Keresés

Részletes keresés

Pietro Paolo di Brazza Creative Commons License 2008.08.18 0 0 75
osztályzat 2 alá
innsbruck Creative Commons License 2008.08.18 0 0 74
ez bizony így van. Hozzátenném, hogy iszákos nemzet is.
Meg kell nézni a kocsmákat: a munkaképes férfiak milliói, azok akik évszázadokon át gondokodtak, dolgoztak, meg csinálták a forradalmakat, ha kellett, most a kocsmákban bambulnak és pusztítják magukat, meg a szebb magyar jövőt is.
Egyedül a betegségi meg a halálozási statisztikákat vezetjük. Nagyon nem jól van ez így.
Ezt a népet újra kellene tanítani járni... és egyáltalán élni...
Csak az a baj, hogy ez senkinek sem érdeke... a magyar nép politikai vezetőinek a legkevésbé, hiszen őket azért fizetik, azért tartják hatalomban is, hogy a magyar minél kevesebb problémát okozzon, minél gyengébb és életképetelenebb legyen, dögöljön meg minél hamarabb. Ez a jövő van számunkra kijelölve, ha csak a 24. órában észbe nem kapunk.
Előzmény: Törölt nick (67)
bagoly2008 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 73

Miért, milyen más szabályok vannak?

 

A doppingmentes olimpia elméletileg is kivitelezhetetlen, mert a gyógyszergyártók mindig több évvel a doppingellenőrök előtt járnak, így a doppingok jelentős része kimutathatatlan (ahogy ezt több cikkben is olvashattuk a napokban).

 

Ha pedig valamilyen csoda kapcsán mégis rendeznének egy olyan olimpiát, ahol senki nem szed semmit, akkor kb. 20-30%-kal romlanának le egyszerre az időeredmények, teljesítmények (visszaesnének a kb. 50 évvel ezelőtti szintekre).

Előzmény: khoe (72)
khoe Creative Commons License 2008.08.18 0 0 72

 

legyen két olimpia, két ország?? ejnye, ejnye

 

és hol húznád meg a határt a doppingnál?

 

 ha már filózunk, mi a dopping? míg erre nincs pontos válasz ( sajnos nincs és nem is lesz ) , addig ez az, ami miatt mindenki lemarad, mert ahol  fejlett technika,  és pénz van , ott az előny, s ez újra termeli önmagát, pénz pénzt fial, az meg mehet a technikába.

 

sajnos a média szenzációhajhász éhsége rákényszerít mindenkit, h belépjen ebbe az ördögi körbe, ha kimaradsz, lemaradsz.

 

amit én nem értek, azok a szabályok. Hogy lehetséges, h ugyanarra a sportágra más szabályok vonatkoznak egy eb-n, vb-n és olimpián? ez nekem annyira felfoghatatlan.

Előzmény: Törölt nick (70)
identifikátor Creative Commons License 2008.08.18 0 0 71
persze meg pusztítsák el az összes fegyvert, zárják börtönbe a drogdilereket, ne vágjanak ki több fát az esőerdőkben.........egy szó mint száz, mindenki meg tudja mondani, hogy mit kéne csinálni, viszont azt már kevesebben hogy az adott körülmények mellett, hogyan.
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 70

Ha már hiányolod a doppingot a magyar sportolóknál, akkor lenne egy jobb javaslatom.

Két olimpiát kellene rendezni.

Egyet a tisztességes sportolóknak, ahol minden olyan sportoló indulhatna, aki nem kokszol.

De akit doppingvétségen érnek, azt örökre tiltsák ki a tisztességes versenyzők közül.

Egy másikat pedig a szteroidzabáló gépeknek.

De ez utóbbit pénzeljék a multik, mert nekik fontos a teljesítmények emberfeletti szintre emelése.

Előzmény: bagoly2008 (69)
bagoly2008 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 69

A magyar csapat teljesítménye azért rossz, mert ezúttal egyrészt az athéni botrányok, másrészt pedig Kovács Ági tavaly őszi meghurcolása megijesztette a sportolóinkat és nem mertek annyire nagy kockázatot vállalni a doppinggal.

Teljesen egyetértek azzal, hogy MINDENKI doppingol az olimpián, máskülönben nem tudták volna a sportolók 35-40%-kal megjavítani teljesítményüket az elmúlt 70-80 év alatt!

Nagy hiba, hogy a magyar ellenőrző hatóság ennyire túlságosan keményen lép fel a dopping ellen, mert más országok nálunk sokkal jobban doppingolnak! Nagyon nagy hiba volt továbbá, hogy ősszel, amikor minden sportoló el szokta kezdeni a felkészülést, ezzel a hatalmas Kovács Ági féle botránnyal a doppingellenőrök sikeresen elijesztették a legtöbb magyar sportolót a szerektől...

