Néhány balatonszemesi nyaraló a település vezetőjéhez fordult intézkedést sürgetve az őket zavaró, fürdőző fogyatékosokkal szemben. Takács József polgármester szerint ez olyan ügy, amelyben nem intézkednie, legfeljebb szégyenkeznie kell.
Kézdi Gabriella, az egyik panaszos állítja, hogy szó sincs kirekesztésről, csak az eddigi korrekt egymás mellett élés, szeretnék visszahozni. A fogyatékkal élők ugyanis ezen a nyáron szerinte "rátelepedtek az egészséges, normális emberekre, folyamatosan zavarva a nyugalmukat". Kézdi Gabriella azt mondta: fordított világban élünk, ahol egyre gyakrabban hallani a sérült emberek jogairól, miközben a többiekét senki nem védi. - Semmi mást nem szeretnék, mint egy év munkája után pihenni a szabadságom idején, ami az idén nyáron nem sikerült - folytatta Kézdi Gabriella. Az utolsó csepp az volt a pohárban Kézdi Gabriella és a vele egyetértők számára, amikor az egyik fogyatékkal élő férfi meztelenül rohangált a standröplabda-bajnokságot figyelő több százas tömegben.
2008 Magyarország még hogy itt nincsenek fasiszta ideológia gondolatok.
haha
Állok a pénztárnál. Érzem hogy valaki folyamatosan hozzá bassza a kosarát a lábamhoz. Úgy a 20-ik után megfordultam. Egy 30 év körüli piros, kék, vastag színnel kifestett arcú bunfordi kinézetű nő volt az. Szóltam neki finoman hogy talán nem kéne.
Válaszában mély nőről idegen vidékies hangon jelezte hogy öt is lökdösik.
Én jeleztem, hogy érdekes módon én az előttem állót nem lökdösöm, de ha önt lökdösik akkor tessék odaszólni! Persze hogy nem lökdösték és nem is szólt oda.
A nő közölte vagy 5 ször hangosan, úgy hogy minden sor hallja, hogy ez itt nem honvédség hogy haptákba álljon (és mutatta is). Vicces volt!
Aztán akárhányszor szóltam neki, válasz mindig az volt hogy ez csak egy kosár.
Már már kedvem lett volna a csak kosárral jól fejbe baszni!
Aztán anyukája rám szólt, suttogva, marhaságot mondva.
Ekkor jeleztem neki hogy kedves lány igencsak viselkedés hiányos, lenne mit nevelni rajta.
Ekkor pénztáros jelezte hogy ö abba hagyja a munkát.
Ekkor más végeztem, és odébb léptem kipakolni a kosárból a szatyorba.
Ekkor a bunfordika hangosan mögöttem tovább magyarázott hogy Ki vagyok Én hogy megmondjam neki hogy hogy viselkedjen, meg ahogy ez nem a honvédség!
Ekkor jelent meg (eddig hol volt?) a 150 cm –es 20 év körüli nyikhaj biztonsági ör aki oda lépet hozzám és megkérdezte hogy mi a probléma.
Én jeleztem hogy csak annyi hogy a hölgy nem tud viselkedni, és még jár a szája is.
Az őr közölte velem, hogy nem kéne így beszélni!
Való igaz hogy azt mondtam a hölgynek hogy hülye festet picsa, de amit ö mondott, na hagyjuk.
Kérdezte az ört hogy miért azzal foglalkozik hogy Én mit mondtam, amikor a hölgy sem egy ma született bárány és ráadásul ö baszta nekem vagy 20 szor a kosarát!
Ős ismételtem , miközben mentem kifelé jelezte hogy akkor sem kéne így beszélni.
Ekkor jeleztem neki, hogy nézze már vissza a biztonsági kamera felvételét, hogy mi történ és utána magyarázzon már.
Ekkor már majdnem kint voltam, utánam szólt hogy gyere vissza, (mivel érzékeltem, hogy öt egyáltalán nem érdekli az igazság, csak rendet akar tenni, ezért velem ugat mert Én előbb távozom a közértből), úgy éreztem hogy ennyi jár az Őrnek is: „Anyádat tegezd, ha megengedi!!”
Ja a festettből meg az értelmes anyuciból ömlött a szesz szag!
Én erről beszélgettem több cigánnyal, ők cigánynak tartják magukat, akik tudnak magyarul. És amúgy magyar állampolgárok. Nem én találtam ki, ők mondták.
