Keresés

Részletes keresés

Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 53

Íme, az első adatok:

Nem műszaki hiba okozta a fehérgyarmati szerencsétlenséget

2008-06-27 17:56 , Hírtévé,

Nem műszaki hiba miatt zuhant le egy hete a Magyar Honvédség gyakorlógépe Fehérgyarmat határában - állapította meg a polgári légügyi hatóság a fekete doboz adatainak elemzése után.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet a roncs, illetve a repülés előkészítésének és végrehajtásának vizsgálatával folytatja a munkát. A honvédelmi miniszter, Szekeres Imre a baleset napján úgy nyilatkozott, a pilóták feleslegesen kockáztatták életüket az előre nem tervezett manőverekkel.

Az eredeti tervek szerint a növendék pilótának 200 méter magasan, manőver nélkül kellett volna repülnie. Szemtanúk szerint a gép 200-300 méter magasan megfordult, majd lezuhant, és lángolva több száz métert csúszott a földön. Mindkét pilóta életét vesztette. A Debreceni Katonai Ügyészség halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indított eljárást.

Remélem, kezded már érteni, miről írtam.

Nem bántom én a pilótákat, de ez van.

Más:

Amióta  mgtörtént a terrotámadás New Yorkban a tornyok ellen és az amerikai repülőtereken bevezették  a szigorú utasellenőrzést (nagyon  helyesen) és a repülőgépek műszaki ellenőrzése igen szigorú lett (márcsak amiatt is, hogy nem csempészett-e valami beépített ügynök ropbbanószerkezetet az utasszállító gépbe /gépre- a légiszerencsétlenségek megszüntek.

Rend, fegyelem szigorú műszaki ellenőrzés és máris megvan az eredménye.

Na, ezek hiányoznak egyes helyeken, ebben Magyarország élvonalban van.

Előzmény: Kardos Ica (52)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.25 0 0 52
Én nem ezzel vitázom, hanem azzal a kijelentéseddel, hogy a baleseteket majdnem kizárólag a pilóták okozzák.
Előzmény: Heinekem8 (51)
Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 51

Várd ki a végét a vizsgálatnak.

Figyelj! Ha titkosítanak, akkor hazudnak.

Előzmény: Kardos Ica (50)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.25 0 0 50
Értem. Pilóta vagy repülési baleseteket vizsgáló vagy? Az összes statisztika, szakirodalom stb. mind hazugság.
Előzmény: Heinekem8 (49)
Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 49

A gyakorlati életből...

Előzmény: Kardos Ica (47)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.24 0 0 47
Bizonyára. Egyébként ezt a 90%-os pilótahiba-arányt honnan vetted?
Előzmény: Heinekem8 (46)
Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 46

Majd meglátod a vizsgálat eredményét ismertetik- hacsak nem titkosítják.

Mert, amikor hazudnak, akkor szoktak kegyetlenül titkosítani.

Előzmény: Kardos Ica (32)
T.Howard Creative Commons License 2008.06.23 0 0 45
''Aztan meg nem jott be neki azonnal a igten a kromany miatt van...''

notige kroány nzy maitt...

no comment
Előzmény: geszthi (37)
vad.liba Creative Commons License 2008.06.23 0 0 44
Macika!
Nekem is van sok hozzászólásom, de ezen a nicken csak a második....
Előzmény: Törölt nick (41)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.23 0 0 43
És miért is ne lehetne itt a kormány hibáját firtatni. A párba állítás valóban nem izléses, de azért álljon már meg a menet: hogy a csudába lehet a tragédia után közvetlenül kijelenteni, hogy biztosan nem volt műszaki hiba, s hogy a pilóták eltéretek a feladattól (tehát ők voltak a hibásak.)
Van tudomásod róla, milyen állapotok uralkodnak a honvédelemben? Nagy-nagy sajtóvisszhangot kap minden egyes gép érkezése, de hogy a pilótákat nem képezik ki, arról szinte semmi. Ha jól tudom, 250 óra lenne a kívánatos minimum, a magyarok jó, ha 50-ra kapnak lehetőséget. Nem tudom igaz-e, de tegnap hallottam, hogy egy dandárra 50 dandártábornok jut (extra fizetéssel persze.), de a technikára alig költenek valamit. Gyenge a felszerelés, gyenge a kiképzés, nincsenek pótalkatrészek, kevés az üzemanyag stb.
Előzmény: geszthi (37)
geszthi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 42
Wow 200-aska magara vette? Vajh miert? :-))
Előzmény: Törölt nick (40)
geszthi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 39
1, Ha a ket pilota bravuroskodott es azert volt, akkor is le kell folytatni a vizsgalatot eppen azert, hogy a jovoben a tobbi pilota okuljon es ne bravusroskodjon.

