Keresés

Részletes keresés

W_B Creative Commons License 2020.02.02 0 0 9844

https://www.aranypiac.hu/aktualis/keszpenzes-fizetes-csak-300000-forintig-lehetseges-2

 

2019 dec. 1.-től csak 300e Ft-ig lehet kp-ben fizetni.

W_B Creative Commons License 2020.01.13 0 0 9843

https://kiszamolo.hu/ujabb-penzmosasi-torveny/

 

"Péntektől igazolni kell a 4,5 millió forint feletti nemesfém vagy ebből készül tárgyak vásárlások és a 3 millió forint feletti műkincs vásárlásnál a pénz eredetét, akkor is, ha kártyás fizetés történik.

Az elgondolás jó, bár amíg 80-100 milliós ingatlanokat lehet készpénzért venni, elég sovány lesz a hatása. (Sokan vettek ingatlant, mióta a külföldi bankoknak az ott tartott pénzeket le kell jelenteni a helyileg illetékes adóhatóságnak. A legjobb húzás külföldön venni ingatlant annak, aki továbbra is szeretné titkolni a vagyona eredetét.)

Szóval ha a feleséged egy ötmilliós nyakékkel lepnéd meg, ne lepődj meg, ha a hétvégétől “ügyfél átvilágításon” kell átesned, jelentsen ez bármit is a gyakorlatban."

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.12 -1 1 9840

"Jo pelda milyen nehez a market timing :) Az elmult 3 evben nottek a pesti ingatlanok talan majd 100%-t."

---------------

 

Ingatlan benne volt a diverzifikált portfólióban.

Sajnos egy haláleset miatt, most már 71,33 %-a ingatlan a portfóliómnak. Meg persze az áremelkedés is az oka.

Előzmény: Jalso (9787)
naox Creative Commons License 2019.10.02 0 2 9834

....hát lapkának nevezni eléggé meredek.

De ez a kedvencem: "kiemelkedően likvid termék..."

Szerintem egyetlen magyar kereskedőnek sincs annyi forgótőkéje, hogy ezt meg tudja venni. Az meg nem likviditás, hogy hagyd itt, és 2 héten belül majd kifizetem...

Előzmény: W_B (9833)
W_B Creative Commons License 2019.10.02 0 1 9833

Most már itthon is kapható 5 kilós tömb.

https://solargold.hu/befektetesi-arany-arfolyamok/

naox Creative Commons License 2019.09.05 0 1 9837

ez a tatabányai ügy.

egyszerűen sárgaréz tömböket készített, a takszövök pedig megbíztak a becsüsökben, ha ellenőriztek is, akkor egy nem hozzáértő könyvelőt küldtek ki, aki súlyt, darabszámot, és "ráírt" finomságot ellenőrzött. A zálogoknál a napi munka hitelesítéséhez általában két becsüst kérnek/tek, de nem volt feltétel a "függetlenség", mindkettő lehetett a kölcsönfelvevő zálogház alkalmazottja. És sok zálogházban a főnök vagy hatalmi szóval, vagy részesedésért rávette a becsüst, hogy írja alá a papírt, vagy egyszerűen olyan ostoba volt a becsüs (tudnék mesélni), hogy simán aláírta, mert a főnök azt mondta, hogy OK, de még az is lehet, hogy "benézte". (A becsüsök átlagos szellemi képessége valami döbbenetes, kb. meg tudják nézni, hogy van-e benne fémjel.)

 

És persze a takszövök balkáni állapota, és a magyar banki rögvalóság is segítette a dolgot. A takszövvezérek helyi kiskirályok, minden kézivezérléssel történt, a takszövök törvényi helyzete egyszerre idézte a vadkapitalizmust, és a kommunizmust (nem véletlen, hogy a NER megszerezte magának az egészet). A rohadó gazdaságban egy lecsúszó vidéken egyedül a zálog volt a "biztos" befektetés, nem véletlen, hogy minden simlis gazember erre ugrott rá, és a dolog szabályozatlansága miatt lehetet durván zavarosban halászni. A rendszer minden eleme pontosan tudta, hogy oltári nagy a gáz, hogy "semmi sem igaz", de mert ebben legalább "volt pénz", csinálta.

