Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.09 0 0 10

Csizi Péter, a körzet fideszes választókerületi elnöke azt mondta, azért jelölik Kővári Jánost, mert eddig is sokat tett a városért, képességei pedig alkalmassá teszik arra, hogy a Parlamentben képviselje Kertváros érdekeit.

 

 

Civil jelöltet indít a Fidesz Toller László helyéért
ex_lx Creative Commons License 2009.01.21 0 0 7
"Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság elsőfokú, nem jogerős határozatában."

Akkor még cselekvőképes.
Büntetőjogi felelősségének teljes tudatában még akár magára is vállalhat mindent, amit Battonyától Nemesmedvesig vállalni kell a Pártért.
Előzmény: eFigyelő (6)
eFigyelő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 6
Időközi választás lesz Pécsen?


Toller gondnokság alatt
A bíróság kimondta a parlamenti képviselő cselekvőképtelenségét.
Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság elsőfokú, nem jogerős határozatában -- írja az MTI.
Aerion Creative Commons License 2008.06.19 0 0 5

Látszatmegoldások helyett át kellene inkább alakítani a választási rendszert, és be kell vezetni (újra) a képviselők visszahívhatóságát és maximálni kell, hogy mennyi időt tölthet el egy képviselő a parlamentben. Természetesen a visszahívás szabályainak megfelelő komolyságot kell adni. Egy képviselő mandátumának visszavonását az adott választókörzet választói több mint felének alá kell írnia. Ezzel párhuzamban változtatni lehetne az országgyűlési választások időbeosztásán is, időben nagyobb távra nyitva a két választás közötti időt.  A képviselők visszahívhatósága mellett legfeljebb 10-12 évet (5, vagy 6 éves választási ciklus szerint 2 időszak) tölthető országgyűlési képviselőként a parlamentben. Ezekkel párhuzamban változtatni kell a választókörzetek jelenlegi határain is, továbbá meg kell szüntetni a listás választást. Nincs szükség másra, csak egyéni mandátumos képviselőkre, tehát természetesen csökkenne a képviselők száma, amivel párhuzamban ésszerű lenne létrehozni egy felsőházat, amelynek tagjait kinevezik és nem választják. 

 

 

 

Előzmény: pert1 (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 4
Egészen hamar végigrágtad magad a topikon!
Előzmény: Aerion (3)
Aerion Creative Commons License 2008.06.19 0 0 3

Toller már nem kap költségtérítést, se a felesége - Toller után.

 

Én nem a költségtérítésre, pénzek kifizetésére helyeztem volna a hangsúlyt Toller ügyében, mint inkább a Toller esetét kezdettől fogva kísérő politikai alkuk és egyezség-kényszerek területére.

Előzmény: Törölt nick (1)
pert1 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 2

Visszamenőleges hatállyal nem lehet törvényt hozni, feltehetőleg az új törvény se lesz éevényes csak a hatálybalépésétől. Az elmúlt 18 évbe negy rakás kormány volt, bármelyik hozhatott volna törvényt az ilyen esetekre. A köztársaság ielnök esetében pl képesek voltak ilyen törvényre - igaz hogy ő egyedül tölti be a funkcióját - ezért tán könnyebben feltűnik a hiánya.

 

A tervezett törvény szvsz diszkriminálja a megbetegedett képviselőket, mert ha pl egy egészséges képviselő 1 évig nem jár be a parlamentbe (mondjuk évi egy szavazás kivételével)és a választóival se találkozik, akkor őt sremmivel se lehet szankcionálni.

 

Én nem tulajdonítanék túlzott jelentőséget annak, hogy egy körzetnek éppen nincs megválasztott egyéni képviselője - akiknek van azok nagy része se tudja, hogy éppen ki az.

Előzmény: Aerion (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1
Itt a szaktopic Klikk !
Előzmény: Aerion (-)
T.Howard Creative Commons License 2008.06.19 0 0 0
s0rs
Előzmény: Aerion (-)
Aerion Creative Commons License 2008.06.19 0 0 topiknyitó

Mindenekelőtt jobbulást kívánok Toller Lászlónak. Toller László egyike azoknak a szocialista politikusoknak, pontosabban egyike volt, aki talán eredményesen felléphetett volna, akár mint szervező, akár mint vezető az MSZP halaszthatatlan politikai megújulása érdekében, amelynek egyedüli akadályát a gyurcsányisták képezik. Erre Toller esetében már nem kerülhet sor. Mindamellett megkerülhetetlen mandátuma sorsának kérdése, amelyre az MSZP már határozott választ adott a ’lex Toller’ néven elhíresült törvénymódosítási terv kapcsán. A törvénymódosítás lényege, hogy az a parlamenti képviselő, aki egy éven át bármilyen okból nem tudja ellátni munkáját, elveszíti mandátumát, csakhogy a módosítás nem visszamenőleges hatályú, és onnantól kezdve számít az egy év, mikor a törvény hatályba lép. A törvénymódosítás vitája 2008. szeptember-októberére várható, vagyis ha elfogadják, október-november körül léphet hatályba, és onnantól kezdve számítva az egy évet 2009. október-novemberéhez érünk, ahonnan már csak alig fél év a naptár szerinti soron következő országgyűlési választás időpontja, tehát már nincs értelme időközi országgyűlési választást tartani. Mindez azt jelenti, hogy Pécs 3-as (Kertváros-Uránváros), mintegy 50.000 választót, összességében majd 70.000 embert tömörítő választókörzetének 4 évig gyakorlatilag nincs közvetlenül választott országgyűlési képviselője, akihez a választók fordulhatnának a panaszaikkal, akitől várhatnák ügyeik vitelét, rendezését. Ez olyan mintha Sopronnak, vagy Budapest-Józsefvárosnak egyáltalán nem lenne választott országgyűlési képviselője. Az MSZP erre is adott választ, ’há’ ott van a Szili Kati, majd ő átveszi a Laci ügyeit’ – hát persze, minek is egyáltalán választást tartani, ha ’a Kati úgy is elintézi…’

 

De nem ez az egyedüli probléma Toller esetével kapcsolatban. Toller 2007-es vagyonbevallását a felesége írta alá, pedig nem volt rá jogosult, de ennek ellenére kiutalták Toller teljes fizetését, és Toller Tünde felvette a költségtérítést is. 2008 januárjában már nem adtak le vagyonbevallást. Közben kiderült, hogy Toller táppénzen van, de az országgyűlés avatott bizottsága szerint polgármesterként, a pécsi polgármesteri hivatal szerint országgyűlési képviselőként kap(ott) táppénzt, aminek folyósítása szintén lejárt 2008. június 18-án.

 

Sajnálom, ami Toller Lászlóval történt, emberileg együttérzésemet fejezem ki.

De Toller mandátumának sorsát rendezni kell, mert amit az MSZP ezzel kapcsolatban tervez, az elfogadhatatlan és megalázó, ami ellen - ismerve Tollert, ő maga biztosan tiltakozna.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!