Magyarországon sok százezer nagyon szegény ember lesz. Ha ennek azt üzenjük, hogy megbüntetünk, és bűn a te szegénységed, és majd mi megmutatjuk, hogy tudsz te dolgozni, azt gondolom, hogy lehet, hogy ez rövid távon kielégíti a többség igazságérzetét, de azt mondja, álljunk meg már egy pillanatra, nincs ennél jobb megoldás? Én meg azt hiszem, hogy lesz ennél jobb megoldás."
(Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízióban, június 11.)
azért ezt az elszámoltatást kicsit korábbról is elkezdenem, úgy a 90aes évek elejéről, a korábbiról már lassan enm érdemes beszélni sem.....ez nem libcsi kérdés
Én egy dolgot igazán nem értek: miért feltételezzük, hogy a rendszerbe több pénzt kell bevonni?
SZVSZ a jelenlegi elosztást kell felülvizsgálni, s a meglévő, jelenleg is kiosztásra kerülő segélyeket kell átcsoportosítani, s ha úgy jobban tetszik, munkabérnek hívni.
A monoki kezdeményezés az igazi bohócparádé! Hiszen azonnal kiderült, hogy az önkormányzatoknak számtalan törvényes lehetősége van most is a segélyezettek jó irányban történő befolyásolására, a segély megvonását is beleértve, pl ha a delikvens nem működik együtt, nem fogadja el a felkínált munkát, vagy azt hiányosan végzi el. Az a baj, hogy ott helyben nem törődnek a szegényekkel, mert ugye a munkához munkaeszközök kellenének, ellenőrzés, nyilvántartás stb...Ehelyett törvényszigorítást ugatnak!
Szerintem megfelelő megoldás lesz, amiről a min.elnök beszélt : kevesebb segélyt, a megtakarítással pedig érdekeltté tenni az önkormányzatokat, hogy a segély kiutalása helyett szíveskedjenek munkahelyet teremteni! Mert van munka, lehet az árkokat kaszálni, temetőt rendbetenni, betakarításban segíteni, közintézményeket rendbehozni, netán a saját kertet megművelni (ahol jelenleg a gaz nől) stb....
Hát, ha még 2010-ben is az elkúró és bandája nyer, akkor ez az ország reménytelen.
Bayer Zsolt (2006. Julius)
Gyurcsány Ferencről azt mondta, mióta az ország többsége megválasztotta, ő már nem hisz semmiben. „Ha őt meg tudta választani a magyar nemzet, akkor ez az ügy menthetetlen.”
Latjatok megint igazat szolt Gyurcsany es ti tamadjatok erte!
Miert is lesz sok szegeny?!
2006. március 23.
Jarai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank elnöke kiemelte: a kampányoló politikusoknak meg kell mondaniuk az embereknek, hogy túl nagyok a jóléti kiadások, a munkanélküli segély, a szociális, a gyermekek után járó hozzájárulás, miközben az állam túl sok embert foglalkoztat és az adók behajtása nem elég szigorú.
Az egy főre eső GDP-t az autógyárak termelékenysége nyomja fel Szlovákiában, amiről az ottani ellenzék azt mondja, hogy olyan adókedvezményekkel hozták oda, ami kész ráfizetés. Az euró bevezetése minden országban 10-20%-os inflációval járt. A holland ismerősöm azt mondta, hogy nagyon megbánták, visszasírják a guldent. Másik topicban leírtam, hogy már kiszámolták: a kelet.szlovákiai romák kb. 45 euró segélyt fonak kapni havonta. Az árak viszont nyugtiak.
Komáromi és pozsonyi cégnek bedolgozok, én nem igy látom. Menj el nyirségbe vagy borsodba, ott is nagy a szegénység ,és sok a cigány. A lényeg. Ekahagytak minket a szlovákok az 1 főre jutó GDP-be, és már az átlagjövedelm terén is, 2009-ben lesz eurójuk. 2001-ben még hozzánk képest sehol nem voltak. Ez azért égő, nem igy látod?
Három helyról van pontos ismeretem: Somorjáról, Ipolyságról és egy Kassa melletti kis faluról. Össze sem lehet hasonlítani őket. Az első helyen a milliomosok negyedében laknak rokonok, Ipolyság az átlagos, ahonnan tömegével járnak át dolgozni magyarba, Kassa mellett olyan mély szegénység van, amit elképzelni sem tudtam.
Hát nem is tudom, de én is dolgozok szlovákoknak. Az átlagbér elhúzott, GDP 9%, euró 2009-től, egyre több szolvák nálunk vesz lakást. Románoknak hamarabb lesz eurója mint nekünk, ebben is biztos lehetsz. Hála Ferinek!
Miért kellene orvosi labor a közmunkairodára? Van elég foglalkozás-egészségügyi rendelő az országban, majd elküldi az önkormányzat a segélyezettet a legközelebbibe.
Melyik környező ország húz el mellettünk? Hétköznapi szinten ismerem a romániai és szlovákiai helyzetet, nem szeretnék ott élni. / KIvéve a miliomos negyedeket/
Hát ha tisztességesen ledolgozza azt, amit le kell, nem csal és mástól sem tűri el a csalást, ha nem csak munkakerülésért választ egyetemet és normális ismereteket tanul, akkor talán.
ÍGAZAD VAN! De ezt nem segélynek, hanem munkának hívják, ami után munkabért kellene hogy fizessenek. Számadatok alapján utánna néztem Borsodban néhány faluban kifizetett segély összegének Forint/fő. 16 ezertől 30 ezerig jött ki havonta az egy főre jutó átlag. Ebból épp csak a túlélésre futja.
2002 óta eladósodott az ország, euró sehol, környező országok elhúznak, elhúztak mellettünk. Te milyen értelmes emberről hadoválsz? Ferkó egy idióta gazember.