Keresés

Részletes keresés

mb3rgyulolo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 71
"Amennyiben az alkotmány álszent és képmutató..."

Egyébként az, de ebbe ne menjünk bele.

"A testi-lelki sérült, veszélyeztetett gyerekek problémája is teljesen más, hogyúgymondjam akut, azonnali, megkérdőjelezhetetlen. "

Mégsem történik semmi előrelépés az ügyben.

"A normálisnak mondott család szerinted álszent problémái, az észrevehetetlenül agyonnyomott lelkű zombi gyerekekből kinövő zombi felnőttek pedig krónikus társadalmi problémák."

Amiket ha valaki valaha meg is fog oldani, az biztos nem az ombudsman lesz.

"Csak azt nem értem miért fáj az, hogyha okosodhat a társadalom egy kicsit, pl. egy ilyen honlap által. Na mindegy."

Nem az fáj, hanem az, hogy egyrészt mindez igen kevés, másrészt nem vagyok benne biztos, hogy bármi haszna lenne.
Előzmény: Fabien (70)
Fabien Creative Commons License 2008.06.11 0 0 70
Amennyiben az alkotmány álszent és képmutató...
A testi-lelki sérült, veszélyeztetett gyerekek problémája is teljesen más, hogyúgymondjam akut, azonnali, megkérdőjelezhetetlen. A normálisnak mondott család szerinted álszent problémái, az észrevehetetlenül agyonnyomott lelkű zombi gyerekekből kinövő zombi felnőttek pedig krónikus társadalmi problémák.
Csak azt nem értem miért fáj az, hogyha okosodhat a társadalom egy kicsit, pl. egy ilyen honlap által. Na mindegy.
Előzmény: mb3rgyulolo (68)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.06.11 0 0 69
"hogy például neked, te kisgyermek jogod van pl. a családra."

joga van, lehetősége nincs :(
Előzmény: Fabien (67)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 68
"Márminthogy nem törvényekre van szükség, hanem családra. Ez, hogy úgy mondjam orbitális pontatlanság. Az állam jobb esetben nem paternalista, nem tud ott állni minden gyerek anyja-apja mellett, hogy arcába tolja az alkotmányt."

Na pont ez a baj ezzel a megközelítéssel.
Nyilván a családon belüli erőszakot büntetik és nyilván ez helyes is. Azonban pont nem fog az esetek 90%-ában kiderülni, hogy a gyereket véresre verik minden vasárnap. Erre tehát nem kifejezetten jó válasz az, hogy hangoztatjuk, ezt a jog bünteti. Helyette inkább lehetne koncentrálni arra, hogy a pedagógusok, családtagok jelentsék az ilyen eseteket, de még inkább arra, hogy a társadalom maga vesse ki magából az ilyen embert, a környezete ugyanis jobban hat rá.

Az, hogy joga a van a családhoz, megint a szarnak egy pofon, nyilvánvaló okokból. Az ilyen problémák megoldása nem a jogi keretek megteremtésében rejlik, hanem sajnos az általános világnézetet kellene megváltoztatni, ésszerű keretek között lökdösni a normális irányba.

Ezek után aztán azt a kérdést feszegetni, hogy a szülőnek joga van-e megmondani a gyereknek, mire költse el a zsebpénzét, vagy szobafogságra ítélheti-e, leginkább nevetséges pótcselekvés. Mert itt ugye hasonló idézetek verték ki a biztosítékot, főleg, mivel a társadalom maga is megosztott abban a kérdésben, hogy mennyire szólhat bele a gyereke életébe, a fő cél pedig elvileg nem az, hogy mindenféle ideológiát elfogadtassunk a gyereken keresztül a szülővel, hanem az, hogy azokat az érdekeket védjük, amik valóban fontosak. Elvileg.

Például, hogy elmondjuk a gyereknek, nem kell férjhez mennie és elhálnia a nászéjszakát 14 évesen, csak mert azt mondják neki.
Ez ugyanis valóban lényeges, mégis a zsebpénzek felügyelete a téma. Szerintem kifejezetten álszent, képmutató álláspont.
Előzmény: Fabien (67)
Fabien Creative Commons License 2008.06.11 0 0 67
Egyrészt igaz, másrészt ide tartozónak vélték egyes előttem szólók, csak nem lehet mindenre válaszklikkelni.

