Keresés

Részletes keresés

Domowe Creative Commons License 2010.06.19 0 0 324
Amíg a szaporítók sokkal olcsóbban tudják előállítani a kiskutyákat mint a tenyésztők addig a szaporítóknak van életterük!
Ki tudja azt garantálni hogy jó helyre kerül egy kutyus ?? Senki még ha szerződést kötnek akkor se lehet garantálni vagy biztosítani hogy minden jót megkapjon egy eb.
Én személy szerint nem vagyok híve az ivartalanításnak ennyi erővel az embereket is lehetne, úgyis sokan vagyunk már. Vagy ez isten ellen való cselekedet?
Na jó a kóbor kutyák nekem sem tetszenek ill a gazdák akik kirakták őket de ennyi erővel felelősségre lehetne vonni a kapitalizmust is hiszen elszaporodtak a kóbor ill hajléktalan emberek is
Előzmény: shine_adonis (321)
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 323
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
shine_adonis Creative Commons License 2009.11.02 0 0 322
Ja, azt kihagytam, hogy súlyos pénzbírságot, esetleg börtönt kellene mindenkire kiszabni, aki nem megfelelő módon tart állatot. (Ketrec, lánc, verés, éheztetés, elhanyagolás stb.) Sajnos a magyar ember csak ebből tanul.
Előzmény: shine_adonis (321)
shine_adonis Creative Commons License 2009.11.02 0 0 321
Sziasztok!

Vettem a fáradtságot, és végigolvastam az összes eddigi hozzászólást, kivéve, amiket moderáltak.

Szerintem az a baj, hogy megy a szaporító vs tenyésztő, ill. tk vs tk nélküli kutyákról szóló vita. Nem látjátok a lényeget. Azért van ennyi árva, gazdátlan, megkínzott kutya, macska stb, mert sok semmire való ember jut állathoz. Mindegy az, hogy 100 ezres trendi kutyuska, vagy neve nincs keverék, az emberi bánásmód, és felelősség vállalás hiánya miatt van az egész. Mo-on nincs bevett hagyománya az ivartalanításnak, hanem inkább évente 2-szer likvidálják a kölyköket. Akik, megy úgymond "sajnálják" őket frissibe agyonütni, kirakják nagyobb korukban az utcára.

Egyet értek azzal a hozzászólással, hogy minden kutyát, macskát kötelező jelleggel csippeltetni kellene, valamint minden gazdi köteles lenne állatorvost választani kedvenceihez, mint emberek esetében, és akkor látszana, hogy be vannak-e az állatok oltva.

Azért azt még hozzátenném, hogy nem csak a pedigrés állatoknak van létjogosultsága, de akik kölyköt vállal, vállalja azt is fel, hogy biztosan jó helyre adja.

Nekem keverék kutyám van: 50% golden, 50% labrador. 15 ezer Ft-ért vettem, és tökéletesen elégedett vagyok vele. Ivartalaníttatni fogom, és már előre sajnálom, hogy még egyszer ilyen kutyát nem fogok tudni szerezni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én megértem azt is, ha valaki keveréket szeretne, de azt is, ha fajta tiszta állatot szeretne, mivel akkor tudja, hogy nagyjából mire számítson.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 320

ez van..ha nem válaszolunk, akkor nem törölték volna...

:(

 

én jelzem , ha gond van, de ők döntenek.

 

Előzmény: HelLopez (319)
HelLopez Creative Commons License 2008.09.12 0 0 319

Aha, értem.

Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 317

Szia!

 

Igen..

 

Ld. Modus: A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében az Etikai szabályzatba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló a "válasz erre" funkciót használta azok megtételekor). Fentiekből következően azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sértik az Etikai szabályzatot, nem célszerű magában az adott rovatban reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülnek.

