Keresés

Részletes keresés

Kannaváró Creative Commons License 2008.06.28 0 0 347
Ebből is látszik, hogy jelen esetben a feszületállításhoz a vallásnak vajmi kevés köze van.
Előzmény: Hierro Nyh. (344)
Aerion Creative Commons License 2008.06.28 0 0 346

Ha a zsidóság hitvilágának alapjai, Jézus szerepével kapcsolatos megítéléseik szellemi muníciót képeznek a zsidóság ellen, akkor igazad van.

Előzmény: Törölt nick (343)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.06.27 0 0 345

Ja hogy nyaralók állították. Akkor értem, ők a keresztények.

Előzmény: Hierro Nyh. (344)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.06.27 0 0 344

Ebben a községben valóban befogadó keresztyén emberek élnek

 

Érdekes, én úgy tudtam, többnyire azok használják ezt a szóalakot, akik nem hívei a feszületállításnak.

(bár kétségkívül ez a régebbi forma, még Pázmány is ezt használta)

Előzmény: Kannaváró (342)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 343
Meglehetősen nyakatekert okfejtés, ráadásul értelmetlen is.
Pontosabban: semmi másra nem jó, mint hogy Jézus és a keresztényi szeretet nevében, szellemi muníciót szolgáltasson az antiszemitizmus alátámasztására.
Azaz: lényegében egy embercsoporttal szembeni gyűlöletkeltésre, amely gyűlölet viszont oly távol áll Jézustól és a neki tulajdonított tanításoktól, mint Makó Jeruzsálemtől! Sőt lehet, hogy még annál is távolabb!
Úgy tűnik: a kereszténység - ellentmondásos dolog...
Előzmény: Aerion (341)
Kannaváró Creative Commons License 2008.06.27 0 0 342
A hülyeségnél csupán a rosszindulat határtalanabb!
2008. június 26. 16:40


Nyílt levél Forró Evelin asszony részére:

Tisztelt Asszonyom! Mint Z. község polgármestere nyomatékosan kérem, kérjen nyilvánosan bocsánatot Z. község magyar és tisztességes lakóitól, a STOP internetes portál nézőpont rovatában leírt rágalmazásai miatt.

Ami a cikkben igaz: Valóban megvásárolt egy izraeli cég, egy gyönyörű panorámás előzőekben szociális otthonként működő ingatlant.

Néhány szó az előzményekről: Z. község önkormányzata soha nem adott ki engedélyt azon a területen szociális otthon létesítésére, és használatba vételére. Az előző tulajdonos is engedély nélkül működtette az intézményt. Az a terület Z. rendezési tervében is úgy szerepel mint üdülőházas terület. Az új tulajdonos Szociális Otthon építésére adta be az építésiengedély-kérelmét. Ez a tevékenység adómentes, ezért erős csúsztatás azt állítani, hogy iparűzési adó bevétel keletkezik. Növekszik viszont a kötelező feladatellátás kényszere. Ha Önkormányzatunk eltérően a kialakult helyzettől, és a rendezési tervétől építési engedélyt ad ki, majd használatbavételi engedélyt is ad a szociális otthonra, felvállalja kötelezően a szemét szállítás, a téli síkosság-mentesítés, a csatornázás feladatait is, sőt az építkezés során megrongálódott utak folyamatos javítását, és a többi, és a többi. Ez a beruházás Z. költségvetésének bevételi oldalát nem növeli, kiadási oldalát viszont igen nagy mértékben. Ezt a mai gazdasági helyzetben Önkormányzatunk nem engedheti meg. Ezért a tulajdonosokkal folyamatos tárgyalásban vagyunk. A tulajdonossal történő tárgyalások igen konstruktívak, és a megegyezés irányába mutatnak. Az eddig leírtak azt gondolom talán megfelelnek a "normális" agyműködés feltételeinek.

Nemzeti színű zászló kihelyezése lakóházakra nem tiltott. Az ország megcsonkításának emlékművét egy zsidó vallású ember tervezte meg és megvalósításhoz is anyagi segítséget adott még az 1930-as években. Nem tudom, hogy a gyűlöletkeltés szándékán túl hogy jön ennek emlegetése a konkrét témához.

