Keresés

Részletes keresés

DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.08.23 0 0 69
Elég sokan vannak szerintem azon a véleményen, hogy el kellene takarodnia a picsába.
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.08.23 0 0 68

Köszi.

Ez még visszafogott hangú kritikával bíró cikk, (egyébként hogy Schmittnek a NOB-ból történt eltávolítását miért kell "agyonhallgatni" minden szinten, azon Athén óta értetlenkedem?) remélem lesznek még keményebbek is! :)

 

Előzmény: Törölt nick (67)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.08.20 0 0 66

 Na, ő aztán lefogja! :))))))

Őt kellett volna le-el-kivonni a forgalomból, spotrdiplomáciából, mindenhonnan már akkor, mikor a NOB-ból picsán rúgták, mert "belekeveredett" a korrupciós balhéba.

 De amekkorra "politikus" ez a pali, minden bukásból jól tud kijönni - a környezete összeomolhat körülötte bárhol, ez nemhogy túléli, de sikeresen lép tovább :(((

 

Előzmény: Törölt nick (65)
gerion Creative Commons License 2008.08.17 0 0 64

A fociban 22 éve Mexikóban pukkant ki a lufi, a többi olimpiai élsportban pedig úgy tűnik, most. Ezen az sem segít, ha bejön pár kajakos érem, mint utolsó mentsvár. És a kajakosok mellett mikor fog elmenni ugyanígy a világ? Remélem, még nem most.

Az okos edzők és szakvezetők majd ráfogják, hogy elment mellettünk a világ, növelni kéne az anyagi támogatást, sokkoló volt Kolonics halála, stb.

 

De az is lehet, az athéni doppingsorozat után a mieink ezúttal kénytelenek voltak sokkal visszafogottabbak lenni.

 

G.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 63

Ez nem lesz mentség.

MEGBUKOTT A MAGYAR SPORT.

Az hogy két sportág majd hozza az aranyat(ha hozza...)az lófasz.

Attól még a magyar sport a padlón van.

 

Előzmény: Törölt nick (62)
károlybácsi frakkja Creative Commons License 2008.08.17 0 0 59
Janics győzelme egyesben.A-ha. Meg a férfi kézilabdacsapat győzelme.Pont ugyanakkora esély...
Előzmény: Törölt nick (50)
ivanandras Creative Commons License 2008.08.17 0 0 58
a női kézit pedig a csoda kategóriába..
Előzmény: Jimbo (52)
szaltósGera Creative Commons License 2008.08.17 0 0 57
Már megint kiestek a magyarok hajnalban. ehhh... szomorú, hogy minden reggel ezzel kell szembesüljek
gerion Creative Commons License 2008.08.16 0 0 56

Számomra attól büdös ez az olimpia, hogy pl az úszószámok 2/3-a világ- vagy olimpiai csúcsos lett, és több döbbenetes csúcsdöntés volt komplett testhosszakkal. A 100m síkfutás hihetetlen világcsúcsán már csak mosolygok.

Mert 4 éve nem adtak bele mindent az úszók egy-egy versenyszámba, hogy most így szarrávernek minden rekordot? Vagy az emberi faj fejlődik ilyen gyorsan? :) Vagy a vízszint az uszodába ma már nem vízszint, hanem lejtős? :)

Jó lenne, ha a sportoló mellett az orvos is felállhatna mögé a dobogóra.

Szerintem kijött valami tuti új doppingmódszer, amit (egyelőre) nem lehet megfogni, és az ilyen felpsz félék ezzel aratnak. A mieink a primitívebb módszereikkel 4 éve csúnyán megbuktak, újra nincs, pénz, a régiekkel nem mernek kockáztatni, az eredmény az eredmények elmaradása.

 

G.

w.ullrichfun Creative Commons License 2008.08.16 0 0 55

"Visszaesés mutatkozik, változtatni kéne az utánpótlás-politikán, az edzésmódszereken, a finanszírozáson  stb... stb..."

