Keresés

Részletes keresés

Peter7979 Creative Commons License 2021.10.31 0 0 10077

Sziasztok!

Lehet valahol 0.1g os színarany golyócskákat kapni?

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 10076

Ha úgy gondoljátok érdemes lehet a blockchain technológiáról is beszélni amely nem egyenlő a kriptovalutákkal, talán a tőkepiacon is meglesz idővel a szerepe. A kriptovalutákban nem vagyok otthon, sosem kereskedtem ilyen eszközzel, csak néha figyelem az árfolyamukat.

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 10075

A JP Morgan bocsát ki ETF-t, ez a bank hány válságot élt túl, hány államcsődöt, aki 120 éve átadja az örököseinek a JP Morgan részvényeket azok köszönettel gondolnak vissza rá. Persze sok más stabil szektor vállalata esetén ez fennáll.

Előzmény: W_B (10072)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 10074

Háború esetén mire mész az arannyal, abból fogsz vásárolni a Tesco-ban, piacon ha bármilyen élelmet kell venni? El vagy hitetve a félelem által, ostobaságokat beszélsz és nincs önálló véleményed mert néhány vészmadár elvette az eszemet - hasonló mint a unit-linked v a partner bank ag esetén akik az állítják csak ők tudják a megfelelő irányt, előbbi azt állítja csak rajtuk keresztül érhetőek el ezek a részvények, másik meg elhallgatja a költségeket. A szűklátókörű remegő kezű kisember ezt elhiszi h majd az arany megvéd, azonban aki meg akarja és meg is tudja védeni magát az nem ilyenben gondolkodik, gondolok az önvédelmi eszközökre, stb. Bármilyen válság lesz az tény h bizonyos szektorok akkor is kiválóan működnek, pl fegyveripar, aránybánya cégek, a stabil hátterű befektetési szolgáltatók szintén.

 

Fizikai aranyat tartani kockázatos, mert ha alvilági és bűnöző körök megtudják h vkiknél ilyen van kirabolják és kész, főleg ha olyan válság van h a rendőrség erőit lekötik a zavargások. 

 

A jegybankok, IMF fel vannak készülve arra h kezeljenek egy '29 szintű recessziót, anno 92 éve aranystandard volt, azt már eltörölték, szóval tudják majd kezelni, idővel lesz digitális jegybankpénz, a kriptovalutáknak pedig ki tudja mi lesz a sorsa, értéktelen fos, de az számít miben hisznek az emberek, persze szabályozni kell és kiszorítani, erre kiválóan alkalmas a digitális jegybankpénz!

 

 

Előzmény: W_B (10072)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 10073
W_B Creative Commons License 2021.10.31 0 0 10072

Ja, meg háború/SHTF esetén nem mész sokra az etf-ekkel.🙂

De ne etessük a trollt, várjuk meg míg elmegy.

Előzmény: omg2 (10071)
omg2 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 10071

vannak érméim ami a nagyapámtól kapta édesapám,most nálam vannak,majd a fiam megkapja, soha míg élek nem fogom eladni .közben veszegettem én is. emlék és érték. több helyen  szívesen vennének belőlük,de nem szándékozok megválni tőlük. etf-t nagyapám nem tudott venni én tudok. ebben ez különbség számomra

Előzmény: Passzív befektető (10064)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.30 -2 0 10070

https://alapblog.hu/vedelem-az-inflacio-ellen-vegyunk-aranyat/

Számos hiteles szerző leírja az igazságos erről a kamu pánikról amit a fizikai aranyon nyerészkedők terjesztenek. Ami tény h Warren Buffett mögött elég sok nála jóval fiatalabb profi van akik a döntéselőkészítésben részt vesznek, valószínűleg a magánvagyonukat sem fektetik aranyba, a Berkshire Hathaway sem teszi.

