Keresés

Részletes keresés

Lex Icon Creative Commons License 2021.04.08 0 0 10038
Lex Icon Creative Commons License 2021.04.07 0 0 10037

Az a baj, hogy a hülyék bolygóján az embereket nem zavarja olyan apróság, hogy ha olyan nagy biznisz ez, akkor miért FB-on kell hirdetni és miért gmail-es email címen? A sarki péknek is van normális weboldala saját email címmel.

Az már más kérdés, hogy a "bányától" legfeljebb aranyrögöket meg egyéb feldolgozatlan formában lehetne csak megszerezni. Ahhoz, hogy 4x9-es legyen, kell egy finomító, aki a tisztítás után formába is önti. Ehhez persze megfelelő engedéllyel kell rendelkezzen, ami fent van a megfelelő hatóság oldalán. Innentől meg a piaci ár alatti 15% már olyan átverás, amit komolyan büntetni kellene. Nincs erre valami bejelentőoldal? Pl. MNB-nél? hab a tortán a 4 hónapos szállítási határidő.

Előzmény: W_B (10036)
W_B Creative Commons License 2021.04.07 0 1 10036

Csábító..

(Eszébe ne jusson bárkinek is fizetni nekik!)

 

Nálunk már 100 Euro – tól vásárolható befektetési arany. Az első vásárlással automatikusan megnyílik a számla. A számla nyitás INGYENES!Ezután bármikor további arany vásárolható.A termék 999,9 tisztaságú befektetési arany,4 hónapos szállítási idővel. Az ár: London Gold Fixing mínusz 15% !!!MUNKATÁRSAK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!Bővebb információ: Kun Istvánpistikun@gmail.com Tel: +36 20 286 3061www.facebook.com/ggmtaranyszamla

Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.23 -1 0 10035

Abban igazad van h nem mindig a hozam a legfontosabb.

Előzmény: Lex Icon (10034)
Lex Icon Creative Commons License 2021.03.23 0 0 10034

Biztonsági tartalék befektetés.

Papír aranyat pedig azért tartunk a portfólióban, mert nem korrelál a részvényekkel (pl. Butterfly portfólió, Permanent,...). Hosszabbtávú befektetésnél meg lényegtelen, hogy milyen áron vásárolunk, az újrasúlyozás kiegyenlíti. De ha ezt magyaráznom kell, régen rossz.

Előzmény: Passzív befektető (10033)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.22 -1 0 10033

Néhány éve még 1200$ körüli szinteken volt, mért kéne most 1730 körül belevenni, nyilván tudod h árazás alapján kell dönteni, ezen a szinten már elég kockázatos, 1200-nál tetszene, onnan már nem sokat eshet, innen van tér lefelé, nem is olyan régen még 2050 volt....

A profi elemzők szerint amúgy a kriptovaluták könnyen átvehetik az arany szerepét, ha ez bekövetkezik akkor csökkenni fog a kereslet rá, tehát egyre kevesebb spekuláns fogja felhajtani az árát, tehát hosszú távú tartásra nem ajánlott, passzív jövedelmet amúgy sem termel. Marad a xau/usd ETF, rövid távra pedig a cfd.

Előzmény: Lex Icon (10031)
Lex Icon Creative Commons License 2021.03.21 0 0 10032

Ja, és rossz topikban vagy a mezőgazdasággal, meg a műkincsekkel.

Előzmény: Passzív befektető (10030)
Lex Icon Creative Commons License 2021.03.21 0 0 10031

Végigtesztelgeted, hogy melyik vagyon jellegű eszköz a nyerő?

 

A termőföldben is van lehetőség, a bányában is, ez szerintem a lakóingatlantól jobb, hiszen az amortizálódik, viszont a mezőgazdasági terület nem, ott nincs épület ami tönkre mehetne.

 

Alapszabály: olyanba nem fektetünk, amihez nem értünk, mert rossz vége lesz.

A termőföldet művelni kell, ha tetszik, ha nem és az sok pénzbe kerül még ha te csinálod, akkor is. Ha meg mással művelteted, akkor pláne.

Ha nincs művelve, akkor elviszi az erózió a termőréteget (szél, víz). Ha olyan helyen van, akkor egy árvíz vagy nagyobb esőzés miatt hosszabb időre is víz alá kerülhet és közben szétrohad, befertőződik a terület és lehet cserélni a termőréteget, amin többet buksz, mint amennyiért vetted. És kismillió egyéb gond lehet, amire egy nem szakértő biztosan nem gondol. A termőföld rizikósabb, mint egy (lakó)ingatlan.

 

Arany helyett inkább egy menedékdeviza amibe érdemes fektetni,

 

Ezt már korábban kielemeztük, de nem sikerült megérteni.

