Keresés

Részletes keresés

manaszu Creative Commons License 2008.08.26 0 0 18

Sportpsihologiáról most mindenütt beszélnek. Kevesebben emelik ki a dolgok hokusz-pokusz mivoltját.
Régen cirkuszi mutatványokat csináltak hipmotizálással. Oszt jött a kommunizmus és betiltották keleten is nyugaton is. Viszont annál nagyobb erövel feküdt rá az USA SZU és most Kina hadiipara, a szupertitkositott laboratoriumokban hipmotikus fegyverekkel való kisérletezéshez.

Már az elsö Szovjet hipmotikus kisérletek bebizonyitották, hogy vizben tudják a legjobban a hipmotikus energiát egyik embertöl a másiknak átadni, utána következik a légüres tér, és a levegö-viz közeg is jobb vezetö mint a levegö, az adó és a vevö közti távolságnak is van szerepe, stb. stb. Vajon csak Budapest utcáin szokott egyik ember a másiknak  energiát átadni néha pont forditott eredménnyel mint amire számitanak. (Gondolom senki se akarja azt állitani,  hogy ez a magyar tV-ben agyonrágott csont nem jutott volna valakinek az agyáig) 

Ha annyi mindenre gyanakszunk miért ne huznánk elö ezt alapot is a pakliból?

Előzmény: mr1976 (14)
sanya122 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 17
Előzmény: mr xx (5)
homeboy Creative Commons License 2008.08.26 0 0 16
Sziasztok,


Én azért bízom benne hogy sok tiszta eredmény született de azért ez a cikk gondolkodóba ejtett.
mucibak Creative Commons License 2008.08.15 0 0 15
Onyiscsenkónak hívták és öttusázó volt. Amikor lebukott a 70-es években, el is vették az összes érmét.
Előzmény: mr xx (5)
mr1976 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 14

Sajnos a 2008 olimpia a doppingról szól, az úszásban ilyen mértékű fejlődés nincs! Ne magyarázzonak a csúcsszuper cáparuhákkal ez csak mellébeszélés.

Pekingben nem működik a labor, csak azt buktatják le aki nagyon kirívó. Laboratóriumi műszerek úgy vannak beállítva, hogy legyen tűréshatás és ezek a tesztek ma már nem érnek semmit!

Tudományos kutatások ott tartanak, hogy már a "nagy" sportolók nem a hagyományos szereket használják, teljesen új módszerek jöttek elő. Ma már nem tartom kizártnak a génmanipulációt sem, sőtt....

Akik úgy vélekednek hogy az amerikai Phelps egy "gép" teljesen igazuk lehet, hiszen mintha egy robotot látnánk. Számomra egy film jut eszembe róla ahol a tökéletes katonákat hozták létre. Lehet ma már tökéletes spotolót létrehozni? IGEN! Amerikában aki "kitálalt" a doppingügyekkel kapcsoaltban már erre enged következtetni. Szakmai szemmel végigolvasva olyan doppingszereket fejlesztettek ki, amelyek már az emberi szervezet biokémiai folyamátába épül be.

Az olimpia eszménye itt már háttérbe szorult! Nem tartom kizártnak, hogy a kínaiak az uszodában is olyan technológiát is bevetettek, amely hozza a sok világcsúcsot. Ők egy felejthetetlen olimpiát akarnak csinálni, ha kell mint a megnyitón animációkkal de lehetne sorolni.

Technikába is be tudnak avatkozni, tudnak manipulálni. (Vívó terem porszívózása közben a találatjelző megszólalt folyamatosan az egyik oldalon, fura módon a másikon nem. Porszívó hogy tudja ezt a találatjelzőt aktiválni?? Ezeket lehetne sorolni)

Sajnos nagyot csalódtam mint sportszerető ember az olimpiában!

Diótörő Creative Commons License 2008.08.13 0 0 13
Álljon már egymás mellé Phelps és Cseh Laci, aztán hasonlítsuk őket össze.
Na nehogy már tehetségről szóljon a különbség.
Előzmény: BigBacon (12)
BigBacon Creative Commons License 2008.08.12 0 0 12

Ezt a Phelps gyereket meghúgyoztatták már?