 

 Igen, kéne, azaz kellett volna már a 90'-es években, és akkor MOST nem lennétek ennyien elégedetlenek. De már Atlantában kezdtek mutatkozni a jelek, csakhogy ebben a ...... országban szinte senkit sem érdekelt, mert futótűzként terjedt Puskin elmélete(tudod azaz Any@gin izé) és hiába a figyelmeztetések, akik tehettek volna vmit is, lesz@rták magasról ... :(

 Mára odaáig jutottunk, h amíg a 80'-as években a szülők 80%-a v több, örömmel küldte élsportolónak a gyerekét, és igyekeztek is úgy nevelni, h sikeres legyen ott az utód, addig a 21. századra teljesen megfordult ez az arány, és a szülők több, mint 80%-a tiltja, nem engedi, elszigeteli gyermekét az élsporttól ! Arról pedig, h hogyan nevelik, ill. nem nevelik manapság egyre többen a gyerekeiket, ne is beszéljünk :(

 

 

"de ebben a csapatban több van, többet kellene kihozni..."

 

 Szerintem nem. Ennyi van bennük, ez a max. Ennél többet tán csak óriási kockázattal(Fazekas-Annus esetek ugye nem kellenek?) vagy óriási mákkal(Sydney és Athén produkáltak ilyeneket, Peking nem, ez van) lehetne elérni. Nézd meg az éremtáblázaton, Belgium, Svédország, Norvégia, Kanada, stb, nem jobbak, mint a mieink, a Spanyolok sem szereztek több érmet összességében .... de mégsem nyafognak :o)

 

"mert ez nem ideális, messze nem ideális !"

 

Persze, h nem. A politikát belekeverni mégúgysem. A bolsi "diktatúrában" jobbak voltunk. Ebben is. Az áldemokrácia kiskirályainak a sport nem jó biznisz, le van tojva.

 Parlamentben dettó, nem lehet belőle havi többmilliót kiszedni ..... ez nem a 4-es metró, v autópálya eldorádó :))

 Ehhez képest tehát nem vallunk szégyent Pekingben, sztem.

 

 

Előzmény: Tóth Ottó (44)
haragoskata Creative Commons License 2008.08.15 0 0 54
Az Olimpia attól szar, hogy az ilyen Phelbs féle koxkomfortok nyerik hülyére magukat, s veszik hülyére a világot.
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.15 0 0 53
"Óriási és tiszteletreméltó dolog egy 5. vagy 8. hely is."
Ez így van, csak 10-20 év múlva arra senki se fog emlékezni a barátain, családján kívül (még egy ezüstre sem nagyon). Sajnos ilyen a világ.
Előzmény: dokeee (49)
Jimbo Creative Commons License 2008.08.15 0 0 52
Öttusa és vizílabda máris kihúzható, azokat sorold inkább a meglepetés kategóriába.
Előzmény: Törölt nick (50)
Geszler Hermann Creative Commons License 2008.08.15 0 0 51
Tényleg türelmetlen a magyar nép, és nagyok az elvárások is, de a hagyományok alapján nagyok is lehetnek.
Sajnos azt látom, hogy vívásban kezd elhúzni mellettünk a világ, mi meg állva maradtunk egy kicsit. Szerintem Kínában 10 éve még nem nagyon tudták, hogy eszik-e vagy isszák a párbajtőrt, ezért volt nagy pofáraesés a hajnali vereség. Még azért a kardozókban bízok. A többi sikersportágunkról még nem mondhatunk semmit, mert kajak-kenu, öttusa még hátravan. A vízilabdázok teljesítménye azért megnyugtató.
Viszont az kurva nagy hiányosság, hogy nincsenek ütőképes női úszóink Kovács Ági óta, és tornászaink sem.
dokeee Creative Commons License 2008.08.15 0 0 49
Óriási és tiszteletreméltó dolog egy 5. vagy 8. hely is. Nekem például eszembe sem jutna hogy a gyerekemet rávegyem bármilyen élsportra, annyi lemondással jár, és elenyésző esély van rá, hogy akár egy olimpiai 8. helyet elérjen valaki.
Tóth Ottó Creative Commons License 2008.08.15 0 0 48
tervek és idő kérdése.. utánpótlásbázisokat kell tervezni és megvalósítani.
ha erre sincs pénz nem tudom, hogy képzelik a vezetők a távolabbi jövőt ? rá kell szánni egy rakás pénzt (szponzorok) és 8-15 évet és akkor újra felépülhet egy jó csapat, mint 1988-ban vagy 1992-ben...
Előzmény: cornexis (45)
Tóth Ottó Creative Commons License 2008.08.15 0 0 47
egyetértek ! lejebb kell tenni sajnos a lécet ....
Előzmény: cornexis (46)
cornexis Creative Commons License 2008.08.15 0 0 46
tartósan be kell rendezkedni erre a 12 érem felállásba(4-4-4) és ez már egy szép jó átlag eredmény lenne.
Előzmény: cornexis (45)
cornexis Creative Commons License 2008.08.15 0 0 45
ugyan azt mondod változtatni kellene. persze. de miből. pénz sincs, ember sincs. ma már nincsenek gyerekek tucatszámra kik sportolni akarnának. mást látnak, kényelmesek, a családi szerep is csökken, anyagi mecenaturában pedig sehol nem vagyunk a középmezőnyhöz képest.
Előzmény: Tóth Ottó (44)
Tóth Ottó Creative Commons License 2008.08.15 0 0 44