Másrészt szvsz nem nyitott kapuk döngetése egy ilyen honlap. Sőt. A gyermekek jogainak védelme az állam elsőrendű kötelessége. Ha minden, a honlapon található joga védve lenne a gyerekeknek úgy a társadalom mint a saját szülők által, úgy nem kellene relevánsabb kérdésekről beszélni tekintettel arra, hogy minden releváns kérdés benne van az alapjogokban.
Joga van a családhoz is például. Nézd meg, amit a jézusom felkiáltás utáni mondatodban írtál. Márminthogy nem törvényekre van szükség, hanem családra. Ez, hogy úgy mondjam orbitális pontatlanság. Az állam jobb esetben nem paternalista, nem tud ott állni minden gyerek anyja-apja mellett, hogy arcába tolja az alkotmányt. De annyit meg tud tenni, hogy leírja, hogy mik az emberi együttélés alapvető szabályai. És még annyit is meg tud tenni, hogy ezeket az alapvető szabályokat elmagyarázza gyermeknyelven. hogy például neked, te kisgyermek jogod van pl. a családra. Meg még egy csomó mindenre jogod van. Ezeket a jogokat a szüleid és a társadalom biztosítja számodra csak azért, mert megszülettél.
Ilyesmi.
Előzmény: mb3rgyulolo (66)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 66
"- Az ombudsmannak nincsen köze a politikához. Az alapjogoknak nincsen köze az aktuálpolitikához."

???
Ez egyrészt nem igaz, másrészt nem ide tartozik.

"- A gyermekek jogaival kapcsolatban olyan korlátozás engedhető meg, ami ésszerűen megindokolható. Rámutatnék itt különösen az ésszerű szóra. Tehát ésszerű."

Jelen helyzetben pont nem a jogaik korlátozása a kérdés, hanem az, hogy mi értelme ilyen programokkal döngetni nyitott kapukat, miközben sok, ennél lényegesen relevánsabb kérdést úgy kerülgetünk, mint PC macska az import egeret.

"Mindenkinek joga van gondolkodni, mielőtt beszél. Sőt, gondolkodás előtt szövegértéssel megtámogatott olvasáshoz is joga van. Enélkül meg orbitális hülyeséget beszélni is joga van persze."

Ezt engedelmeddel visszaküldeném a feladónak.
Előzmény: Fabien (65)
Fabien Creative Commons License 2008.06.11 0 0 65
Még egyszer megpróbálkozom:

- Az ombudsmannak nincsen köze a politikához. Az alapjogoknak nincsen köze az aktuálpolitikához.

DESŐT. Jól értjük-e kategória:

- A gyermekek jogaival kapcsolatban olyan korlátozás engedhető meg, ami ésszerűen megindokolható. Rámutatnék itt különösen az ésszerű szóra. Tehát ésszerű.

Mindenkinek joga van gondolkodni, mielőtt beszél. Sőt, gondolkodás előtt szövegértéssel megtámogatott olvasáshoz is joga van. Enélkül meg orbitális hülyeséget beszélni is joga van persze.
Előzmény: mb3rgyulolo (62)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 64

Ez a honlap valóban értelmetlen lózungolás. Ez valami politikai manőver. Nem kellene megint a gyerekeket politikai célokra felhasználni. Ez aljasság.

A családot támogassa a rendszer EZ A DOLGA, nem hülye filozófálgatásokkal kikerülni a semmittevést.

Előzmény: mb3rgyulolo (62)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2008.06.11 0 0 63
Példa lehetne a kis maugli is. Késelésért nem büntethető, de joga van moziba menni. Teljesen világos azt hiszem.
mb3rgyulolo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 62
Jézusom.
A gyerekeknek nem törvényileg szabályzott jogok kellenek, hanem egy szerető, stabil, megbízható közösség, a család, amiben felnőhet, ahol figyelnek rá. Na ez az, amit semmilyen gyerekjogi csapat nem tud elérni, ha nincs meg magától, enélkül meg az egész egy morbid vicc - ez egy boldog világ lenne, ha a gyerekeknek az lenne a legnagyobb problémájuk, hogy a szüleik nem konzultálnak jogi tanácsadókkal mielőtt hozzájuk szólnak...

Kíváncsi vagyok, van-e joguk nem alkoholista családban felnőni, van-e joguk nem végignézni ahogy a szüleik kicsinálják egymást, vagy éppen van-e joguk nem teherbe esni 12 évesen...
Előzmény: Fabien (56)
HansBlack Creative Commons License 2008.06.11 0 0 61
"falat húznak maguk köré."

ezt pedig a burkolas koveti.