Próbáltam ironikusra venni a figurát, de talán jobb lett volna ha csak simán elküldöm őket a francba. Helyszín: Mester utcai SPAR. Minden kassza megy. Hatalmas sor. Előttem 7-en állnak. Hallom hogy a közelből gyerek sír. Nézek hátra. Hát mögöttem van egy kb 2-3 éves gyerek a kocsiban és bőmből. Anyukát nem látom, csak hallom hogy nem szól rá. Aztán feltűnik, hogy valami rugdossa a nadrágomat. Hát a gyerek az mert értelmes szülő rám tolta a kocsit. Nagy naivan előbbre lépek milyet az előttem álló engedi. Igen ám de ismét a kocsi hozzámért. És ez így ment amíg a 7 ember el nem fogyott előlem. Kínomban már a vége felé a bevásárló kosarat tettem fel mint egyfajta ütközőt, hátha veszi a mögöttem álló a lapot. Nem vette. Azaz mint kiderült, nagyon is vette, mert ez volt a célja. Hogy mi? Hát a vita. Történt ugyanis hogy mikor már nagyon nekem nyomta és pont elfogyott előlem a sor, bátorkodtam jogosan képet vágni miközben rápillantottam az értelmes anyukára. A XXX lány volt vagy 19 éves, úgy mint újdonsült tuskó kinézetű barátja. Na a nőnek több se kellet egyből letegezett: Nő: „Csak nem a gyerek miatt vágsz pofákat?” Én: „Elnézést, hozzám szól? Csak mert letegezett! ” Nő: „Én csak azt magázom akit tisztelek!” Én: „Érdekes, akkor akit tegezz, azt mind nem tiszteli? Egyébként idegesítő hogy a kocsit folyton rám tolja!” Nő: „Most sincs rajtad!” (Tegezett nyugodtan tovább!) Én: „Mivel idébb léptem!” Nő pasija: „Jól pofád lesz ha beverem ha folytatod!” Én: „Szerintem azzal nem járnál jól!” Nő: „Azért tolom hogy más is elférjen” Én: „Ezt az elmúlt előttem álló 7 embernél hogy képzelte?” „Na sebaj. Neveltetés kérdése az egész” Nő: „Hát Én jobban meg vagyok nevelve, mint te az biztos!” Én: „Mint ahogy ezt bizonyította is eddig, hölgyem!” (ironikus stílusban) Fizettem. Távoztam!
Fontos tudni, hogy már az egész közért nézte, hogy mi van! Már kényszernek éreztem, hogy ránézzeka nőre mert mindenki figyelte a szituációt.
Bár a nő és a férfi nem volt fogyatékos, mégis a viselkedés hiánya is egyfajta fogyatékosság. Mit gondoltok erről? ui.: Szegény gyerek nem tehetett semmiről. Sajnálom, hogy a dilis szülök a gyereket használták fel szemétkedésük eszközének! Kíváncsi lennék, ezt hányszor játszották már el. És mire jó
Mondok neked egy nem furcsát: A magyar az magyar, a zsidó az zsidó, a svéd az svéd!
Azért mert egy nép több országba él attól még tiszta magyar. Persze állampolgárságot szerezhet, mert itt szül, vagy házasodik! Én nem szoktam hallani a néger haveromtól, mert itt született hogy magyar. Csak azt hogy magyar állampolgár törvényileg. Hatalma s a különbség!
Nos nem rálépet a lábamra, de neked már ezt a tárgyi tévedést is elnézem! És miből (istenem megint csak feltételezések!!!) gondolod, hogy azért ez a véleményem róluk mert „rálépet a lábamra”.
Szerinted Én nem járkálok az után? Én nem nézek TV-t? Szerinted az emberek vakok, hülyék?
"Milyen tetteikre? Ha egy gyökér átvág a hentesnél, memlíted, hogy magyar volt? Ha nem adják meg a jobbkezet, megemlíted, hogy magyar volt? Ha a villamoson megfogják a seggedet, megemlíted, hogy magyar volt?"
Ezek feltételezések, amiket Én nem mondtam. ezt Te mondod.
Fura is lenne, ha pl Olaszországban az Olasz állampolgár említené meg haverjának, hogy a hentes olasz volt, az autószerelő olasz volt.
Demaradjunk idehaza. Imádom az arabokat, négereket. Van néger haverom is.