Az sem bűn, legalábbis még ma, ha az embernek az autóján Nagy-Magyarország matrica van. És bár mi még személyesen nem találkoztunk itt a községben, mégis tartózkodnék attól, hogy Önt "okosnak" nevezzem nagy nyilvánosság előtt ilyen pejoratív értelemben. Valószínűleg ez, az egyszerű paraszti neveltetésemből adódik.

Az "okosok" nem tanakodtak, hanem tudomásul vettek, egy bejelentést, miszerint a nyaralók közterületen keresztet kívánnak állítani. A község főépítésze véleményezte, és ennek alapján a képviselő testület jóváhagyta a kereszt állításának kérelmét. A "magyarabbnál is magyarabb" helybéliek többségében nem is tudnak a keresztállításról, azt ugyanis a nyaraló tulajdonosok, akik többnyire Budapesti lakosok, kezdeményezték, és építik is meg.

A zsidózást pedig, kedves Evelin, ma Magyarországon büntetik, Kérem tartózkodjon tőle Ön is.

Ebben a községben valóban befogadó keresztyén emberek élnek. Ön pedig éppen most játszotta el a helyiek nagyrabecsülését igaztalan, gyűlöletkeltő, lenéző, fennhéjázó írásával.

S.V.-né
polgármester

Szerző: Sinkó Vilmosné |

STOP
Aerion Creative Commons License 2008.06.26 0 0 341

Isten nem a MIKULÁS, és SAJÁT Isten nincs, csak egy, aki mindenkié (lehet).

 

Ez az Isten pedig nem különbözik attól az Istentől, Jézus szerint, akiben a zsidók hisznek. Ezzel újra elértük a probléma lényegét, mivel a zsidók szerint ők továbbra is kiválasztott nép, amely egyedül üdvözülhet, és az üdvözülésnek nincs is más feltétele, mint a vér szerinti zsidó mivolt. Következésképp a Messiás, amely megváltja őket még nem érkezett el, mivel Jézus nem lehetett az, hiszen ő nem a zsidókat váltotta meg, hanem az egész emberiséget, amelynek bekövetkezését egyébként vitatják, mivel az egész emberiségbe beletartozik a zsidóság is, csakhogy ők nem kérnek még ebből a megváltásból sem, hanem ragaszkodnak ahhoz, amely csak és kizárólag a zsidóságra vonatkozik.

Előzmény: Törölt nick (338)
Aerion Creative Commons License 2008.06.26 0 0 340
Ennek az ajándéknak az átvételére akkor nyílik lehetőség, ha testi értelemben már meghaltál.
Előzmény: righteous (336)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 339
A helyzet az, hogy a feszület ellenére is, ha nem hoz ölég profitot az izraelieknek az idős otthon, akkor eladják occt annyi ! :)
Előzmény: Kannaváró (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 338
Ez úgy értendő, hogy mindenkinek küld SAJÁT Mikulást, aki kéri! De ami még fontosabb: aki nem kér, annak nem küld! És ez így van rendjén.
Előzmény: Aerion (335)
SamuraiJack Creative Commons License 2008.06.26 0 0 337

Nabaszki.

:-o

Semmi kis bocicsoki, aranydió, virgács?

Sose????

Előzmény: righteous (336)
righteous Creative Commons License 2008.06.26 0 0 336
Nekem meg sohasem hozott.
Előzmény: Aerion (335)
Aerion Creative Commons License 2008.06.26 0 0 335

Jézus szerint az a bizonyos MIKULÁS MINDENKINEK hoz ajándékot, aki kéri.

Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 334
Világos és rendjénvaló! Az ÉN Mikulásom csak NEKEM hoz ajándékot...
Előzmény: Aerion (329)
Törőlt_nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 333

"Amúgy a hölgy a képen tudatmódosító szereket szed, vagy valóban ilyen hülyén tud nézni? :)"

 

na mé, te hogy néznél ha rajtakapnának amint jelentesz a Moszadnak?? : )

Előzmény: Vámpír2008 (50)
Aerion Creative Commons License 2008.06.25 0 0 332

Azt hiszem, Forró Evelynt kellene nyilatkozatra bírni, árulja el, mi volt ezzel a cikkel a célja, és ha az általa megjelölt cél, vagy célok nem mutatnak összefüggő mintázatot az általa a cikkben megfogalmazottakkal, azt igazán feltárhatná, hogy miért.