Reggel megkérdeztem 20 embert az utcán mit is szólnak az eddig elért magyar eredményekhez ?

 

A végeredmény : 15 ember ELÉGEDETLEN ez 75 % !!! és csak 5 ember véli úgy, hogy erre vagyunk képesek (25 %)... no comment

 

Barmi személyeskedő, ostoba vádjaira annyit : én sem hülyéztem le senkit, nem személyeskedtem... no comment, mondhatnám Nomen est Omen

 

w.ullrichfun !

 

A topiknyitó azt várta tán, h verjük az amcsikat Phelpsestől, a hazaiakat meg saját szurkolóik előtt? Feküdjön vissza álmodni tovább, ezért kár volt felkelni

 

Dehogy vártam azt ! Én büszke vagyok és örülök Cseh Laci 3 ezüstjének, de ott van más sportág ahol elbukjuk a bronzot az 5. helyet, nekünk csak a resztli marad, ha marad még egyáltalán. Ott van ma a nagy dérrel-dural arany-esélyesként beharangozott párbajtőrcsapat, egyből kestek... ( jó Kína ellen, akikat nyomnak, de a jóisten áldjon meg mindenkit, akkor ne hangoztassák , hogy 15-18 érem lesz, mert ez önáltatás, becsapjuk magunkat !!) Sajnos arra vagyunk képesek, hogy 4-5 aranyat szerezzünk összesen.. Ez hol van az atlantai, sydney-i eredményekhez képest ?

Visszaesés mutatkozik, változtatni kéne az utánpótlás-politikán, az edzésmódszereken, a finanszírozáson  stb... stb...

 

Aki unos-untalan azt hangoztatja, hogy ez így jó az nem teljesen  normális, mert ez nem ideális, messze nem ideális ! Persze én is örülök minden éremnek és  pontnak, de ebben a csapatban több van, többet kellene kihozni...

 És akkor még engem hülyéznek le, mert kritikát merek mondani .. Emberek demokrácia van !!! vagy mégsem ?? Egyesek diktatúrában képzelik magukat ???

 

 

