A 60%-nál több kakaótartalmú csokit nem rágom, ha olyan a helyzet, pl. KV-ban feloldom, az sem rossz. Sőt, télidőben forró csoki gyártására is alkalmas. Egyszer egy 95-öst rágni próbáltam. Bazi kemény, és feltapadt a fogamra, órákig ott éreztem és távol voltam minden fogkefétől... Amúgy jó keserű volt!
Ha feltalálnák a nem olvadós csokit (még az M&M's sem ilyen), akkor akár perceken át is tartana, míg a sportszeletet fogasztanám, ám az bizony olvadékony, sőt igencsak az, és méreténél fogva rendszerint menetben fogyasztva nincs mód sem letenni, tányérból, vagy tudomisén miféle elegáns módon megenni. Sőt, a sportszelet kimondottan a burkoltan illegális csokifélék csoportjába tartozik: az emberfia nem megy le a boltba, hogy vegyen egy sportszeletet is tízóraira, az bizony az azonnal fogyasztandó, erős felindulásból és az endorfin iránti vágy megnyilvánulásából kiindulva vásárolja az emberfia. (én legalábbis igy teszem, persze, lehet, mohó vagyok "kissé")
Több ismerősömmel folytatott beszélgetés azt mutatja, van, aki rágja, van, aki nem. Valahogy én foggal hozzá nem tudnék érni, több okból sem: 1. tele megy az ember foga vele, 2. annak sincs semmi értelme hogy egy alapból élvezetre kitalált cikket a lehető legrövidebb időn belül elfogyasszunk... Egyesek furának találhatják, de én egy Sport szeletet pl nem tudok 15 percnél hamarabb elfogyasztani, a táblás csoki meg napokig is kitart :)
Nagyon egyedül lennék álláspontommal, vagy csak egy jól titkolt témát találtam? :) Kíváncsi lennék véleményeitekre.