A topik célja egyrészt a digitális filmezéssel kapcsolatos technikai megoldások megvitatása, (állványok, fejek, szűrők, egyszóval a technikai eszközök ) másrészt a felvételek elkészítésének és utómunkáinak kitárgyalása. ("ezt így vettem fel", "ilyen szoftverrel vágtam", "ezt a transitiont használtam", "itt a videóm, nézzétek meg és értékeljétek", stb...)
Ez a topik _NEM_AZÉRT_LETT_LÉTREHOZVA_, hogy a "milyen videokamerát vegyek" és a "DV vagy HDD" kérdéseknek, válaszoknak és vitáknak helyet adjon.
Legyen üdvözölve itt DV-s, HDD-s, SD-s és DVD kamerás egyaránt !
qwer1234
Nem ismerem a pinnaclét de gondolom az a baja, hogy natívban nem tud effekteket rakni rá. Át kéne konvertálnod valami köztes kodekbe és arra megcsinálni a vágást, majd a végén menteni ki h.264-be.
Pinnacle v12 lenne 1kis gondom, az mts(a többinél mükszik avi,mpg stb) fájloknál nem tud semmilyen effektet rakni csak 1 felkiáltójelet rak, ha valaki tudja miért ?
Köszi már megoldódott. A gépem nem bírta de édesanyám gépén menni fog:) Azért köszi a segítséget! Majd ha elkészülnek a filmjeim értékelésre bocsátom őket:D
Nem választható más formátum. Tegnap kipróbáltam av kabelen keresztül a pinacle studióval bevinni de úgy meg 16:9-es képarányban nem tud digitalizálni, ráadásul a minőség sem kicsit romlik. Az nem lehet hogy a gépem gyenge hozzá?
Sziasztok! Vettem egy JVC everio GZ-HD10-es videókamerát, ami elvileg MPEG-4 AVC/H.264 formátumban vesz fel. Mikor a felvételeket a gépre rakom akkor én .MTS fájlokat látok, ami elindítva mennek, de szaggatnak illetve homályosak. Mi lehet a probléma? Előse is köszönöm a segítséget!
U.I.: Tudom a google a barátom, de semmi hasznos információt nem találtam.
Sziasztok! Hi8 - ról asztali dvd felvevővel bedigiztem a családi videókat. Utána Nero 7 UE - vel megvágva úgy, hogy kiváló minőségű legyen, vagyis kb. 1 óra 10 percnyi anyagot kiírtam dvd-re (10 perces fejezeteket csináltam). Problémám az, hogy gyorsabb mozgásoknál kicsit vibrál a kép, fejezetváltáskor pedig nagyon. Tud valaki segíteni?
Sziasztok! Most vettem észre, hogy van ilyen topic is. Végigolvastam a hozzászólásokat és sokat tanultam belőlük! A linkelt videoklipeket is megnéztem, Mátyás Attila oldalát is egyből megnéztem! A sok állókép készítése mellett én is egyre jobban vágyom a mozgóképkészítésre. Öcsém szokta használni a Studio 9-et (asszem az a progi van meg, a kamerához adták). Nagyon egyszerű és hasznosa program, de néha szenved tőle, mert lefagy...
Szeretnélek megkérdezni titeket is, hogy ennek a videonak az első pár percét - mely erdőben játszódik - hogyan vették fel: http://www.youtube.com/watch?v=6KarBgSCWuc Hasonlót szeretnék alkotni hamarosan...
Az biztos, hogy érzék kell hozzá, tavaly egy barátomnak odaadtam még a 10-es verziót, soha nem szerkesztett azelött, elmagyaráztam hogyan müködik és 1 hét alatt ennyire belejött..
Tudtommal a Pinnaclke az egyetlen magyar nyelvü ilyen program.
Van egy sereg más, én pl. ULEAD-et használok, de hasonlo árban van MAGIX is, meg egy kicsivel drágábak az ADOBE; A VEGAS stb. programok.
Serintem azonban a lényeg nem magán a programon van, hanem azon hogyan tudod használni, és mennyire elégiti ki a fantáziádat. (Ebben meg nagyon széles határok vannak).