Keresés

Részletes keresés

fejes.i Creative Commons License 2 órája 0 0 71125

Na és akkor bele sem merek gondolni, mennyire kiszolgáltatott lennék egy Teslában.

Amikor 15 éves Discoveryvel jártam, volt 30 kiló szerszám az autó hátuljában. Jó párszor szereltem, de sose hagyott ott. Egyszer kellett vontatni, de az nem számít be, mert durva terepezés közben sérült meg. Vagyis nem magától. A legbonyolultabb elektronika az ablakemelő volt benne ;-) (persze ez azért nem igaz, abban már volt pár dolog, egy részét ki is kötöttem, mer' a hüje ABS mindig kattogott a sárban.

A mostani családi autó egy Prius, már ott is megáll az élet, ha valami nyűgösebb elektromos izé előjön, akkor lehet trélert hívni és az is vakargatni fogja a fejét, hogyan húzza fel a platóra.

Nem tartok benne szerszámot a kerékkulcson kívül, mert úgyse tudok kezdeni vele semmit.

Előzmény: Tschaby (71121)
BJaca Creative Commons License 6 órája 0 1 71124

d_feco Creative Commons License 7 órája 0 0 71123

Nálatok lehet. :) De itt a vadnyugaton...

Volt olyan hegesztő kolléga, aki szépen körbevarrta a csövet, majd dolga végeztével megfordult és látta a háta mögött a fél tűzoltóságot, villogóval, meg mindennel együtt. Akkor vette ki az agydugót a füléből. Minden baj ott kezdődött, hogy neki szóltak, hogy túlórázni kell, annak, aki a tűzjelző rendszert élesítette, annak meg nem. 

Előzmény: VargaRoland (71114)
d_feco Creative Commons License 7 órája 0 0 71122

Jogos, figyelmetlen voltam. Meg a cégnél van csapágybekalapáló szett is, többnyire azt használjuk a behelyezéshez, az pedig mindkettő gyűrűn felfekszik.

Előzmény: 409 (71107)
Tschaby Creative Commons License 7 órája 0 0 71121

Na látod pont ez a bajom. Elem van benne bőven, újraindítás már megvolt soxor, és nem megy... mármint az info rendszere.

Nincs kapcsolat (nem tudom pontosan kivel kellene kapcsolatban lennie, de nincs)

A kocsigép megy, de pl a kapcsolati hiba miatt a digitális kezelői útmutató letöltése sikertelen. Felhasználói beállítás nem lehetséges.

Bármit állítanék be nem jegyzi meg.

A sok színes parasztvakításban lenne egy-két hasznos funkció, de nem működik.

Előzmény: fejes.i (71120)
fejes.i Creative Commons License 11 órája 0 0 71120

Múltkor felhívott valaki, akit sose láttam (ami rosszabb, a kazánját se), hogy szerintem miért nem érzékeli a kazán GYÁRI wifi-s termosztátját a kazán.

Namost a wifi termosztáthoz én mint gyári szerviz partner, annyi leírást kapok, hogy tegyél bele Zelemet, kapcsold be! Indítsd újra a wifi routert. Fizess elő internetre! Bzmg...!

Ennek alapján....

Előzmény: Tschaby (71117)
Tschaby Creative Commons License 14 órája 0 0 71119

"Ráadásul ezeket a kalapácsokat hosszabb időre tervezték, mint 6 év, "

de azért figyelj oda, hogy a szoftver frissítések mindig időben el legyenek végezve :) Ja és szakszervizben :P

Előzmény: fejes.i (71113)
Tschaby Creative Commons License 14 órája 0 0 71118

OK. De két hónapra? Ami tulajdonképpen egy?

Tehát azok a bugok amik kijöttek, azok nem elromlottak, hanem sosem voltak jók.

Előzmény: 409 (71112)
Tschaby Creative Commons License 14 órája 0 0 71117

Azzal bizony.

Bejelentjük a hibákat, de úgy néznek ránk, mint a hülyére ... aztán mikor kiderül, hogy nem user failure, akkor meg vakaróznak...

...és informatikai hibák.

Idegesítő hibák.

A gépészek megoldották a házi feladatot. A villanyászok is. Az informatikusok ... áááááá .....

Előzmény: Paco155 (71111)
pali923 Creative Commons License 14 órája 0 0 71116

A másik bajom a mai telefonokkal és tabletekkel, hogy egy idő után belassulnak. Talán meg lehetne ezt előzni, ha nem engednénk a frissítéseket, de ez sem biztos. Van egy Lenovo telefonom, amit szerettem volna másodikként használni zene, gps, ilyesmi célokra, de akkor is elviselhetetlenül lassú, hogy visszaállítottam a gyári beállításokat. Tabletet is "dobtunk" már ki emiatt, most éppen asszonypajtás szidja az aktuálisat, idegesítően lassú lett. Nem tudom, mit csinálnak a gyárak, de nem kéne, hogy így legyen. Mint ahogy a cserélhető akksik megszüntetése sem igazán felhasználó- és környezetbarát megoldás.

