Van egy Tilborg GP 780i Multi - Navi navigaciom. Valaki tudna ajanlani esetleg minel aktualisabb software-t ra illetve minel aktualisabb terkepeket. Es megkoszonnek egy utmutatot is hogyan es hova telepitsek/masoljak stb.
egy haver gyereke tette fel a gp 780i re az igo márciusi számát...mit mondjak...azóta is príma...még a Horvátoknál, és a Törököknél is címre vitt... büdös kölök...ért hozzá...
Sziasztok! Van egy TILBORG GPS-em (GP 20.43 M Multi Navigació) amire fetelepítettem az IGO8.3.2.124260 -ot. Működött is egy fél évig, amikor is megjelent egy hibaüzi: "Failed to open file: gfx/sky1.bmp exiting application" majd utána kilép a progi. Előtte babráltam a háttereket, lehet, hogy amiatt történt? Visszaállítottam a gyári beállítást, de semmi eredmény. Beindul a navi, majd amikor az uticélt beállítom, és indítanám, akkor jön a hiba. A gondom az még, hogy ilyen könyvtár, ilyen fájl nincs is a memokártyán. Tudnátok segíteni ebben????
Segítségeteket kérném. Nekem AIRIS PNA-m van, azt már elég jól ismerem. A minap egy ismerősöm megkért, hogy a TILBORG GP 900i-jére tegyek fel friss térképet. Ekkor tapasztaltam - megdöbbenéssel -, hogy "csak" 8.0-s iGO van rajta. Mivel ehhez friss térképet lelni reménytelen, gondoltam felteszek rá egy 8.3-as iGO-t. Ezzel nem is lett volna gond, ám amikor elindítottam, kiderült, hogy a TLBORG felbontása nagyobb, mint az AIRIS-é, ezért olyan iGO kellene rá, amiben van megfelelő felbontás.
Kerestem hozzá data.zip-et, branding.zip-et, ami tartalmazza a szükséges felbontást, mégsem sikerült elindítanom vele. (A fájlátnevezésről, mappa-átnevezésről természetesen nem felejtkeztem el! :-D) Ezzel együtt indításkor azt írja, hogy nem olvasható a loadig.bmp fájl...
Mit kellene csinálnom, hogy elinduljon? Minden segítséget előre is nagyon köszönök!
Olyat olvastam még, hogy a kártyán csak a térkép file-ok vannak, azokat honnan tudom letölteni? Pontosan milyen térkép file-okat keressek? És azokat milyen mappába tegyem a kártyán, hogy felismerje? Vagy ne tegyem mappába?
Üdv! Tudnál segíteni, hogy hogyan lehet a Tilborg GP 7780I Multi-navi készülék térképét frissíteni? Már minden programmal próbálkoztam, de nem ismerte fel a készüléket. Hogyan lehet frissíteni? Előre is köszi :)
Szia! A Primo melyik verzióját? Én két letöltéssel is próbálkoztam. Az egyik állandóan a "config_cfg not found"-ot dobta, hiába módosítottam le a SYS.TXT-t a leírás szerint. Tehát ez el se indult. A másodjára letöltött verzió elindul, de a betöltésnél lefagy, lemerevedik. A nyáron sok bosszúságom volt a régi térképek miatt. Mindenképp jó lenne "felturbózni" ezt a masinát. Így én is csak segítségért fordulok hozzád. Előre is köszi.
Sziasztok.Tilborg 780i-hez keresnék romot vagy esetleg aki segítene és lementené a saját gépéről.Csak a tilborg felírat jelenik meg és ezért gondoltam egy rom frissítés talán megoldaná a problémát.Remélem akad még Tilborg 780i tulajdonos nem csak én vagyok egyedül.Előre is köszi.
Sziasztok! Látom általános sötétség uralkodik ezzel a készülékkel kapcsolatban. Nekem nem ilyen kütyüm van (tibo a1700i), de apámnak van egy TILBORG GP1180-asa. Mivel ő is analfabéta az ilyen kütyükhöz én kínlódok azzal is, tehát van némi tapasztalatom evvel kapcsolatban. Maga a készülék nagyon profi, csak jót tudok mondani róla. Masszív felépítés, hatalmas kijelző, szép éles kép, nagy tudás, gyors akadásmentes processzor stb. A gond inkább a szoftverrel ill. annak frissítésével van. Nem tudom, hogy mindenütt egyforma feltételekkel árulják e, de a fater a soroksári Auchan-ban vette tavaly év végén. Na most jön a fekete leves: Vásárláskor egy éves frissítési lehetőséget adnak a készülékhez ami első hallásra jól hangzik, de amikor az ember felmászik a naviextras.com oldalra, regisztrál, letölti a megfelelő szoftvert amivel a frissítést fel lehet rakni a kütyüre és rákeres az aktuális frissítésekre, akkor döbben rá, hogy átba..ták de rendesen. A felajánlott frissítések ugyanis nem az oldalon elérhető legfrissebbek. Jelenleg 2009 második ill. harmadik negyed évi frissítéseket ajánl fel holott az oldalon pénzért (Magyarország 19.95 eur.) már a negyedik negyedévi is elérhető. Két nappal ezelőtt kénytelenek voltunk megvásárolni ezt, mert az M0-ás körgyűrű új szakaszai nem voltak rajta, a faternak meg pont arra lett volna dolga. Szóval ez így elég gyenge pedig az ára 40000 körül volt. Ráadásul csak kártyával lehet fizetni a naviextras oldalon így még egy web kártyát is igényelni kellett, hogy ne a saját kártya számomat keljen megadni, mert az elég veszélyes játék manapság. A röhej az, hogy az én készülékemen (TIBO A 1700i) egy tört I-go 8.3 as van és a minap töltöttem le hozzá friss térképeket innen:http://www.filefactory.com/f/a6fc0bef967e8ddb/ a Magyar térkép 2010 2. havi, szóval frissebb mint amiért fizettünk. Ez tipikus Magyar!!! Remélem tudtam segíteni mindenkinek szép napot és jó navigálást.
