A fehérek 17 százalékával szemben a feketék 39 százaléka úgy látja, hogy az utóbbi években nem történt valós előrelépés a faji eredetű hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben. A fehérek 27 százaléka viszont úgy véli, hogy túlságosan is sokat tettek a fekete bőrűek problémáinak megoldására, míg a feketék fele szerint nem eleget.
No, hát én néhány hétig voltam Atlantában egy tanfolyamon, és persze nem ellenőriztem, amit mondtak. Mindenesetre az ismerőseim szerint rasszisták gyújtották fel a házat. És azt is mondták, hogy ez gyakran előfordul. De persze más is lehet...
Ha az USA felvallalna ezt a felelosseget es kiszamolna a rabszolgak fizeteset a rendes minimal ber alapjan, azutan hozzavenne a par szaz ev alatt felgyult kamatokat, es felajanlana a feketeknek, igen, az jo alap lehetne arra hogy lemossa magarol a fajgyulolo nemzet cimket !!!
Nincs olyan, hogy fajgyűlöló nemzet. Egy vagy sok ember lehet fajgyűlölő, de nemzet nem. A morális dolgok: privát dolgok.
néhány fehér milliárdos felajánlotta, hogy minde afrikába vágyó fekának fizeti a repülőjegyét, és segít felszámolni az usa beli életét,
Hat ez azert gyenge bloff...
A legtobb azt sem tudja hogy Afrika melyik reszerol szarmazik...
A problema nemcsak abban van hogy kulturajat elvesztette es nem tudna ujra beilleszkedni Afrikaban...
Hanem Afrika is megvaltozott a rabszolgakereskedok nyoman...
Egesz generaciok tuntek el, mert akit nem tudtak elvinni azokat legyilkoltak a harcokban...
Tehat Afrika fejlodesenek is gatja volt az USA "gazdasagpolitikaja".
Ha az USA felvallalna ezt a felelosseget es kiszamolna a rabszolgak fizeteset a rendes minimal ber alapjan, azutan hozzavenne a par szaz ev alatt felgyult kamatokat, es felajanlana a feketeknek, igen, az jo alap lehetne arra hogy lemossa magarol a fajgyulolo nemzet cimket !!!
At 4:59 a.m. on the morning of May 12, 1996, the Atlanta Fire Department responded to a call at 1069 McMillian St., a few blocks off Northside Drive. The fire, some speculate, was set as a diversion because 20 minutes later, firefighters were dispatched to the corner of 10th and Peachtree streets. The Margaret Mitchell House was burning again -- just 40 days shy of its renovation being complete. A similar blaze had erupted in 1994. Both were ignited by flammable liquids poured on an upper floor of the house.
Taylor is convinced the fires had nothing to do with race and everything to do with real estate. The former news reporter for WXIA says her sources have assured her that the arsonist will never be caught because there were so many middlemen involved.
"They said the reason the house was burned was because someone wanted to build a large luxury hotel," she says. "What makes that so plausible is not only the credibility of my sources, but also the fact that the day after the fire, I had three offers on the property, for in excess of twice what we'd paid for it."
Én úgy tudom kétszer volt nagyobb tűz, 1994-ben majd pedig 1996-ban. (Állitólag volt egy kisebb tűzkár a 80as évek végén, mikor eleve rossz állapotban volt a ház)
Mindkét fent emlitett nagyobb tűz esetén megállapitották h gyújtogatás lehetett a háttérben, amelyekhez azonban inkább a telekpekulánsoknak volt köze és nem az általad emlitett egyéneknek.
"(...)az Egyesült Államokban, 2005-ben 37460 fehér nő esett áldozatul feketék által elkövetett nemi erőszaknak, míg 0 és 10 közé tehető azon fekete nők száma, akiket fehér elkövető erőszakolt meg.(...)"
Ha nem ott is a libsik tematizálnák a közbeszédet, akkor csodálkoznék hogy ilyen statisztikák után a rasszista feketéknek egyáltalán van pofájuk megszólalni.
Atlantában láttam Margaret Mitchell szénné égett faházát valamelyik Peachtree Streeten. Állítólag évente felgyújtja a szélsőjobb (ahogy mondták: a Ku-Klux-Klan).
Hol tartanának már ma az amcsik ezek nélkül, ha belegondolok. A csillagokban.
Ugyanitt...
Ugyanis a mentalitassal van a gond.
Azert vezettek be a rabszolgasagot mert gyorsan be akartak hozni Europat, es igy volt a leggyorsabb.
Azutan amikor mar hivatalosan nem volt rabszolgasag, konyortelenul szetzuztak mindenfele munkasmozgalmat ami kozben Europaban kiharcolta a 8 orat es valami emberi szintu foglalkoztatast.
Azutan a dollar es az olajipar manipulalasaval probaltak felszinen maradni...
Persze a ket vilaghaboru is tista nyereseg volt.
Most, hogy TENYLEG abbol kellene megelni amit az orszag megtermel... nos...
Ja, tök jó buli volt. Az a baj, hogy te meg túlzásba esel. Az ilyenek mondhák azt hogy óhh a Holocaust sem volt olyan rossz...meg ugyan egy kis rabszolgaság...mit számít, nem olyan rossz az....
