Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2018.11.11 0 0 434

Ó, ha ilyen kevés, annak nem érdemes bekapcsolni az aszalót. Úgy gondolom, felfűzve a szobában is kiszárad. Valahová melegebb helyre akasztod. :)

Előzmény: platz (433)
platz Creative Commons License 2018.11.11 0 0 433

Volt még vagy 20 dkg négy tövön, amit most az őszi ásás miatt meg kellett szüntetnem. Már pirosak, de természetes módon már nem fognak kiszáradni, úgy érzem. Aránytalanul sok aszaló-időt és energiát sem akarnék ráfordítani. A válaszodat persze köszönöm szépen. Lehetséges, hogy a véletlenre bízom a további sorsát, hiszen az éves szükségletet már nyáron bespájzoltam.

Előzmény: 55judit (432)
55judit Creative Commons License 2018.11.11 0 0 432

Chilit egészben még nem szárítottam. Úgy gondolom hogy ami levegőn felakasztva megszárad, az megszárad az aszalóban is. Kint felakasztva van egy kis szellő, az aszalóban ahhoz képest szélvihar és magasabb hőmérsékletet lehet beállítani mint amit kint az őszi napok adnak.

Időigényes lehet, viszont aminek nedvességtartalma van, az minden kiszárítható aszalóban.

Előzmény: platz (431)
platz Creative Commons License 2018.11.10 0 0 431

Érdeklődnék, van e valakinek tapasztalata ebben. A kérdésem:

 Vajon lehet e eredményesen csili paprikát aszalógépben leszárítani?

(Egészben, ahogy leszedtem. (Amit elvileg felfűzve szoktak szárítani)).

Köszönöm a választ.

vinczezol79 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 430

Sziasztok.

Vásároltam egy Klarstein Fruit Jerky 10 aszalót gombaaszalásra. De azt vettem észre, hogy egész éjszakás szárítás után 40 fokon nem száradnak meg tökéletesen a szeletek. Csak a ventilátor felé eső részen mondanám jónak a száradást.

Egy kicsit (nem kicsit) csalódott vagyok, mert a sima körtálcás aszaló egy éjszaka alatt tökéletesen ropogósra szárította a gombákat. Olyan mintha gyenge lenne a légkeverése.

Kérésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata ezzel a géppel? Harmony big szárító ugyanígy lassan szárít?

Köszi a válaszokat.

Zoli

Gy.Ibi. Creative Commons License 2018.03.06 0 0 429

Télen nem használom az aszalót,az almát uborkagyalun szeletelem,amikor használom a sütőt,elzárom és sütőpapírra beteszem amíg ki nem hűl.Utána átszedem fém tálcára és a konvektoron csörgősre szárítom.Céklát is szoktam.

A fahéj jó ötlet,kipróbálom vele.

55judit Creative Commons License 2018.03.03 0 0 428

Kedvet kaptam egy kis egészséges nassolni valóra. Felszeleteltem az almákat, megszórtam fahéjjal, és estig szikkasztom. Már belengte az egész lakást az illata, estére pedig finom csemege lesz. :)

55judit Creative Commons License 2018.03.02 0 0 427

Semmi baj. Ha haragudnék, azzal a saját közérzetemet rontanám. Miért tennék ilyet? :))

Nem kell hogy egyezzen a véleményünk. Te kérdeztél valamit, én válaszoltam rá, te véleményezted. Erre való a fórum.

Előzmény: bohrer (426)
bohrer Creative Commons License 2018.03.02 0 0 426

Ez most kereken 90E Ft ennyiből amíg élek tudok venni aszalt gyümölcsöt, mert valamit azért bele is kell tenni a gépbe +90E Ft.

 

Ha pizzát akarok enni sem építtetek  több százezer forintért pizzakemencét fatüzeléssel.  Nem kétlem hogy jobb a szárítási elve, le van rajzolva az oldalukon hogy merre megy a levegő és hol verődik vissza, de az Excaliburnak is a hatásvadász rajzán elfelejtik  kiemelni hogy a ventillátorhoz közelebbi részén a tálcáknak előbb szárad, mint a külső részen, ott is csak van levegő visszaverődés, ez természetes.