Előzmény: Antisystem (331)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.25 0 0 331

De emberek, az ég áldjon már titeket mindenféle vallásban ideértve az ateizmust is, ez a cikk nem keresztény-zsidó téma.

Egyszerűen egy tehetséges ujságíró, ha tényfeltárásra adja a fejét, utánanézett volna, hogy nincs-e az ügyben bármiféle ingatlan-panama, nem koppant-e valahol kenőpénz, az otthon jelenlegi lakóinak megfelelő szerződésekkel és garanciákkal biztosítva van-e a sorsa, szóval értelmes kérdésekkel foglalkozott volna.

A topicnyitóban idézett cikk írója meg azon kezdett tényfeltárni, hogy miért állítanak az utcasarokra feszületet egy magyar faluban. Nem néprajzi szempontból - úgy még akár értelme is lenne - hanem csak úgy egyébként. Mer már mért...

És belehelyezte a sarki kereszt kontextusába (pléhkrisztussal avagy anélkül) a saját kis lelki nyomorát a magyarok piacellenességéről, a piac szót Izraellel vagy zsidóval kódolva, mert úgy hátha nagyobbat szól.

 

ÜdV

Előzmény: Aerion (329)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.25 0 0 330

A magyar megkérdezettek több mint fele szerint "valószínűleg igaz" az, hogy a zsidók hűségesebbek Izraelhez, mint ahhoz az országhoz, ahol élnek. A magyarok 60 százaléka osztja továbbá azt a véleményt, amely szerint a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon.

 

Hmmm. És hol a sokat emlegetett antiszemitizmus, mert ezek egyszerűen sztereotip, előitéletes vélemények, legközelebbi rokonaik a "minden pasi szemét" illetve a "minden nő anyagias luvnya"

 

ÜdV

Előzmény: geszthi (319)
Aerion Creative Commons License 2008.06.25 0 0 329
Természetesen, viszont ez az egyezés semmiben nem viszi közelebb a nem keresztény vallásúakat az egy igaz nép Megváltásához, amelyet kizárólag a zsidó Messiás hozhat el, és csak a zsidóknak.
Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 327
"A különbség az, hogy a zsidók nem kívánnak ezen az úton járni."
A világ többszáz egyéb hitének /vallásának követővel együtt! Pl. Buddhisták, Iszlámhívők stb. hogy csak a legnépesebbeket említsem...
Előzmény: Aerion (326)
Aerion Creative Commons License 2008.06.25 0 0 326

Nem Jézus kereszthalálán van a hangsúly, hanem a kereszthalál okán.

 

A zsidók szempontjából Jézusnak azért kellett meghalnia, mert veszélyt jelentett arra a zsidó Isten, hit és társadalomképre, amely a zsidók életvilágát alkotta, és alkotja ma is.

 

Isten szempontjából Jézus kereszthalála az Isteni tervezés része az emberiség bűnöktől való megváltása érdekében, Jézus feltámadása pedig út, amelyen járhat bárki, zsidó és nem zsidó egyránt.

 

A különbség az, hogy a zsidók nem kívánnak ezen az úton járni. Ők továbbra is várják a zsidó Messiást, aki megdicsőiti az egy igaz népet, a zsidót.

És egyedül csak őket.

Előzmény: vizinikk (318)
SamuraiJack Creative Commons License 2008.06.25 0 0 325
Kell a fenéket.
Előzmény: vizinikk (324)
vizinikk Creative Commons License 2008.06.25 0 0 324

kereszténynek köll is, hogy folyton bűntudata legyen.

 

Előzmény: SamuraiJack (323)
SamuraiJack Creative Commons License 2008.06.25 0 0 323

Basszus, most hirtelen olyan bűntudatom lett.......

Csak tunnám, miért...????

geszthi Creative Commons License 2008.06.25 0 0 322
Ne jatszd mar magad. Pontosan tudod miert az kellett, miert oda es miert ekkor.
Előzmény: AAAaaa (310)
geszthi Creative Commons License 2008.06.25 0 0 321
Masutt mar irtam, de nagyon kivancsi lennek a kepukre ezeknek, ha az izraeli cegek fognak magukat es kimennek az orszagbol.