Hát nem is tudom, én nem lennék rabszolga, de nem tudom te akarsz lenni? Ha egyszer nem volt olyan rossz....
A második generációju kis rabszolga volt. A rabszolga gyereke rabszolga. De a felszabadítés után, hova mentek volna haza szerinted? Nem beszélték ősik nyelvét, az USA-ban születtek, mégis hova mentek volna haza?
Az a mostani trend vagy 20 éve, hogy a detroiti vagy nyuorlinszi prolinéger "hazaugrik" Ghanába, vagy Tanganyikába, és ott 1000 dollárral megjátssza a bolond grófot egy hónapig,... csinál vagy 500 fotót, leereszkedik a fajtájához ott lent, aztán hazajön, és undorkodva meséli hogy milyen dzsuvák az ottani niggerek.
Blogban olvastam már ilyen történetet, valaki leírta egy blogban hogy találkozott egy ilyen detroiti néger amcsiprolival, és tõle hallotta hogy mekkora dzsuváknak tartja az egykori õshaza mai lakosait.
Nem kellesz nakem mint barát, mert ilyen barátok már engem többször megloptak.
Nem állítottam hogy maguktól mentek Amerikába, de abban is biztos vagyok, hogy az egykori sokk (a rabszolgaság) egyrészt nem volt annyira rémes, mint ahogy a mai libsik azt a MAI filmeken ábrázolják. Ugyanis a gazdák a szerszámaikat nem szokták pusztítani. Már puszta érdekbõl sem. A néger ugyanis nem volt egy olcó áru az 1800-as évek ellején, de azelött sem.
Más: a második generációjuk már nem ment volna vissza semmi pénzért Afrikába, mert nagyonis megszerették az USA-t.
Ma meg megélhetnek abból hogy az õseiket bántották. Van ok a zokogásra.
Más népcsoportok is megteszik ezt. És Európában.
De most egy kicsit vonulj emigrációba. Nem szeretlek ugyanis.
Eltérő kultúrák összekéynszerítése. Mindenütt ugyanez a jelenség a világon, hasonló mutatókkal. Egyébként az amik tényleg megérdemlik, kellettek nekik rabszolgák... Hehe.
"a négerek nem önszántukból kerültek oda 4-500 éve, és eleve hátrányból indultak."
Azt azért el kell, ismerni, hogy így jobban jártak. USA állampolgárként nagyobbak a lehetőségeik. Egy svéd vagy német bevándorló leszármazottja nem biztos, hogy jobban járt, mint a maradó rokonsága. A feketék esetében ez egyértelmű.
A szánalmas te vagy, mert hazudsz. Ha rá világítanál arra, hogy én ilyet hol mondtam? Ne hazudozz össze-vissza mert én ilyesmit amivel vádolsz nem mondtam!
Amit én mondta, hogy a négerek nem önszántukból kerültek oda 4-500 éve, és eleve hátrányból indultak.
Úghogy, jobb ha ezentúl kétszer is meggondolod, hogy kit és mivel vádolsz meg ,mert a végén hatalmasat fogsz koppani.
Ez csak egy ,,baráti" jó tanács, de szerintem fogadd meg,
Az ilyen butus magadfajtának ahhoz hogy a híg és gagyi vacak érveit megtámassza, mindig vissza kell menni vagy 500 évet, és az akkori történelem homályában keresi a MAI ideológiai érveit.
Ez a hamisítás pregnáns esete. Ezzel elõttem bebuktál, mint Ceausescu.
Ha a négerekben olyan stabil lenne a munkás társadalom mindenkori normáihoz való állampolgári alkalmazkodás hajlama mint amennyire nem az, akkor valóban nem lehetne fekete bünözésrõl beszélni az USA-ban.
Ahol dolgozhat az, aki akar.
Nem nyalok az USA-nak, én sosem voltam ott, és eszembe nem jutna hogy akár 2 hétre is elutazzam oda (már amíg van Európa) de annyit tudok hogy aki ott következetesen keresi a munkát, és helyére tudja önmagát tenni ,--- az talál.
Nagyon ciki kimondani manapság, de az az igazság hogy a nagyvárosi négerek proletári rétegének (hogy ennél a kifejezésnél maradjak) eszében sincs az hogy dolgozzon, mert sokkal könnyebb elmurváskodni, délõtt 10 kor kelni, kábszerezni, lopni, bandázni, rabolni, lakónegyedeket rettegésben tartani, mint naponta 8 órát dolgozni valahol.
Persze mert a kokó luxus kábszer, a gazdagabbak fogyasztják. A hernyó adatok hogy vannak?
Arról meg nem tehet a rendőrség, hogy rendszeresen feketék azok, akik árulják a szert, most mit csináljanak, tegyenek ki több fehér dealert az utcára?
Angliában volt, hogy egy hülye barom állami pénzből készitette a tanulmányát, amely arra irányult, hogy miért nőtt a bünözés 200%kal az utóbbi években. Nagy vizsgálódás után azt hozta ki, hogy a rendőrség rasszista.
Nem, nem az, hogy a bevándorló szenny elönti Londont és a fekák már néha bandákba verődve géppisztollyal ölik egymást, nem, a rendőrség rasszista.
Érdekes módon Camden Townban csak fekát láttam hasist árulni, fehéret egyet sem.