Előzmény: Passzív befektető (10026)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.21 -1 0 10030

Köszi, igazad van, max agrártevékenységgel foglalkozó vállalatok részvényeit érdemes venni, mert a tanyák, szőlészetek mint ingatlanok forgalma elég alacsony, azonban néhány jó részvényt ebben a szektorban érdemes lehet elemezni, ami persze nem jelenti azt h jó vétel, azonban érdekes lenne megnézni a pénzügyi jelentéseket.

Előzmény: advocatusdiaboli (10029)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.21 0 1 10029

Nem azt írtam, hogy nem értékálló - hanem azt, hogy korlátozottan forgalomképes.

Olyan korlátozottan, hogy ha te most hirtelen úgy gondolod, hogy (termő)földet akarsz venni, akkor rá fogsz döbbenni, hogy NEM TUDSZ. Eleve alig van eladó, méretkorlát van, megművelési kötelezettség és lokalizációs/végzettségi követelmények vannak a vásárlóval szemben. Nem szabad forgalmú dologról van szó, meg kell felelni formai feltételeknek, garantáltan elővételi jogok vannak mindenütt, engedélyeznie kell hivataloknak, stb...

 

Lehet, hogy tök jó ötlet, meg értékálló - de ilyen alapon egy Picasso vagy Rembrandt festmény is elvileg értékálló, mégis könnyen úgy járhatsz, hogy ha ilyembe akarsz fektetni, akkor azzal szembesülhetsz, hogy nincs sehol a világon egyetlen egy eladó sem...

Tanyát venni meg... Voltam szemtanúja annak, amikor egyébként lakható és normális állapotú, komfortosított tanya (villany, fürdőszoba volt) konkrétan INGYEN sem kellett senkinek...

 

Nagybefektetők megtehetik, hogy egy erősen diverzifikált portfólióban bevállalnak néhány igen kockázatos - de esetlegesen nagy haszonnal kecsegtető - befektetést is. Milliárdos tételekben gondolkodók tolhatnak pár milliócskát obskúrus dolgokba, vehetnek bitcoint meg tolhatnak némi pénzt "hátha bejön" startupokba. Ha jól egyensúlyoznak, akkor az elkerülhetetlenül bedőlő néhány befektetés veszteségét ellensúlyozhatják a sikeresek.

De egy háziasszony-kassza szintjén mozgó kisbefektető ne okoskodjon ilyenekkel, csak megégeti magát.

Előzmény: Passzív befektető (10028)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.21 -1 0 10028

Hát nézd, a termőföld értékálló, hiszen ha kiválóan alkalmas agrártevékenységre, akkor felértékelődhet hosszú távon, bár a szőlő és gyümölcstermesztésnek is van értelme, állattenyésztésre alkalmas földeknek is, tanyába is jó ötlet fektetni.

Előzmény: advocatusdiaboli (10027)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.21 0 2 10027

Mindkettő totálisan immobil. A termőföld vásárlására-birtoklására olyan szigorú feltételek vannak nálunk - hogy a bankok el sem fogadják jelzálog-fedezetként, mert bedőlő hitel esetén nem tudják a földet elvenni és árverezni. A bányajogok gyakorlatilag politikai alapon osztogatottak - és visszavettek.

 

De most befektetésről beszélünk - vagy biztonsági tartalékról beszélünk?

Befektetésnek akármi lehet jó - és rossz is. Számtalan befektetés eleve nem is jöhet szóba az emberek zömének, tehát teljesen értelmetlen azt magyarázni, hogy az milyen jó (jó befektetés lehet pl: orvosi praxist is venni, csak éppen akkor orvosnak kell lenned, és utána ott praktizálnod is kell, stb..).

Előzmény: Passzív befektető (10026)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.21 -1 0 10026

A termőföldben is van lehetőség, a bányában is, ez szerintem a lakóingatlantól jobb, hiszen az amortizálódik, viszont a mezőgazdasági terület nem, ott nincs épület ami tönkre mehetne. Arany helyett inkább egy menedékdeviza amibe érdemes fektetni, persze mindig az árazás a kérdés a döntés során, az arany is kiváló vétel lenne 1200-1300$ között a lényeg h a spread alacsony legyen.

Előzmény: advocatusdiaboli (10025)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.20 0 2 10025

Azt gondolom, hogy a "tuti befektetés", az az, amivel a Bróker Marcsi eteti a Józsi bácsikat. Amúgy NEM LÉTEZIK. NINCS ILYEN.

A műkincs piac is szélsőségesen hektikus, időnként totálisan illikvid, és elvileg hatalmas értékű dolgok válhatnak átmenetileg (akár 1-2 évtizedre is) praktikusan teljesen eladhatatlanná. 

