, egyből ugrasz, nemhogy esetleg megvizsgálnánk, hogy valóban fikanick, valóban provokálás-e, ha netán az esetet jelentő személy az érintett, akkor neki van-e valami provokáló hozzászólása amiből kiindult a dolog stb... Összefoglalva: Egy hirtelen haragú, beképzelt, moderátori tisztségre alkalmatlan alak vagy, akit rejtély hogy szedtek össze.


Most pedig nyugodtan nyomjad a DEL-t, nehogy lássa valaki, de attól még a dolgok nem változnak.
tbando Creative Commons License 2008.08.19 0 0 15
Ilyen is van? Meg vagyok lepve.
Előzmény: Törölt nick (9)
AZS Creative Commons License 2008.08.18 0 0 14
és?
Előzmény: Nem vagyok azonos (13)
Nem vagyok azonos Creative Commons License 2008.08.18 0 0 13
Persze, leszarja az ember. Csak az a helyzet, hogy az egyik egy jólbevált nick volt, a másik meg egy nagyon frappáns név. Ezt a kettőt törölték hasraütésszerűen.
Előzmény: Törölt nick (9)
Nem vagyok azonos Creative Commons License 2008.08.18 0 0 12
Nocsak. Ki tiltja meg? És milyen alapon?
Előzmény: Dumás Sanyi (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!