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 67

Minősíthetetlen és felháborító.

Az olimpia után az illetékeseknek le kell vonniuk a következtetést.

Mi az?

Elment Magyarország mellett a világ.

Lusta nemzet lettünk.

De hát mit akarunk?

Kijártuk azt is hogy szünjön meg a kötelező sorkatonaság.

Lusta nemzet lett a magyar.

fd Creative Commons License 2008.08.16 0 0 65
"nincsenek nemzetközi szinten ütőképes női úszóink."

hát igen, a sosemvolt olimpiai hatodik hely, közel 7(!) másodperces országos csúcsjavitással nemzetközi szinten szóra sem érdemes...
Előzmény: Geszler Hermann (64)
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.16 0 0 64
Ha "csak" kajak-kenuban nyerünk aranyat, az számomra már csalódás lesz, mert ebből látszik, hogy mennyire elment mellettünk a világ az eddigi magyar sikersportágakban. A vívás nagy pofáraesés volt eddig, ma is látszott a tőrcsapaton, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az olaszok ellen, de holnap még hátravan a világbajnok kardcsapat, remélem bele tudunk köpni a francia-olasz levesbe.
Ami jelenleg nagy hiányossága a magyar sportnak, hogy nincsenek nemzetközi szinten ütőképes női úszóink.
Mondjuk a vészharagokat még nem kell kongatni, hiszen az öttusa és a vízilabda lényegi része is hátravan, de az olimpia után azért lesz min gondolkodni.
A "kis pénz, kis foci" pedig a többi sportágra is igaz.
Vclub11 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 63

A vívók abszolult negatív meglepetés, 2-3 érem  elvárás volt szerintem, ez mindenképpen csalódás, és talán a látott vívások alapján is. De még a kard-csapat hátra van, de a lényegen nem változtat.

Edzők nélkül nincs utánpótlás, és az edzők pedig egyre többen külföldön dolgoznak...Mohamed Aida és jópáran már '96-ban is ott voltak, esélyesként...ez persze őt dicséri, és a mai vívása alapján minden elismerésem, de fiatalok sehol...

 

A judosoktól érem meglepetés lett volna reálisan nézva, de a pontszerző helyek azért illet volna, főleg a legutóbbi VB szereplés miatt is.

 

Bírkózókat szerintem nem érheti kritika, azért ott sokminden közrejátszik, az úszok meg úgy szerepeltek ahogy egy olimpián kell (egyéni és országos csúcsok, tehát életük legjobb eredményeivel zártak).

 

Ökölvívásban nem számítottam többre, nagyon "éles" a mezőny.

 

Bodrogi, nekem a legnagyobb csalódás...főleg, hogy minden másban keresi a hibát...

 

Igaly, döntő illet volna, de ő az aki biztos, hogy az aznapi maximumot kihozta magából, most ez ennyi volt

 

Na de előre :)) Öttusa, Kajak-kenu, Vizilabda (női-férfi), és holnap koránkelés, hisz kard-csapat, délután kalapács. Fő a pozitív hullámok, olimpiai után lehet politizálni :)

 

 

 

 

 

Előzmény: Tonio.Kröger (57)
relf2 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 62
Viszont Gyurcsány megint viszi a showt,...megint mint a 2006 os választások előtt, mindenhol megjelenik, játssza magát,...de ez most már nem fog bejönni neki-nekik, méretes zakó vár a szocikra legkésőbb 2010-ben, ha nincs annyi eszük, hogy Gyurcsány helyett mással indulnak a választásokon.
jobbhorog Creative Commons License 2008.08.16 0 0 61
Nem én írtam, hogy Janics indul, hanem az, akinek a véleményére reagáltam. Én csak elhittem neki. Kovácsnak egyébként most több esélyt adok, mint Janicsnak, de szerintem ő sem tud nyerni.
Előzmény: Tonio.Kröger (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 60

Ő kizárólag a WADA ellen szerepelt kiválóan.

Le a kalappal a teljesítménye előtt.

Azért néhány év és lehet, hogy majd ki tudják mutatni az általa használt teljesítménynövelő vegyszereket.