Általában oszthatatlan és egyetlen egy tételben nagy értéket képviselő dolgok önmagukban mindig kétségesek, kockázatosak. Hiába hatalmas érték egy ötvenkarátos gyémánt - lehetséges, hogy árában az egész világon két exkluzív árverési háznál van bármi esély is eladni, ott is csak tízévente egyszer, stb...   Vehetsz egy veterán Bugattit tízmillió dollárért nyugodtan - aztán, ha kitör valami ribillió, és lezárják a határokat - akkor eladhatod ötvenezer forintért ócskavasnak, ahová beveszik... Nagy értékű Patek, Vacheron, IWC, Rolex órák, pompázatos Cartier, Chopard ékszerek végezték nálunk 1945 után tört aranyként - de legalább úgy volt értékük. Acél tokban SEMMI, nem voltak forgalomképesek - aztán évtizedekkel később már esetleg megint komoly értéket képviseltek, ma akár tízmilliókat is - no, de ha akkor és ott kellett volna pénzzé tenni? Ha "élet-halál kérdése" lett volna?

 

Diverzifikálni kell a portfóliókat, és ha valaki a biztonságra törekszik - akkor a sznob marhaságokat (különleges műkincs, méregdrága, egyedi autó, luxus-penthouse a város tetején, stb...) nagy ívben kerülni kell, mert ezek mindig ingoványos talajt jelentenek. Persze, ha valaki erre vágyik, az más tészta - de ne áltassa magát azzal, hogy ő most nem egy drága autót, egy mutatós ékszert vett, hanem "kiváló befektetést eszközölt" - túrót. Feltette a pénzét a ruletten a pirosra, aztán vagy kijön, vagy nem...

 

Az arany biztosan jó vésztartalék, biztonsági játék. Egyáltalán nem biztos, hogy jó befektetés, hogy fogsz rajta nyerni pénzügyileg, simán bukhatsz is - de ha egyszer tényleg nagy gáz lesz, akkor szinte tuti, hogy fel fog (valamennyire) értékelődni, az meg teljesen biztos, hogy konvertálható lesz, becserélhető lesz bármi másra, amire éppen szükséged lesz. Ha így tekintesz rá, akkor fontos az is, hogy ne legyen kezelhetetlen egységekben (ne mondjuk egy öt kilós aranytömböd legyen, hanem sok kis csecsebecséd, érméd, gyűrűd, láncod, pici, osztható kiszerelések, ha már befektetési arany, egy-pár grammos lapocskákból sok - legalábbis szerintem - viszont így meg venni drágább valamivel...).

Előzmény: Passzív befektető (10024)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.20 -1 0 10024

Köszi, igazad van! A régi autók és festmények vételéről mit gondolsz, utóbbinak szted is több értelme van?

Előzmény: advocatusdiaboli (10023)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.19 0 1 10023

A gyémánt piaca teljesen művi, a magas árak kizárólag a monopolhelyzetben lévő két globális gyémántkereskedő tudatos és folyamatos, összehangolt készlet-visszatartásának köszönhető, ráadásul a gyémánt piaca felett folyamatosan lóg Damoklész kardjaként az, hogy a gyémánt egyre jobb és jobb minőségben, kis méretekben már a szakértőket is megtévesztően állítható elő mesterségesen - valójában igazán értéke és értékállósága csak a nagy, különleges, valamiről azonosítható "neves" köveknek van - ott viszont probléma, hogy egy oszthatatlan, egy tételben óriási értékről beszélünk, ami nagyon sokszor de facto értékesíthetetlen (a több millió/tízmillió dolláros "csoda kövek" árverésein hírértéke csak annak van, amikor eladnak egy-egy ilyet - azt nem veszi észre a nagyérdemű, hogy előtte már tíz, de akár húsz éven keresztül árverezték egy tucat alkalommal - sikertelenül).

Előzmény: Passzív befektető (10022)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.11 -2 0 10022

Abszolút egyetértek, azonban hozzá kell tenni h a gyémánt is lehetne párhuzamosan a XAU mellett ebben a szerepben, ráadásul még ritkább, bár tény h az nem fém, de attól a bele vetett bizalom meglenne. A nemesfémeknek egyébként hatalmas szerepe van az iparban is.

Előzmény: advocatusdiaboli (10010)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.09 -2 0 10021

Ettől jobb üzlet nincs, önköltsége alig van, aztán a nyugdíjasokkal meg lehet etetni, ha kedvesek vagyunk velük akkor megveszik, hiszen a világvégét várják, főleg az agymosott szektások, katolikusok, hit gyülisek, Németh Sándor szektavezérnek kéne eladni piaci ár alatt néhány %-al, ő úgyis megvezetett emberekből él akiket orruknál fogva vezet!

Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.09 -2 0 10020

Ami tény h aki jól érzi a piacot az néhány órás ügylettel tud vele keresni, minek kéne beleülni évekre, le kell kereskedni a mozgásokat, bár inkább a NASDAQ-al mint ezzel, nagyon kiszámíthatatlan a mozgása, inkább NASDAQ100 CFD!