 

A válság során amúgy a zálogok min. harmada "bedőlt": tulajdonost, finanszírozót váltott, mert mindegyikben sok-sok millás kamu fedezetek voltak, csak ezekből nem lett hír, mert minden szereplő sáros volt, és érdekelt is egyben, hogy ne boruljon a bili. Volt  piacon pár tőkeerős cég, akik gyorsan, "pult alatt" (azaz feljelentés, csődeljárás nélkül) átvették a bedőlt kicsiket, a takszövök a korábbi busás bevételek után leírták ("lepapírozták") a bukót. Pár vezért/üzletágvezetőt kirúgtak, pár takszöv bedőlt, 1-2 zálogost lesitteltek, de az esetek döntő többségét "elsikálták".

 

Ez az ügy túl nagy volt, ezért lett hír belőle, de az okozott kár és a bünti itt sincs köszönő viszonyban sem egymással. Egy ilyen ítélet inkább bátorítja a gennyládákat, mint elrettenti.

Most gondoljuk el: évi egy milliárdért cserébe melyikünk nem vonulna börtönbe? Az percenként 2000 Ft-os fizetés, amíg alszol, meg punnyadsz....

Előzmény: W_B (9836)
W_B Creative Commons License 2019.09.05 0 0 9836

Ja. :-(

 

"Szakmailag" egyébként hogy fogadhattak el hamis tömböt?

Vagy ez még olyan régen történt, hogy nem gyanakodtak?

Vagy tedd bele volfram magot, amit "körbeöntött" arannyal?

 

("alkalmazásában álló ötvöst rendszeresen arra utasította, hogy réz és egyéb segédanyagok felhasználásával öntsön ki az aranytömbre megtévesztésig hasonlító fémtömböket.")

Előzmény: naox (9835)
naox Creative Commons License 2019.09.05 0 0 9835

"Kötelezte továbbá a vádlottat, hogy a vádiratban indítványozott kártérítést a pénzintézetek, két gazdasági társaság és két magánfél részére fizesse meg."

Bírom az ilyen ítéleteket. Nincs semmi vagyona (végrehajtható), és van 3 mrd+ adóssága, ennek csak a kamata 12+ mHUF/hónap, ennyit se tud fizetni, az adósság élete végéig nőni fog. Minek olyan ítéletet hozni, ami teljesen illuzórikus, fel sem merül, hogy be lehetne tartani?

HA volt egy kis esze a csávónak, akkor valahol elrejtve van 3-500 millája, kijön 3,5 év múlva, felveszi, lelép a világ végére. Volt 4-5 szar éve, és élete végéig dúsgazdagon él, és félnie sem kell, hisz "letörlesztette az adósságát a társadalom felé".

Előzmény: W_B (9834)
W_B Creative Commons License 2019.09.05 0 0 9834
http://profitline.hu/Aranytomboket-hamisitott-egy-ferfi-Magyarorszagon-397202
W_B Creative Commons License 2019.08.29 0 0 9833
S21LUS Creative Commons License 2019.08.21 0 0 9832

Ausztriában, a határhoz közel tudtok-e ajánlani megbízható helyet aranyvásárlásra? Bécsben tudok én is, de addig nem mennék el, ha nem muszáj.

Lex Icon Creative Commons License 2019.08.16 0 0 9831

Ezt ugye te írtad. Elgondolkodtató.

 

Ha hozzávesszük, hogy pénzváltóban váltottad hozzá az Eurót, akkor sikerült érzelmi alapon megtalálni a rövidtávú aranybefektetés legrosszabb formáját. Ehhez viszont kár a többieket zaklatni, mert hibás döntést nélkülük is könnyű hozni.

Annak ellenére, hogy naox nem foglalkozik jóslással, mégis bejött, hogy nem neked való a fizikai arany.