Előzmény: károlybácsi frakkja (59)
károlybácsi frakkja Creative Commons License 2008.08.15 0 0 59
Phelps a Bolygoközi Játékokra készül a dogonválogatott ellen.
Előzmény: Tonio.Kröger (57)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2008.08.15 0 0 58

még azzal azért kiegészíteném, hogy eddig Cseh Laci viszi hátán a magyar csapatot. rajta kívül van egy sosem hallott (ezzel nem lebecsülve őt) birkózótól egy meglepetésezüstünk, valamint egy bronzunk egy 39 éves családanyától vívásban.

 

amúgy ami az arany-ezüst-bronz megoszlást illeti, talán célszerűbb érmekben gondolkodni. tehát atlétikában (bár ez még nem biztos), súlyemelésben, de ahogy eddig láttuk, sajnos vívásban is gyengültünk a négy évvel ezelőttihez képest. tehát ha akkor 18 érmet várhattunk el, most max. 15-öt.

 

más kérdés, hogy 17 érem volt 2000-ben és 2004-ben is, de abból mindkétszer 8 arany volt! szerencsés volt tehát a megoszlás, s így nem annyira tűnt fel, hogy éremből (és pontszerző helyből) bizony egyre kevesebb van.

 

pl. sokan fel szokták hozni az 1972-es 6, vagy au 1976-os 4 aranyat, csakhogy Münchenben pl 10 fölött nyertünk ezüstből és bronzból is, és Montrealban is jó sok további érmünk volt!

 

tehát ami az érmek számát illeti, egyértelműen negatív tendencia tapasztalható. 

 

azt azért hozzáteszem, hogy lehet, hogy csak 2-3 éremmel fogunk kevesebbet nyerni, mint legutóbb, de ha peches a megoszlás, pl 4-8-3, az jóval rosszabb szereplésnek fog tűnni, pedig csak az arany kevesebb, az érmek száma nem sokkal.

Előzmény: Tonio.Kröger (57)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2008.08.15 0 0 57

milyen kár, hogy kajak 1-esben Kovács Kati indul, és nem is Natasa. de azért vágod a témát... :-)

 

előzetesen azt mondtam, ha jól jön ki a lépés, a 7 arany talán elérhető. ebből azonban 2 már nehezen jön majd össze.

a kettő említettből a vívóktól vártam egy aranyat (ez még talán bejöhet, de nem valószínű), erre a mai párbajtőr csapatnak volt a legnagyobb esélye, de nem jött be. szóval 1 arany+2 további érem talán elvárható lett volna tőlük, ez már bajosan lesz meg. (ráadásul vívásban komoly gondok vannak az utánpótlással. a legtöbb komoly vívónk - talán az ezúttal nem remeklő Szász Emese kivételével - 30 év fölötti, sőt sokan közülük 35 fölöttiek).

ami még, úgy tűnik, nem jön be, az a meglepetésarany. erre volt esélyünk birkózásban (persze nem az jutott döntőbe, akit vártunk, és Fodortól ez is szép teljesítmény, bár még hátra van a szabadfogás, de nincsenek túl jó esélyeink), cselgáncsban (na a judo terített betli szerintem... voltak 6-an, ebből 4-5 éremesélyes, de még pontszerzőnk sem lett), sportlövészhetben (sidi, igaly is elszállt).

még meglepetésaranyat nyerhet Sastin Mariann vagy Pars Krisztián, de esetükben az érem reálisabb.

szóval ez a kettő úgy tűnik bukta. emellett nekem csalódás az evezés és némiképp a tenisz is, bár utóbbiban érmet csak titkon remélhettünk. Bodrogi szintén betlizett (jó, sok volt az emelkedő a pályán, de a 27. hely kevés).

 

szóval ha ez a kettő lejön:

marad 5 arany:

3 vagy 4 kajak-kenu

1 labdajáték (a kézit elnézve ez valamelyik vízilabdacsapatunk lehet)

0 vagy 1 öttusa

 

ha 3 kajak-kenu arany lesz, akkor 1 lesz öttusában, ha ott 4, itt 0, csak, hogy a csapatarannyal együtt meglegyen az 5 :-)

 

hogy valami pozitívat is mondjak: dicsérhetők az úszók. főleg cseh laci és gyurta, de a lányok közül is többen. fiatal, tehetséges csapatunk van. ha gyurta fejlődése innen már zökkenőmentes lesz (még mindig nagyon fiatal) és phelps tényleg rámegy a gyorsra és otthagyja a vegyest + még egy-két tehetségünk felbukkan, akkor nagyon-nagyon szép eredményeket érhetünk el Londonban.

eddig a vízilabda válogatottak is rendben vannak, de ott az egyenes kieséses meccseken kell igazán jónak lenni.

