Sziasztok :)
Zoroastro
Először is, szvsz, van értelme filmet készíteni ebből a könyvből is, mint ahogy a Gyűrűk Urából is volt értelme. Nem hiszek a véletlenekben, most hogy éppen erről írok, beleakadtam ebbe a cikkbe, amit ha tegnap válaszolok, akkor nem találtam volna meg. :)
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/09/01/remakedomping/
Én személy szerint imádom az ilyen jellegű filmeket, és úgy általában a jó filmeket (Fantasy, Sci Fi stb). Miért ne sikerülne jól? Ez most azt jelenti, h neked nem tetszett a Gyűrűk ura c. film?
Amikor 11 éves voltam akkor kezdtük el 1ütt olvasni a könyveket (A Babót, és a Gyűrűk urát, anyu+apu+én) felváltva, hangosan. Miután befejeztük az első könyvet, -ami nekem nagyon tetszett- 1ből akartam továbbolvasni a következőt. Apukám felpattant és azt állította, h szerinte én nem is értettem a könyvet. Nagyon megsértődtem, és elmeséltem neki a könyv tartalmát. Belátta, h értettem, és továbbolvashattuk. Ne kelljen már bebizonyítani itt, h értem e vagy sem, gondolom, aki megfilmesítené, biztos fogja érteni. Mondom, BIZTOS, ill. BÍZOM BENNE! :)
+ Ez nem lenne remake!
A tömegek miatt is jó lenne, mert aki nem értette, vagy el sem olvasta a Vörös Oroszlánt, az legalább filmen megnézhetné, és -ahogy az én fejemben megy az a film- nagyon élvezhető mozi lenne, sőt felejthetetlen! :) A tömegigényhez pedig nem kéne más, csak az, ami minden 1es filmnél kell, azt meg úgy hívják, h reklám, és ezért nem tudnánk, mi magyarok megcsinálni egy ilyen nagyszabású filmet, még akkor sem, ha akarnánk...
Nagy vihart kavart a könyv, ami mára elcsitult, volt már ilyen a világon, talán így újra eljutna az emberekhez a könyv is. Ez oda-vissza működik. (Muszáj újra elolvasnom, már látom...)
Nyilván nem vagyok olyan szinten, mint te, de azért még amit leírtál azt igyekeztem megérteni, és nem annyira zárt a világképem, hogy 1ből elvessem a magyarázatokat, amiket adtál.
Pl: eddig, csak előítéletnek éreztem, h így megkülönböztetik a nőt és a férfit. Annyira nem izgatott, h utána is nézzek, de nálad erre is megkaptam a világos magyarázatot.
A tudásanyag, -amit csak itt az indexen megosztottál, mert az a weboldal sajnos eltűnt, amit kiírtál valahol "www.mazdaznan.fw.hu"- erről a témáról, jól tükrözi, h hozzád képest én egy kisgyerek értelmi szintjén állok, (és az ok-okozat törvénye az 1etlen dolog, amiben képes vagyok hinni, ezért sem vallás, sem egyéb más filozófia, ezenkívül, rajtam el nem uralkodott még soha) innen lentről kiabálok neked, h mesélj még!
Ezt régebben írtad:-2005.május ...-"barátom az, aki a testében már egyesült a duáljával és ezért a biológiai folyamatot is a leírtaknak megfelelően el tudta nekem mondani. Mindez pedig egybevág a jelképek értelmezésével, ezért tudom én is elfogadni."..."Hát mindenesetre a barátomat elég kevesen ismerik, még budapesti ezoterikus körökben sem nagyon. (De ő még csak úton van efelé és nem ő a "világ királya".)"
Mi van a barátoddal? Hol tart az élete éppen, ahogy az úton halad? (Van e neki, egész véletlenül egy akusztikus gitáron jól játszó fiútestvére? Mert ha igen, akkor már sokat hallottam róla, és ha nem, akkor íme, egy másik férfi, aki azon az úton halad, amin ő.. Bár sokkal érdekesebb lenne, ha e két személy egy és ugyanaz volna!)
Sok mindent csak most értettem meg, amit eddig nem fogtam fel ésszel, mert jól közvetítetted a tudást "Ezek nem az én felfedezéseim, hanem tkp. a barátomé." -vagy mondjuk, te és a barátod, itt és más topikban is-, ahonnan most idézek lépésről lépésre közelítve idáig, h lásd, mit értettem meg, vagy félre... Hogy miért hittem azt, ezek elolvasása után, h Mária néni, mint nő, ezután az élet után, nem valószínű, h nem kényszerül többé megszületni erre a földre.
