Én is több helyen láttam már olyan felnőttet, aki gyerekkel koldult. Többek között a Petőfi-hídnál is. Borzalmas látvány, egy gyermek gondtalan gyermekkort érdemel, a szülők, szülők hiányában az állam feladata ennek biztosítása. Jó lenne, ha a gyámhatóság nagyobb hatékonyságal végezné a munkáját, nagyon sok szomorú sorsú gyermek várja, hogy valami vagy valaki segítsen nekik.
Két napon át a Könyves Kálmán körút-Kőbányai út kereszteződésében lévő piros színű benzinkúton dolgoztam. (nem írok konkrét márkát, nehogy kimoderáljanak) A sarkon teljesít szolgálatot egy hölgy, aki az autók között járva kéreget. A karján van egy aranyos kislány, azzal nyomatékosítja a kérését. Észrevettem néhány érdekes dolgot: 1-Direkt figyeltem, egy percre se rakta le a gyereket! Egész délelőtt a karjában tartotta, ráadásul a balkarjában, mert jobbal koldul ugyebár. Mekkora meló egy ilyen gyereket cipelni egész nap! Komoly teljesítmény lehet. Kár, hogy nem igazi munkára fordítja. 2-A gyerek egész délelőtt a karján ült. Hogyhogy nem mászkál? EGy ekkora gyereknek nem az az üzemszerű állapota, hogy egész délelőtt ül. Be van altatózva? Vagy ennyire fegyelmezett? Nem szaladgált az egy centit se. Szorgalmasan üldögélt az anyja(?) karján, miközben az koldult. 3-Nincs valami gyámhatóság, vagy ilyesmi, aki foglalkozna ezekkel a gyerekekkel? Több ilyet láttam a Felszabon is, meg a Lánchídon. Legalább a gyerekekkel kéne valamit foglalkozni.