 

Nyilván jobb valamivel, de ez az összeg az a határ ami Nekem már nem éri meg. Elég rosszul jött le ez a válasz,kérlek ne haragudj emiatt.

 

A  két gép  árképzése között nem értem az ekkora különbséget. Egy ventillátor fujja a fűtőszálról a levegőt tálcákra, egyik függőlegesen elhelyezett, a másik alulról. 

Előzmény: 55judit (425)
55judit Creative Commons License 2018.03.02 0 0 425

Elég régen vagyok ezen a fórumon és azt tapasztalom, mindenki csak a saját és egyetlen aszalóját ismeri leginkább.

Ha érdekel ki milyet használ, olvassál vissza mert ritkán látogatnak ide az érintettek hogy válaszoljanak neked.

 

Magam részéről a minőségibb aszalót preferálom. Hosszas tájékozódás után döntöttem az 5 tálcás Excalibur mellett.

Előzmény: bohrer (424)
bohrer Creative Commons License 2018.03.02 0 0 424

Idén nyáron szeretnénk mi is aszalni, egy költséghatekony gépet keresünk. Gondolom a villamos teljesítmény fontos az aszalásnál, több vásárlói visszajelzésnél is olvastam hogy túl hosszú ideig tart, nem aszalódik meg a gyümölcs rendesen, ezek rendszerint 250W körüli gépek. Tudom hogy jó lenne időzítő és teljesítmény szabályzó is a gépre. Amiket kinéztem ezek közül melyiket javasolnátok ? Van e szükség a kisebb teljesítményre az aszalási idő felétől ( szabályozható legyen e ) vagy maximális teljesítményen nyomhatja végig ?

 

https://www.marketworld.hu/Haztartas/Konyhai-gepek/Gyumolcsaszalo-es-szarito/Eta-330190000-aszalogep-p173664.html?ak=0     400W

 

Hasonló de 9 tálcával és  két teljesítmény fokozattal.  400W

http://www.220volt.hu/ETA+Daria+aszalogep+430190000

 

https://www.marketworld.hu/Haztartas/Konyhai-gepek/Gyumolcsaszalo-es-szarito/Zelmer-ZFD2350W-aszalogep-p173749.html?ak=0    szabályozható 520W

 

Illetve olvasom hogy 250W -os gépekre is írnak 35-70 C fok hőmérsékletet, gondolom a teljesítény jó része a fűtésre kell, tehát ha nem csinál melegebb levegőt egy 520W-os gép mint egy 250W-os akkor vehetek e ismertebb márkát , egyszerű fokozatmentes hőfokszabályzóval , mondjuk Gorenje stb. 250W-osban ?  Aszal e rendesen az is ?

55judit Creative Commons License 2018.02.24 0 0 423

Kinek hogy. Számomra az a túlárazott amelyik használat közben folyamatos jelenlétet igényel. Nincs hőfok szabályzója és alulról fújja a levegőt. Ilyenből még a 10.000 ft-os drága.

Ha kérdésed van a készülékkel kapcsolatban, az eladó nagyon készségesen tájékoztat és még videón is bemutatja a használatát. Nekem ez megfelel. :)

Előzmény: simon53 (422)
simon53 Creative Commons License 2018.02.24 0 0 422

Köszi a választ. Mondjuk az kicsit érthetetlen számomra, hogy egy ilyen drága mondhatjuk túlárazott készüléknél mit spóroltak annyira a magasággal, na meg az információval mert semmit nem találtam pl a méretekről.

 

Előzmény: 55judit (421)
55judit Creative Commons License 2018.02.24 0 0 421

Mikor petrezselymet szárítok, a tálcán 2cm-nél magasabb a réteg. negyed óra múlva mikor lefonnyad, akkor teszem rá a következő tálcát. Így sorban meg lehet rakni minden tálcát.

Előzmény: 55judit (420)
55judit Creative Commons License 2018.02.23 0 0 420

Vagy pedig nagyobb darabok esetén kiveszek a tálcákból hogy legyen bőven hely.

Előzmény: 55judit (419)
55judit Creative Commons License 2018.02.23 0 0 419

2cm a két tálca közötti rés. Közepes méretű szilvát és fügét felezve már aszaltam benne, más gyümölcsöt még nem. Ha nagy a füge, nem fér be felezve, akkor a fél fügét bevágom, hogy jobban szét lehessen teríteni.

