50 literes tartály 8 barral az 400 liter. 135 l/perc szívó ami nyomóoldali 1 barra vonatkozik az 8 bar esetén már jó esetben is csak 50-60 liter /perc a kompresszorfej kialakításától, azaz a "sürítési viszony"-tól függően. (Egyenként). Tehát az utolsó szakaszban már "alig" tölt. Ha ez nem lenne akkor kb. egy perc alatt töltené meg a tartályt. Teli tartályt meg 3 perc alatt. (ami egy abszurdum mert telit nem tudod még jobban teli rakni). A lényeg, hogy a másfél perc az jó idő.
Persze, a toldozgatásokra gondoltam, mert a dobozhoz nem ér oda az egyik fejből jövő köteg, meg a nyomáskapcsolótól a betáp, azt is toldani kellett. Ezeket nem akartam wagózni. A 3 db kondinál is rögtön toldani kell. Ezekből egy, a betáp toldás érintett a 2 kw-al.
Kicseréltem a dobozt egy 110x160-asra, abban azért jobban elfér. Lényegében már be is kötöttem javarészt, fél óra és kész az egész.
Mipolán csövekbe húzkodtam be a vezetékeket, kellett egy csomó toldás. Azért a 3 motor 2250 W, szóval az nem kevés, úgyhogy igyekeztem normális kötéseket csinálni
Az 5 drótos ugyanez a leves. Valójában abból az ötből kettő ugyanaz, és van egy plusz védőföld. Nemrég voltak erről lamentálások és rajzok itt a topikban. Kb. két hete, talán 3.
Hasonló kenyérsütő motort raktam a lombfűrészemre. Kell neki 3-4uF-os kondenzátor is, ez egy lassú fordulatú, közepesen erős motor. Megnézem majd a bekötését.
Ha már villany. Tanácsot szeretnék kérni, ha valaki evett már villanymotort. Sok éve kaptam egy motort, és most eszembe jutott, hogy fent van a padláson. Ugyanis felmerült, hogy kéne egy ilyen, aminek a végén cserélgetnék kisebb csiszoláshoz drótkefét, polírkorongot, ilyesmit. Ilyen a motor:
Ennyit tudtam róla eddig, aztán kiderült, hogy egy kenyérsütő motorja volt valaha. A kék és fekete drótra rákötöttem 230V-ot, ettől elindult, de kell neki egy kis biztatás. Gondolom, ezt egy kondi oldotta meg valaha.
A kérdésem, hogy mit csinál az a fehér drót? Másrészt meg jó lenne tudni, hogy mekkora kondi kéne neki, és azt hogyan kéne bekötni.
Tartok tőle, hogy amire gondoltam ahhoz gyenge lesz, de talán találok neki majd valamilyen funkciót.
Értem, köszi! Ha jól sejtem, ez az a fa, ami hasításkor (tüzifában volt ilyen) nem elreped, hanem ezernyi szállal kapaszkodik még egymáshoz a fejsze nyomán.
Szóval. Asszem Hermes, vagy bármi más, a kucsakertől vettem anno minden finomságból egy párat. De, hogy jól értsd. A gyertyán nem a csiszolóvásznat eszi, hanem minden szerszámot. A fúrót, a forstnert, a fűrészkorongot - mindent. Talán még a vászon bírja legjobban. De pl. ez a cucc nem állítható sebességű, és a nyolcvanas! megégeti az anyagot ha nem vigyázok. Ha meg túlságosan rányomom akkor nincs benne erő, és leáll.
Te tudod, csak gondoltam, simán dobok be Neked görgős vágót meg a rugót. Vágóból nálam több van, mondjuk hogy tartalék. A rugót meg nem nagyon használom amúgy se.
Parkside csiszolószalagot használsz hozzá? Azok szerintem 10 percig jók, utána alig visz. Az excenternél tapasztaltam meg a különbséget, mert sikerült akciósan venni BOSCH csiszolólapot rá. Hát ég és föld. Viszont a PS prémium csiszolólapot még nem volt alkalmam kipróbálni, mit tud.
Nem találom sehol a 6-22-es minicut 2000-et úgyhogy rendeltem egy másikat. A bauban meg csak 16 mm felett volt rugós hajlító, úgyhogy azt is kértem egyet a Ventiltől*. Ez nem is lenne probléma, mert 24-én megrendeltem mindkét "raktáron" levő cuccot, erre visszaigazolták, hogy hozzájuk majd 29.-én érkezik be utána küldik. Anyátok. Ráadásul tegnap este jött a másik levél, hogy sajnos ők is a beszállítótól függnek és nem érkezett be de harmadikán biztos bejön majd. Én meg denevér vagyok.... Mindegy is, mivel pillanatnyilag nem sürgős a dolog, ráérek olvasgatni meg filmet nézni a hétvégén.
Meg akkor már ha ennyi időm volt nekiláttam gyertyándarabokat csiszolgatni. Csak 71 darab :) Brutális meló, úgy eszi a szerszámot, hogy csak les az emberfia. Persze ha nem a parkside asztali szalagcsiszolóval csinálnám ami 250 wattos hanem egy rendes nagy géppel (1000-1500w körül), akkor nem 5-10 percbe telne egy 3*3*9 cm-es téglatest körbecsiszolása hanem 5-10 másodpercbe. Nade néztem rendes szalagcsiszolót. 300 ezer. Akkor most inkább elvagyok ezzel. ;P
Ne gyere be, nincs értelme, a héten úgysem tudok majd foglalkozni vele, hétvégén céges rendezvényre megyek messzire, a következő hét valószínűleg szintén tele lesz, 13-ra meg már úgyis megjön a sajátom is. :D Persze ha csak beszélgetni szeretnél beugrani, azt szabad. :P