2, A vizsgalati hir kapcsan miert az jutott eszedbe, hogy jaj az a ket pilota gyalazasa, mig e topik nyitasa, mar a cime alapjan is is eppen a ket pilota emlekenek a meggyalzasa, hogy a halalukat is a kormany ellen akarjak felhasznalni?

Előzmény: péterkém (30)
geszthi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 38
A te fikanicked? Elolvastad hozzaszolasat? Megertetted hogy mit muvel ez a topik?
Ezek fenyeben igenis azt.

Radasul a hulyeje olyan hirt rak be az altalam berakott vizsgalati hir ellen, amiben szinten ott van a szakertotol is hogy igen nem zarhato ki a pilota hiba sem.
Előzmény: Kardos Ica (36)
geszthi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 37
De en nem errol beszeltem, hanem a topiknyito hullarablasarol, hogy a kormany ellen meg a (Mercedes gyar ide telepulese kapcsan) nyitotta ezt.

Aztan meg nem jott be neki azonnal a igten a kromany miatt van...
Előzmény: Kardos Ica (24)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.23 0 0 36
A hozzászólásszám bölcsességet is takar?
Előzmény: geszthi (35)
geszthi Creative Commons License 2008.06.23 0 0 35
Ennyi eleg is rolad...

Nick: tm73
Email: nem publikus
Weboldal:
Bemutatkozás:
Hozzászólások (7)
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.23 0 0 34
MÉG TE BESZÉLSZ, ESZTHIKE, akinél professzionálisabb hullarablót még nem hordott a hátán ez a tetves fórum?!

A szarzsák Szekeres dilettáns, prejudikáló, ocsmány nyilatkozatával végkép lejáratta magát, mert most még egyáltalán nem lehet kizárni, hogy a balesetet műszaki hiba okozta, vagy részben hozzájárult annak bekövetkeztéhez. És nem csak én gondolom így:

>>Mit látott a szemtanú? És vajon hiteles?

Egy szemtanú beszámolója szerint a repülőgép nagyon alacsonyan szállt, majd magasra emelkedett, aztán pedig "nyílegyenesen" lefelé zuhant. A baleset szemtanújának elbeszélésére reagálva egy magát megnevezni nem kívánó szakember lapunknak elmondta: a leírt manőver nem létezik. Az alacsony repülés után hirtelen magasba emelkedés még elképzelhető tervezett manőverként, az utána következő zuhanás viszont már biztosan hiba következménye volt – állítja hozzátéve, hogy az elmondottak alapján ő maga a műszaki hibát tartja a legvalószínűbbnek, de sajnos a pilótahibát sem lehet kizárni még akkor sem, ha két tapasztalt szakember is volt a gépen. A végleges eredményt a hatóságok vizsgálata hozza majd meg a fekete doboz adatainak és a gép roncsainak elemzése után.<<

(http://www.bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=154049)
Előzmény: geszthi (23)
T.Howard Creative Commons License 2008.06.23 0 0 33
''Hogy jon a topikcimbe a Mercedes? Egyszeruen nem latom...''

Most én micsinájak?)))
Előzmény: geszthi (18)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.23 0 0 32
Felteszem, jeles vizsgáló vagy valamely szakintézményben. Kérlek, ne bántódj meg, de ez szerintem súlyos tévedés.
Előzmény: Heinekem8 (29)
péterkém Creative Commons License 2008.06.23 0 0 31

Mindamellett, eltekintve az ügy érdemétől, hogy tetszik a kedves olvtársaknak az ügyészségi vizsgálat tárgyának alábbi meghatározása:

"halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése(sic! mindenféle felesleges írásjel beiktatása, vagy némi - a magyar nyelv szórendjének megfelelő - tagolás nélkül!)

Ha jól értelmezem, a katonai ügyészség a maga bikkfanyelvén "a légi közlekedés gondatlan, halált okozó veszélyeztetése" okán indított vizsgálatot, de nem volt ott egy magyar nyelven jól tudó tisztviselő, netán a szóvivőjük, aki normálisan, a magyar nyelv szabályai szerint meg tudta volna fogalmazni a "vádat"?

péterkém Creative Commons License 2008.06.23 0 0 30

Drága Esztikém! Osztán ki ellen indítanak bűntető-eljárást a boldogtalan ügyészek? Ha a 2 pilóta bravúroskodott, ők már kikerültek a földi igazságszolgáltatás fennhatósága alól, nyugodjanak békében, nem kéne őket gyalázni.