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.30 -3 0 10069

Az egyik legfontosabb tényező minden szempontból a költség, magas tranzakciós költségű eszközbe nem fektetünk, az értékalapú befektetők számára ez az 1. kérdés amit fel kell tenni. Hosszú távon a költség határozza meg az elérhető hozamot, az egyes szolgáltatók esetén ez a legfontosabb amit át kell nézni!

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.30 -3 0 10068

Nézd, ilyen szempontból a termőföld még jobb, be kell azonban biztosítani h a tulajdonjogot ne lehessen elvenni, bár mivel jogállamban élünk ez biztos, meg aztán jó telek ahol gyümölcs és minden megterem.

Előzmény: advocatusdiaboli (10065)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.30 -3 0 10067

En jobban értem mint gondolod annyi h nem hiszek benne attól h nemesfém. Egyelőre itt nem állnak fenn olyan makrogazdasági feltételek amelyek indokolnák a fizikai fém felhalmozását, gazdaságilag stabil a régió, ha bármilyen kockázat adódik akkor számos menedékeszköz van, akár állampapír, norvég korona h ne csak frank és a különféle dollárokról beszéljünk, NYERSANYAG DEVIZÁK, stb.

 

Egy profi alapkezelőt kérdezz meg, ugyanez az álláspontja.

 

Aki nem akar alternatíva költséget tehát bukni azon h rossz lóra tett az értelmetlenségbe nem fektet. Eleve a fizikai arany úgy van kitalálva h a báb, arteus capital jarjanak jól, elképzelhető h egyes cégek mlm-ben értékesítik ezért még drágább. 

 

Tudod racionális ember azt nézi h mit kap a pénzéért cserébe, felteszi a kérdést h ez nekem megéri. Én érzékelem a valóságot h mi folyik körülöttem, aki értelmetlenségekbe fektet annak a pénzét megeszi az infláció! A track record számít nem az h te mit állítasz, mert érveid azok nincsenek, szűklátókörű vagy, ne haragudj meg ilyen erővel ékszeraranyat is lehet venni ami törtaranyat ér ami a lehető legrosszabb választás hiába szép esztétikai szempontból.

Előzmény: Lex Icon (10066)
Lex Icon Creative Commons License 2021.10.29 0 2 10066

Fölöslegesen fáradsz vele, mert egy elmeosztályról szökött ember is előbb megérti a magyarázatot. A memóriájával is gond van, mert ugyanazt a rizsát nyomja újra és újra. Egyszóval: verkli.

Ja, és ne etesd! Tudod...

Előzmény: advocatusdiaboli (10065)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.10.29 -2 3 10065

Ez merő naivitás. Ahogy írtam: ameddig nincs igazán komoly és mély pénzügyi-gazdasági-politikai válság valahol - addig egyfelől nyilván bármi egyéb befektetés jogi értelemben garantált, másfelől viszont addig nincs is semmi különbség az arany meg a kb: bármi más között.

Az arany annyiban különleges, hogy ősrégi kulturális hagyományok okán mindig elfogadják egyetemes értékmérőként (persze változó értékkel), így ha az egyéb vagyoni-tulajdoni tárgyak esetleg elértéktelenednek vagy simán immobillá válnak (hiába van értékes ingatlanod, ha mondjuk egy forradalom után menekülni kényszerülsz, nem tudod magaddal vinni, és értékesíteni sem - elveszik tőled és kész) - akkor jó lehet végső menedéknek, valahol a világban "újrakezdési vésztartaléknak" stb...

Másra nem nagyon jó, önáltatás arról beszélni, hogy ez milyen jó és mennyire biztos hosszú távú befektetés - NEM AZ.

 

A papír alapú (nem nálad tárolt, valójában csak ígérvények formájában létező) aranyat pedig az elsők között fogják zárolni egy ilyen probléma esetén. Sőt, ilyenkor nagy valószínűséggel a nálad lévő fizikális arany is "illegálissá válik", elvileg be kellene szolgáltatnod (aztán kapsz érte majd papír alapú ígérvényeket, amelyekről már jól tudjuk, hogy például egy vesztes háború után mire jók - még WC papírnak sem, mert vág az anyaguk..) - de ha nem tud róla senki, jól eldugtad, akkor mégiscsak van valamid...