Előzmény: BJaca (71115)
BJaca Creative Commons License 16 órája 0 0 71115

Az autókban kicsit más tabletek vannak. Ami ki van rakva, az csak egy érintőképernyős kijelző. A számítógépe valahol máshol csücsül, nem kell neki 3mm vékonynak lennie, kaphat normális hűtést a proc és a memőriák is. A mai telefonoknak a hűtés hiánya a rákfenéjük, nincs hely neki. 

Előzmény: 409 (71112)
VargaRoland Creative Commons License 17 órája 0 0 71114

A hallásvédelem és a bedugom a fülemet és zenét, akármit hallgatok között óriási ám a különbség :)

Előzmény: d_feco (71105)
fejes.i Creative Commons License 17 órája 0 0 71113

Elismerem, de azért kellett már néhány csapágyat cserélnem, és hát présem nem volt, de kalapácsom igen.

Ráadásul ezeket a kalapácsokat hosszabb időre tervezték, mint 6 év, úgyhogy még ma is be tudok velük ütni szinte bármit ;-)

Előzmény: Paco155 (71106)
409 Creative Commons License 24 órája 0 0 71112

Ugyanaz mint a mezei tablettel. Manapság az autókat sem tervezik 6évnél hosszabb időre......

Előzmény: Tschaby (71110)
Paco155 Creative Commons License 26 órája 0 0 71111

Mármint a gyár által a műszerfalba/középkonzolba beszerelttel?    Attól igen, és ha nem így tesz akkor jótállás vonatkozik rá. Be kell jelenteni minden apró szar hibát. Lehetőleg írásban, hogy később ne lehessen letagadni. 

Előzmény: Tschaby (71110)
Tschaby Creative Commons License 26 órája 0 0 71110

És mi a helyzet az új autóban lévő tablettel? Attól el lehet várni a hibátlan működést?

Van itt pár informatikus ....

Előzmény: Paco155 (71098)
409 Creative Commons License 26 órája 0 0 71109

Hááát ezért pont semmi, mert belesik az szinte magától. Ha viszont túlfedéssel lenne illesztve, akkor ez páros lábbal seggberúgást érdemelne.

Előzmény: tfe_tng (71103)
BJaca Creative Commons License 26 órája 0 0 71108

Aztatat miért? Minek üssem a belsejét is? 

Előzmény: d_feco (71104)
409 Creative Commons License 26 órája 0 0 71107

"Mindkettőt egyszerre kell beütni."

Hee? Elmagyarázod, hogy a belsőt minek ütni ha nincs benne semmi?

Előzmény: d_feco (71104)
Paco155 Creative Commons License 27 órája 0 0 71106

"Nem a külső gyűrűt kellene ütni ?"

Nem.  A külső gyűrűt sem kellene ütni. :P 

Préselni kell, hamár. Bár ahogy elnézem ezek elég laza illesztésű csapágyak, gyakorlatilag kézzel be tudta volna tolni a helyére ha akarja. 

d_feco Creative Commons License 27 órája 0 0 71105

Pedig kellene hogy rajongjon, mert maradandó halláskárosodást okozhatnak ezen hangok. A héten átadott 'kisebb' daráló* (100-110db zajszint) mellé is erősen javasoltuk a hallásvédő használatát. A munkavédelmis sem mondta rá, hogy 'ejnye-bejnye'. 

*A rotor külső sorában lévő csapok kerületi elméleti sebessége némileg meghaladja a hangsebességet. Szóval van hangja...

Előzmény: VargaRoland (71102)
d_feco Creative Commons License 27 órája 0 0 71104

"Nem a külső gyűrűt kellene ütni ?"

Nem. Mindkettőt egyszerre kell beütni. Van erre csapágybekalapáló célszerszám is.

tfe_tng Creative Commons License 27 órája 0 0 71103

Nem vagyok éppen expert, de egy ilyen csapágybeverésért mi jár ? 

https://youtu.be/7mBxttTyWfc?t=1345

Nem a külső gyűrűt kellene ütni ?

VargaRoland Creative Commons License 29 órája 0 0 71102

Én nem tudom, ipari környezetben sose mertem bedugni a fülemet és kizárni a külvilágot... Megkockáztatom, hogy a helyi munkavédelmis (ha van olyan, bár kéne, hogy legyen) sem rajong az ötletért.