Ha meg a géppel volt valami probléma, azt úgysem fogjuk megtudni, ld. topicnyitó (na meg a fekete doboz sürgős katonai ügyészségi lefoglalása, és a letarolt, leégett kaszáló "bűnügyi területté" nyilvánítása).

Úgyhogy minden igyekezeted és linkelési tudományod ellenére, ez a hsz-od bizony halottgyalázásnak, rosszabb esetben a szokásos kormány-mentő akciódnak minősülhet, amit erősít Szekeres et. hamarjában elkövetett megnyilatkozása.

Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 29

"és már azt is eldöntik Ő volt a hibás..."

A repülőbalesetek 99%-ában a repülőgép vezetője a felelős.

Hencegés, majd én megmutatom, stb.

Aztán ez a vége.

Úgy, a vizsgálat lezárása előtt merem ezt írni.

Előzmény: karesz2 (28)
karesz2 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 28
Ha már ítélkezni akartok (a halottakon ugye mert más nem sérült), akkor a végén , ne a füstölgő roncsok felett.
Ez undorító.

Múltkor mentem haza (nem voltam messze) hallom a rádióban baleset. Otthon már a neten a képek. Gyerekek: ha valaki így találja hozzátartozóját, így hall először hírt róla? - és már azt is eldöntik Ő volt a hibás...
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.22 0 0 26
Talán az első (?) ilyen magyar repülőbaleset 54 körül volt, amikor egy sétarepülő zuhant le (Zuglóban?). A pilótafülkében a pilóták barátnői is bent voltak. Alighanem nekik produkálták magukat. (A gép hullámvonalban repült.)
Nem értem, egy pilótában hogyan lehet ilyen kevés felelősségtudat.
Előzmény: Törölt nick (25)
Kardos Ica Creative Commons License 2008.06.22 0 0 24
Bocs, hogy belepofázok. Hogy ki mit bukott be nem tudom. Azt sem, hogy a katonai gépek balesetének kivizsgálása mennyi időt vesz igénybe, milyen alapos stb. Én csak egy hobbipilóta vagyok.
Lehet, hogy eltértek a feladattól. Az is lehet, hogy valóban felelőtlen hancúrozók voltak. Bár egy katonától nem ezt várnám. Az is lehet, hogy a toronnyal folytatott rádióforgalmazásból sejteni lehet, hogy így volt. De akárhogy is történt biztosan hosszadalmas, alapos vizsgálat kell.
Ha gyorsan végeznek majd, csak egyet jelenthet: nem akarják vizsgálni, hanem megrendelt eredményt produkálnak.
(Nem igazi érvelés, de nézz meg pl. egy részt a Légi katasztrófák sorozatból a NatGeon.)
geszthi Creative Commons License 2008.06.22 0 0 23
Bebuktad a hullarablo kormanyellenes dolgodat...

Büntetőeljárás indult a lezuhant vadászgép ügyében
Index/MTI
2008. 06. 21., 20:11 | Frissítve: 3 órája

Büntetőeljárást indított a Debreceni Katonai Ügyészség a Nábrádnál pénteken lezuhant oktatógép balesete ügyében, amelyben két pilóta életét vesztette - közölte az MTV Híradója.

A pilóták olyan repülési manővereket hajtottak végre, amelyek nem szerepeltek a kiképzési tervben. A mi adataink is erre utalnak, és éppen ez vezetett arra, hogy a Btk. 185. paragrafusában szabályozott halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indítsuk meg az eljárást - nyilatkozta Ludmán Zsolt katonai ügyész a Híradónak.
Előzmény: T.Howard (-)
karesz2 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 22
Nem kellene poénkodni ezen.
Ez a Szekeres egy bunkó f.sz, még füstölög a gép és műszaki hibe nem volt szerinte. Így áll ki az embereiért, miközben lehet a másik hír igaz, hogy a géppel volt valami és a lakott terület felől vitték ki a károk enyhítésére, HŐSÖK!
És ha én lennék a HM akkor azok is lennének, ez meg lemondhat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 21
mééénem érted??? ...a gaz gyurcsi két ember életéért adta el a merci gyár helyét! sötét zombiknál ez teljesen nyilvánvaló, minek ezen fennakadni? tessék nemzethalálban gondolkodni.. vilááágosss?
Előzmény: geszthi (18)
puntik Creative Commons License 2008.06.21 0 0 20

http://l-39.cz/   Meg a 60-as evekben kifejlesztett gyakorlogep a L-29 Delfin,utan.

Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Heinekem8 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 19
Gondolom, ők is hősi halottak lesznek.
Előzmény: T.Howard (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!