Előzmény: HelLopez (316)
HelLopez Creative Commons License 2008.09.12 0 0 316
Most az én gépem rossz, vagy itt ki lett törölve jóóóó pár hozzászólás???
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 274
Nem egyáltalán nem kötelező fialni csak úgy kényszerből korcsokat ebből van a sok kóbor korcs kutya az utcán mert a hülye gazdájuk szép kis tarkakutyákat akart ezt mésem kérdezik meg a kutyától amikor a 10 kiskutyából álló alomból kilencet elaltatnak mert a gazdinak csak egy kellett és a többit kibaszta az utcára na erről ennyit!
Előzmény: joby (20)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 273
Hát ez látod jó kérdés. Nem tudom mi abban a jó, de vannak olyan emberek akik direkt ilyet szeretnének.
Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.07 0 0 272
És abba mi a jó hogy egy 1kilós kutyája van valakinek talán azzal dicsekedik ?
Előzmény: Kriszti1977 (256)
sultcsirke Creative Commons License 2008.08.04 0 0 271
Sziasztok! Ezt a hirdetést most találtam az egyik oldalon:
"Keresek BORDEAUXI vagy ROTTWEILER kislány kölyköt(3 hónapos körülit...oltásokkal).Itt Nyí........ környékén. Úgy hogy az első fedeztetésből visszakapná a kölyköt. Szerződést is írunk.
Most vásároltam egy kölyköt "NYÍRBÁTORBÓL"..... SZ. B. -től, de az elpusztult...nem volt meg az oltása. És jelenleg is vannak eladó kölykei. Szóval a 25 ezres kölyök 40-be volt és mégsem maradt meg. Nagy állattenyésztő. Az ő hibája volt.
Az állatorvos is alátámasztotta. És nem tudok már vele mit kezdeni. Nem lehet vele egyzkedni. Sajnos a kölyköt elkellett altatni...
1 hétig jártam vele az állatorvoshoz de vasárnap már azt javasolta altassuk el mert már 1 % esélyesem volt a betegség miatt. Ne kínozzuk tovább.
Köszönhető ez az egész a tenyésztőjének..."
pierrebaba Creative Commons License 2008.08.04 0 0 270
köszönjük a jogszabályban (fauna, négy mancs)felsorolt alapítványoknak, hogy ez létrejöttkedvtelésből tartott állatokra vonatkozó jogszabály tervezetkedvtelésből tartott állatokra vonatkozó jogszabály tervezet
Dogfüggő Creative Commons License 2008.08.02 0 0 269
Egyrészt Dickensnek teljesen igaza van: a kutya nem farkas.
Pont az a fő különbség köztük, hogy a kutya az ember által irányítható.
Másrészt még a farkasfalkában sem igen van olyan, hogy az alárendelt egyed kifejezetten a falkavezér "utasítása" ellenére cselekszik, ráadásul annak az orra előtt..
Előzmény: R. Péter (260)
Dickens Creative Commons License 2008.07.30 0 0 268
Hát legalábbis nagy százalékban már eldőlt, igen, habár az említett okokból vannak még bennem bizonytalanságok :) Köszi, ismerem mindkét oldalt, de most nem vagyok abban a helyzetben több okból sajna, hogy bevállaljak mentett vizslát, mindenképp kölyköt szeretnék. Van már egy mentett labink, most egy időre betelt ilyen szempontból a létszám :)
Előzmény: CyberCat (267)
CyberCat Creative Commons License 2008.07.30 0 0 267

Szerintem akkor a szíved mélyén már döntöttél. ;-)

Kívánok sok boldog és egészséges együtt töltött évet a leendő vizsláddal. És ha szereted a fajtát, nézd meg a www.futrinkautca.hu és a www.vizslasos.hu oldalt is.

Előzmény: Dickens (266)
Dickens Creative Commons License 2008.07.30 0 0 266
Füzesi Zsuzsa (a Pitypangos, de hát akkor ezt tudod is :)) ) rendkívül szimpatikus volt nekem, a levelei alapján is, a honlapjuk is rendkívül informatív, nagyon kedves és nyitott volt a telefonban is, szóval nálam is ő a legnyerőbb :) A Mátain meg az említett okokból vacilálok :) Csak ott nekem tényleg korai, szept.-ben kéne elhozni a kicsit, és én tél előtt nem szeretném, Zsuzsáéknál meg pont télre terveznek almot ráadásul...
Előzmény: CyberCat (265)
CyberCat Creative Commons License 2008.07.30 0 0 265
Én csak őket ismerem, nagyon lelkiismeretesek, és ráadásul mindketten részt vesznek fajtamentésben is, vagyis az én szememben ők az igazi felelősségteljes tenyésztők.
Előzmény: Dickens (264)
Dickens Creative Commons License 2008.07.30 0 0 264
Szia! Köszi, akkor jól választottam, mert én is a Pitypangot néztem ki :O)) A Vandabandát is néztem, de még nem olyan alaposan. A Mátai kennelt ismered esetleg? Kíváncsi lennék valaki véleményére, aki ismeri őket.
Előzmény: CyberCat (263)
CyberCat Creative Commons License 2008.07.30 0 0 263

Szia Dickens!

 

A Pitypang kennelt (www.hungarianvizsla.hu) és a Vandabanda kennelt (www.vandabanda.hu) ajánlom magyar vizslából, bár nem tudom, hogy most éppen hogy állnak kölykökkel, mikorra tervezik a következő almokat.

