Aki Thunderbird programot használ Windows alatt, azzal előfordulhat néha, hogy beleszalad valami problémába. Úgy láttam, hogy ennek itt még nincs topic, hát gondoltam, nyitok egyet.
A profil mappádban ott vannak a levelek, megfelelő név alatt. Ha létrehoztad az új felhasználóban valamelyik fiókodat, oda bemásolva a mentettből a leveleket, elvileg látni fogod azokat.
Én időnként elmentem a profilomat, és gond esetén visszamásolom (egyszer volt gondom, a piszkozatok mentését elnyelte, de kiderült, hogy csak a spamszűrőmet rontottam el).
Írd fel a verziószámot. (Firefoxnál volt olyan, hogy egy újabb telepítés nem fogadta el a régi profilt, régebbi verziót kellett telepíteni. Thunderbirdnél nem tudom, hogy elfogadja-e.)
Hozz létre egy új profilt
Az újban adj hozzá egy fiókot. Ha ott van "küldés", akkor profilhiba. Ha ott sincs, akkor a program a bűnös (gondolom én). Ebben az esetben egy új telepítés.
A program törléséhez javaslom a Revo Uninstaller-t (van portable verziója). Lefuttatja a normál törlést, majd ad egy "Scan" lehetőséget, ami megkeresi a még megmaradt regisztri bejegyzéseket, majd a következőben a visszamaradó fájlokat. Ezeket mind töröld.
Valóban megtörtént az "Eszköztárak testreszabása" menü összes almenüjének: Levelezés, Címjegyzék, Naptár, Feladatok, Csevegés, Beállítások átnézése, egyiknél sem működik az "Alapértelmezések visszaállítása" gomb. Az szürke, hiába kattintok rá, nem történik semmi. Valahogyan azt kellene elérni, hogy egy új üzenet megnyitásakor, vagy egy válasz esetén a fejlécen megjelenjen a "Menüsor" és akkor talán előkerül a "Szerkesztés eszköztár" is amivel már lehetőség lenne a "Küldés" gomb visszahelyezésére. Várom hozzáértő véleményed.
Gondolom, az egy szinttel feljebb levő "Eszköztárak testreszabása" átbogarászása is megtörtént. Az ottani "Alapértelmezések visszaállítása" sem hozott eredményt.
Három e-mail címem kezeléséhez használom a Thunderbird alkalmazást. Néhány napja mindegyikről eltűnt a 'küldés' gomb. Így nem tudok sem küldeni, sem a beérkezettekre válaszolni. Version 115.16.2esr | Released October 17, 2024. Előre is köszönöm hozzáértő tanácsaitokat.
Segítségre volna szükségem! A levelezőmben melyet hosszú ideje így használok, néhány napja többszörös hibajelzésekjelennek meg mindkét email címemhez.
Láthatóan a levél küldéssel van hiba már az sem működik. A bejövő levelekhez IMAP kiszolgálót használok. Mellékelem a hibajelenség képeit. Közben újra telepítette a Thunderbird-öt, és ugyanez állt
elő. A Gmail levelezőben, és az Outlookban símán megy, de én tovább szeretném használni a Thunderbird-öt.
Portable Thunderbird-öt használok már tizenpár éve. Be van állítva vagy 20 emailcím 70 körüli levélszűrővel. Sok-sok backup mappával és fájlokkal, mivel azt vettem észre ha a mappa mérete elkezdi verdesni a GB-os méretet, vagy a levelek száma a 10000-et, akkor iszonyatosan belassul a rendszer, ezért általában ha valamelyik mappa elkezdett ezen határértékek közelébe érni, akkor "archiváltam" a régi emailokat, és tömörítek.
Szépen működött minden 23 nyaráig, mikor egy figyelmetlen frissítés következtében a jobb alsó sarokból eltűnt a mappában lévő olvasatlan/összes levél kijelzése. Illetve már nem találom azt a faszerkezetű nézetet sem, amiben mutatta, hogy melyik fájl mekkora méretű, és mennyi levél van benne. Próbáltam frissítgetni, de naprakész vagyok, a régebbit meg nem merem rátelepíteni.
Valaki tudja esetleg hol találom ezt, vagy hol tudom újból megjeleníteni? Mert a logikát követve a "nézet" menűben szinte mindent kipróbáltam és nem akart visszajönni az infó.
Meg ami még zavaró szintén a frissítés óta, hogy az automatikus "Támacsoportosítást" nem bírom kikapcsolni véglegesen, időről időre valamiért visszakapcsolódik, és olyan emailokat csoportosít össze, amiknek közük nincs egymáshoz, ezzel jól megkavarva az üzenetlistát. Ennek megelőzésére valami megoldást tudtok?
Valami gond van mostanában a programmal és nem tudom mi. Éerdekes dolgok vannak a legutóbbi frissítés óta. Pl duplán vannak meg a beérkezett üzenetek. A fő mappában is, meg az almappában is. Ez eddig nem így volt. A fő mappa üresen állt. Eleve indításkor rohadt lassan jönnek meg a legújabb üzenetek. Van, hogy időtúllépést ír ki, aztán ha a letöltésre kattintok, kisvártatva megjönnek. Ha üzenetet küldök, néha simán és renben megy a dolog, de aztán egyszer csak, nem akaródzik neki az elküldött mappába átmásolni., csak a helyi mappás elküldöttbe lehet berakni. Aztán: nem tudok tértivevényes üzenetet küldeni. Az ellenoldalon nem jelenik meg a tértivevény kérés. Valamint úgy látom az olvasottság ellenőrzés sem működik. Azért furcsa, mert szerver oldalon nem hiszem, hogy gond van, hiszen a telefonra és a tabletre, rendeben és gyorsan mennek a levél letöltések, valamiért a gépen szarakodik. van erre ötlet?
Köszönöm a válaszodat. A javasolt beállítási helyet már többször bejártam, csak éppen azt hittem, hogy a itt ennél a beállításnál már a még el sem olvasott levél normál betűtípussal (olvasottként) fog megjelenni. Most átállítottam arra, amit javasoltál, és kiderült, hogy a beérkező levél tárgyát letöltéskor még tényleg vastagbetűsen jeleníti meg, de kinyitás és visszacsukás a tárgy betűtípusa már a megcélzott normál betűs (olvasott) lesz. Kösz, hogy segítettél.
Nekem is a levelekre kattintás után van problémám, mert egy olvasatlan levélre kattintva rendesen kinyílik, elolvasás után a levelet bezárva viszont a bejövő menüben vastagbetűs marad a levél címe, nem lesz normál betűs olvasott jelölésű. Hol lehet ezt beállítani. A Thunderbird 115.3.1 (32 bites) legfrissebb, naprakész állapotú.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Számítógépet kellett cserélnem és az új gépre feltettem a Thundebird levelező programot, (mert a webmail nem a szívem csücske) de szeretném magyarra fordítani. Meg lehet még és hogyan_mivel utólag, vagy létezik tisztán magyar nyelvű is.
Üdv mindenkinek! Előre is köszönöm a segítséget. Évek óta használom a Thunderbird-öt, pár napja viszont a beérkező levelekben lévő linkekre hiába kattintok rá, nem történik semmi. Jobb egér, megnyitás honlapon - semmi. Próbáltam újra indítani a gépet - semmi. Próbáltam frissíteni a Thunderbird-öt - semmi. Mi lehet a baj? Mit kellene tennem? Köszönettel: HBTK