Najo, mindegy.. :-)
Előzmény: BENTA (59)
Lady Hamilton Creative Commons License 2008.06.11 0 0 60

#54 egy humor akart lenni.

Inkabb azzal foglalkoznanak hogy tiltassak le azt a szexualitassal kapcsolatos oldalt es azt a rendezvenyt ,aminek a reklamozasara  gyerekeket hasznalnak fel .

Előzmény: Fabien (56)
BENTA Creative Commons License 2008.06.11 0 0 59

'A 2. talan egy burkolt zsidozas akart lenni, az elso passz... :-P'

 

Burkolt???????

Előzmény: HansBlack (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 58
A vicces az, hogy a gyereket a honlap szerint a sarokba lehet állítani. Ez ellen tiltakozom! Ez a gyerek jogainak, szabad helyváltoztatásának sárba tiprása. EZEK ÖKRÖK! Szabályozni akarják a szabályozhatatlant.
Előzmény: Skipi (-)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.06.11 0 0 57
Ajánlom figyelmedbe:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179225&la=79881652
Előzmény: Fabien (56)
Fabien Creative Commons License 2008.06.11 0 0 56
Joga van az egészséges élethez is, tehát ahhoz is, hogy te úgy neveld, hogy fogat mosson. Egyik alapjognak a másik a korlátja. A nem-mosok-fogat önrendelkezési joga nem releváns, hiszen szemben áll vele az egészséghez való joga, amit - mivel ő cselekvőképtelen - te látsz el helyette úgy, hogy megmondod neki, hogy mit csináljon egyenlőségjel neveled. Vagy nem mondhatja azt, hogy márpedig nem tanulok délután, hanem nintendózom, mert az okosodáshoz is joga van. És ez - amíg ő gyerek - szintén a te felelősséged. Az, hogy érvényesíthesse a jogát. Neveled. De ez a nevelés nem mehet el addig, hogy leszarod az ő akaratát azzal a felkiáltással, hogy én tudom kedves gyerekem, h mi neked a jó és pont. Nem. Tiszteletben kell tartani. Mégpedig az összes jogát. Egyszerre. Minden jogát egyformán. És választani kell minden egyes pillanatban, hogy mi az, ami a jó neki. Fogmosás jó. Tanulás jó. Melegplakát rossz. Ilyen egyszerű.
Előzmény: Lady Hamilton (54)
mynewnick Creative Commons License 2008.06.10 0 0 55
"az alapjogok világában a jogok érvényesítésének nem feltétele a kötelezettségek teljesítése"

Igen, pontosan itt van elbaszva az egesz liberalis nyugati civilizacio. Az alapjainal.
Szerencsere mar nem is huzza sokaig...
Előzmény: Nagylexikon (51)
Lady Hamilton Creative Commons License 2008.06.10 0 0 54

Es a buzifelvonulas plakatjan vajjon szerepelhetnek gyermekek?

Kivancsi vagyok a gyermekjogvedok allasfoglalasara.

Es hanyszor szolhatok a gyerekemre hogy mosson fogat?Vagy az lesz a helyes , ha hagyom elromolni a fogat , de nem sertem meg a fognemmosashoz valo jogat?

Segitsen valaki kiigazodni!!

Előzmény: Cooltoora (53)
Cooltoora Creative Commons License 2008.06.10 0 0 53
Így van és eljutunk odáig figyeld meg, hogy ezért büntetni is fognak.
Elment az eszük.

A liberálisokat el kellene szigetelni.
Előzmény: Lady Hamilton (52)
Lady Hamilton Creative Commons License 2008.06.10 0 0 52
Ezek teljesen hulyek...Pont.
Nagylexikon Creative Commons License 2008.06.10 0 0 51
Megkérdeztem a honlap készítőit, hogy a jogok mellett szándékukban áll-e a gyerekeket a kötelességeikről is tájékoztatni? Röviden: nem.

Hosszabban itt a válasz:

Tisztelt Kérdező!



Köszönjük a gyermekeknek készült honlapunkkal kapcsolatos észrevételét.

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon található Alapjogi katalógus a Magyar Köztársaság Alkotmánya alapján készült. Az Alkotmány három alapvető kötelezettséget határoz meg: a haza védelme, a közteherviselés és a szülő kötelezettsége gyermeke taníttatásáért. Álláspontunk szerint ezek a kötelezettségek a gyermekeket kevéssé érintik, ennek ellenére, a katalógust hamarosan bővíteni fogjuk az említett rendelkezések bemutatásával.