Előzmény: simon53 (418)
simon53 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 418

Szeretném megkérdezni, hogy az excaliburban hány centi van a rácsok között. Felezett szilva, pl Stanley vagy átlagos méretű sárgabarack felezve elfér?

 

Előzmény: 55judit (417)
55judit Creative Commons License 2018.02.13 0 0 417

Exkaliburban aszaltam, csak a fényviszonyok miatt vittem ki. :)

55judit Creative Commons License 2018.01.20 0 0 416

Ügyes vagy Ali-bá! :)

Én is szoktam szeletekre vágva aszalótálcára rakva aszalni csak egy délutánt. A szeleteket megszórom fahéjjal. Estére finoman aszalódott nassolni valót kapok.

Előzmény: Ali-bá (415)
Ali-bá Creative Commons License 2018.01.20 0 0 415

Tegnap este ráncosodni kezdő Rebella almákat megpucolva felszelteltem, egy tepsibe sütőpapirra raktam és feltettem a parapet kályha tetejére két lécdarabra. Ma reggelre tökéletesen megaszalódott.

Ali-bá Creative Commons License 2018.01.19 0 0 414

A miénk kerek 5 tálcás. Alma, körte, szilva kerül aszalásra.

Előzmény: 55judit (412)
55judit Creative Commons License 2018.01.19 0 0 413
Előzmény: 55judit (412)
55judit Creative Commons License 2018.01.19 0 0 412

Köszönöm a választ.

Nekem is tálcás aszalóm van.

Miket szoktatok aszalni?

Előzmény: Ali-bá (411)
Ali-bá Creative Commons License 2018.01.19 0 0 411

Feleségem aszalta, elktromos tálcás aszalóval.  Ha rendesen meg van aszalva, akkor bizony kemény, de így a jó, mert sokáig lehet szopogatni, rágicskálni mire lenyelem. No meg így áll el akármeddig. Műanyag dobozban tartjuk.

Előzmény: 55judit (410)
55judit Creative Commons License 2018.01.19 0 0 410

Te készítetted, Ali-bá?

Nekem még nem volt lehetőségem szilvát aszalni, de ettem már házi aszalásút. Túl kemény volt, nem ízlett. Sajnos nincs szilvafám, a csarnokban pedig sosincsen szép és finom szilva.

 

Tavaly földi epret aszaltam meg, de csak félig. Úgy raktam fagyasztóba. Csak kipróbáltam. :)

Fügét szoktam többet is aszalni, azt nagyon szeretem, de annyit hogy télen is legyen, még nem sikerült. Talán a jövőben. 16 fajtám van, kis bokrok még, de alakulunk. :)

Előzmény: Ali-bá (409)
Ali-bá Creative Commons License 2018.01.18 0 0 409

Hű de finom aszaltszilvát ettem! Haganta fajta szilvából készült, felezve.

 

55judit Creative Commons License 2017.07.30 0 0 408
Ashttinq Creative Commons License 2017.07.13 0 0 407

Làttam egy doku filmben hogy afrikàban egyszeruen feketére van egy lapos doboz belseje festve és egy uveglappal letakartàk ugy szàritanak.....

Előzmény: csalántea (406)
csalántea Creative Commons License 2017.05.06 0 0 406

Napkollektoros aszaló készítését vagy beszerzését tervezem. Van esetleg valakinek tapasztalata (készítés és üzemeltetés) illetve méretezett rajza egy ilyenről?

 

55judit Creative Commons License 2017.04.23 0 1 405

Szia!

Bár nem a kérdésedre válaszolva, csak úgy eszembe jutott miközben olvastalak. Többnyire jó az ár-érték arány.

 

Ha üresen meg kell lökni hogy menjen, elképzelhető hogy telerakva kézzel kell majd forgatni, és a motor hangja bizonyítja majd hogy működik.

 

Bocsáss meg, nem gonoszkodni akarok sőt sajnálom hogy pénzt adtál érte. Mind e mellett kívánom, legyen hozzá szerencséd!

Előzmény: Ciripke1 (404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!