Keresés

Részletes keresés

4400 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 11

Dubaiban a Babel tornyat epitik a hulyek , csak meg hatartalan gogjukben nem vettek eszre.

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 10
hát ez az azonnal nem stimmel. Ameddig felépitik a várost addig felépült volna az atomerömü is. És a német erömüvek unit rendszerüek, 2-3 év alatt klszen vannak vele.
Az atom erömü ellen más dolgok szolnak: pld a nukleáris hulladék elszállitása onnan, ---hogyan?? Még kulturországokban is komoly probléma--most akkor hogyan és hova szállitanák a nukleéris hulladékot biztonságosan-- a sivatagból.

Hajon vagy kamionaokkal? De a solar thermo energia lett volna a legideálisabb. Miért nem azzal kezdödött az egész, hogy Dubai-töl pár mélföldre egy hatalmas naperötelepet épitettek volna. Mint amilyenek már Californiában, Spanyolországban is vannak. Igen a Spanyol példa a legjobb.
Előzmény: LonG (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 9
hát nagyon örülök hogy hozzászoltál és különösen hogy a combined cycle is megy a környéken. Ismerve a terepet, én elsösorban az eddigi örületekröl bufogtam, mivel az arabok tele vannak olajjal, szarnak a CC drágább kivitelekre.

Igen , jül látod, én elsösorban azt az örületet kritizálom, kritizáltam, mi a francnak épitenek váérost a sivatag-ban, miközben a világ gyönyörübbnél gyönyörübb jelyein kis energiával csodáasn lehetne élni.

Erre a válasz csakis az, hogy mert MOST ott van a pénz -- a te és az én, a világ pénze oda folyik a rohadt olajért-- és ezt pazarolják el ilyen baromi modon. A fedett sielöpályával kezdödik, és akkor jár a pofája a sok baromnak, hogy az USA pazarolja az energiát, sok a CO2 kibocsátás.

Igen itt sok, mert az ország termel,gyárt és ellátja a fél világot termékekkel, ürkutatása van, fejlesztés és...........egy millio más a világ népeinek HASZNOS dolog történik ezen a többlet CO2 termelésnek az árán. Ha nem termelünk CO2-öt akkor nincs kukorica - rizs - és az a gogantikus volumenü élelmiszer segély --ami innen megy. Nem Dubai, nem Saudi Arabia segit, nem ök küldik a palesztinoknak a segélyt, NEM--ök fedett sielöt épitenek, ök gázturbinás erömüvekben pazarolják a gázt.

Jó, ismétlem, boldog vagyok lennék, ha végre már CC is lesz, de az biza csaknem a duplájába kerül és ott éri meg ( itt a hagsuly éri meg) ahol nincs gáz, vagy üzemanyag. Ahol van és dögivel van, ott szarnak rá, ott 650 C fokon távoznak a kipuffogo gázok és barge Noe GE gázturbinák vannak--arra nem költöttek még.
Előzmény: LonG (7)
LonG Creative Commons License 2008.07.03 0 0 8
Ja meg annyit hogy miert nem atomeromu, azert mert Dubaiban azonnal kell az energia, egy atomeromu epitese tobb 10 ev, egy gazturbinat kazanostul gozturbinastul talan 3 ev, mondjuk ez itt 5. Napelemeket kezdik itt most tolni, de csak a kornyezetvedelem miatt. Itt van olaj es gaz, nekik olcson van hisz az ovek.

Hogy miert dubaiban kell ilyen felhokarcolokat epiteni, azert mert a felhokarcolok fele, allami megrendeles, azert hogy csalogassak ide az embereket, jo marketing, adomentesseg, tranzitkozpont, minden adott, penz is van fejleszteni, ha elfogy az olaj kezdeni akarnak valamihez, es vegre ok meglattak azt a lehetoseget es kihasznaljak.

Mellesleg jo magam nem szeretem Dubait, itt nem lehet egy Europainak leelni egy eletet.
Előzmény: LonG (7)
LonG Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7
Nem akarok beleszovegelni, de epp most dolgozom pont Dubaiban mar masodik gaz-olaj eromuvon. Nem tudom hol hallottad hogy itt nincs kombiciklus, szolok itt csak az van, 1 csucseromu van az Al Aweeri, es a csucseromu miatt ez nem is lehet kombiciklus. Viszont a nagy Jebel Ali eromu mind egytol egyik kombi ciklus, az ujak pedig DeNOX-al vannak epitve. Ha nem hiszed nezd meg googlemapsen hany kemenyt is latsz ott, mielott ilyet jelentessz ki.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.03 0 0 6
hát pont ez a történet, hogy solar szakember vagyok, és Californiában -Nevadában, Arizonában dögivel süt a nap--most még mégiscsak a kezdetnél vagyunk. Dubai házat solar- powerrel látják el--ez egy röhej. A solar power IS alkalmazva lesz, ez máér valami, de ha megnézed azt a millios várost tele felhökarcoloval--akkor foroghatsz éjjel álmodban hogy mekkora marhaságokat beszélsz.