Ugyan ez a topik a 780I-ről szól de ez állt legközelebb a gondomhoz... Szóval adott egy gp1180 as készülék, amire felraktam a megfelelő form. ban lévő videót, amit lát is, csak ha elkezdem lejátszani, a kép veszettül szaggat, miközben az audió rendesen megy. Valakinek tapasztalat vagy javaslat esetleg?
1. Nekem a legelső 780-as szériából van egy "fapados" példány a birtokomban, de nincs vele gondom. 2. Én elég sokat "piszkáltam" ennek ellenére nagyon stabil. 3. Az új modelleket, a legjobb tudomásom szerint megtalálod a frissíthető modellek listáján. Itt: https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport Egyébként ezteket a modelleket tartalmazza a lista: * GP 800i * GP 900i * GP1180 * GP 1160
4. Sajnos nem tudom mennyire frissek a térképei a most árült külyüknek. amikor én vettem ebben nem jártak élen sajnos. De ha a frissítési lehetőség adott ez nem okozhat gondot.
5. A Szervízzükről ( FLAG Kft ) eddig csak jókat hallottam, de persze nem kizárható, hogy valaki másképp vélekedik. saját tapasztalat nincs, csak baráti beszámolók....
Nem fordultam még elő ezen a topicon, inkább a sima GPS topicon rontom a levegőt. Most viszont szaktanácsot kellene adnom egy kolleganőmnek autós navi vásárláshoz, és a metróban most a Tilburg PNA-k (800 és 1180) akciósok, elég versenyképes árakon.
A műszaki paraméterek és a rendelkezésre álló keret összhangba hozható, de mivel műszaki analfabétákról van szó, a masinának tutinak kell lenni. Főleg azért, mert a két hazai háttérrel rendelkező, tehát megfogható márka (IconX és Navon) helyzete is ingatag lett. A ferdeszemű perc-gyártmányokat nem merem javasolni, a Tiburg mögött mégiscsak egy (más területen) becsületet szerzett cég van.
1. Fellelhető ez a PNA-ikban?
2. Ha nem piszkálják, stabil?
3. A térkép frissíthető a Naviextrasról?
4. A most kaphatókban az aktuális térképek vannak?
5. A műszaki vevőszolgálat helytáll az áruért?
Negatív tapasztalat a Sony, az LG és a Pansonic, amik világmárkák, de ha egy problémával bemégy a bolti vevőszolgálathoz, csak néznek rád, a központi szervizek sem nagyon tudják, mit kellene csinálni egy PNA-val, legfeljebb kicserélik.
Első közelítésben csak navigácira kell, de persze evés közben megjöhet az étvágy, ha van mit enni :-)
Sajnálom a történteket, de ennyire sosem másztam bele a lelkivilágába. MIO-s dolgokkal nem foglalkoztam mert amennyire ismerem azokat arra már rájöttem, hogy a működésük sok dologban eltér. Ezért nem kisérleteztem ezzel. Sajnos most nincs ötletem a problémával kapcsolatban. :(
Egy elég nagy problémám lenne a barátom Tilborg gp780i készülékével. Olvastam neten erről a MioPocket programról ami sok pna-n simán elfut, elvileg azt mondták erre a pna-ra is jó. Feltelepítettem, de hol a gyári asztal jött be hogy navigáció, zene stb., hol meg a MioPocketes skin. Ezért barátom azt mondta inkább töröljem le, volt benne egy Miopocket remove ikon, arra rányomtam, kiirta delete sucesfully...reboot. Erre mikor ujra indult a készülék már csak a gyári tilborg logóig jut el, nem ismeri fel usb sem. Eygsezrüen nem bootol be a windows róla szerintem. legalábbis registryt tuti állított ez a miopocket. A kérdésem az lenne, nem tudtok erre valami sw-t? Vagy valaki esetleg ő készülékéről valahogy lementené sw-t és erre átpakolni. Mert bevittem hansborghoz azt mondták ott nem foglalkoznak szoftveres gondokkal, csak hardweressel. Mondom akkor hova vigyem, mire azt a választ kaptam keressek valakit aki ért hozzá és megcsinálja. Szóval nem tudom ki értene hozzá, de sürgős és nagyon fontos lenne, mert nem szeretném ha ezmaitt kikéne neki fizetnem a készülék árát, inkább sw-t szeretnék frissíteni rajta, de nem tudom hogy milyen billentyű kombinációval lehet, meg egyáltalán hol találok sw-t rá, magyarul magát a gyári windowst ami rajta volt és valahogy sd kártyáról fel települne.