 

Előzmény: jobbhorog (50)
mucibak Creative Commons License 2008.08.15 0 0 56
Egészen valóban nem a politikai vezetés hibája, ebben igazad van. Nekik csak az a bűnük, hogy ellopják a pénzeket, s mellékesen tehetségtelenségükkel tönkre teszik az országot.
Előzmény: jocooo3 (44)
mucibak Creative Commons License 2008.08.15 0 0 55
Ez így van. De ahhoz, hogy ez megváltozzon, az országnak kellene megváltozni. Erre pedig nem sok az esély.
Előzmény: VerystuP ID (37)
károlybácsi frakkja Creative Commons License 2008.08.15 0 0 54
Janics hogy fog egyesben nyerni,a parton?
jocooo3 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 53

ÓÓ te kis negatív "nostradamus"

Őnnáló okosságodat tedd mááánn közzé, mert fikázni azt tudsz a magad nevetséges egyszerüségével. ;-))

Várjuk az okkkossáágot. :-)

 

 

Előzmény: jobbhorog (50)
mondial Creative Commons License 2008.08.15 0 0 52
te aztán képben vagy öcsém, leszóló esélylatolgatás előtt legalább az indulókkal legyél tisztában
Előzmény: jobbhorog (50)
TomDantes Creative Commons License 2008.08.15 0 0 51
Sajnos a kézilabda ma nem jött össze...nem sikerült. Szomorú dolog, de azért...akárhogy is, szép volt, küzdöttek próbálkoztak még ha nem is ment...
szégyenkezni nincs miért.
jobbhorog Creative Commons License 2008.08.15 0 0 50



-Férfi és női vizilabda - talán az egyik (most a nőit érzem sanszosabbnak), ha szerencsénk van
-Női kézi - esélytelen, lásd a mai teljesítményt. 4 egyértelműen jobb csapat van (Norvégia, Románia, Oroszország, Korea). Mivel az oroszoktól és a koreaiaktól kikapunk, a románokkal vagy a norvégokkal játszunk a 8 között, ergó nem jutunk a 4 közé. Csoda lenne a 4 közé jutás.
-Női kajak 4-es - a németek jobbak
-Női kajak 2-es - talán
-Női kajak 1-es, Janics Natasa - szerintem messze van a 2004-es forma, nem fog nyerni. Ez egy nehéz szám
-Férfi kajak 4-es - bizonytalan
-Öttusa (Balogh Gábor és Vörös Zsuzsa) - egyiket minimum ledobja a ló, de talán az egyik bejöhet
-Kenu 500 méter, Vajda Attila - gyenge hozzá
-Pars Krisztián, kalapács - ennél nevetségesebbet nem olvastam még
-esetleges meglepetés aranyak (férfi kardcsapat, Kővágó, Fazekas) - talán, ha ezúttal az összes többit zárják ki dopping miatt

 

A realitás jó esetben 3 arany és még 5-6 érem. Nevetséges még 6-ról álmodozni.

bakibaby Creative Commons License 2008.08.15 0 0 49

Vagy nem :)

 

bb

Előzmény: jocooo3 (46)
szaltósGera Creative Commons License 2008.08.15 0 0 48
ha jól tudom a német csapatok meg a német lány személyében elég komoly ellenfél akad. a 3 arany óriási bravúr lenne. szerintem 1 lesz meg belőle (Kovács-Janics)
Előzmény: Anti Tóni (41)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 47
előszőr is miért lenne ez a topik alázó topik?csak kiváncsi vagyok a véleményekre.

és annak is irnék aki vöröst és baloghot is bajnoknak várja.hááát az idei eredményeik alapján még dobogó közelbe sem kerülnek.sőt nálam nem is vörös végez a legjobb helyen a magyarok közül.hanem gyenesei.de azért nem fogok haragudni ha igaza lesz és baloghék megtáltosodnak.de félek tőle hogy nem.
jocooo3 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 46
"Legnagyobb sikerünk legnagyobb kudarcaink után jön." Henry Ward Beecher

Előzmény: bakibaby (45)
bakibaby Creative Commons License 2008.08.15 0 0 45

Van némi kételyem a felemelkedésről...

 

bb

Előzmény: jocooo3 (44)
jocooo3 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 44

Igen-igen eljött a mélypont (utána megint a felemelkedés ideje) és vaóban az okok igen összetettek, de ez nem egészen a politikai vezetés hibája. Figyelmedbe ajánlom VerystuP ID 37 hsz-át. Aszh igen jó helyen kapirgál.

 

Az meg hogy ki meddig él az egyénre szabott. (mindenki maga élete kovácsa)

Előzmény: jobbhorog (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!