Az araboknak szuper a kajájuk, mindig mondom a hvaeroknak, hogy megyünk kajálni, mert annnyira jó az a kajálda ahol Arabok vannak.
Nak. Ök is büszkék lehetnek magukra. Úgy mint a Törökök. Gyrost imádom.
Nekik szép tetteik vannak! Büszkék is lehetnek magukra!
"Nem is írtam hogy cigányok. Azt írtam hogy roma." Teljesen mindegy. Nem látok különbséget.
Mond az utcán valaminek hogy cigány, azt majd megtudod a különbséget!!!!!
"Aztán írod, hogy fontos információként kiemeled?" OK. Lovagoljunk a szavakon. Megemlítetted. De minek?
Most írtam le hogy minek írtam le. Olvassd el mégegyszer! Várj! Segítek: hogy érzékelhető legyen a kommunikáció feelingje!
"És ha néger lett volna, vagy paraszt bácsi, vagy vak, vagy homoszexuális azt is odaírom ,mert igenis ezeknek az embereknek van egyfajta attitüdje." Bizonyos helyzetekben lényeges lehet. Ebben a szituban nem az. Azonkívül a topik fogyatékosokról és a hozzájuk való alkalmazkodásról, toleranciáról szól. Most akkor hogy is jönnek ide a cigányok?
Ebben a szituban nem az. Azért ezt kétlem!!!!!
Fogyatékos tolreancia néven ebbne a topikban volt szó heteken kersztül pl.: szoptatásról!
Egyébként, hogy hopgy jön ide, kideről (és megint csak ismételnem kell magamat!) ha elolvasod a cikket amít írtam! Várs. Ismét segítek. Ma ilyen segítőkész vagyok úgy látom! Olvasd el a cikkben azt a részt amikor megindokolom, hogy miért ide írtam le. Úgyanis a viselkedés hiányosság is egyfajta fogyatékosság!
Örülök, hogy tájékozatthattalak! Várom további kérdéseidet ez ügyben!
„fontos információként kiemeled, hogy cigányok voltak” Áááááááááááááááááááááá!
Nem hiszem el! Annnyira, de annyira….. inkább nem írom le!
Nem is írtam hogy cigányok. Azt írtam hogy roma. Azért érzékelhetnétek a különbséget! Aztán írod, hogy fontos információként kiemeled? Hol emeltem ki? Úristen! Mond. Hol emeltem ki? Szerintem a kiemelés az ha nagybetűvel írom, vagy vastagítom,vagy a leírásban vagy 20 * megemlítem hogy cigány!
Nem?????????????????????????????????
És ha néger lett volna, vagy paraszt bácsi, vagy vak, vagy homoszexuális azt is odaírom ,mert igenis ezeknek az embereknek van egyfajta attitüdje. Pl.: Mindenki tudja hogy milyen stílusban kommunikál az utca embere. Így szerintem jobban elképzelhető, hogy milyen volt a beszélgetés és a szituáció,mintha azt írom oda hogy kopaszok vagy rapperek voltak, vagy nem írok oda semmit azt jónapot!
"Az normális, hogy egy gyerek sír. Az nem normális, hogy egy fejlet egyednek annyi esze sincsen, hogy nem viszi be a közértbe magával a gyereket, ha ott a párja, hanem szépen kint megvárja gyerekestül. 2 hónapja történt hogy beszart egy gyerek a 24-es villamoson az Orczy fórumnál. Képes volt a szülő eljönni a keletiig a gyerekkel, holott a nyári melegben bűzbombaként sugárzott a szar szaga. Persze csak én toltam le a majdnem mindenhol zárva lévő ablakokat (ember: nyáron!). A buta szülőnek esze annyi nem volt, hogy leszállok, tisztába rakom azt csá letolom azon az egy nyomorult megállón a gyereket!"
Erre Te meg ezt:
"basszus, veled szóbaállni az olyan, mintha hugyos korpa közé keverednék...maradj csak magadnak:(( "
mamicska. Te normálisnak érzed ezt a hozzászólást???????? Úristen!
1. nem óbégatok 2. nem vagyok az édesed 3. Nem lehet, hogy hazafelé igyekeztek? Bevallom, mivel három gyerekem is van, időnként megesett, hogy elfelejtettem pelenkát magammal vinni - mondjuk azért, mert kapkodva kellett elindulni