Dhomasson Creative Commons License 2008.08.06 0 0 11
Na még egy:

Julien Dunkley beismerte, ő az a jamaicai atléta, akinek pozitív lett a doppingtesztje a júniusi országos bajnokságon.
A 32 éves vágtázót, aki a 4x100 méteres váltó tagjaként indult volna Pekingben, még július 29-én zárták ki az olimpiai csapatból. Mike Fennell, az ország olimpiai bizottságának elnöke azonban akkor nem indokolta meg a döntést.

A helyi lapok már korábban megszellőztették, hogy a sprinter doppingeset miatt került le a Pekingbe utazók listájától, maga Dunkley azonban a döntés kihirdetése után és most is az ártatlanságát hangsúlyozta.

"Kérni fogom a B próba elvégzését, mert az bizonyítja majd, hogy soha nem nyúltam tiltott szerhez, a vizeletemben talált anyagot pedig nem is ismerem" - jelentette ki Dunkley, akinek a vizeletmintájában az ellenőrzés során az anabolikus szteroidok csoportjába tartozó boldenone-ra bukkantak.
Dhomasson Creative Commons License 2008.08.06 0 0 10
Doppingolt, így nem indulhat a pekingi olimpián Monica Devi, az indiai női súlyemelő-válogatott tagja.
Az ázsiai versenyzőnő pozitív mintát produkált, vizeletében anabolikus szteroid nyomait mutatták ki az ellenőrök.

A 69 kilogrammos súlycsoportban induló Devi a hírt néhány órával azelőtt tudta meg, hogy felszállt volna a kínai fővárosba tartó repülőgépre.
barrix Creative Commons License 2008.08.05 0 0 9

Szerintem csak az a kérdés, hogy ki tud jobban doppingolni.

Jobban= nem kimutathatóan. Valószínű szinte minden sportoló doppinggol, akár önszántából akár tudta nélkül.

korieander Creative Commons License 2008.08.05 0 0 8
Peking 2008: doppingoláson értek egy brazil kézilabdázót

Fennakadt a doppingvizsgálaton Jaqson Kojoroski brazil férfi kézilabdázó, aki így nem vehet részt a pekingi olimpián.

A brazil szövetség egyelőre nem közölte, hogy mikor és milyen szerrel bukott le. Kojoroski helyett Alexandre Rodrigues szerepelhet az ötkarikás játékokon.

MTI

korieander Creative Commons License 2008.08.05 0 0 7
Peking 2008: két orosz gyalogló is megbukott, nem indulnak

Egy neve elhallgatását kérő szövetségi tisztviselő szerint pozitív eredményt hozott két éremesélyes orosz gyalogló, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin doppingtesztje, így valószínűleg nem indulhatnak a pekingi olimpián.

 

A névtelenséget kérő illetékes szerint egy harmadik gyalogló, Alekszej Vojvodin is fennakadt, ám ő nem tagja az olimpiai keretnek.

A hír újabb súlyos csapás az orosz atlétikára, miután öt nappal ezelőtt doppingolás gyanúja miatt felfüggesztették a női csapat hét tagját, köztük a középtávfutó Jelena Szoboljevát, aki a 800 és az 1500 méteres síkfutás egyik favoritja volt.

A gyaloglás az orosz atlétika hagyományosan erős száma. A 23 éves Kanajkin második lett 50 km-en a májusi gyalogló Világkupán és az idén júniusig ő tartotta a 20 km világcsúcsát.

Az 1:17:16 órás rekordot június 8-án döntötte meg honfitársa, Szergej Morozov (1:16:43 ó) Saranszkban, ahol ugyan ő is jobbat gyalogolt (1:16:53 ó) korábbi csúcsánál, de csak a második helyen ért célba. A 21 éves Borcsin az idény harmadik legjobb eredményét tudhatja magáénak 20 km-en (1:17:55 ó).

MTI

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.03 0 0 6

Megáll az ész. Minden nemzet sportolóját úgy és annyit ellenőriznek, mint a magyarokat????

