Bemutatták a Nagy Imre- és a Szilágyi József-per hangfelvételét 2008. szeptember 10. 13:16
// <![CDATA[
var ord=Math.round(Math.random()*100000000);
document.write('');
// ]]>
MNO Bemutatták a Nagy Imre-per DVD-n megjelent hangfelvételét és szó szerinti leiratát szerdán Budapesten. A történészszakma élénk érdeklődése mellett tartott sajtótájékoztatón az eddig sehol nem játszott, a Nagy Imre-pertől elkülönítve tárgyalt Szilágyi József-per hanganyagából is bemutattak néhány percet a DVD-ről.
Szabó Csaba, a Magyar Országos Levéltár iratokért felelős főigazgató-helyettese közölte: munkatársaival most azon dolgoznak, hogy a Nagy Imre-per 27 ezer oldalas jegyzőkönyve, az operatív és a vizsgálati iratanyag online módon is olvasható legyen intézményük honlapján.
Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája az MTI-nek elmondta: a Nagy Imre-per hanganyagának júniusi lejátszása „katartikus közélmény” volt, míg ez a DVD hozzájárul ahhoz, hogy a szélesebb közvélemény is megismerhesse a per történetét. Megítélése szerint a Nagy Imre-per részletesebb megismerésével a mai társadalom jobban képet tud alkotni a pártállami rendszerről.
50 éve és 3 hete nem tudom meghallgatni a Nagy Imre per hanganyagát. Azt, hogy éjfélkor milyen híreket (propaganda-anyagot) olvastak be a Magyar Rádióban a perről azt hallottam. A kor(kór) számos szimptómája megfigyelhető benne. De vajon mivel érveltek az ún. objektív bíróságon ????
Nem fértél be a nagy tömegtől, hogy meghallgasd? Nyilvános volt, bárki elmehetett és hallgathatta napról napra. Az is igaz, könnyebb a gép előtt kritizálni, mint venni a fáradtságot és beülni a hallgatóság közé. Befértél volna.
50 éve és 3 napja nem tudom, milyen bizonyítékok és milyen érvelés alapján ítélték halálra Nagy Imrét. Szeretném hallgatni a bírósági tárgyalásról készült hangfelvételt. És te ? (Azt hiszem áttérek a heti, majd havi, majd évi egy alkalomra. (ha élek))
50 éve és 2 napja nem tudom, milyen bizonyítékok és milyen érvelés alapján ítélték halálra Nagy Imrét. Szeretném hallgatni a bírósági tárgyalásról készült hangfelvételt. És te ? (Mellesleg a Rajk-per is érdekelne.)