A lényeg h az arany spekulatív eszköz, a chart mindent elárul, nem befektetés hiszen nincs belső értéke, mi haszon származik a tartásából!

Kereskedjétek a hazai tőzsdét, nagyobb forgalom kéne a Richterbe különösen, MOL nagyon elhúzott! 

Az fizikai aranyat pedig hamisítsuk, legyünk aranymívesek, a rozsdás vasat aranyozzuk be 1mm vastagon, aztán adjuk el a luxus kommunista nyugdíjasoknak, akik havi 7-800 felett kapnak!

Építsünk aranymíves alkimista csapatot, a középkorban aranyat akartak létrehozni és mi megcsináljuk!

omg2 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10012

Az arany spekulatív eszköz ha nem vennéd észre, a chart nem hazudik,

 

minden termékkel megy a speka ,arannyal is

Előzmény: ntaicn (10005)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10011

Ez tudod, amikor a csóró megmagyarázza magának, hogy ő nem csóró, hanem csak fineszes...

 

De amúgy simán csak csóró...

Előzmény: ntaicn (10004)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10010

A chart a piaci folyamatokat írja le, ami mögött nagyon sokszor nem "fundamentális indokok", hanem az emberek generális hülyesége és pszichózisai vannak - másrészt a chartok elemzéséből is csak annyi jön át, hogy igen, az arany spekulatív termék, egyszer fel, egyszer le, még akár hosszú távon is rá lehet faragni, és nincs semmiféle "biztos algoritmus", ami alapján tuti nyerő lenne (ahogy semmi másban sincs).

Előzmény: ntaicn (10005)
omg2 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10009

nyilvántartásodat vezetheted usd-ben ,eur-ban ,chf-ben, bármiben csak ne forintban

 

Hosszú távon a $ és az USA részvények még jobbak mint a xau!

 

coca cola piaci értéke több mint a magyar gdp

amennyiben 

90-es évek végén kezdtél bevásárolni belőle ,számolhatunk egy átlag beszerzése árat

xau-val meglehet jobban jártál

https://www.boerse-frankfurt.de/aktie/coca-cola-co

 

itt senki nem állítja ,hogy minden pénzedből vegyél aranyat ,sem coca colát

 

 

persze betehetted minden pénzedet teslába btc-be ,miattam :)

amennyiben mindenki ezt az utat járná , egyebeknek nulla lenne az értéke ,fenti kettőnek meg a csillagos ég

Előzmény: Passzív befektető (9999)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10002

Ez most bohóckodás?

Ha olyan "nagyságú" szabad források felett diszponálsz, hogy maximum használt autó jöhet egyáltalán szóba - akkor hogy merült fel egyáltalán benned az arany? Riasztó aránytévesztés ez így...

Legalább (pár)száz milliós, szabad likvid tőke mellett szokás elkezdeni komolyan filózni azon, hogy illene biztonsági tartalékot képezni, diverzifikálni a portfóliót, és egy részét esetleg aranyba tenni. 

Előzmény: Passzív befektető (9998)
Lex Icon Creative Commons License 2021.03.05 -1 0 10001

A $-ra ez pont nem igaz.

A részvények esetében pedig továbbra sem érted, miért van helye az arannyal együtt egy jó portfólióban.

Előzmény: Passzív befektető (9999)
Lex Icon Creative Commons License 2021.03.05 0 0 10000

Akkor miért nem a használt autó topikba írogatsz?

Előzmény: Passzív befektető (9998)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.05 -1 0 9999

Hosszú távon a $ és az USA részvények még jobbak mint a xau!

Előzmény: omg2 (9997)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.03.05 -1 0 9998

A $ pedig tovább erősödik, fel kell tenni a kérdést h van-e létjogosultsága a kriptonak és a fizikai kacatoknak?

Inkább kiváló minőségű használtautóba teszem a pénzt mint bitcoinba, annak van belső értéke, használati hasznossága.

Előzmény: omg2 (9997)
omg2 Creative Commons License 2021.03.04 0 0 9997

https://goldprice.org/

max-on nézd . senki nem állítja ,hogy mindenedért vegyél aranyat

 

apránként 2002-ben ,2003, 2004-ben ...

 

2013-14-15-16-17 kimondottan jó ,hosszabb távon érdemes nézni

 

 

Előzmény: ntaicn (9992)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.03.04 0 0 9996

Én még annak sem feltétlenül mondanám.

Az arany vészhelyzeti biztonsági tartalék. Ez az egyetlen funkciója - amit előre kiszámíthatóan biztosan el tud látni. Minden más esetleges - bármilyen befektetési szemszögből nézve is kockázatos, lehet jó, lehet rossz döntés.

Előzmény: W_B (9995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!