innsbruck Creative Commons License 2008.08.14 0 0 43
ez bizony igaz.... nem is annyira a világraszóló magyar eredmények hiányoznak, mint amilyen feltűnően ritkán szerepelnek egyáltalán magyarok bárhol...pl. számos súlycsoport marad ki a küzdősportokban, az atlétikában eleve minimális a részvételünk, és így tovább... s a jelenlegi tendencia mellett pár év múlva még ennyi magyar résztvevő sem lesz az olimpiákon...
Előzmény: szaltósGera (39)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 42
Nem az. Minden sportoló mögött rengeteg munka van, ezt nem kellene elfelejteni. Az edzések helyszínei nem a  luxus kategóriába tartoznak. Sokan az élsport mellett dolgoznak, míg külföldön csak és kizárólag a sporttal. Valahogy könnyebb lenne, ha nálunk is jobb körülmények vennék körül a versenyzőinket. Főleg, akik már bizonyítottak. Meg kellene Őket becsülni. Mindannyiunknak.
a_sandor Creative Commons License 2008.08.14 0 0 41
nem értem miért lenne szar ez az Olimpia? Topicnyitó talán el tudná mondani, mert nem értem.
Eddig is erőn felül teljesítettünk a sportban, el kell fogadni, hogy oda jutunk ahová valók vagyunk. Ennyire vagyunk képesek, ennyi pénzből, ekkora sportdiplomáciával.
Amúgy meg jók leszünk, meglesz az a 4 arany 4 ezüst 4 bronz is, és elégedettek is lehetünk majd.

w.ullrichfun Creative Commons License 2008.08.14 0 0 40

 Nem szar. Mondom ezt én, aki előtte hetekkel azt jósolta, h q... szar lesz, v borzasztóan botrányos - eddig egyik sem jött be. Egy ilyen .......  ország minimális élsportjától még ez is szép teljesítmény, nálunk gazdagabb, nagyobb, a világ minden részén ismert nemzetek közül is többen úgy szerepelnek, mint a mieink.

 Az aranygyűjtés/habzsolás már kőkemény és mocskos üzlet, abba mi nem szólhatunk bele.(Tán jobb is) A többi szereplő inkább a sport miastt van kint, ahol ugye a részvétel ... :)

 A topiknyitó azt várta tán, h verjük az amcsikat Phelpsestől, a hazaiakat meg saját szurkolóik előtt? Feküdjön vissza álmodni tovább, ezért kár volt felkelni :(

szaltósGera Creative Commons License 2008.08.14 0 0 39
nekem az is feltűnt, hogy délelőtt alig van sportoló akinek szurkolhatnánk és mindenféle kajak szlalomokat meg műugrást közvetítenek. szóval én is unom az olimpiát és nem feltétlen a 0 arany miatt.
Előzmény: Parmi (37)
Slica Creative Commons License 2008.08.14 0 0 38
no, és a sportágak sorrendje is megváltozott,..a kinaiak arra vigyáztak a szervezésnél, hogy azok kerüljebek előre, amiben sok aranyesélyük volt, van,..
lesz itt még sok szép siker,..

de amit a sportdiplomáciáról és a pontozásos sportágak viszonyáról irtam több mint elgondolkodtató

a pontozóbirók nak nem mindegy, mikor, ki hová hivja meg,..egy két esetünk azért elgondolkodtató
Előzmény: Parmi (35)
Parmi Creative Commons License 2008.08.14 0 0 37

De idegesítő egy fazon vagy, nem lehet könnyű veled otthon, becsüld meg az asszonyt...

 

"Attól ha lenne 2 aranyunk megnyílhatott volna,"

 

Megnyilhatott volna, de tudjuk, hogy akkor nem nyitottad volna ki, mert most a hiányzó aranyérmek tünnek fel.

Előzmény: Tóth Ottó (30)
Parmi Creative Commons License 2008.08.14 0 0 36
De ezt a topicot nem más nyitotta,hanem te, aki állítólag örül a 6. helynek is, mégis itt cirkuszolsz, hogy miért van 2 arannyal kevesebbünk, s miért előz meg minket 13 nemzet a pontversenyben...?!?!
Előzmény: Tóth Ottó (27)
Parmi Creative Commons License 2008.08.14 0 0 35

Milyen mélyrepülésről beszélsz jóember???

 

A pontversenyben 14. helyen állunk!!!

 

Gondolkozzál már, okoska!!!

Előzmény: Tóth Ottó (3)
Parmi Creative Commons License 2008.08.14 0 0 34

Nem kell úgy csinálni, mintha óriási gond lenne.

 

Athénben ilyenkor csupán a 2 arannyal volt több, semmi mással!

Előzmény: Tóth Ottó (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!