Előzmény: Dickens (254)
Dickens Creative Commons License 2008.07.30 0 0 262
Nem tartom túl szerencsésnek a farkasfalka és a kutya családja összehasonlítását. Kétségtelen, hogy vannak azonos vonások, kétségtelen, hogy a kutya számára a család is falka, de azért nem kéne kihagyni a számításból a kutya mintegy százezer évvel ezelőtt megkezdődött domesztikálását, ami azért nem tegnap volt, és ami azért leválasztotta őt a farkasokról, jelentékeny különbségeket idézve elő közöttük. Többek között azt, hogy nem önjáróak, hanem a gazda utasítására cselekszenek. Ez a kutyának egy meglehetősen fontos alaptulajdonsága kell legyen, különben elég nehéz vele az élet. Nem hiszem, hogy bárkinek nagyon praktikus, ha a kutyája, ahogy mondod, "kérdezés nélkül" megtámad bárkit. Egyrészt a kutya különbséget tud tenni (jó esetben) aközött, hogy a gazdái veszélyeztetve vannak vagy sem, másrészt hadd döntsem már el én - a "falkavezér" -, hogy szeretnék valakit beengedni a házamba vagy sem. Sok házőrzőt ismerek, közülük egyiknél sem volt gond a barátaimhoz vagy családtagjaimhoz bejutni a kertbe, lakásba, és ez szerintem így van rendjén, nem úgy, hogy vendég csak akkor jöhet, ha a kutyát láncra verjük, mert a te elmondásod szerint ez így működik.
Előzmény: R. Péter (260)
pierrebaba Creative Commons License 2008.07.30 0 0 261
mint a pulija a nagyinak. Befelé beenged mindenkit(elveszett báránykát a falkából) de kifelé nagyon hamis (hogy el ne kószáljon megint az őrizetére bízott falkatag)
tök érthető
Előzmény: R. Péter (260)
R. Péter Creative Commons License 2008.07.30 0 0 260

Szerinted a farkasfalkában ha a rangsorban az alfa pár alatt álló egyedek betolakodót találnak az odujuknál,megvárják a domináns egyedek jóváhagyását?

Egy jó Kaukázusi juhászkutya nem habozik akkor sem,ha egy kóborkutya kerül a területére és akkor sem,ha egy idegen ember.Nincs ott semmi keresnivalója.Természetéből fakad,hogy először támad és nem kérdez.A túlélés záloga,hogy óvja a családját.

Azok a kutyák amik beengedik a vendéget,de kifelé megharapják,gyávák és csak a hátráló (menekülő) embert merik megtámadni,a gyengeség jeleként értékelik a területükről való hátrálást.

Előzmény: Dogfüggő (258)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 259
Rá kell küldeni az APEH-ot és az Ántsz-t is, tuti találnak valami szabálytalanságot!
Előzmény: Katka.. (255)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.07.29 0 0 258
"Az a kutya amelyik beenged bárkit a területére, ha ott van a gazdi,ha nincs az nem házőrző."

???
A jó házőrző nincs alárendelve a gazdájának? Ő maga dönti el, hogy mi legyen, akkor is, ha ott a gazdája?
Húha..
Előzmény: R. Péter (241)
Dickens Creative Commons License 2008.07.29 0 0 257
Szerintem simán fel kell jelenteni. Ez, ha így van, állatkínzásnak minősül, ami ma már szerencsére törvénybe ütköző. Mindenképp kell jelezni - szerintem - állatvédelemmel foglalkozó civileknek, és persze a rendőrségnek is, hiszen bűncselekmény, mióta van állatvédelmi törvényünk (aminek persze az alkalmazása hagy kívánnivalókat maga után...)
Előzmény: Katka.. (255)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 256

Csak, hogy maradjunk a topik témájánál!

 

Az ilyen "tenyésztőt" NEM ajánljuk:

 

  www.expressz.hu/allat_noveny/kutya/showAdvert9890491.html

 

Mégpedig azért,mert ennek a fajtának a súlya 5-6 kiló!

Katka.. Creative Commons License 2008.07.29 0 0 255
Sziasztok ismételten!

http://www.startapro.hu/tobbi_kategoria/allatok/macskak/1453679
Ez a "kedves" hölgy már több mint egy éve folyamatosan hirdet..
Gyártja a macskákat lehet nála venni félperzsát-negyedet illetve háromnegyed vérhányaddal rendelkezőt is..kinnt tartja a mocsokban a cicákat,de ő mindenféle minőségre ad...Valakinek valami öötlete esetleg,hogyan lehetne az ilyeneket beszüntetni?
Dickens Creative Commons License 2008.07.29 0 0 254
Sziasztok, még nem olvastam végig vissza, úgyhogy, ha szóbakerült előbb, bocs érte, de ha valaki tud megbízható magyar vizsla tenyésztőt, akit kifejezetten AJÁNLANA (akár, mert neki van onnan kutyája, akár ismerősének), akkor kérem, jelezze :) Köszi előre is.
zsuzsa Creative Commons License 2008.07.29 0 0 253
Szerintem ha nagyon akarná az én ötkilós kutyám is belém tudná akasztani a fogát, de nem úgy lett nevelve, kinosan vigyáz, nehogy fájdalmat okozzon.  Sajnos hiába mondom el, a legtöbb új gazda nem hajlandó megérteni, hogy 5-től 85 kg-ig minden kutyának tudnia kell a helyét a falkában, ezért nem szabad előbb ennie mint az emberek, nem szabad dicsérni ha bármelyik családtagot megmorogja kölyökkorában, nem szabad  megengedni neki már 10 hetesne sem, hogy ő legyen a főnök.  Szerintem sokkal több hülye kiskutya van mint nagykutya, mert sok gazda nem vezsi komolyan a nevelését.
Előzmény: Fklari (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!