Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Magyar akkor ugye visszaállítja a kosai Debrecen-Budapest repülőjáratot is?!
REPTÉR – Összesen 5,5 milliárd forinttal segíti a kabinet a debreceni, sármelléki és pécs–pogányi repülőterek működését. A támogatásra a fizetésképtelenség és 250 munkahely megszűnésének elkerülése miatt van szükség. A repterek átvilágításával Vitézy Dávid közlekedési és beruházási minisztert bízták meg, hogy kiderüljön, miként tehetők hosszú távon fenntarthatóvá.
Már évek óta járnak buszok a trolivonalakon, olyan is volt egy időben hogy hétvégénként teljes pótlás volt, mert a buszokat igy is-úgy is ki kellett fizetni, ezért járatták őket a trolik helyett is. A villamosokkal is ez volt egyidőben.
Mercedes Connecto, Reform és E-Citaro amik járnak, a Volvo-k már elbúcsúztak, más városokban még lehet velük találkozni, ha jól tudom.
Minden tipus jár mindenhova, így bármit ki lehet fogni az adott vonalakon.
A troli vonalakon vegyesen járnak trolik és pótlóbuszok is. Ma is láttam pótlóbuszt, szóval valószinűleg most is spórolnak az árammal, mert nem hiszem, hogy a hétvégi félórás követésekre ne tudnák kiadni azt pár trolit, ami kellene. A Maz troli is jár egyébként a Solaris-ok mellett.
Az ország más részéből, a debreceni közlekedést nem ismerőként kérdem: milyen busztipusok járnak Debrecenben, főleg a 11 és 23Y vonalakon? Volvokat ki lehet még fogni valahol? Ha igen, mely vonalakon? Trolibusz-vonalakon csak Solaris-ok járnak?
Mondjuk ezek jogos érvek a költséghatékonysàg szempontjàból.
Csak tényleg mindenféle idegen kocsi megfordul retrojàratokon,sajnos az egykori debrecen helyisek nem nagyon.Persze hangsúlyozom ez is nagy dolog hogy ennyi retro hétvége meg van szervezve.
Bàr képek tanulsàga szerint DUD764 est valamelyik évben sikerült összehozni.
Mivel nem volàn a szolgàltató,ez tovàbb bonyolîtja persze a helyzetet. Volan nyilvan nem adja kölcsönbe a 2 megmaradt 280-ast. Bkvsak se üzemképesek. Maszekból meg egy kettő lehet,ami fut.
Szerintem a DKV-nak teljesen mindegy mennyit kér a két nosztalgia buszért az MVK, mert télen és ősszel sokkal több jön vissza az MVK-tól a csuklós Mercedesekért cserébe.
Bàr itt kevés szó esik a retró napokról,de orszàgos szinten is kiemelkedőnek mondható a DKV hozzáàllàsa.
Nem merült fel a DKV részéről,hogy sajàt flottàjukba vissza szerezzen egy eredeti helyis 200-ast?
Volàn részéről még fut a GMY-382 és a LOC-728. HPR-617 el lett bontva,akàr ezt is valahogy meg lehetett volna szerezni. Bkv-nàl is megvan 2 debreceni kocsi is félre vannak àllîtva. DUD-999 épp valahol pusztul. Nem tudom még van e valahol,de vészesen fogynak. 284 est szerintem hagyjuk,tizenéve àll.
Korhű fényezéssel ezek tényleg igazi retro gépek lehetnének. Bàr igaz ez még a volàn korszak volt 2009-ig,de îgyis minden alkalommal valami vendég 280 fut a vàrosban.
szeged kényszerből, végszükségből vásárol 15-20 éves trolikat. Az idén 33 éves, már 1-2 felújításon átesett Skoda 15Tr trolik a végletekig elhasználódtak, a vázuk el van rohadva. Kb 30db új csuklós troli kellene azonnal. De erre nincs pénze az önkormányzatnak, és uniós/allami forrást sem adott az állam csuklósok vasarlasara, pedig egy 8db-os feltételes tendert nyert a Solaris évekkel ezelőtt. egyedul A 4db szóló Sor jött a Humda finanszírozásban.
Egyebkent meg pár éve már többféle uniós forrás sem Érkezett meg az országba bizonyos okok miatt…
Amúgy Szeged csinálja jól használt de jó állapotú trollikal modernizálják a járműparkokat,most utoljára 3 tengelyes Solaris trollit vettek állományba.a dkv.is vásárolhatna jó állapotú trollikal.vagy uniós forrásból új Solaris vagy sor trolikat.