 

Fogadjunk, hogy az amerikaikat meg sem merik közelíteni.

mr xx Creative Commons License 2008.08.02 0 0 5
Volt egy ruszki kardvivo, a srác "beszerelt" egy gombot (elektromos kapcsolot)  meg"nyomta" ha talalatot akart, a tábla jelezte a "találatot", de a timing egyszer nemsikerüt és lebukot. (nemtudom melyik O történt)
mr xx Creative Commons License 2008.08.02 0 0 4
Hát eza "olimpia"?  "Egy ember pisilt hét atlétanő helyett" haha, nincs ujdonság a napalatt. (kár, hogy nem pisilt Athenba a M "dobok" helyett?)
zsuzsa Creative Commons License 2008.08.01 0 0 3
Mi a rákért doppingol egy vivó?? Jobb lesz tőle a technikája?
Előzmény: korieander (2)
korieander Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2
Peking 2008: doppingolt az éremesélyes olasz tőröző

Pozitív eredményt hozott a doppingtesztje az olasz vívók egyik legnagyobb pekingi éremvárományosának, Andrea Baldininek.

 

 

Ezt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) jelentette be.

A 22 éves, kétszeres világbajnoki ezüstérmes tőröző a júliusi, Kijevben rendezett kontinensviadalon bukott meg vízhajtóval.

Baldini világranglista-vezetőként szállt volna harcba az ötkarikás játékokon.

MTI

zsuzsa Creative Commons License 2008.08.01 0 0 1

Azt várnám, hogy mikor buktatnak már le egy kinait vagy egy USA atlétát, úszót.....

 

A bolgárokat meg az oroszokat valahogy könnyebben megtalálják.

 

 

Előzmény: korieander (-)
MaMy. Creative Commons License 2008.07.31 0 0 0
Nem 0!
Előzmény: korieander (-)
korieander Creative Commons License 2008.07.31 0 0 topiknyitó
Doppingmintával csaltak, és lebuktak az orosz sztáratléták

Még el se kezdődött a pekingi olimpia, viszont annál nagyobb erővel „melegítenek” a doppingbotrányok: a teljes bolgár súlyemelőcsapat kizárása után most az orosz atléták keveredtek meglehetősen sötét ügybe. Hét olimpikon, köztük világbajnokok és vb-érmesek versenyzési jogát függesztette fel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), miután doppingmintáik azonos személytől származnak.

 

Azonnali hatállyal eltiltotta a versenyzéstől a Nemzetközi Atlétikai Szövetség az orosz olimpiai atlétaküldöttség hat tagját, miután doppingmintáik azonos személytől származtak.

Az IAAF tájékoztatása szerint Szvetlana Cserkaszova (800 m), Julija Fomenko (1500 m), Jelena Szoboljova (800 és 1500m), Tatjana Tomasova (1500 m), Olga Jegorova (1500m és 5000 m), Darja Piscsalnyikova (női diszkoszvetés) és Gulfija Hanafejeva (női kalapácsvetés) doppingmintája minden valószínűség szerint azonos személytől származik – legalábbis az elvégzett DNS-vizsgálatok ezt mutatták ki.

Az IAAF már régóta figyelemmel kíséri a gyanús atlétákat: az orosz versenyzőkkel kapcsolatos nyomozás már több mint egy éve tartott.

„Megerősíthetem a hírt: mindannyiukat eltiltották, ennek következtében kihagyják a pekingi olimpiát” – nyilatkozta az Orosz Atlétikai Szövetség első számú vezetője, Valentin Balaknicsijov.

A doppingmintákkal manipuláló atléták között igazi nagyágyúk is vannak: Tatjana Tomasova kétszeres világbajnok, csakúgy, mint Jegorova; Jelena Szoboljova egyszeres fedettpályás világbajnok, Piscsalnyikova Európa-bajnok, Hanafejeva pedig volt világcsúcstartó. Utóbbi januárban már fennakadt egy doppingvizsgálaton.

Az érintettek két héten belül kérhetnek meghallgatást a nemzeti atlétikai szövetségtől. Amennyiben ezt megadják nekik, két hónapon belül meg kell tartani a meghallgatást.

 

 

jöhet a következő

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!