Bár, ha van választás, és nem kötelező, akkor maradhat odaát, (-afféle "szellemi tanítónak"-, ezt is ő mondta nekem).
(Vagy kötelező itt tovább szenvedni testünk börtönébe zárva újra meg újra, a túl sok gonosz, felszínes, előítélettől és félelemtől 2ségbeesett beteg ember között...(?) mindenesetre, ha nem muszáj, én is inkább már javában "szellem" lennék, mint ember a földön... Már elnézést kérek.)
Na szóval : ..."A férfiben több az értelem, a nőben több az érzelem (vagy spiritualitás/intuíció).
Csak az érheti el a Krisztus-állapotot, akinél a duálpár mindkét tagja a saját területét a tökéletességig fejleszti."...
..."És a királyiszék körül huszonnégy királyiszék vala; és a királyiszékekben látám ülni a huszonnégy Vénet fehér ruhákba öltözve: és a fejökön arany koronák valának."
24 vén, vagyis 12 inkarnáció a férfi és 12 a nő részére (ketten alkotják a duálpárt).
Utána következik a Bárány menyegzője, vagyis a biológiai halhatatlanság."...
..."Ez a Krisztussá válás – alkímiai Opus Magnum. Ezt idáig 5 férfi valósította meg, a 12. inkarnációjuk végére tudatos önfejlesztés által"...
"A halhatatlanná válás előfeltétele az, hogy a fiúgyermeknek első érintkezésre kell fogannia, azaz a nőnek a nemzés előtt szűznek kell lennie. Csak ekkor annyira tiszta még a pete, hogy a későbbi átalakuláshoz az alapfeltételt meg tudja teremteni. A Krisztussá válás kezdete az, amikor az illető férfi a női duálpárjával egyesül. Ekkor átéli a nő halálát. Csak amikor a két princípium egy testbe kerül, akkor válik lehetővé a fizikai test fokozatos újjáteremtése. Erre az a tény ad lehetőséget, hogy a sejtek négy évenként anyagukban teljesen kicserélődnek. – Ez a folyamat az, amiről János evangéliuma akkor tesz említést, amikor arról ír, hogy az örök életű test megteremtéséhez újjá kell születni víztől (hipofízis hormonok) és lélektől (belső önmegtermékenyülés). E folyamat végén a duáljával egyesült férfi hermafroditává válik, a prosztatájában kialakul egy kis anyaméh (természetesen ehhez tiszta szervezet kell, mivel az idegmérgek megölnék az illetőt – ezért böjtölt Szpitáma, Jézus és Dr. Hanish is 40 napot). Itt megtörténik a szublimáció, és az így létrejött anyag elindul felfelé a gerincvelőn keresztül az agyba. Ha eléri a gégetájat, a férfi az utolsó felsőbb érzékének, a távolbahatásnak is birtokába jut. Amikor a szublimált anyag az agyba felérkezik, akkor a férfi tudata eggyé válik az Istenével. Ekkor kész a biológiailag halhatatlan test megteremtésére, ami után a férfi a mindenségben bárhol (bármely bolygón) meg tud testesülni a gondolatereje által, ahol az élet feltételei adottak.
Ez a végső feltámadás vagy a Bárány menyegzője: a fehér faj különböző vallási irataiban, meséiben, mondáiban a 12-es szám jelképezi, amely a beteljesülés száma. A 12 apostol, a 12 éves Jézus a templomban, Artúr király Kerek Asztalának 12 lovagja. A Szt. Germain gróf által írt A legszentebb Trinozófiában, ahol 12 vén ül a trónteremben, ahova a hernyóból a bebábozódás után lepke formájában tér vissza a lélek, hogy felismerje, miszerint a 12. vén ő maga.
Dr. Hanish is ezt a folyamatot meséli el a Bambinó Besszari című könyvében, amely az egyetlen, amelyet ő írt. Tudatos énje miként találkozik Bambinóval, a talán 12 éves fiúcskával szíve templomának lépcsőjén. A tűzfolyó pedig a gerincben lévő Kundalíni-tűzkígyónak felel meg, amely a szublimált anyag (mindezt természetesen nemi önmegtartóztatás gyakorlásával érte el ő is).
Ezt a folyamatot jelképekben beszéli el a német szabadkőművesek által ihletett Mozart opera, A varázsfuvola. A fény templomába Pamina és Tamino csak együtt léphetnek be.