A Polgarfovarosnak lennek a kepere kivancsi ha a a Teva kivonulna.

Mert ott meg ugye azon aggodtak a Kormany ellen, hogy egyes fontos cegeket vedenek (es azon ceg a jobb szerint nem az antibiotikum gyartsa miatt nemzeti fontossagu, nem az egyebkent fideszes varos munkahelyei miatt hanem mert hat ugye...)
Előzmény: Kannaváró (-)
geszthi Creative Commons License 2008.06.25 0 0 320
Sajnos lassan kezdünk hozzászokni, hogy az antiszemitizmus és a szélsőjobb gyökeret ver az egyszerű emberek között.

Epp errol ir az Index (lasd alabb). Amint a megfelelo kozossegbe kerulnek onnantol elfogadotta valik.

Előzmény: Törölt nick (12)
geszthi Creative Commons License 2008.06.25 0 0 319
INDEX
2007. március 4., vasárnap 17:30

Nem változott jelentősen az antiszemitizmus mértéke Magyaroszágon. A 2006-os adatok szerint a lakosság negyede előítéletes, és minden tizedik magyar kifejezetten radikális. A kérdés inkább az, mikor, mitől jönnek a felszínre.

A zsidókkal szembeni előítéletnek és adott esetben gyűlöletnek több formája, szintje van a magyar társadalomban: a radikálisan antiszemita gondolkodásúak aránya évek óta tíz százalék körül van, de összességében minden harmadik-negyedik magyar gondolkodik a zsidókról előítéletesen.

Ha viszont olyan közegbe kerülnek, amelyben, úgy tűnik, bevett zsidózni, akkor felerősödik az antiszemiták hangja. Sőt amikor egy csoportban elfogadottá válik a zsidózás, akkor nemcsak a korábban elfojtott gondolatokat mondják ki hangosan, hanem az összetartozás kifejezésére azok is elkezdenek ilyen nézeteket hangoztatni, akik egyébként nem annyira előítéletesek.


Magyarországon a legnyugtalanítóbb az antiszemitizmus
MTI
2007. 07. 17., 16:31

"Nyugtalanító, hogy Magyarországon mennyire megnőtt a zsidókról negatív nézeteket valló megkérdezettek száma és milyen nagy a százalékarányuk" - mondta Abraham Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League - ADL) nemzeti igazgatója az ynetnews.com hírportál szerint.A Rágalmazásellenes Liga kedden Jeruzsálemben közzétett felmérése öt másik európai országra, Ausztriára, Svájcra, Belgiumra, Hollandiára és Nagy-Britanniára is kiterjedt. Az 500-500 felnőtt júniusi megkérdezésén alapuló felmérés szerint az antiszemita felfogások Magyarországon a legelterjedtebbek a hat ország közül.

A magyar megkérdezettek több mint fele szerint "valószínűleg igaz" az, hogy a zsidók hűségesebbek Izraelhez, mint ahhoz az országhoz, ahol élnek. A magyarok 60 százaléka osztja továbbá azt a véleményt, amely szerint a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon.
Előzmény: Kannaváró (-)
vizinikk Creative Commons License 2008.06.25 0 0 318

nem drágám, roppantul tévedsz.

Jézus kereszthalála nem a zsidókon múlt, hanem Istenen. "mert ő úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki őbenne hisz, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Jézus ezt mondta Péternek, aki le akarta őt beszélni a szenvedésről és a kereszthalálról: "Távozz előlem, Sátán! Botrány vagy nekem, mert nem Isten dolgaival törődsz, hanem az emberekével!"

 

ezt szeretem bennetek, antiszemita, melldöngető farizeus "keresztények". Semmit sem tudtok sem Jézusról, sem Istenről, csak a magatok hülyeségeit hajtogatjátok, mert azt gondoljátok, ettől különbek vagytok. azért persze végső érvként ott a feltámadás. de a Szentírás nem kendermag, hogy csak azt szemezgessétek ki belőle, ami a kedvetekre való.

 

Előzmény: Aerion (285)
SamuraiJack Creative Commons License 2008.06.25 0 0 317

Van, akinek lételeme.

 

Jó lehet neki.

 

:)

Előzmény: righteous (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!