De szükség van rád, mert ha mindenki tudná hogyan kell befektetni, akkor nehezebb lenne a dolgunk.

Előzmény: Obligát667 (9828)
naox Creative Commons License 2019.08.13 0 0 9830

"Naox,ezt ugye valamiféle PR nek szánta,ugye?"

Nem.

"és mint DIÁKNAK nagy szükségem van a pénzre"

Nézd, leírtam a fizikai, és a virtuális kereskedelem költségét ("spread"). A fizikai kereskedelemé kb. tízszer nagyobb (felteszem, hogy ebben egyetértünk). HA számít a pénz, akkor nem értem, miért a drágább utat választod. De ez csak egy sima tanács, nem kell megfogadni.

Soxor leírtam, hogy a fizikai arany azoknak való, akik ezt a fajta biztonságot igénylik, és akik ennek nem sajnálják megfizetni az árát. Akik az árfolyamon (is) akarnak nyerni, azoknak nem érdemes tömböt/érmét vásárolni. Vagy biztonság, vagy hozam, a kettő együtt nem megy.

"Milyen 50 ezerről beszél kedves kollega?"

A mindenkori vételi és az eladási ár különbségéről.

"arra voltam kíváncsi,hogy mit gondoltok az árfolyamokról,mit áraztak be a nagyok,stb,mi várható."

Ezt senki sem tudja. Soros GYörgy sem. HA bárki tudná, akkor nem lenne tőzsdei termék az arany. Bárki, aki árfolyamjóslatot tesz, és megpróbálja elhitetni veled, hogy ő tudja, az manipulál, be akar csapni.

Én kb. százszor írtam le ezen a topikon, hogy fogalmam sincs az arany jövőbeli árfolyamáról, és nem is igazán érdekel. Pusztán egy olyan praktikus tanácsot adtam neked, ami bármilyen árfolyamváltozás esetén megspórol neked 45E Ft-ot.

"Mielőtt válaszolnál,mert mint megfigyeltem a kommentjeidben előszeretettel kijelentesz inadekvát mondatokat,amelyek badarságok("már eldöntötted hogy mit fogsz csinálni,akkor miért kérdezel?"),kérlek,válaszolj korrektül."

Megpróbáltam. Barátilag annyit megjegyeznék, hogy ha valakinek a véleménye érdekel, akkor nem túl politikus dolog ekkora tahóságokat leírni. Engem szerencsére nem zavar, ez egy ilyen világ.

"Egyébként,nekem fogalmam sincs a személyed kilétéről"

...és ez így van rendjén egy anonim fórumon, nem? Én se firtatom, hogy ki vagy.

"Mert esetleg ilyen helyen dolgoztál?"

Általában igyekszem indokolni a kijelentéseimet. Ezeket érdemes meggondolni, utánanézni, és nem azon pörögni, hogy ki vagyok. Egy hozzászólás értéke nem a hozzászóló személyén múlik.

Előzmény: Obligát667 (9828)
S21LUS Creative Commons License 2019.08.13 0 0 9829

Amit leírt, az tökéletesen megállja a helyét. Kereskedni egyszerűbb a neten. A vételi és eladási ár között még több is van az aranypiacnál, mint 50 rugó. A helyedben én megköszönném a tanácsot és próbálnék tanulni belőle, nem hőzöngenék.

Előzmény: Obligát667 (9828)
Obligát667 Creative Commons License 2019.08.12 -3 0 9828

Naox,ezt ugye valamiféle PR nek szánta,ugye?

Ne vicceljen már,beviszem az aranypiachoz kft-hez,odaadják az 1 millió 300 ezremet,és nyomban kerestem rajta 150 ezret,és mint DIÁKNAK nagy szükségem van a pénzre. A maradékot félreteszem,jövőévre,hátha visszasüllyed az árfolyam.

Milyen 50 ezerről beszél kedves kollega?

Nézze már meg mennyiért veszik a cégek ezeket a tömböket.

Ezt követően ha például jól alakul az euro forint,és az arany ár,kint újra megveszem.