Egy magas ház--de egy felhökarcolo még inkább - hatalmas energia felhasználo. Ha csak a WC-ket nézed, már 100-szoros kiadások vannak egy sima 10 emelteshez képest. A magas házhoz nincs viztorony, ahopnnan a viz odacsurog, ott egy fél falunak megfelelö energiacentrum kell, --egyike az egésznek a szar begyüjtése. Ha lehuzod a WC-ét a 100-adik emeleten, nem zudukhat le a feka , mert a kkor a földszinten kitör a segged alá, amikor éppen ott ülsz és olvasod a baromságokat.

És ezt mind a napenergia adja majd ugye?? És a liftek?? Emergency generatorok, kb 40 megawatt az elöirás. Aztán jön az aircondicio. Te mit tudsz erröl Magyarországon, ahol 25 fok melegek vannak. Mennyi van Dubai-ban?? Voltál már ott? Én voltam, és dolgoztam ott. 40 fok árnyékban --és éjjel pér fokkal kevesebb.

Más. A szigetek a tengerszinttöl kb 1 méter magasságban vannak feltöltve. A legkisebb tsunami is beboritja a fél országot. És a Tsunami nem rég épp arra volt. Mikor lesz a másik? holnap? ezer év mulva?? És miért épül Dubai?? Nincs máshol hely??

Előzmény: estebela (5)
estebela Creative Commons License 2008.07.02 0 0 5
"Fogalmad sincs mennyi energia kell az aircondihez és mekkora naperömüvek kellenének-lehetnek pld. Dubai-ban."

Nagyon jól tudom. 500MW-os elég lesz, persze több? Most építenek egyet nálatok. Meg fognak is ilyen olajár mellett.

Miért lennének csak gázturbinás erőművek Dubaiban, a jövőben? Talán olvasgass híreket, lesz akkor fény: http://www.reuk.co.uk/Wind-and-Solar-Powered-Dubai-Skyscraper.htm

Ahogy elnézem az ottani fejlődést, nemsokára csak ilyen épületek fognak épülni.

'Hogy Kinában mennyi a napelem? azt sosem tudod meg.'

Először próbálj különbséget tenni a napelem és a napkollektor között. Elvégre mérnökember vagy, nem? Én az utóbbiról beszéltem.

"És ki ellenörzi kinai erömüveket?? Milyen bizottság?? Te benne vagy valamelyikben, vagy csak olvasod a pletykarovatokban ezeket??"

Tisztában vagyok vele, hogy hetente adnak át Kínában egy új szenes erőművet, Kyotora szarva. Meg azzal is, hogy az USA meg fogja nyitni az alaszkai olajmezőket, szarva a környezetvédőkre, nettó környezeti katasztrófát okozva.

"Mutass egyet, amit valahol is felépitettek--pld. a napfényes szahara vagy akármilyen örök napfényes országban??"

http://www.arabianbusiness.com/8167-abu-dhabi-to-build-350m-solar-power-plant

Újfent csak tájékozódj.

"egy aircondis házhoz kb 70 KW energia kell"

Mekkorához??? Egy normál házat beklímázol 2kwh-ból, miről beszélsz?

"Ugy beszélsz, mintha a napelemeket magyarorszáőg gyártaná és ti vagytok az elsö a felhasznélásban. Ki gyártja a napelemeket? Kina?? Hol lehet kapni öket?"

Napkollektor, értelmezz. Nem mondtam hogy Mo. ebben nagy lenne.

'China is also a world leader in solar thermal production and use, accounting for 55 percent of global solar heating capacity (excluding pool systems)—or 52 million square meters of collectors'

Nekem ez eléggé meggyőző. :)
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 3
a nap mindenütt süt, de neked más fajta világosság is kellene az agynak. Fogalmad sincs mennyi energia kell az aircondihez és mekkora naperömüvek kellenének-lehetnek pld. Dubai-ban.

Dubaiban kizárolag gázturbinás erömüvek vannak és lesznek--ebben a szakmában dolgozom - és messze nem a gazdaságos combinalt cycle, hanem kb 600 C fokon áramlanak ki a kipuffogo gázok a szabadba--mindenféle utánégetö stb. nélkül.

