Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.10 0 0 6
Bocsánat a kérdezösködésért, de az EON nekem is okozott gondot. Lehet hogy valaki szaktanácsával tudna segíteni..
Kétlakásos családi házban lakom. A villanyvezeték az utcárol légkábelen és tetötarton jön az elöszobába. Itt egymásmellett van a két óra. Az órák mögött egy “Y” kötéssel osztoták el a vezetéket. Kb 20 éve nagyjábol egyforma a fogyasztás mindkét lakásban. Tavaly észrevetük véletlen hogy meleg a fal, öszintén nem gondoltunk semmire, késöbb az internet szakadt meg/kábelszolgáltató szerint nem az ö hibályukból/ egy idö után serceget, hivtunk villanyszerelöt átnézte megállapította az ora után semmi gond! Egyszercsak szikrázott az ora mögött ha ment a mikro. Kijött az EON és megállapítota hogy az “y” szénné égve kijavította! Jött az éves elszámolás és mindkét lakásba kb hasonló tulfogyasztás volt. Reklamációnkra az eon közölte hogy uj fogyaszto, lehet hogy többen használjuk, stb kifogások. Én probáltam érvelni hogy ilyen nem volt, egyetlen “esemény volt az Y égése az Ö területükön. Nem fogadták el!! Kértem hogy magyarázák el hogy lehet hogy mindkét óra kb egyformán többletet mutat. Azota rendszeresen olvasom az órát és a megszokott 20 éves átlagos fogyasztást mutatja. A kérdésem az lenne hogy ha jol emlékszem valahol olvastam hogy valami befolyásolja az ora müködését, de sajnos nem emlékszem hogy a meleget, vagy valami mást említett. Valaki tudna tanácsot adni hogy mi történhetett?
Köszönettel amica
kiváncsa Creative Commons License 2008.05.31 0 0 5

Ezt az összeget én is igen soknak tartottam, ezért is lett ihaj a kedvem. De egyedülállóként 12 ezer Ft körüli a havi számlám, ha elosztod  12 felé az ötvenet, akár hihető is lehet!!

De összetéveszteni az adokot a kapokkal??????

Előzmény: KaPé (0)
kiváncsa Creative Commons License 2008.05.31 0 0 4

Ez az. Villanyboylerem van. És 3 évvel ezelőtt 221 ezer Ft-ot akartak úgy ránkverni, hogy senkinek az ismeretségi körömben nem volt akkora a villanyszámlája.

 

Kérdésemre, hogy a villanyóra estleg nem lehet- e hibás, szinte fenyegetőleg mondták, hogy hú meg ha, mekkora pénzt kell fizetnem, ha mégsem rossz!!!Pedig csak 7000 körüli lett volna az összeg, de csak később tudtam meg. Napont mértük  mindig másnak a fogyasztását. És én idegességemben bőgtem rendületlenül...Csak vizsgázott ellenőrizheti, mondták. Majd a jegyzéket is elküldték: 150 kilométernyire volt a legközelebbi szakember:::(((Könnyeimet "hallva" a fiam majdnem 300 kilométerről hozott villanyszerelőt kütyükkel. 10 perc alatt megállapította  az óra rosszaságát. És diktálta a szakszöveget, hogy mit írjak. Lőn. És ekkor már az Eon emberei is jöttek, láttak, cseréltek. 2 hónapig tartott  a tortúra....

Előzmény: Törölt nick (3)
kiváncsa Creative Commons License 2008.05.30 0 0 2
Nagyon köszönöm.....
Előzmény: quint (1)
quint Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1
A Magyar Energia Hivatal felügyeli őket. A linkelt lap alján van az "e-panaszfogadás".
Előzmény: kiváncsa (-)
KaPé Creative Commons License 2008.05.30 0 0 0
Nem 0 áramot fogyaszthat a tévé meg a kávéfőző ha 2 villanyóra kell neki és 5 hónap alatt 50ezer a visszafizetés :-)))
Előzmény: kiváncsa (-)
kiváncsa Creative Commons License 2008.05.30 0 0 topiknyitó

Januárban valamiért nem jött a villanyóraleolvasó. Pedig igen vártam. Megsaccolták a fogyasztásomat- természetesen jóval többet, mint amennyit fogyasztottam, s ez alapján állapították meg a fizetnivalóimat.

 

Február elején írtam az ügyfélszolgálatnak először. Március elején kértek, hogy küldjem el a két villanyóra akkori állását. Lőn. Vártam. Semmi. Újabb - AJÁNLOTT!!! levél!! Semmi. Telefon- sokáig élvezhettem a zenéjüket!!

 

Végül sikerült az ügyfélszolgálaton lévő hölggyel- név az elszámoló számlámon- beszélnem, aki ismét kérte a két villanyóra leolvasását. Lőn.

 

Két hetet mondott az újabb számla megállapítására.

 

Letelt a két hét: újabb telefon: olvassam le a villanyórát. Megtettem...

 

A múlt héten aztán egy 13 oldalas  stornó és elszámoló számlát tartalmazó borítékot  kaptam, de nem tudtam eligazodni rajta.

 

 

Ezért ma újabb telefon (ügyfélszolgálatos hölgy hangja kellemesen zengett, így elfelejtettem a nevét megkérdezni). Már elindították a visszautalást, mondta. Mennyit?-- tudakoltam. Elébb 50 valahányezret, majg 40 valahányezret mondott. Ez természetesen rettenetesen nagy örömmel töltött el: mégis érdemes odafigyelni az energiára is és a számlákra is- gondoltam megelégedetten.

 

És boldogan tettem--vettem egész nap.

 

Estig.

 

Amikor is megnéztem a folyószámlámat. És most itt ülök letaglózva, kétségbeesve: 29 ezer Ft!!!!!!! levonás!!!!!! le-vo- nás!!!! Frászt visszafizetés!!!

 

LEVONÁS!!!

 

Ha van valami ötletetek, hogy hova lehetne fordulnom az É-On-on kívül, s hogy egyáltalán van-e értelme a fordulásnak, vagy csak perkáljak boldogan?????

 

Nyugdíjas vagyok immár 9 éve... Nem tenne annyira boldoggá a hiábavaló perkálás...

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!