Előzmény: d_feco (71097)
d_feco Creative Commons License 30 órája 0 0 71101

Nem vitatom az állításodat. Amit használok gépet, az a maga kategóriájában már bőven elavult*. De számomra még jó pár év használhatóságot fog nyújtani. S nekem ennyi elég is. S mivel ezt a gépet 7/24 felhasználásra tervezték, így megfelelő karbantartással még négy-öt évet simán ki fog húzni. Legalábbis erősen remélem... :)

*Nem működésképtelen, csak arra a feladatra, amire szánták, már nem elegendő. Viszont néhány gémer még most is megnyalná a szája szélét, ha megfelelő videokártyát pakolna bele...

fejes.i Creative Commons License 1 napja 0 0 71100

És az is vitathatatlan, hogy a gyerekem most az én gyerekkori macis fém kanalammal eszik, nekem van örökölt kalapácsom, vésőm, az egyik kézi gyalum alighanem 1957-es gyártmány, Van működő filmes fényképezőgépem (bár tisztában vagyok vele, hogy ipartörténeti emlék, de akár a teljes technológia működhetne idő és akarat szerint)... na ilyen nem lesz laptoppal. Ez érthető, meg szükség is van rá, mégis ha vennem kell, úgy érzem, mintha a kútba dobnám azt a pénzt. (autónál is). Ezt el kell fogadni... ha a laptop úgy lenne munkaeszközöm, ahogy jó pár évvel ezelőttig volt, bizonyára lenne már újabb.

De arra, hogy beklimpírozzak pár árajánlatot, emailt meg kiéljem rajta itt a grafomániámat, még megteszi ez is.

Még az is lehet, hogy elketyeg addig - és ez már nem túl sok idő -, hogy szoftveres oldalról fog ellehetetlenülni.

Előzmény: fejes.i (71099)
fejes.i Creative Commons License 1 napja 0 0 71099

Persze, igazából tudom, hogy ennél már minden nap ajándék. De attól még azért nem szívesen veszek újat, mert abban a tekintetben is minden nap ajándék, hogy addig nem kezd el pusztulni az új.

Paco155 Creative Commons License 1 napja 0 0 71098

Úgy látom teljes félreértés van az írásom kapcsán, úgyhogy szeretném a fogalmakat rendbetenni. Fejesnak is Fecónak is. Nem azt mondtam, hogy a 10 évnél öregebb gépek használhatatlanok. A dolog nem erről szól. Hanem az elvárásokról. 

Egy egy-két éves gépnél az a jogos elvárás, hogy az rendben működjön. Ha ez nem teljesül akkor lehet támogatást kérni, alkatrészt szerezni satöbbi. De az alkatrészek öregednek, elhasználódnak benne, így az elvárásoknak is csökkenniük kell. Nem lehet egy 10 éves notebookra 100%-ban számítani. Ezért van az, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő "megmagyarázhatatlan" jelenségek. 

Még egy 10 éves autóguminál sem várod el, hogy az ugyanazt nyújtsa mint újkorában, pedig az egy sokkal egyszerűbb szerkezet. 

Előzmény: Paco155 (71092)
d_feco Creative Commons License 1 napja 0 0 71097

Köszönöm. Akkor veszek egyet.

Amire nekem kell? Az egyik kollégának a kalapács a mániája, szerintem azzal szokott borotválkozni is. A másiknak azért olyan hosszú a levegőtömlője, hogy ha elkapja a nagydolog, akkor a vécében is tudja baszogatni a frézerrel a vasdarabokat. A harmadik meg flex-el szokta a fogmosást is elintézni. Arra, hogy ezen műveleteket x méter távolságból ne kelljen egész nap hallgatni, arra szerintem tökéletes lesz. Fejhallgatót már próbáltam, ki lehet bírni ezt a furcsa hangzáskülönbséget. Az agybadugó is csak azért kell, hogy beférjen a pajzsok alá és ne legyen könnyű elhagyni sem. Bár ez utóbbi miatt jobban tetszik az a konstrukció, ahol tyúkbél van a kettő füles között, de olyat nem találtam.

Előzmény: tfe_tng (71096)
tfe_tng Creative Commons License 1 napja 0 0 71096

Persze, ezek visszafele kompatibilisek egymással. 

Viszont, ha még nem használtál ANC-s fülest, akkor első körben próbálj ki egyet, mert nem biztos hogy tetszeni fog. Én pl nem szeretem, mert olyan érzés, mintha megsüketülnél, illetve a munkavédelmi fülesekhez képest nem is olyan jó az ANC arra, amire neked kell. Részemről egy STIHL munkavédelmi fejhallgatót használok, az elég jó, ebben is van BT, szóval tudok zenét/akármit hallgatni közben. (de mondjuk a hangminőségtől nem fognak a hifisták falnak menni)

Előzmény: d_feco (71095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!