Nem csak Dubai-ban, hanem a világ tropusi országaiban ugyanugy. Hogy Kinában mennyi a napelem? azt sosem tudod meg. De Kyoto-nak megfelelöen Kina messze a bányász béka segge alatti erömüveket üzemel--- tömegesen. Szén erömüveket, no filter, no nothing.

És ki ellenörzi kinai erömüveket?? Milyen bizottság?? Te benne vagy valamelyikben, vagy csak olvasod a pletykarovatokban ezeket??

A söprés mindenkire vonatkozik, de itt elsösorban azokról van szó, akik milliárdokat nyernek a dubai épitkezéseken, akiknek ez a baromság megszületett az agyukban. Tehát oda költöztetni milliokat, ahol 45 fok meleg van és hüteni kell. Miért nem volt jó erre a célra pld. egy europai ország?? Mert ott most nincs az ami az araboknak van: olaj.
de amikor majd az araboknak sem lesz, akkor mi a turobol lesz a villany? Naperömüvekböl?? Mutass egyet, amit valahol is felépitettek--pld. a napfényes szahara vagy akármilyen örök napfényes országban??

Ki épiti fel, kik tervezték?? Milyen rendszerrel megy?? A pletykarovatban csak a napelemeket olvasni. Mennyibe kerül egy napelem?? 1 wattos napelem, kb 5 dollár, de ha long life-ot veszel akkor 8 dollár. És egy aircondis házhoz kb 70 KW energia kell, 70000 watt--tehát --szorozzad meg a napelemmel. És hova rakod a napelemt?? A héztetöre? szöges drot kerités is kell, mert amilyen drága ellopják. És mekkora területet foglal el?? Hol van ekkora terület? Ha messze épited fel a napelem erömüvet, akkor onnan kell szállitani vezetékes, transzformátoros --millio kiegészitö berendezéssel ---és..........és hatalmas akkumulátoros tárolo, hogy éjjel is legyen villany ugyebár.
Számoljad ki, mibe kerül ez most? És a karbantartás, és a fenntertás - az üzemelés.
És az olcsobb napelemek 3 év után kiégnek, A drágábbak kb 10 évig - mondjuká- tartanak..

Ugy beszélsz, mintha a napelemeket magyarorszáőg gyártaná és ti vagytok az elsö a felhasznélásban. Ki gyártja a napelemeket? Kina?? Hol lehet kapni öket?
Előzmény: estebela (0)
estebela Creative Commons License 2008.07.02 0 0 0
Kína az ok, természetesen.... Mert az egy lakosra jutó 'pazarlásban' ők vezetnek, nem?

Kínában jelenleg 300millió napkollektor üzemel. USA-ban mennyi is ez a szám?

Amúgy nem a co2-vel a gond, hanem hogy nemsokára nem lesz mit elégetnünk, hogy co2-t produkáljunk.

Klíma napelemről, nem jutott eszedbe? Dubaiban mintha sütne néha a nap és az innovatív energiafelhasználásban vezetők. Pl. tervezik felépíteni az első 'zöld' várost.

Ne mindig a feltörekvőkre mutogassunk, előbb seperjünk a saját portánkon, eléggé koszos.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 topiknyitó
aspen emlitetted a svédeket, hogy igyekeznek a CO2 -öt csökkenteni. Hiába csökkenti pár millio svéd, ha Dubaiban a milliok fognak élni aircondicioval hütött lakásokban. Az aircondihoz extra villamos energia kell, és azt a gáz-olajtermékek elégetéséböl fogják nyerni. Nem atomerömüvekböl.

És ez csak egy az ezer közül. Kina is beindul ebbe a luxus épitkezésbe, Kina most a világ energia demand 35 %-át fogyasztja. De ugy, hogy biciklivel jáőrnak és a milliárd lakosnak nincs aircondija. Egy regular lakás fogyazstása jelenleg kb 10 KW, ugyanez a "fejlettebb" országokban 60-70. Nos mi lesz, ha a kinaiak is "emelnek"??
Ha csak megduplázzák, és 20 KW lesz a fogyasztásuk, akkor azt szorozzuk meg kb 200 millioval ( családonként esetleg) És ez csak a kezdet. Ha Kina is ugyanazt az életritmust éli hamarosan, mint a világ ---SUV-ék, mosogép, száritok stb...--- akkor a 10 millio svéd hiába csökkenti a CO2-öt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!