Előzmény: Passzív befektető (10064)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.29 -2 0 10064

A papír arany és a bitcoin között óriási különbség van, az ETF mögött ugyanis valódi fizikai arany áll, erről már beszámolt több alapkezelő felsővezetője, az ETF pedig szabályozott tőkepiaci eszköz tehát nagyon transzparens tehát átlátható mint a részvény! A bitcoin nincs bevezetve egy tőzsdére sem hiszen OTC piacon kereskednek vele ahogy a devizapárokkal és nyersanyagokkal!!!!!!!

 

Tévedsz abban h biztonsági menedék, mitől lenne biztonságos????? Vegyünk egy vészhelyzeti szituációt, pl egy geopolitikailag kockázatos régióban államcsőd következik be, mihez kezd vki azzal h rendelkezik arannyal? Semmire nem megy vele, akinek $ van a számláján az már ér vmit. A fizikai arany birtoklása káosz és biztonsági kockázat esetén elég veszélyes, egy tálib v muszlim fundamentalista meglát vkinél egy aranytömböt azonnal elveszi, házkutatás esetén megvan az esélye, sőt egy kereskedő is elveheti erővel főleg ha úgy gondolja h következmény nélkül megteheti. Egy bankkártya esetén azonban be lehet állítani limitet v akár zárolni is lehet mobilbankon h semmilyen tranzakciót nem lehet vele végezni - Gránit Bank reklámozta ezt az innovációt amit be is vezettek.

 

Fizikai arannyal mire mész - 5milláért veszed amit máris csak 4.4-ért tudsz eladni, ebben mi a jó? Míg ha kedvező árfolyamon váltok $-t, frankot azzal sokkal többre megyek. A tömbaranyat semmire sem tudod használni, max drágábban eladni esetleg nagyértékű tárgy vétele során elfogadhatja a tulaj ha rugalmas. 

 

Az ETF arany a legjobb, a kibocsátója a világ minden cégében a főrészvényesek között van - BlackRock és Vanguard nagyon stabil társaságok. 

 

Az arany nem jó biztonsági menedék, ami vészhelyzetben valóban hatékonyan működik az a biztonsági menedék, az aranyból nem fognak visszaadni ha kisebb értékű terméket veszel. Aki olcsón aranyba akar fektetni annak csak az ETF a megoldás az alacsony spread miatt, ha spekulál akkor CFD!!!!

Előzmény: advocatusdiaboli (10062)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.29 -2 0 10063

Mivel jól érzékelem a hangulatot a tőkepiacokon ezért jól meg tudom határozni az arany várható irányát is! Az arany hosszú távon nagyon rossz befektetés, a jelenlegi szintekről nincs felértékelődési potenciál!

Előzmény: advocatusdiaboli (10062)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2021.10.29 -1 2 10062

Az egész arany-történetből látványosan nem érted meg a lényeget... Az arany befektetésként - mióta nincsenek aranyalapú pénzek - nagyjából ugyanolyan kockázatos befektetésként, mint a világon bármi más. A papír-arany meg a bitcoin között alig van különbség... Nyerhetsz is, veszíthetsz is rajta - sőt, a jellegéből fakadóan igazán combos kockázati befektetésnek sem alkalmas, mert a nagyon durva áringadozások nem jellemzik, sem összeomlani, sem az égbe elszállni nem fog az árfolyama (ellentétben sok virtuális termékkel, beleértve az említett kriptopénzeket is).

 

Az arany biztonsági menedék, és nem befektetés, viszont mint ilyen kizárólag fizikálisan birtokolt (és lehetőleg értelmes megjelenési formájú, mondjuk nem egy tízkilós aranyrúd...) materiális termékként értelmezhető.