Szeretnénk felhívni azonban a figyelmét arra, hogy az alapjogok világában a jogok érvényesítésének nem feltétele a kötelezettségek teljesítése. Az Alkotmányban szereplő alapvető jogok nem csak akkor és azokat a személyeket illetik meg, akik pl. befizették az adójukat, vagy teljesítették honvédelmi kötelezettségüket. Az alapvető jogok korlátai - ahogy ezt a honlapon a "Fontos kérdések az alapvető jogokról" c. részben igyekeztünk kihangsúlyozni - maguk az alapvető jogok: más emberek alapvető jogainak tiszteletben tartása.



Üdvözlettel:

a honlap szerkesztői
Nagylexikon Creative Commons License 2008.06.01 0 0 50
Kisfiam neked kötelességed iskolába járni. Ebből következik, hogy ha mellé jár akkor nem tartja be a kötelességeit.
Előzmény: Antisystem (49)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.01 0 0 49

Miért kellene leírni, elég elmondani.

 

ÜdV

Előzmény: Nagylexikon (48)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.06.01 0 0 48
"míg nem mondom el világosan, hogy ne az iskola mellé járjon, nem vonhatom felelősségre, ha az iskola mellé jár. Ez meg elég evidensnek tűnik."

Mármint, ha ezt btk szerűen le nem íod? vagy hogy? valahogy a lógásról szokták tudni a kölkök, hogy tilos. Abból kövezkezik, hogy reggel iskolába kell mennie. Ez egyértelmüsítve van. Ha nem oda megy az lógás, nem kell külön kihandsúlyozni.
Előzmény: Antisystem (47)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.01 0 0 47

Izé, amit te említesz, az úgy szól magyarul, hogy senkit nem lehet elítélni olyan tettért, amit a törvény nem tilt. Tehát nem arról szól, hogy előre meghatározottnak kell lenni a büntetésnek (amit a honlap hoz), hanem arról, hogy amíg nem mondom el világosan, hogy ne az iskola mellé járjon, nem vonhatom felelősségre, ha az iskola mellé jár. Ez meg elég evidensnek tűnik.

 

ÜdV

Előzmény: Tamás (45)
Tamás Creative Commons License 2008.06.01 0 0 46

Ezt honlap nélkül is eljátszotta a gyerek, hasonló szituban. Közöltem vele: valóban neked jogaid vannak, nekem kötelességeim. Azonban nem vagyok köteles számitógépet biztosítani a játékhoz, csak a tanuláshoz, nem vagyok köteles zsebpénzt adni, és csokit se vagyok köteles venni. Valamint a holnapi ( régóta várt) programra se vagyok köteles elvinni.

Inkább a büntit választotta.

 

Na, ezt hívják úgy, hogy nevelés. Ezt kell csinálni, és akkor jó lesz.

Előzmény: Nagylexikon (39)
Tamás Creative Commons License 2008.06.01 0 0 45

Izé, ez így egyszerűen nem igaz. A jogelv (és alkotmányos tilalom) amit kapargálni próbál, az úgy szól, hogy alapvető emberi jog csak törvényi szinten korlátozható.

 

Nem. Amit te kapargatsz, az az alapvető emberi jogok korlátozásáról szól. Amiről az általad idézett részben szó van, az a nulla poena sine lege elve. :-)

Előzmény: Antisystem (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.01 0 0 44
Na, már csak ez hiányzott, újabb tanárellenes honlap. Ráadásul kormányzati akaratból!!! Köszönjük, Gyurcsány Ferenc!
Fabien Creative Commons License 2008.06.01 0 0 43
Még esetleg annyi fényt gyújtanék, hogy megemlítem, hogy a szaporodó iskolai erőszaknak semmi köze a gyermekjogokhoz.
A 14 éves kor feletti fiatalkorú tanárverése egyértelműen büntetőjogi kérdés (is). Becsületsértés, testi sértés, garázdaság stb. van rá tényállás bőven. No meg a közoktatási törvénybe is ütközik cseppet. A társadalmi normák széles tárházaként szóba jöhető jó ízlést, családi példamutatást, erkölcsi normákat már meg se említem, decsakmert szimplán jog normákról beszélünk.

Bónusz megjegyzésem: kicsit körül kéne nézni a szociális valóságban, nem csak a tévében. Sokkalta több gyermek sokkalta több jogsérelmet szenved, mint amennyi felszínre kerül.
Mbazsika Creative Commons License 2008.06.01 0 0 42
Elnezest biro ur, ez nem a vadirat, ez az itelet! :-))
Előzmény: Indián (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!