Bár ez csak egy hipotetikus dolog,tudod arra voltam kíváncsi,hogy mit gondoltok az árfolyamokról,mit áraztak be a nagyok,stb,mi várható.

Egy diáknak/hallgatónak nagyon jól jön 150 ezer forint plusz.

Mielőtt válaszolnál,mert mint megfigyeltem a kommentjeidben előszeretettel kijelentesz inadekvát mondatokat,amelyek badarságok("már eldöntötted hogy mit fogsz csinálni,akkor miért kérdezel?"),kérlek,válaszolj korrektül.

Egyébként,nekem fogalmam sincs a személyed kilétéről,mert többször hívtak téged ide ,mondván "naox mindent tud". Mert esetleg ilyen helyen dolgoztál? 

 

 

naox Creative Commons License 2019.08.12 0 0 9827

Egy ilyen kis tömb adásvételének a "költsége" kb. 50E Ft, azaz kb. 5%. Ez drága ahhoz, hogy párezer Ft haszon reményében eladjuk. Egy online bróker cégnél ennél sokkal kisebb költséggel tudsz kereskedni, és pl. el tudsz úgy is adni aranyat, ha előbb nem vetted meg. Ha nyitsz egy számlát, és eladsz 100g aranyat, akkor azon lényegében költségmentesen meg tudod keresni ugyanazt a pénzt, amit a tömböd eladásán megkeresnél. (És nem kell kereskedőhöz bumszliznod, nem kell nyitvatartási idővel szarakodnod, etc.)

A fizikai termék értelme a biztonság, nem igazán alkalmas spekulációra, arra a tőzsde való.

Előzmény: Obligát667 (9824)
S21LUS Creative Commons License 2019.08.12 0 0 9826

Szerintem ne add el és szerintem ne hallgass senkire a neten befektetési ügyekben.

Előzmény: Obligát667 (9824)
Obligát667 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 9825

ui: Egy DIÁK!

Obligát667 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 9824

Nálam okosabb,tapasztaltabb Rókák és Hiána Urak/Hölgyek!

Nem értek az aranybefektetéshez!

Van viszont egy 100 grammos ép MÖ rudacskám.

Eladnátok most a legjobb helyen,tekintve hogy 2019 elején vettétek,kb 1,1 millióért, de most tudnátok rajta "keresni" akár 200.000 et is,ha később a 2019-es elején lévő áron vásároljátok vissza?

Mit gondoltok a jövő évi aranyárról? Van esély a "visszakanyarodásra",1400-1300 dollár alá,környékére?

Törpe kérdez Óriás Rókáktól és Hiánalányoktól!

 

 

Lex Icon Creative Commons License 2019.07.25 0 0 9823
Nick_k Creative Commons License 2019.07.16 0 0 9822

Lemaradt, de különféle ezüstérméket rendelek tőlük, nyilván arany esetében nem a szállításon filóznék, de ez kisebb összeg.

Adózással EU-n belül nem hinném, hogy problémám lenne, bár olvastam a korébbi hozzászólásokat.

Azóta lett újabb fejlemény:

https://www.portfolio.hu/vallalatok/az-ezust-az-uj-arany.331219.html

Előzmény: Lex Icon (9821)
Lex Icon Creative Commons License 2019.07.13 0 0 9821

Nekem nem tűnik olcsóbbnak mint Mo-on. Persze, ha valaki fóbiás és azt hiszi itt átverik, akkor OK, de a 2kg-ig, meg 5kg-ig nem teljesen érthető, már ha aranyról van szó, mert ennyi értéket tuti nem rendelnék kintről, hanem személyesen hoznám el. Ezüstöt meg minek, ha itt ki kell fizetni rá az ÁFA-t.

Az meg, hogy egy vadidegennel osztozkodjak kifzetés és átvétel terén is, rosszabb, mintha a sarki neppertől vásárolnék. Persze szvsz.

Előzmény: Nick_k (9819)
W_B Creative Commons License 2019.07.12 0 0 9820

Helló!

