Azért írom ezt, mert jópár olyan lemezem van, amiken, ha angol vagy egyéb beállítást választok, elő se jön ez az orbitális baromság. (Bezzeg ha véletlenül a magyart választom, máris a képembe dübörög)
Naphosszat nézetném azzal, aki kitalálta (és rátetette)
félreértés ne essék, én is rühellem azt a rohadt "ne lopj" introt, de komolyan hisz abban bárki is, hogy ha megírja ezt x ember a forgalmazónak, akkor majd leveszik.
Amíg ilyen mértékű az illegális letöltés, nem hiszem.
Számítógépen (Power DVD programmal) általában engedi "áttekerni" ezeket a részeket a csúszkán, úgyhogy engem nem zavar annyira. Az már annál inkább, hogy egy az egyben átvették a külföldi (amerikai?) reklámot ("Nem lopnál..."), amiben a letöltés mint olyan bűncselekmény, lopás. De a magyar jog szerint csak a feltöltés az, ha jól tudom. Másolni sem tilos saját használatra.
Persze a legfontosabb az lenne, hogy az ember bírja ki, hogy nem veszi meg, ha neki nem tetsző a formátum, de a legtöbb ember valószínűleg inkább legyint, és megveszi így.
A gond az, hogy sokan panaszkodnak, de közben megveszik, mert ez a legkisebb ellenállás.
Egyszerű a megoldás: nem kell megvenni ÉS vissza kell jelezni a forgalmazónak, hogy meg akartad venni, de azért nem tetted, mert amiért pénzt adsz, azon nem akarsz reklámokat nézni.
Ha elég ember visszajelez, akkor majd eltöprengenek rajta.
Talán egy netes mozgalmat is lehetne erre szervezni.
Ha figyelmeztetés, normálisan, hát legyen... (a reklámos egy más téma, ott "azé óccsó") Nekem az bassza fel az agyam, de rendszeresen, amikor "NE LOPJ! A FILM MÁSOLÁSA IS LOPÁS" ordítással fogad egyik-másik... volt már, hogy a kukában kötött ki egy-egy ilyen film...
Másrészt: ha elmész moziba, ott is van reklám. Egy focimeccsen is. Az olimpián is. A villamoson is, az autópályán is. Még egy doboz gyufán is. Ez egy ilyen világ. Sajnos.
Fogd úgy fel, hogy ennyivel olcsóbb a lemez. (Vagy ha van energiád, vágd ki: DVD Shrink és társai megteszik.)
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem a halálba idegesít, ha egy gyári DVD-n átugorhatatlanul bámulnom kell a gyártó-forgalmazó animált logoját, REKLÁMOKAT (bazdmeg, fizettem, ne tömj reklámokkal), illetve a figyelmeztető feliratot a jogvédelemről.
Szolgálati közlemény!
Csak jogtiszta DVD-m van, minden CD-m és számítógépes játékom legális. Ha a következő DVD, amit megveszek, tartalmaz reklámot, akkor az volt az utolsó, amit vettem.