Vagyis a hermafroditává vált férfi egyszerre testesíti meg onnét kezdve az Isten-apaságot és az Isten-anyaságot."
-----------------------------------------------------
babaji:
Mária nénit egészen kislánykoromtól ismertem, -mert születésem előtt óta jóban volt a szüleimmel, a végén már főleg az anyukámmal-, és csak amikor már nagyon-nagyon öreg lett, túl a 90-en, akkortól kezdte az önismételgetést. Nem tudhatom, mikor volt az, h te beszélgettél vele 1 órácskát, h ez a véleményed ..."semmivel sem nyűgözött le, remek irodalmár volt, jól forgatta a szavakat de inkább ezoterikus közhelyekkel dolgozott, alaposan felhígítva irodalmasítva.
Azt meg honnan is tudhatná valaki hogy éppen ez az utolsó testet öltése?!"...
de ha hamarabb találkoztál volna vele, akkor lehet, h most mást gondolnál. Anno, a 50-es, 60-as stb. évektől, jöttek hozzá történészek, írók, még régészek is, h megkérdezzék, h megtudják tőle, mit honnan tudott amit leírt olyan részletesen és pontosan, a könyvben, és mindig azt válaszolta nekik: "Onnan tudom, hogy mi volt akkor, hogy én is ott voltam akkor."
Rengetegszer mondta el ezt a mondatot életében:"ÉN IS OTT VOLTAM, ILYEN EGYSZERŰ!"
Ő nem írt nekünk jövendölést, egész életében írt, de nem jósolgatott. Emberek ezreinek segített, már aki fogékony volt a tanácsaira, de azoknak tényleg segített. Mindvégig a tapasztalatait adta át az embereknek. Tanított.
-------------------------------------------------------------
Zoroastro
Nem akarok mindent bemásolni tőled, lehet, h egyből nőből is lehetne, ahogy írtad, -lehet, h ő is kiválasztott volt, s tudta magáról- és itt az utolsó idézet, ami erre is utalhat éppenséggel miért ne:
"A történet a Krisztussá válást meséli el női szemszögből (mármint a női duálfél szemszögéből), és ezzel utal arra Szepes, hogy a hercegnő kiválasztott volt, mindenféle értelemben, tehát pontosan e kiválasztottsága tette még idegenebbé az "átlagemberek" szemében. A következő mondatokban meg is magyarázza: mind a korabeli férfiak és nők elkerülték, mivel érezték, másra, többre hivatott (számukra megmagyarázhatatlanul de mégis "kézzelfoghatóan").
A Nin-gal az Anyatermészet, a női minőség, a teremtett anyag. Ezt kell legyőznie annak, aki Krisztussá (Cristává, Krisnává) akar válni vagyis isteni tökéletességűvé."
Ezt írtad(2008.07.23):
..."Akkor elő a farbával: Sz. M. írómédium volt, amikor fikciót írt, abban minden valós alapokon nyugodott és a valóság jelenségeit írta le.
(Ilyen médium volt Shakespeare is.)"...
A napokba viszont ezt:..."Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szepes Mária saját könyveiben (mivel azokat nem médiumként írta) elég sok képtelenséget összehordott, ami mind az ókori, mind az újkori (pl. rózsakeresztesség) ezoterikának sok ponton ellentmond."... Honnan tudod, h mikor írt írómédiumként, és mikor nem? Hogy ismerted fel, ill. miért vetetted el, h SZ.M. írómédium? Elképzelhetőnek tartod, h nagyobb tudású vagy nála?
Még ezt is írtad:"(nem nagyon szeretem az efféle kinyilatkoztatásokat)" Nem vagyok benne egészen biztos, h mire írtad ezt, de itt egy nézőpont ->
Aki annyit dolgozott reflektorfényben, mint ő (Mária néni), megengedheti magának, az ilyen "kinyilatkoztatást", amit te nem szeretsz, de csak onnan tudtad meg, h én leírtam ide. Te is leírtad, amit a barátodról tudsz, és mielőtt még megtörtént volna, biztos vagyok benne, h neked "kinyilatkoztatta", h mire készül. Te már csak azt írtad le, h min van túl.
Mária néni vágyálma az volt, h többé ne kelljen leszületnie ide, ebben biztos vagyok, mert túl soxor mondta el, bármit is jelentsen ez.
Mi mást jelenthet ez? Kérlek, ha van más lehetőség azt is leírnád ide?