helloka! sajna uj vagyok a forumon es ebben nem tudok segiteni... viszont erdekelne eddigi tapasztalatod a 1180as keszulekkel kapcsolatban, jol, helyesen, pontosan navigal, mennyit teved, milyen gyors, stb...mire kell figyelni a hasznalatanal? mi a gyengesege? vmint a tied ismeri-e az angol 7 karakteres postakododokat?
Sziasztok,segítség kéne! Van egy 1180-as tilborgom,amikor megvettem két éves ingyen frissítést ígértek hozzá a naviextras.com-on,de nem találok semmiféle ingyenes frissitést az aranyoldalakon kívül. Valaki tud valamit erről?
Az 1180-as gépnél usb-n keresztül látja a memóriát mint pendrive. A térképet így simán lehet cserélni csak meg kell nézni milyen elérési nevet kér. Ha jól tudom MobileNavigator.exe az indító file. A sys.txt file maradjon meg. A legjobb, ha előtte csinálsz egy mentést. Active sync programmal lehet a windows részét látni, ha van total commander a gépen, akkor a hálózati helyen lehet wincefs segéd progival többet látni.
koszi az infot. irtam oda is, de meg semmi... megpiszkalt igorol hallottam mar es azok tudjak a kodokat, pda-n muxik is. de ott kartyarol megy az igo, itt pedig sajat memoriabol... de vhogy majd agymosast hajtok vegre nala es beletuszkolom az agyaba a piszkalt igot... hatha eszhez ter kodugyileg.
Én még nem jártam Angliában, emiatt nem is okozott ez gondot. Érdeklődj körbe a GPS topicban, hátha itt valaki a segítségedre lesz: Itt a közvetlen link: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9002130
hali! megvan a keszulek... orom is, meg nem is. valoban nagyon pofas a darab, nekem tetszik. jol kezelheto, sokat tud, csak nem lehet hasznalni.... legalabbis angliaban... vagyis inkabb nehez... sajna aggodalmam bejott, nem ismeri a 6-7 karakteres angliai postakodokat. a negyedik karakter utan keri az utca nevet, hazszamot. az a baj, hogy buszozasnal a megrendelo gyakran a haz nevet, pl symac house, vagy comfort-delgro house, vagy ellis court, stb adja meg es a hozza tartozo postakodot: nw10 0be, vagy ha3 7rw. de utcanevet nem! igy aztan talaljam meg az adott hazat, mikor a postakod miatt az utcat sem talalom... ezert erdeklodom, hogy honnan lehet beszerezni a teljes postakodos igo verziot? windows ce core 5.0 verzioval fut, igo 8 programmal. igy aztan hiaba van rajta teljes europa, ha epp itt nem megyek vele sokra... a mitac mio 710-en is ez megy, az sem tudja a teljes postakodot... de az regi tipus. azt hittem, hogy a mai modern verziok tudjak... hat nem.
ha vki tud vmi otletet, lecci irja meg!!! koszonom berti
sajnos ezeket az új típusokat nem ismerem de elég pofásan néznek ki. Nem tudom milyen a telepített szoftver verziója és típusa de gondolom hasonló mint a 800-as szériában.
sziasztok! lattam az egyik nagyaruhaznak a reklamjat, hogy tilborg 1180-as navigacio akcios aron stb... nekem mitac mio 710-es van, de lehet, lecserelnem erre a tipusra. erdeklodnek a tulajok tapasztalatai irant, rosszak es jok egyarant johetnek! mit tud, pl sebessegmero kamerakat, piroslampanal kamerakat, angliaban a teljes postakodokat, (altalaban 6, de nehol 7 karakter), uez a hollandoknal, akkuja hogy birja, nagyitas-kicsinyites, terkepmozgatas, stb...
Nemrég vettem én is egy Tilborgot, 1160-as őkelme. Nem tudna esetleg segíteni valaki, hogyan lehet, illetve lehet-e a Bluetooth-on keresztül head set-re küldeni a kihangosítást??? Telefonnal sikerült a párosítás, de így motorozás közben is tudnám használni, ha rá tudnám küldeni a hangot a bluetooth-os sisakbeszélőre. A kódokat persze összehangoltam, de nem akarnak egymásra találni...