Előzmény: Passzív befektető (10060)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.29 -3 0 10061

Alacsony megtérülés, osztalék nincs, tehát ettől jellemzően a minőségi osztalék és értékalapú, növekedési fókuszú részvények jobb választásnak bizonyulnak. Persze a diverzifikációra még jobb a BÉTa piacon HUF-ban jegyzett ETF, Forintért venni S&P500, Nasdaq, DAX indexeket követő ETF-t, sok az információ ezekről, az ajánlati könyv megkönnyíti a helyes árszinten való vételt, nincs egyedi részvénykockázat ezért jó a tőzsdén kereskedett alap, amúgy iShares ETF.

Bár egyedi storyk közt most a Richter ajánlható, megéri ezen a szinten, 1-2 éven belül 12k lesz az árfolyam és pont!

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.29 -3 0 10060

Ha lenne is egy alapos aranyár zuhanás, a vételi-eladási árfolyam közti különbség miatt kizárólag ETF-t lenne érdemes venni, fizikai arany esetén hatalmas legalább 13-20% közötti a spread, részben emiatt eleve nem tud felértékelődni, amúgy is ezeken a szinteken alig van benne felértékelődési potenciál, főleg majd ha a $ erősödni kezd akkor zuhanás lesz, a $ a legerősebb, főleg ha majd lesz digitális jegybankpénz akkor kinyírják a kriptokat amelyek károsak az egész társadalomra nézve, a pénzügyi rendszerbe vetett bizalmat veszélyezteti ez a szabályozatlan fos.

Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.29 -3 0 10059

https://alapblog.hu/vedelem-az-inflacio-ellen-vegyunk-aranyat/

 

Annak is érdemes utánanézni h Warren Buffett mért nem vett aranyat, mert tény h sosem vette. Az arany a 2008-as válság idején is zuhant, semmitől nem véd meg, mióta nincs aranyfedezet azóta nincsenek súlyos recessziók mert mennyiségi lazítással lehet kezelni a problémákat, a gazdaság hosszú távon fokozatosan erősödik a technológiai fejlődés miatt ezért egyre több pénz kell a gazdaságba. Anno Bretton Woods előtt az aranystandard miatt nem tudták kezelni a válságokat, a '29-es válság is az aranyfedezet miatt húzódott el fel évtizedre. A stabil szektorok amelyek termékeire nap mint nap szükség van mindig jobb választás az aranynál, amelytől a $ és chf sokkal jobb menedékeszköz. A fizikai arany alkalmatlan tranzakciókra, inkább aranybánya részvény, az arany azoknak termel jövedelmet.

Előzmény: Hiteltelen szja (10053)
Hiteltelen szja Creative Commons License 2021.10.25 0 0 10058

Értem, köszi.

Előzmény: Lex Icon (10057)
Lex Icon Creative Commons License 2021.10.24 0 0 10057

Nem csak a kereslet miatt veszi drágábban, hanem azért, mert a lapkának van előállítási költsége is, ami rárakódik az adott tömegű lapkára, mint felár. Ez a felár a visszavásárláskor is rajta van, ezért tűnhet úgy, hogy a VP árnál drágábban veszi meg. Valójában viszont ha a kereskedő el akarja adni a kisebb tételeket is, amik a fajlagos gyártási költség miatt drágábbak, akkor a visszavásárlási árat is úgy kell megállapítania, hogy a vevőnek megérje azzal az árréssel is megvenni.

Ha úgy érthetőbb, akkor a többlet eladási és vételi árat tekintsd a csomagolás árának, ami a lapka méretétől kevésbé függ.

Ha a kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot, akkor alakulhat ki a VP árnál ténylegesen magasabb ár. Pl. ez volt tavaly. Mivel az eladási ár is jelentősen meghaladta a világpiaci árat, ezért megérte drágábban is felvásárolni.