 

Mit rendelsz tőlük?

Azaz mit érdemes tőlük rendelni?

Előzmény: Nick_k (9819)
Nick_k Creative Commons License 2019.07.12 0 0 9819

Üdv!
Ha rendelne valaki a nyár folyamán az europeanmint oldaláról, azzal szívesen megosztanám a szállítási költséget (2 kg-ig 40Eur, 5 kg-ig 45Eur).

W_B Creative Commons License 2019.07.12 0 0 9818

Ööö.. igen, én is ezekre gondoltam.

 

Mit tettem volna másképp?

A nagykövetség szerint 10e EUR kp felett van bejelentési kötelezettség, de az 5db négydukátos ennek a harmada sincs.

Tehát én is jóhiszeműen magamnál tartottam volna, és nem szólok róla.

 

"Szakértő" vélelmezte őket 1915- ösnek, kíváncsi lennék hogy milyen szakértő volt.

 

(Egyébként tök jó dolog rendőrségi szakértőnek lenni. Simán rámondhatod a fehérre hogy fekete, a delikvens majd kimosakszik ahogy tud (ha tud), neked nem lehet belőle bajod..)

Én az ilyen felesleges eljárások költségeit legalább részben leverném az érintetteken.

 

 

Előzmény: naox (9817)
naox Creative Commons License 2019.07.11 0 0 9817

mondjuk azt végképp nem értem, hogy ebből hogyan lett volna költségvetési csalás. Vám- és ÁFAmentes termékről van szó, és nem esik (esett) a cash control szabálya alá, bejelentés nélkül kivihető az országból.

Érdemes lenne ezekre utólag rákérdezni, például, hogy mennyi kártérítést fizettünk végül. Vagy arra, hogy hány órai fölösleges nyomozati munkát fizettünk ki mi adófizetők az írástudatlan barmainak.

(És ami a gáz, az nem az, hogy a NAVos nem tudta fejből, hogy ez utánveret, de a a delikvens ezt nyilván elmondta, amit a neten egy kattintással ellenőrizhettek volna, és akkor nem esnek pofára a világ előtt. Ja, és nem hurcolnak meg, és szivatnak egy vétlen polgárt évekig.)

Előzmény: W_B (9815)
Lex Icon Creative Commons License 2019.07.11 0 0 9816

5 éves hír! ;)

Előzmény: W_B (9815)
W_B Creative Commons License 2019.07.11 0 0 9815

Régebbi hír, csak most jött szembe:

 

Gratulálok a szakértőnek, aki 1915 -ösnek szakértette az utánveretet.

A délvidéken (és a Balkánon) régi hagyományuk van a dukát utánvereteknek.

naox Creative Commons License 2019.07.03 0 0 9814

nem tudom, 10 éve foglalkoztam vele utoljára.

Akkor az Ögussa a finomításra átadott aranyból kinyert aranyat vagy megvette, vagy el is hozhattad lemezként, vagy granulátumként. Lemez nem volt mindig, előre kellett szólni. Ezeket verdeköltség nélkül adták, ha a folyószámládon nyilvántartottak X g aranyat, akkor elhoztál 100 g-ot, és maradt x-100g. Ha MÖ tmböt akartál elhozni, akkor a pl. 100g aranyat fizethetted a folyószámládról, de ilyenkor 20-40EUR "verdedíjat" is ki kellett fizetned.

Szóval ha valaki ma foglalkozna vele, akkor alighanem ez lenne a legolcsóbb termék, vp+kb. 2% körül reálisnak látom.

Előzmény: W_B (9813)
W_B Creative Commons License 2019.07.03 0 0 9813

Helló!

 

"vehetsz finomítói színarany lemezt (ún. vastaglemezt), abból eleve levágják a megfelelő darabot"

 

Erről egyszer tettél be képet, és jól néz ki, hogy bele van nyomva a gyártó logója a lemezbe. :)

Itthon ilyenhez hozzá lehet jutni?

A 4 dukátoshoz képest milyen felárral?

 

Előzmény: naox (9812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!