Előzmény: Hiteltelen szja (10056)
Hiteltelen szja Creative Commons License 2021.10.24 0 0 10056

Úgy tűnik, hogy keresleti piacot áraznak az árakkal a többiek is, mert a középárfolyamtól inkább az eladási ár felé látom a nagyobb különbséget, míg a vételi ár közelebb van a középhez.

Előzmény: Hiteltelen szja (10055)
Hiteltelen szja Creative Commons License 2021.10.24 0 0 10055

Erre nem is gondoltam.

Előzmény: W_B (10054)
W_B Creative Commons License 2021.10.24 0 0 10054

Szia!

Én még nem találkoztam velük. Lehet, hogy ezeket a kiszereléseket gyakran keresik a vevőik, ők meg kifogytak belőle.

 

Előzmény: Hiteltelen szja (10053)
Hiteltelen szja Creative Commons License 2021.10.23 0 0 10053

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata velük?

Furcsának találom, hogy 2, 5, 10, 20 grammos lapkákat a piaci ár felett vesznek:

https://aranyatveszek.hu/hu/arany-befektetes/aranybefektetes

 

Vagy rosszul számolok? :O

omg2 Creative Commons License 2021.10.21 0 0 10052

szerintem nem igazodsz el a befektetések világában,esetleges csalódás adhat okot ,hogy úgy érzed itt -ott is rászedtek.türelem nyugalom .hosszú idősorok visszanézése ismétlődő események fellelése .soha nem késő kis összeggel el lehet kezdeni. vannak remek ingyenes blogok . youtobe elemzések ingyen. nincs értelme mereven ragaszkodni/ elutasítani bármit .sok tanulást kívánok ,semmi kapkodás

Előzmény: Passzív befektető (10049)
Lex Icon Creative Commons License 2021.10.15 0 2 10051

Kár ezzel a trollal foglalkozni. Semmihez se ért, de mindenbe beleugat, annak is beszól, aki segíteni akar neki.

Előzmény: W_B (10050)
W_B Creative Commons License 2021.10.14 0 1 10050

"Nem ez tartja meg a pénz értékét, ez egy spekulatív eszköz amelyen nyerészkednek, az ETF arany esetén sokkal alacsonyabb a spread, a fizikai arany egy lehúzás!"

 

Visszanézve a hozzászólásaidat, neked minden sz.ar, fos, lehúzás.

Szerintem veled van a baj.

Viszlát!

Előzmény: Passzív befektető (10049)
Passzív befektető Creative Commons License 2021.10.14 -2 0 10049

Nem ez tartja meg a pénz értékét, ez egy spekulatív eszköz amelyen nyerészkednek, az ETF arany esetén sokkal alacsonyabb a spread, a fizikai arany egy lehúzás! Nem véletlen h a maganpénzügyi akadémia is azt hangsúlyozza h termelő eszközbe kell fektetni!

Az arany mégcsak nem is menedékeszköz, arra a CHF sokkal alkalmasabb v stabil államkötvény, arannyal az elszámolás miatt sosem tudsz majd fizetni, elkezded szeletelni az üzletben? Bretton Woods óta semmi jelentősége nincs az aranynak, addig az aranystandard miatt voltak válságok, azóta a qe központi banki intézkedések kiválóan kezelik a recessziókat.

Előzmény: W_B (10048)
W_B Creative Commons License 2021.10.14 0 0 10048

Én abban bízom, hogy megtartja benne a pénzem az értékét: nagy kilengésekkel persze, illetve vésztartalék.

 

A vételi-eladási különbség a kiszereléstől (tömb mérete), és az adott kereskedőtől függ: de mivel aranyat hosszú távra célszerű venni, az árfolyam mozgása bőven nagyobb, mint az eladás-vétel közötti pár%.

Előzmény: Passzív befektető (10047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!